Thee horoscoop

Eerder verschenen in VROUW Glossy

Kruidenthee is geen thee. Om de simpele reden dat het geen theebladeren bevat. Maar thee of geen thee, het drinken van gekookt water dat op smaak is gebracht met specerijen, gedroogde bloemen, planten -of vruchten is wel een stuk groener vergeleken met het nippen aan het simpele kopje doorgetrokken zwarte thee bij oma op zondagmiddag. En vooral ook lekker, gezond én ontzettend hip, want kruidenthee is 'in'.

Ram
Omdat je altijd maar bezig bent met het bedenken van nieuwe plannen doe je er verstandig aan lekker veel gember thee te drinken. Het verbetert je concentratie - en denkvermogen. Ook gaat gember misselijkheid tegen. En dat is mooi meegenomen want stress uit zich bij jou niet zelden in de maagstreek.

Stier
Koolhydraten en vet in combinatie met sloten cafeïne en weinig lichaamsbeweging is niet helemaal 'groen'. Wat je zou kunnen proberen is thee zetten van gedroogde madeliefjes. Deze bevatten magnesium en dit kan helpen bij de ondersteuning van de nier-en leverfunctie en de zuivering van het bloed waardoor je je snel weer fit zult voelen.

Tweelingen
Je komt moeilijk tot rust, en bent vatbaar voor verkoudheid. Munt thee is daarom zeer geschikt voor jou. Het bevat geen cafeïne of theïne waar je doorgaans sterk op reageert en de munt is weer goed tegen verkoudheid. Je bent veel te beweeglijk om met griep in bed te liggen, dus kun je dit maar beter voorkomen.

Kreeft
Emoties kunnen soms hoog oplopen bij je, maar vinden moeilijk een uitweg met als gevolg een (vr)eetbui of hysterische uitbarsting. Dat wil je liever niet. Regelmatig een kop kamille thee drinken zal je goed doen. Kamille is namelijk licht kalmerend, bevordert een goede nachtrust en heeft een gunstige uitwerking op je darmen.

Leeuw
Je hebt veel energie, maar verbruikt ook heel veel. Niet alleen fysiek maar ook mentaal. Tekort slaap en teveel stress zijn de perfecte combinatie voor de ontwikkeling van rimpels, puistjes en een vale teint. De oplossing hiervoor is goudsbloem thee. Goudsbloem reinigt van binnenuit met als gevolg een stralende huid.

Maagd
Het 's avonds niet kunnen vinden van je bed in combinatie met overmatig alcohol gebruik en een gevoelig maagdarmstelsel vraagt om chrysanten thee. Chrysant kalmeert de lever, heeft een inwendig verkoelende werking na het nuttigen van vet en pittig eten maar heeft ook een oppeppende werking bij slaaptekort. Zelf wat meer structuur aanbrengen kan echter ook geen kwaad...

Weegschaal
Je voorliefde voor een goed (groot) glas wijn en veel en niet altijd even gezond eten veroorzaakt extra belasting voor je lever, nieren en blaas. Dit maakt eucalyptus thee voor jou zeer geschikt om te drinken. Eucalyptus verbetert de leverfunctie en gaat infecties aan de urinewegen en blaasontsteking tegen.

Schorpioen
Neus en keelproblemen zijn jou niet onbekend en daarom doe je er goed aan regelmatig rododendron thee te drinken. Rododendron bevat antioxidanten en ondersteunt het afweersysteem. Dit helpt griep, verkoudheid, hoesten, ontstekingen en infecties te voorkomen. Gelukkig heb je van jezelf al een behoorlijk sterk immuunsysteem, maar alle beetjes helpen.

Boogschutter
Je bent behoorlijk ambitieus. 'Spoedjes' heb je doorgaans goed onder controle, maar deze verstoren wel je zo gewaardeerde structuur en dit kun je niet altijd handelen. Zeker niet wanneer je ook nog last hebt van menstruatie pijn. Saffraan thee houdt op zulke momenten de zenuwen onder controle en ondersteunt de voortplantingsorganen.

Steenbok
Je komt moeilijk tot rust en het liefst trek je alles naar je toe. maar echt, niemand is onmisbaar, dus neem nu eindelijk maar eens rustig de tijd om wat vaker een groot glas seringen thee te drinken. Sering versterkt het hart, ondersteunt de zenuwen, verkwikt en ontspant. En laat dat nu net hetgeen zijn dat je nodig hebt.

Waterman
Wanneer je iets te zout eet, houdt je lichaam gemakkelijk vocht vast op plekken waar het niet hoort, bijvoorbeeld in je gezicht, vingers en enkels. Trek dan eens een lekkere thee van peterselie! Perterselie gaat te veel zoutopname tegen, versterkt de nieren en stimuleert de blaas bij het afscheiden van lichaams onvriendelijke stoffen. Lekker detoxen!

Vissen
Gevoeligheid is een mooie eigenschap, maar heeft zeker ook zo zijn nadelen. Je trekt je (te) snel dingen persoonlijk aan, raakt gemakkelijk geïrriteerd en piekeren gaat soms ten koste van je nachtrust. Lotus thee is de thee bij uitstek voor jou. Lotus brengt rust bij irritaties en slapeloosheid en kalmeert een te snelle hartslag. Slaap lekker!