Spiritueel afvallen

A year from now you'll wish you had started TODAY!

Gezonde levensstijl

Hoe zweverig klinkt dit nu weer.

"Sp-ri-tu-eel af-val - len!"

Toch is het de leukste en (voor mij) meest doeltreffende manier van afslanken. Als het je leuk lijkt om het ook te proberen, doe dan gezellig met me mee!

Hoe werkt het?

Simpel. Als je weet dat 'spiritueel bezig zijn' vooral betekent dat je werkt aan je eigen persoonlijke groei, is het niet meer dan vanzelfsprekend dat het (leren) hanteren van een gezonde levensstijl hier ook bij hoort. 

Bijna niemand kiest er bewust voor om te zwaar te zijn. Maar het sluipt erin en voor we het weten wordt het steeds moeilijker ons ongezonde leefpatroon te doorbreken en de overtollige kilo's die hier het gevolg van zijn, kwijt te raken. In dat geval zou een extra steuntje in de rug meer dan welkom zijn, toch?

Een van mijn favoriete levensmotto's is: 'Als je niet tevreden bent over iets, verander het dan.' Met betrekking tot afslanken betekent dit: 'Blijven mauwen over het feit dat je te dik bent, zal je gewichtstoename niet doen ophouden. 

Er is nog nooit iemand afgevallen door er alleen maar over te zeuren. De enige die er echt iets aan kan veranderen ben jij zelf. Door van je luie kont af te komen en er keihard voor te werken!

From rockchick to workaholic. Now changing it back!

Illusie

Dus wat heb ik gedaan? Ik ben gestopt met klagen over mijn gewicht en heb ervoor gekozen er daadwerkelijk iets aan te gaan doen. Zodat ik er volgend jaar hopelijk weer uitzie zoals ik er ook graag wíl uitzien. Zodat ik me volgend jaar voel zoals ik me ook wíl voelen.

Ja. Volgend jaar. Want ook de illusie dat je snel tientallen kilo's kunt kwijt raken binnen enkele maanden of zelfs weken, moet je direct loslaten. Wat welk dieet je ook belooft: te snel afvallen op een ongezonde manier (crashen) zal je niets anders opleveren dan een tekort aan de juiste voedingsstoffen, slappere spieren (en dus een slapper lichaam), en als je pech hebt ook nog eens een hoeveelheid ontsierende overtollige huid.

Plus een razendsnelle gewichtstoename wanneer je weer 'normaal' gaat eten waardoor je geheid weer terug bij af bent en wellicht nog zwaarder wordt dan toen je begon met je dieet.

En dat wil je niet.

Krachtsport

Ik geloof dus niet (meer) in diëten. Ik zeg maar zo: van een gezond eetpatroon is nog nooit iemand dik geworden. Afvallen voor 80% voeding is en 20% training.

Voor die 20% ben ik op een dag dus maar gewoon naar de sportschool gegaan om daar om hulp te vragen. Na het intake gesprek ben ik dezelfde avond nog begonnen met het behalen van mijn doelstelling: 25 kilo afvallen!

Hierbij heb ik geleerd dat intensieve krachtsport eigenlijk veel effectiever is bij het afvallen dan cardio. Niet alleen omdat spieren - ook in rust - sowieso meer caloriën verbranden, maar ook omdat je te maken hebt met 72 uur after-burn!

Ook doe ik met mijn PT interval trainingen. 20 seconden volle bak fietsen, roeien, of rennen, met vervolgens 10 seconden rust. En dat een kwartier lang. Ik moet je zeggen; dit werkt als een tierelier!

En gelukkig maar, want van een uur in sukkeldraf op de loopband wordt (bijna) niemand echt blij. Ik niet in elk geval...

Tarot

Daarnaast maak ik graag gebruik van een motiverend, ondersteunend en creatief psychologisch hulpmiddel. Jawel, daar is ie weer: de tarot! Ja ja. Lach maar. Maar voor mij werkt het super. En weet je? Als jij het ook wilt proberen, klik dan eens hier voor jouw eigen persoonlijke afslank advieskaart. Het is geheel gratis en nog leuk bovendien!

De werking is simpel maar doeltreffend. Elke keer als je dreigt de fout in te gaan, word je automatisch herinnerd aan de afbeelding en het bijbehorend advies van de kaart die je getrokken hebt. Hetgeen ervoor zorgt dat je minder snel in de verleiding komt.

Same woman, more ink, less bodyfat!

De tussenstand

Van 120 kg (links) naar 110 kg (rechts), het resultaat van drie maanden bewust (zo clean mogelijk) eten, bewegen en 'tarotten'!

Op naar de volgende tien! 

Voor degenen die de voorkeur geven aan een wat uitgebreidere uitleg van deze doeltreffende manier van afslanken, is het Balansboek wellicht een fijn naslagwerkje. 

SUCCES!

Metamorfose

Samenvatting

Balansen; de leukste manier van blijvend afslanken zonder dieet. Een afslankboek met daarin 40 tips van de week plus overzichtelijke voedingstabellen, verantwoordelijke snacklijstjes en de mogelijkheid gebruik te maken van (tarot) coachkaarten maakt dit boek uniek in zijn soort. Er wordt in begrijpelijke taal beschreven hoe jouw lichaam werkt, wat het wel en niet nodig heeft en waarom. Deze wetenschap zal ertoe bijdragen dat je heel anders naar voedsel gaat kijken en anders leert denken waardoor je minder snel in de verleiding komt. En op een leuke manier, in 40 stappen/weken, zonder dieet, jouw streefgewicht kunt bereiken. Een gewichtsverlies van twee tot vier kilo per maand is absoluut haalbaar.

Toelichting

Tijdens het schrijven van het Balansboek in 2011, viel auteur Nathalie Kriek moeiteloos 12 kilo af. De methode op zich werkt dus prima. Het feit dat deze kilo's (plus nog tien meer) er na verloop van tijd weer bij kwamen, ligt dus niet aan deze balansmethode maar aan het feit dat zij zich wegens omstandigheden niet aan deze methode bleef houden. 

Inmiddels heeft ze haar doelstelling verlegt van 12 kilo, naar 25 kilo afvallen en werkt ze aan een opzienbarende (en hopelijk dit keer blijvende!) metamorfose.

Tzt zullen hier de 'voor en na' foto's hier worden gepubliceerd. 

Zelf ook wat kilo's kwijt raken met behulp van eenvoudige tabellen in combinatie met tips, tricks en tarot? Het boek is te bestellen via de shop.