&C Fijne Foute Zomer 2018

Het extra dikke zomernummer van &C staat vol met alles wat fijn, fout en zomers is. 

Een interview met Britt Dekker, Temptation Island-deelnemers die uit de school klappen én pagina's vol met waargebeurde, helse verhalen van mislukte vakanties.

Verder in &C: de allervetste zomerhoroscoop met verrassende vakantievoorspellingen, spelletjes voor aan het strand en de nieuwste zomermode. 

&C-Boeketreeks-pocket: nóg fouter en nóg heter!
We proudly present: de eerste &C-Boeketreeks
-pocket. O zo fijn, maar o zo fout. Een verzameling broeierige verhalen van zowel &C-schrijvers als de winnaars van de fijne, foute zomer-schrijfwedstrijd onder onze lezers. Zon, zee, cocktails en a whole lotta love… Pas op hè, houd die handjes boven de handdoek. Fijne, foute zomer!

Fijne Foute thriller/drama, gebaseerd op waargebeurde feiten. Spannend!

Sneak preview...

Russisch ei

2008, een vrijdagmorgen in augustus, elf uur. Het is nu alweer bloedheet. Nadja is net wakker. Ze zit juist met een kop koffie, in haar BH'tje op de bank nog bij te komen, als ze wordt opgeschrikt door het schrille geluid van de deurbel. Ze heeft totaal geen zin in bezoek. Van wie dan ook.

Maar degene die voor de deur staat denkt daar anders over. Kennelijk wil hij (of zij) Nadja toch dolgraag even spreken, want hoewel ze geen gehoor geeft, blijft de bel gaan. Nadja voelt zich hierbij hoogst ongemakkelijk, want ze hoort aan de beltoon dat de ongenode gast boven voor haar voordeur staat. En dus niet zoals gebruikelijk beneden voor de gesloten entreedeur van het kleinschalige appartementencomplex waar ze woont.

Omdat er momenteel een appartement op één hoog leeg staat en er dus geregeld bouwvakkers in en uit lopen om werkzaamheden te verrichten, staat de entreedeur vandaag vermoedelijk open op de haak. Nadja kan ook niet op de videofoon zien wie er beneden voor de deur staat omdat de bezoeker dus al naar boven is gelopen. Dilemma. Open doen of niet? Had ze maar een kijkgaatje!

De bel gaat nog eens. En nog eens. De persoon in kwestie is hardnekkig en kennelijk vastbesloten zijn zin door te drammen. Nadja wordt nieuwsgierig naar wie dit nu toch kan zijn, maar tegelijkertijd bekruipt haar een onbehaaglijk gevoel. Iemand die haar persoonlijk kent zou in een noodgeval haar naam roepen of haar even mobiel bellen. Deze bezoeker doet geen van beide, blijft enkel stug volhouden.

Terwijl het bellen blijft voortduren, piekert Nadja zich suf. Wie zou koste wat het kost binnen willen komen om wat voor reden dan ook, zonder haar eerst even te bellen om te checken of ze überhaupt thuis is? Het moet haast wel iemand zijn die ze niet persoonlijk kent. In dat geval maakt het indringende bellen haar zelfs een klein beetje bang.

Nadja heeft geen rust meer en besluit zich snel aan te kleden. Terwijl ze op haar tenen langs de voordeur loop waar nog steeds iemand bezig is een bezoek te forceren, hoort ze plotseling een akelig krassend geluid. Alsof iemand met lange halen een vijl langs haar deur haalt. Ook hoort ze gemorrel aan het slot. De schrik slaat Nadja om het hart. Iemand probeert binnen te komen!

Ze wacht geen seconde langer en belt de politie. Het krassen op haar deur gaat ondertussen door evenals het wrikken aan haar slot. Ze probeert kalm te blijven en fluistert in de hoorn dat er op dit moment bij haar wordt ingebroken. Ze wil dat de dader op heterdaad betrapt wordt, dus zorgt ze dat degene die haar deur probeert te forceren niets hoort van haar telefoongesprek.

