Foto's lezen

De menselijke intuïtie, waar we allemaal over beschikken, heeft een duidelijke functie. Het zorgt ervoor dat je jezelf kunt beschermen, indien dit nodig zou zijn. Dat is dan ook de reden dat jouw brein onbewust iemand direct 'scant' wanneer je hem of haar voor het eerst ontmoet. Dit wordt ook wel; 'de eerste indruk' genoemd. Soms geeft iemand je een onbehaaglijk gevoel, maar geef je hem toch het voordeel van de twijfel. Vaak blijkt achteraf toch dat jouw eerste indruk juist was. Hoe is dit mogelijk? En hoe kun je jouw eigen menselijke intuïtie gebruiken om foto's te lezen? Of via een foto zelfs voorspellingen te doen?

Het gevoel dat je bij iemand krijgt wanneer je hem in levende lijve tegenkomt, krijg je ook wanneer je diezelfde persoon op een foto ziet! De blik in iemands ogen, de trek om de mond en de gezichtsuitdrukking spreekt boekdelen als je weet waarnaar je moet kijken. Verreweg de meeste paragnosten die ook aan fotoreaden doen, gaan ook op deze manier te werk. Bewust of onbewust. Er komt geen paranormale gave aan te pas.

Vooral de ogen spreken boekdelen. Daar valt alles in te lezen: angst, woede, agressie, arrogantie, onzekerheid, verdriet, liefde; alle mogelijke emoties en karaktertrekken worden door de blik in de ogen verraden. Je kunt er naarmate je hier meer ervaring in krijgt, zelfs uit opmaken wat voor type ouder, partner of minnaar iemand is!
Maar hoe kun je nu de toekomst lezen in een foto? Eigenlijk heel simpel.

Voorspellen

Stel: een jonge vrouw stuurt je via de mail een foto van zichzelf met de vraag of zij zal worden aangenomen voor de leiding gevende functie waarop zij heeft gesolliciteerd. Ze is in het bezit van alle benodigde papieren en het gesprek is goed verlopen. Nu is het afwachten. Hoe kun je nu zien in haar foto of zij deze baan zal krijgen?

Als eerste kijk je naar haar ogen. In de ogen kun je echt een heleboel aflezen met betrekking tot iemands persoonlijkheid. Je kunt zien in de ogen of iemand een opgeruimd karakter heeft of juist zwaar op de hand is. Je kunt zien of iemand een chagrijnige inborst heeft of juist heel tevreden is met de manier waarop hij leeft. Of iemand een zachtaardig karakter heeft of hardvochtig is.

Vervolgens kijk je hoe de jonge vrouw op je over komt met in je achterhoofd haar vraag: 'Word ik aangenomen voor de leiding gevende baan?' Als de vrouw in kwestie een sympathieke, doch sterke uitstraling heeft, een blik in haar ogen die laat zien dat ze zich niet het kaas van de brood laat eten en de vastberaden trek om haar mond dit bevestigt, zou zij een goede kans maken.

Heeft deze vrouw daarentegen een onzekere blik in haar ogen maar heeft ze een sympathieke, doch wel een (te) zachtaardige uitstraling, zal zij ondanks dat zij in het bezit is van de juiste diploma's, veel minder kans maken op de baan.

Omdat voor een leiding gevende functie juist iemand nodig is die het niet belangrijk vindt om aardig gevonden te worden en minder toegeeflijk is ten opzichte van haar ondergeschikten op de werkvloer.

Toch, indien de vrouw een keiharde uitstraling heeft met een blik die verraadt dat zij letterlijk alles op alles zet om de top te bereiken en daarnaast niet erg sympathiek overkomt, zal zij ook weinig kans maken op de baan.

Zij zal de gun factor missen, omdat zij waarschijnlijk geen sympathie heeft opgewekt tijdens het sollicitatiegesprek. Hetgeen belangrijk is, omdat een leiding gevende ook sympathieke eigenschappen dient te bezitten zodat je een redelijk gesprek met haar kunt voeren.

Relaties

In mijn praktijk kreeg ik naast vragen omtrent carrière doorgaans ook veel vragen over de liefde. Als je foto's van koppels leest in combinatie met een bepaalde vraag, kun je op deze manier inderdaad een heel aardig beeld van de toekomst schetsen en zelfs het verloop van de relatie voorspellen!

Enkele voorbeelden:
Staat een stel samen op de foto, dan kun je aan hun lichaamstaal al zien hoe hun relatie is. Staat zij breed lachend op de foto met haar armen om hem heen en een trotse blik in haar ogen, dan is zij waarschijnlijk helemaal verliefd op hem en blij dat zij hem aan de haak geslagen heeft.

Staat hij daarentegen er wat minder enthousiast bij, glimlacht hij zonder dat zijn ogen 'sprankelen' (je ziet deze blik ook vaak in de ogen van beroemdheden die met fans op de foto gaan, maar hier eigenlijk helemaal geen zin in hebben) dan is het waarschijnlijk dat zij meer van hem houdt dan hij van haar.

In dat geval kun je er van uit gaan dat als hij iemand anders tegen komt die hem wel echt laat stralen, deze relatie tot het verleden zal behoren. Of als er andere belangen meespelen waarom hij bij haar is, zal hij haar mogelijk niet verlaten maar wellicht wel vreemdgaan wanneer hij hiervoor de kans krijgt.

Gelijkwaardig

Nog een voorbeeld.
Een man wil weten hoe zijn relatie verder zal gaan verlopen, maar hij heeft helaas geen foto waar zij beiden op staan. Wel heeft hij twee foto's waar zij apart op staan.

In dat geval 'lees' ik eerst de foto's afzonderlijk. Welke indruk maakt zij op mij? En hoe komt hij op mij over? Als zij een pinnige uitstraling heeft en duidelijk het type vrouw is dat het graag voor het zeggen heeft en hij daarentegen een goedige blik in zijn ogen heeft en een zachtaardige uitstraling, kun je er vanuit gaan dat zij de broek aan heeft in huis en hij zich plooit naar haar.

Mijn conclusie zou dan luiden: zij loopt een beetje over hem heen, maakt soms misbruik van zijn goedheid. Als hij haar respect wil verdienen zal hij wat vaker tegengas moeten geven zonder bang te zijn dat hij haar hierdoor verliest. Juist door haar altijd haar zin te geven, zal zij zich op den duur gaan vervelen in deze relatie. En uiteindelijk kiezen voor een partner waar zij meer tegenop kan kijken en de relatie meer gelijkwaardig zal zijn, hetgeen de relatie wat spannender voor haar houdt.

Natuurlijk wil het niet zeggen dat je door middel van foto's lezen altijd feilloos de toekomst kunt voorspellen. Een foto is en blijft een momentopname. Toch kun je er - zeker in combinatie met gelaatkunde - veel uithalen en zit de geoefende fotolezer er niet heel vaak naast met zijn bevindingen. 

Neem hieronder zelf de proef op de som met foto's van militairen die zijn gemaakt voor, tijdens en na hun uitzending. Kijk wat u in hun ogen ziet, wat hun algehele uitstraling u vertelt en lees daarna de bijbehorende interview fragmenten onder de betreffende foto´s. De foto's zijn tevens een perfect voorbeeld van hoe iemands gezicht daadwerkelijk kan veranderen na het zien of meemaken van bepaalde (traumatische) gebeurtenissen.

Bron foto's militairen> We are not the dead.