Vuurwerk horoscoop 2017

Eerder verschenen in VROUW Magazine.

Wordt het vuurwerk in je relatie in 2017? Schiet je als een vuurpijl naar de top? Laat iemand je weer sterretjes zien of gaat het knallen in de familie?

 

Ram

Vriendschap: Jouw sociale contacten bestaan dit jaar voornamelijk uit werkrelaties. Zakenlunches, bedrijfsfeestjes of vrijdagmiddagborrels hebben een doel: netwerken. Elkaar beter leren kennen ten gunste van nieuwe projecten; hier zit een ware knaller tussen. Verder ben je graag op jezelf en heb je even geen behoefte aan koffie drinken of theeleuten met koetjes en kalfjes. Liefde: Je bent zo druk met van alles dat je haast geen rust hebt om samen met je partner iets leuks te gaan doen. Toch is het belangrijk dat je hier tijd voor maakt. Doe je dit niet, groeien jullie uit elkaar en dit zou wel eens kunnen leiden tot bekoeling van de liefde. Zorg zelf voor het nodige siervuurwerk op zijn tijd. Familie: Let een beetje op je (harde) woorden. Eenmaal gezegd kunnen ze niet meer terug genomen worden en dat is jammer, want negen van de tien keer meen je niet eens wat je zegt.

Stier

Vriendschap: Omring je met kalme, rustige personen met een stabiel karakter zonder al te veel drama in hun leven. Sterretjes als het ware; helder en ongevaarlijk. Kijk eens goed om je heen om te bepalen of dit ook daadwerkelijk de types zijn met wie jij je omringt. Liefde: Blijf te allen tijde jezelf. Zelfs als je partner graag zou zien dat je bepaalde dingen zou veranderen (andere kleding, hakken waar je eigenlijk niet op kunt lopen of een haarkleur waar jij je niet prettig bij voelt), geef hier dan niet aan toe. Wat heb je eraan als je een ander blij maakt terwijl je er zelf onzeker van wordt? Verwacht ook geen nep vuurwerk van je lief. Familie: Hoewel je de rust zelve lijkt, borrelt het aan de oppervlakte. Woede. Laat je niet uit de tent lokken. Eenmaal over de schreef is er geen weg meer terug. Het wordt niet of nauwelijks weer bijgelegd.

Tweelingen

Vriendschap: Als iemand niet hetzelfde gevoel voor humor heeft als jij, begin er dan ook gewoon maar niet aan. Verspilde moeite. Iemand in jouw omgeving is voortdurend aan het zeuren en klagen. En laat jij hier nu juist allergisch voor zijn. Om een explosie te voorkomen kun je beter wat meer afstand houden. of gewoon eerlijk zeggen wat je stoort, en waarom. Liefde: Je bent soms nogal cynisch en sarcasme is je tweede taal. Je stroom aan gevatte opmerkingen blijft komen als een spraakwaterval, vergelijkbaar met een kleurrijke vuurwerkfontein die vriend en vijand verbaast. Echter, dit jaar kom je zomaar iemand tegen die niet voor je onderdoet. Dat is even wennen...Familie: Probeer wat meer interesse te tonen voor je naaste familieleden. Zeg eens eerlijk: waarom vraag je naar hun werk? Omdat het je echt interesseert of omdat je dan daarna over je eigen werk kunt vertellen?

Kreeft

Vriendschap: Soms projecteer je al je onzekerheden op je omgeving en voel je je soms aangevallen terwijl dit niet zo bedoeld is. Dit kan leiden tot misverstanden. Dans als een grondbloem, verspreid je kleuren. Degenen die net zoveel van jouw show genieten als jijzelf en jou je shine gunnen, zijn je echte vrienden. Liefde: Iets uit het verleden lijkt nog steeds een nieuwe relatie in de weg te staan.Waarschijnlijk is er ooit enkel iets tegen jou (of over jou) gezegd uit jaloezie of frustratie. Heeft diegene het als een vuurpijl op je afgevuurd zonder erbij na te denken hoezeer jou dit raakte. Het zegt echt meer over die persoon dan over jou. Familie: Je familie heeft het goed met je voor. Sla goed advies niet in de wind maar probeer er werkelijk gehoor aan te geven. Alle begin is moeilijk, maar gelukkig sta je er niet alleen voor.

