Spiritueel afvallen

A year from now you'll wish you had started TODAY!

Gezonde levensstijl

Hoe zweverig klinkt dit nu weer.

"Sp-ri-tu-eel af-val - len!"

Toch is het de leukste en (voor mij) meest doeltreffende manier van afslanken. Als het je leuk lijkt om het ook te proberen, doe dan gezellig met me mee!

Hoe werkt het?

Simpel. Als je weet dat 'spiritueel bezig zijn' vooral betekent dat je werkt aan je eigen persoonlijke groei, is het niet meer dan vanzelfsprekend dat het (leren) hanteren van een gezonde levensstijl hier ook bij hoort. 

Bijna niemand kiest er bewust voor om te zwaar te zijn. Maar het sluipt erin en voor we het weten wordt het steeds moeilijker ons ongezonde leefpatroon te doorbreken en de overtollige kilo's die hier het gevolg van zijn, kwijt te raken. In dat geval zou een extra steuntje in de rug meer dan welkom zijn. Ik hoop je dit hier te kunnen bieden.

Eetschema

Omdat ik in mijn blog al eerder schreef dat ik al jaren worstel met flink wat kilo's overgewicht en nu echt van plan ben dit probleem blijvend op te lossen, ontving ik van diverse lezers regelmatig mailtjes met de vraag hoe het nu met mij gaat op dit gebied. Wat leuk!

Voor degenen die graag mijn vorderingen willen volgen, zal ik vanaf nu mijn resultaten online bijhouden. In de hoop dat het jullie wellicht ook kan inspireren.

Ik zal jullie niet vervelen met moeilijke oefeningen of ingewikkelde recepten. Daar zou ik nl zelf ook geen zin in hebben. Het enige dat ik je zal uitleggen is hoe het mij na vele pogingen nu inmiddels wel lijkt te gaan lukken. Simpel en stapsgewijs. Zelf maak ik hierbij graag gebruik van dit overzichtelijke voedingsschema.

Een van mijn favoriete levensmotto's is: 'Als je niet tevreden bent over iets, verander het dan.' Met betrekking tot afslanken betekent dit: 'Blijven mauwen over het feit dat je te dik bent, zal je gewichtstoename niet doen ophouden. 

Er is nog nooit iemand afgevallen door er alleen maar over te zeuren. De enige die er echt iets aan kan veranderen ben jij zelf. Door van je luie kont af te komen en er keihard voor te werken!

Illusie

Dus wat heb ik gedaan? Ik ben gestopt met klagen over mijn gewicht en heb ervoor gekozen er daadwerkelijk iets aan te gaan doen. Zodat ik er volgend jaar hopelijk weer uitzie zoals ik er ook graag wíl uitzien. Zodat ik me volgend jaar voel zoals ik me ook wíl voelen.

Ja. Volgend jaar. Want ook de illusie dat je snel tientallen kilo's kunt kwijt raken binnen enkele maanden of zelfs weken, moet je direct loslaten. Wat welk dieet je ook belooft: te snel afvallen op een ongezonde manier (crashen) zal je niets anders opleveren dan een tekort aan de juiste voedingsstoffen, slappere spieren (en dus een slapper lichaam), en als je pech hebt ook nog eens een hoeveelheid ontsierende overtollige huid.

Plus een razendsnelle gewichtstoename wanneer je weer 'normaal' gaat eten waardoor je geheid weer terug bij af bent en wellicht nog zwaarder wordt dan toen je begon met je dieet.

En dat wil je niet.

Tarot

Om dit alles te voorkomen ben ik op een dag gewoon naar de sportschool gegaan. Heb ik om hulp gevraagd. En ben ik dezelfde avond nog begonnen met het behalen van mijn doelstelling: 25 kilo afvallen!

Daarnaast maak ik graag gebruik van een motiverend, ondersteunend en creatief psychologisch hulpmiddel. Jawel, daar is ie weer: de tarot! Ja ja. Lach maar. Maar voor mij werkt het super. En weet je? Als jij het ook wilt proberen, klik dan eens hier voor jouw eigen persoonlijke afslank advieskaart. Het is geheel gratis en nog leuk bovendien!

De werking is simpel maar doeltreffend. Elke keer als je dreigt de fout in te gaan, word je automatisch herinnerd aan de afbeelding en het bijbehorend advies van de kaart die je getrokken hebt. Hetgeen ervoor zorgt dat je minder snel in de verleiding komt.

Ben je benieuwd hoe het me tot dusver vergaat? Klik dan op de onderstaande links om mijn weg naar mijn nieuwe 'ik' te volgen. Misschien wijst het je ook de weg naar een nieuwe 'jij'?

Maand 1  Maand 2 

Voor degenen die de voorkeur geven aan een wat uitgebreidere uitleg van deze doeltreffende manier van afslanken, is het Balansboek wellicht een fijn naslagwerkje. 

Metamorfose

Samenvatting

Balansen; de leukste manier van blijvend afslanken zonder dieet. Een afslankboek met daarin 40 tips van de week plus overzichtelijke tabellen en de mogelijkheid gebruik te maken van (tarot) coachkaarten maakt dit boek uniek in zijn soort. Er wordt in begrijpelijke taal beschreven hoe jouw lichaam werkt, wat het wel en niet nodig heeft en waarom. Deze wetenschap zal ertoe bijdragen dat je heel anders naar voedsel gaat kijken en anders leert denken waardoor je minder snel in de verleiding komt. En op een leuke manier, in 40 stappen/weken, zonder dieet, jouw streefgewicht kunt bereiken. Een gewichtsverlies van twee tot vier kilo per maand is absoluut haalbaar.

Toelichting

Tijdens het schrijven van het Balansboek in 2011, viel auteur Nathalie Kriek moeiteloos 12 kilo af. De methode op zich werkt dus prima. Het feit dat deze kilo's (plus nog tien meer) er na verloop van tijd weer bij kwamen, ligt dus niet aan deze balansmethode maar aan het feit dat zij zich wegens omstandigheden niet aan deze methode bleef houden. 

Inmiddels heeft ze haar doelstelling verlegt van 12 kilo, naar 25 kilo afvallen en werkt ze aan een opzienbarende (en hopelijk dit keer blijvende!) metamorfose.

In de tussentijd kun je hier op de website lezen hoe het haar vergaat en zullen tzt ook de 'voor en na' foto's hier worden gepubliceerd. 

Zelf ook wat kilo's kwijt raken met behulp van eenvoudige tabellen in combinatie met tips, tricks en tarot? Het boek is te bestellen via de shop.