De agente in de meldkamer staat haar te woord en vraagt haar aan de lijn te blijven. Ondertussen belt ze haar collega's om te zeggen dat ze zo snel mogelijk richting Nadja's adres moeten gaan. Bij de deur hoort Nadja nu een soort sissend geluid. Als ze gaat kijken ziet ze nog net hoe de tochtstrip tussen de deur en het kozijn wordt weggetrokken. Degene die probeert binnen te komen is nu al halverwege!

De agente probeert haar gerust te stelen en vraagt wat er gebeurt, wat ze hoort, of ze alleen thuis is. Waar blijft die politiewagen nu!

Met de telefoon in haar hand is Nadja in de lange hal gaan staan waar ze direct zicht heeft op de voordeur. Heel even is het stil. Maar dan hoort ze een klik. Degene aan de andere kant van de deur heeft bereikt wat hij of zij wilde en de deur gaat langzaam open. Nadja staat erbij en kijkt ernaar. En is zich volledig bewust van het feit hoe vreemd het is om te zien hoe de deur door iemand wordt opengedaan die geen sleutel heeft. En niet te weten wie of wat er nu gaat komen.

Dan staat ze oog in oog met de dader.

Het is Chris!

Hij wappert met zijn pinpas, waarmee hij kennelijk de deur heeft geforceerd. De schrik slaat haar om het hart; zou hij het weten, van Kaj? 

'Ik ken hem...' is het enige dat ze kan uitbrengen tegen de agente die nog steeds aan de lijn hangt.

Ondertussen heeft Chris de deur achter zich gesloten, waarna hij rustig doorloopt naar de huiskamer. 'Wie is het?' vraagt de stem aan de andere kant van de lijn.
'Mijn vriend...'

Op dat moment kijkt ze recht in de loop van het pistool dat hij van dichtbij op haar gericht houdt. Met zijn andere hand gebaart hij, met zijn wijsvinger over zijn lippen, dat ze moet zwijgen. Nadja's hartslag schiet ter plekke omhoog, ze hoort het letterlijk bonzen in haar oor.

Langzaam pakt Chris de telefoon uit haar hand en verbreekt de verbinding.

'Ze zijn al onderweg...' fluistert Nadja. Haar keel is dik. 

'Doe alsjeblieft dat pistool weg. Ik hou van je!'

Chris kijkt haar doordringend aan met zijn pikzwarte ogen.

'Is dat zo?'
Nadja knikt heftig van ja.
'Heel veel!'

In plaats dat Chris het wapen weg doet spant hij met een agressieve ruk de haan van het pistool; zijn harde koude blik onafgebroken op haar gericht. Nadja is misselijk van angst. Als hij nu de trekker overhaalt...

'Ik hoor heel andere verhalen...'antwoordt Chris. 

'Ik hoor dat jij godverdomme een of andere Jodokus Kwak ligt te neuken terwijl ik aan het werk ben!'

'Wélke Jodokus Kw...'

'Houd je bek!' 

De ader in zijn hals zwelt op. Vlokken wit speeksel, afkomstig uit zijn mond, dwarrelen door de lucht. 'Ik loop voor spot voor het hele dorp! Kijk Chris nou gaan, die lul. Zijn wijf ligt een of andere knuppel te naaien! Dit pik ik niet, hoor je! Van niemand niet!'

Terwijl de tranen over haar wangen stromen, priemt hij, met een van woede rood aangelopen gezicht, bij elke zin die hij uitspreekt, zijn Glock 40 dreigend in haar richting.

' Ik wálg van jou, weet je dat! Je bent een gore slet! Een vieze, vuile, hoer! Dát ben je!'

Na het oorverdovende schot waarvan de knal nog nafluit in haar oren voelt Nadja hoe ze op een brancard voorzichtig de ambulance in wordt geschoven. Wat gebeurt er allemaal. Is het wel de bedoeling dat ze bij bewustzijn is?

'Slagaderlijke bloeding', hoort ze de artsen zeggen.

'Schedelbasis fractuur.'

Wanneer ze tenslotte haar ogen opent is het nog half donker en ligt ze op haar rug in bed. Als ze langs haar lichaam naar haar voeten kijkt ziet ze dat ze van top tot teen is toegedekt onder een groot wit laken.

Ze begrijpt er niets van. Is ze dood?

.................

Lees de rest in &C's Fijne Foute Boeketreeks.

Pagina 15!