Leeuw

Vriendschap: Waak voor eenrichtingsverkeer. Soms is het net iets te vanzelfsprekend dat jij de rekening betaalt, jouw deur voor iedereen openstaat of je tijd steekt in het oplossen van andermans problemen. Als jij steeds de zevenklapper bent en de ander het rotje, is de lol er snel af, toch? Liefde: Indien er kinderen in het spel zijn, kan een verschil in de manier van opvoeden voor problemen zorgen. Probeer ook wat minder snel boos te worden als je partner wat steekjes laat vallen in het huishouden. Doe het gewoon nog een keertje voor in plaats van als een voetzoeker achter hem/haar aan te gaan. Of doe het samen. Familie: Waarom heb je altijd zo graag het hoogste woord? Wat probeer je toch te bewijzen? En vooral: ten opzichte van wie? Ga gewoon eens lekker zitten met je wijntje en kijk om je heen. Wie overschreeuwt (nog meer) zijn onzekerheden?

Maagd

Vriendschap: Je hebt fantastische vrienden die net zo vaak klaar staan voor jou als jij voor hen. Koester hen. Wellicht probeert een vage kennis je naar beneden te halen met de bedoeling zelf beter uit de verf te komen. Het feit dat hij/zij dit nodig acht laat wel zien hoezeer jij boven hem/haar staat. Jouw ster blijft sowieos rijzen dit jaar en dit kan de nodige jaloezie opleveren. Liefde: Laat one-night-stands voor wat ze zijn. Probeer te wachten op kwaliteit, want jouw 'ware' is onderweg! Hoewel je in het begin wat verlegen kunt zijn kom je helemaal los wanneer je werkelijk gevoelens voor iemand krijgt. Als een Romeinse kaars kom je haast geruisloos op gang, maar wacht maar tot je ontploft! Familie: Waarom irriteer je je toch zo aan je broer of zus? Wat zie je in hem of haar wat jou aan jezelf doet denken? Waar zit de spiegel?

Weegschaal

Vriendschap: Je bent een echte schat en je vrienden houden van jou omdat je altijd eerlijk bent en nooit iemand onnodig of opzettelijk kwetst. Soms trek je het jezelf persoonlijk aan als iemand even geen tijd voor je heeft. Maak er geen theatervuurwerk van, het is echt niet persoonlijk bedoeld. Liefde: Je bent enorm vergevingsgezind ten opzichte van je lief wanneer hij/zij weer eens stommiteiten uithaalt of onnadenkend gedrag vertoond. Waar anderen compleet over hun toeren zouden raken, reageer jij als een babypijltje. Hoewel je de redelijkheid zelve bent, heb je soms extra behoefte aan een warme sterke arm om je heen. Familie: Hoewel je het niet graag laat merken, zou je de graag de banden met sommige familieleden aanhalen. Waarom maak je dit niet gewoon kenbaar? Misschien willen zij het net zo graag maar denken ze dat jij degene bent die er geen behoefte aan heeft?

Schorpioen

Vriendschap: Je bent altijd betrokken en geïnteresseerd in wat je vrienden doen zonder opdringerig te zijn. Je hebt vaak de lachers op je hand, reageert ad-rem als een giant shock, kletst graag, maar kunt ook goed luisteren. Iemand die je niet goed kent vraagt je om hulp of advies en hier zou wel eens een hele mooie vriendschap uit kunnen groeien. Liefde: Als een black thunder rocket kun jij uit je slof schieten en verbaal rake klappen uitdelen. Toch ben je nooit onredelijk en blijf je ook niet onnodig lang in ruzie hangen. Probeer wel je jaloezie iets meer onder controle te houden. En je bezitterigheid ook...Familie: Je hebt de neiging continu naar andermans bezigheden te vragen om zelf maar vooral niet te veel over jezelf te hoeven vertellen. Waarom zijn de gesprekken met je familie vaak oppervlakkig en heb je nog steeds moeite met het tonen van je diepere gevoelens?

