Veilig stappenplan glaasje draaien

De eerste keer (en eigenlijk alle keren!) dat je een Ouijabord raadpleegt, is het belangrijk dat je jezelf er honderd procent rustig en veilig onder voelt. 

1. Kies een moment uit waarop je zelf lekker in je vel zit. Zorg ervoor dat er geen sprake is van onrust, stress, angst, boosheid of andere emoties die jouw sessie op een negatieve manier kunnen beïnvloeden. Op TV en in films zie je dat het bord meestal 's nachts wordt geraadpleegt. In het donker. Dit raad ik af. Gewoon bij daglicht is beter, of in een sfeervol verlichte kamer. Gewone dingen als de schaduw van de kat of een plant kunnen er in het donker anders uitzien waardoor je misschien toch eerder – onnodig – schrikt.

2. Neem plaats aan tafel en leg het Ouijabord voor je neer zodat het bord vlak ligt en je goed overzicht hebt op de woorden, letters en getallen.

3. Indien je nog steeds wat twijfels hebt over werken met het Ouijabord kun je nu hetvolgende hardop uitspreken: Ik zou bij deze graag wat vragen willen stellen aan mijn eigen onderbewustzijn. Het is niet mijn bedoeling om hiermee geesten te wekken of anderszins positieve of negatieve energieën op te roepen. Je kunt er nu zeker van zijn dat de antwoorden die je krijgt te zien, afkomstig zijn van jezelf.

4. Nu is het tijd om de planchette (wijzer, indicator) voorzichtig aan te raken met vier vingers; twee vingers van iedere hand, de ellebogen van tafel. Indien het woord HALLO op jouw bord staat vermeld kun je hiermee openen om voor jezelf aan te geven dat de sessie is begonnen. Je kunt ook direct beginnen met het stellen van je vraag. Een tip: Als je het Ouijabord voor de eerste keer raadpleegt raad ik je aan een vraag te stellen die met JA of NEE beantwoord kan worden. Mocht de wijzer dan toch een woord spellen, is dit natuurlijk mooi meegenomen.

5. Schrijf na ieder antwoord dat je via het bord hebt gekregen op wat de uitkomst is. Tijdens een sessie waarbij je veel vragen stelt is het mogelijk dat je naderhand bepaalde dingen vergeet. Ook is het nuttig om woorden die je niet kent toch op te schrijven, zodat je deze later via Google kunt opzoeken of laten vertalen op een vertaalsite waar je allerlei talen kunt achterhalen door een woord in te typen. De vertaalcomputer herkent dan zelf de taal waarin het woord is getypt.

6. Wanneer je klaar bent met vragen stellen en de sessie wilt beëindigen, kun je de wijzer naar het woord GOOD BYE leiden, als nette afsluiting van het spel. Niet om eventuele geesten gedag te zeggen, maar omdat het fijn is dat de sessie op deze manier goed wordt afgesloten, net als dat het fijn is als je je tarotkaarten na een reading netjes terug doet in het daarvoor bestemde doosje. Door GOOD BYE te zeggen geef je jouw eigen onderbewustzijn weer rust. Het graven in je persoonlijke databank is weer opgehouden. Je kunt je nu weer op andere dingen gaan richten zonder dat je onbewust nog blijf nadenken over de antwoorden die je jezelf heb gegeven tijdens de Ouijasessie.

Door GOOD BYE te zeggen via het Ouijabord geef je voor jezelf aan dat het oké is wat er is uitgekomen en het nu een kwestie van afwachten is om te bekijken of je goed naar je onderbewustzijn heb geluisterd of dat toch jouw wensgedachten een rol hebben gespeeld. De tijd zal het leren, voor nu kun je het loslaten. Er dient zich vanzelf wel een moment aan waarop je denkt: O, ja, dit was mijn aandachtspuntje cq leermomentje.

Wat is een Ouijabord;  Instructies 1920;  Ouijabord gevaarlijk Bestaan geesten?;  Veelgestelde vragen;  Ouija mythen;  Veilig stappenplan;  Glaasje draaien;  Ouija do's en don'ts.

Lekker nuchter, zonder angst, op klaarlichte dag. Zo kan het dus ook!