Eurovisie Songfestival 2018

Opgetekend: 5 januari 2018

Pluto in Steenbok en Uranus in Ram, zorgen samen voor een grote originaliteit en dit komt ons op het Songfestival enorm goed van pas! Nu we weten dat Waylon ons hier gaat vertegenwoordigen, heb ik ook zijn horoscoop (Stier) onder de loep genomen. In mei zullen de halve (8 mei) en hele finale (12 mei) worden gehouden. Dat is fijn voor Waylon, want deze data vallen allebei in zijn ‘eigen’ periode: het Stierseizoen. Hierin heeft Waylon dus sowieso een streepje voor.

Als ik er een stukje numerologie tegenaan gooi, zie ik dat het de 63ste editie is van het Eurovisie Songfestival. Dat betekent dat het met betrekking tot dit grootschalige evenement een 9-jaar is. In de numerologie betekent dit: spiritualiteit, intuïtie, magnetische aantrekkingskracht en het einde van een cyclus, het begin van iets nieuws.

De 9 laat hier voor Waylon zien dat hij met een positief getint nummer, waaruit zijn liefde voor de medemens blijkt, in combinatie met een duidelijke boodschap én een speciaal doel, hij zeer hoge ogen zal gaan gooien.

Hij komt dan onherroepelijk in de finale, waar hij zeker tot de top tien zal behoren. Zijn deelname zal hoe dan ook - in positieve zin - zijn hele leven op zijn kop zetten. Ondanks dat Waylon zelf natuurlijk al een prachtig ‘aura’ heeft, is zijn kledingkeuze ook van cruciaal belang. Hij moet schitteren, sprankelen en stralen! (Glitter, Waylon! Glitter!)

Bookmakers na het zien van krump-act geen vertrouwen meer

In januari adviseerde ik Waylon - op basis van astrologie, tarot en numerologie - te gaan voor een positief nummer waaruit zijn liefde voor de medemens zou blijken, met een duidelijke boodschap, een speciaal doel én een glittertje in zijn outfit. Op die manier zou hij volgens mijn voorspelling zeker de top tien kunnen bereiken.

Kennelijk waren de bookmakers het daar tzt mee eens; nadat alle 43 inzendingen bekend waren gemaakt in april, schatten zij Waylon in op een zevende plek.

Toen tijdens de repetities bleek dat hij toch een andere koers zou gaan varen en er op het podium plotseling vier dansers opdoken die qua uiterlijk veel weg hadden van gang members, voorspelde ik een week voor de finale op Facebook, dat Israël zou gaan winnen. Met Pluto in Steenbok en Uranus in Ram, was het op zich prima om voor originaliteit te gaan, mits hij zou hebben gekozen voor een wat vrolijkere act.

Ook bij de bookmakers kelderde hij na de halve finale in no time van een respectabele zevende plek naar een teleurstellende 27ste plaats. Waar lag dit aan?

Winnaar

Hoewel zijn liedje inderdaad een positieve, liefdevolle en duidelijke boodschap bevatte, ging Waylon qua uitvoering voor een wat stoerder imago met dito (bij de choreografie horende, boos kijkende en vrij agressief bewegende) dansers. Zonder glitter...Met het oog op de stand van de sterren en planeten (voor wie in astrologie gelooft) deed hem dit de das om. Het was astrologisch gezien niet het juiste moment om het Eurovisie-publiek te trakteren op iets nieuws in deze vorm.

Zangeres Netta daarentegen deed exact wat ik Waylon had geadviseerd. Haar lied had als thema 'het wakker worden van de vrouwelijke kracht ' en maatschappelijke rechtvaardigheid, naar eigen zeggen omhuld door een positief en gelukkig gevoel.

Dit alles werd nog eens benadrukt door de collectie gouden Meneki Neko's (Chinese gelukskatten) die haar op het podium aan weerskanten flankeerden.

Haar danseressen toonden een moderne dans act, maar lachten hierbij vrolijk in de camera, waardoor het geheel krachtig, doch positief overkwam.

 'Toy', gezongen door Netta:

 Positieve act: check.

 Liefde voor de medemens: check.

 Duidelijke boodschap: check.

 Speciaal doel: check.

 Glittertje in outfit: check.

Hoewel Israël er dit jaar met de Glazen Microfoon vandoor ging, is Waylon wel degelijk een winnaar. Hij heeft als een van de weinige deelnemers spatzuiver gezongen. Daarbij is zijn boodschap - hoe je het wendt of keert- ook absoluut overgekomen. "Durf anders te zijn, wat een ander hier ook van vindt". Ondanks alle kritiek die Waylon over zich heen kreeg met betrekking tot de krumpende dansers, vertikte hij het om zijn act te veranderen.

Hoewel dit opgevat zou kunnen worden als 'koppig' , getuigt het vooral van een sterk karakter. Deze deelname zal met het oog op zijn carrière dan ook zo goed als zeker nieuwe mogelijkheden op zijn pad brengen waar hij tot ver in de toekomst profijt van zal trekken, zoals ik tijdens het doen van mijn voorspelling in januari ook voor hem in de sterren zag.

Waylon eindigt op 18e plek