Boogschutter

Vriendschap: Iedereen is welkom bij jou. Mits ze niet te bijdehand doen of direct te Popie-Jopie zijn want dan krijgen ze te maken met je botte eerlijkheid die inslaat als een Cobra 8. Probeer wel wat selectief te zijn in wie je de helpende hand reikt, voor je het weet klopt het halve dorp bij je aan. Liefde: Niemand blijft een leven lang verliefd op dezelfde partner. 'Houden van' komt ervoor in de plaats. Minder spanning, meer stabiliteit. Hier heb je wat moeite mee, spanning heeft jouw voorkeur. Dit jaar dien je een keuze te maken; wat is je uiteindelijk meer waard? Legale knallers of illegaal vuurwerk? Familie: Hoewel je ontzettend sociaal bent, heb je een hekel aan 'verplichte nummers'. Verplichte visites, opzitten, pootjes geven. Waarom geef je nog steeds gehoor aan uitnodigingen van familieleden die je eigenlijk nooit spreekt en met wie je ook niet echt een band voelt?

Steenbok

Vriendschap: Vrienden kunnen altijd op jouw rekenen. Je bent betrouwbaar, loyaal en ook nog eens royaal. Ook waar het ongevraagd advies geven betreft ben je meer dan vrijgevig. Probeer hier een klein beetje op te letten, ook al is het goed bedoeld. Niemand zit te wachten op een knalcake aanbevelingen. Liefde: Je wordt snel verliefd, maar zegt niet graag als eerste 'ik hou van jou'. Je geliefde zal zich eerst moeten bewijzen. Hoewel je behoorlijk kritisch kunt zijn, ben je in de liefde soms een beetje naïef. Houd je ogen goed open, verwar een knalerwt niet met het echte werk, een teleurstelling ligt op de loer. Familie: Heel soms maak je de dingen en je verhalen net iets mooier dan deze in werkelijkheid zijn met het doel bepaalde familieleden tegen je op te laten kijken. Eigenlijk heb je al die opschmuck niet nodig. Je bent van jezelf echt al goed genoeg.

Waterman

Vriendschap: Hoewel je sociaal, betrokken en behulpzaam bent, dien je voorzichtig te zijn met het doen van beloftes. Beloof je vrienden geen strijker als je slechts een trektouwtje hebt. Je kunt niet geven wat je niet hebt, ook al zou je het nog zo graag willen. Liefde: Het is helemaal niet erg als je niet graag 'ik hou van jou' zegt. Geen woorden, maar daden. En aan jouw daden mankeert niets. Op duizend andere manieren - als een duizendklapper - laat je jouw lief elke dag weer zien hoeveel je om hem/haar geeft. En dit wordt absoluut gewaardeerd! Familie: Jij bent de sociaal werker van de familie. Wanneer iemand een probleem heeft komt hij geheid bij jou voor hulp of advies. Dat is prima, maar zorg dan wel voor een geschikt moment. Verjaardagen of familiediners zijn hiervoor niet de juiste omgeving. En al helemaal niet wanneer er alcohol in het spel is.

Vissen

Vriendschap: Jij weet altijd wel iets leuks te doen en bent tijdens een goed gesprek een en al oor. Geef wel duidelijk aan dat je niet geclaimd wilt worden. Je hoeft elkaar echt niet iedere dag te zien om te weten dat het goed zit. Iemand die als een Jumping Jack om je heen springt kan echt gaan irriteren. Liefde: Je twijfelt of de relatie (nog) wel werkt voor jou. Laat je partner duideljk weten wat je graag anders zou willen. Is dit echt niet mogelijk, stel dan een moeilijke beslissing niet langer uit. Hoe lang de lont ook is, uiteindelijk volgt toch de onvermijdelijke knal...Familie: Hallo! Vis! Ben je er nog? Niet zelden droom jij helemaal weg in je eigen wereldje. Niet omdat je het niet gezellig vindt met je familie, maar gewoon omdat je zoveel plannen, ideeën en dromen hebt die je niet met anderen wilt delen. Geeft niks.