Decadent horoscoop

Eerder verschenen in VROUW Glossy.

We vinden het allemaal wel eens fijn om ongegeneerd te genieten van luxe die we niet echt nodig hebben maar wel gewoon leuk is om te hebben (of te doen). Helaas kunnen we het ons niet altijd veroorloven. Maar wat als dit wel het geval zou zijn; welke vorm van decadentie past goed bij jouw sterrenteken en...wat is eventueel een betaalbaar alternatief?

Ram

Een mooie dure sportwagen zou jou beslist niet misstaan. Gaat dit je budget net iets te boven kun je jezelf wellicht eens trakteren op een avontuurlijk survival weekend, dat gaat ook lekker snel. Leuke alternatieven zijn een lidmaatschap op de sportschool of gewoon een super hippe sportoutfit.

Stier

Een prachtig gouden horloge zou perfect passen bij jouw punctuele, plichtsgetrouwe karakter. Om de gezellige thuis-voor-de-TV uurtjes meer luxe te laten uitstralen is een zijden pyama of huispak van fijn materiaal een prettig alternatief. En als je dan toch bezig bent, vergeet dan niet die heerlijke nachtcrème te kopen voor jezelf.

Tweelingen

Jij kunt watertanden van de nieuwste smartphones, tablets of andere electronische wonderen. Helaas sluit deze liefhebberij niet altijd naadloos aan op de inhoud van je portemonnee. In dat geval kun je jezelf verwennen met een mooie set sieraden. Die je vervolgens draagt naar die grappige cabaret voorstelling waar je kaartjes voor koopt.

Kreeft

Bijzondere meubelen die je in geen enkel ander huis tegen komt kunnen jou meer dan blij maken. Desondanks moet je de echte pronkstukken meestal laten staan voor iemand met een dikkere portemonnee. Blijf zoeken naar de goedkopere varianten en maak het geheel af met een bos verse bloemen in een vrolijke vaas.

Leeuw

Jezelf laten verwennen in een super-de- luxe hotel in een onbetaalbare badplaats in een warm land is iets waar jij geen 'nee' tegen zegt. Maarja...wie gaat dat betalen? Gelukkig zijn er goedkopere alternatieven om toch dat filmsterrengevoel te kunnen ervaren. Een betaalbare kamer met jacuzzi in een fijn hotel is zo gevonden.

Maagd

Jij bent een echte wellness liefhebber. Badderen, scrubben, relaxen in de sauna en uitgebreide massages; heerlijk! De ultieme vorm van decadentie is natuurlijk een wellness unit in je eigen huis. Geen plek - of budget - voor een sauna, bubbelbad en de rest? Boek een dagje in een betaalbaar beautycenter. Vaak inclusief heerlijke lunch.

Weegschaal

Uitzonderlijk goed eten in restaurants, luxe amuses, een meer dan correcte bediening en fantastische wijn is wat jouw avondje uit tot een waar succes maakt. Gelukkig is lekker eten niet altijd onbetaalbaar en is de bediening in een goedkoper restaurant vaak ook sympathiek ook al buigt het niet als een knipmes.

Schorpioen

Jij bent dol op mystiek en eigenlijk zou je het liefst je woning inrichten als een Oosters paleis. Dikke tip voor jou: een verwendiner in een Arabisch restaurant waar je naast de heerlijke spijzen - die je liggend kunt eten - kunt genieten van cocktails, buikdanseressen en een heuse waarzegster die je hand leest.

Boogschutter

Een VIP plaats in het casino waar je in de watten gelegd wordt met heerlijke hapjes en drankjes en waar iedereen jou kan zien zitten aan een tafel met een minimale inzet van 1000 euro, geeft jou een enorme kick. Helaas blijft het bij dromen, maar de paardenrennen zijn een leuk alternatief.

Steenbok

Exclusieve, dure parfums maken dat jij je nog vrouwelijker voelt dan je al bent; de absolute finisching touch van een opvallende outfit en een verzorgde make-up. Geen luxe parfum budget voor doordeweeks? Zorg dan in ieder geval voor fijne lingerie en een mooi - betaalbaar - pumpje aan je voet.

Waterman

Pracht en praal in je eigen huis waar niemand zijn bewondering onder stoelen of banken steekt is iets dat jou trots maakt. Een vitrine waaruit hand geslepen kristallen sculpturen je tegemoet schitteren is iets dat je graag zou hebben. Een compleet kristallen servies is een aardig alternatief. Of geslepen glas. Kan ook heel mooi zijn...

Vissen

Design schoenen laten jouw hart sneller kloppen. Alles waar een mooi merkje op staat is welkom. Misschien kun je tijdens een aardige aanbieding ergens fijne pumps op de kop tikken? Om de voetjes heerlijk te verwennen is een voetreflex massage een aardig alternatief. Of een bezoekje aan de pedicure.