Vrijheid Blijheid horoscoop

Eerder verschenen in VROUW Glossy.

Vrijheid, blijheid. Het is een gezegde die iedereen kent. Het is ook waar. Als je vrij bent voel je je inderdaad blij. Maar ben jij werkelijk vrij genoeg om blij te zijn? In deze horoscoop lees je wat jijzelf zou kunnen doen om het ultieme vrijheid-blijheid gevoel te ervaren.

Ram 

Maak eens een avondwandeling. Geniet van de natuur, kijk door de ramen bij de mensen naar binnen en voel welke herinneringen bepaalde geuren en aanblikken bij je naar boven brengen. Denk - net als toen je nog kind was - weer eens vaker aan jezelf en neem meer tijd voor de dingen die je graag doet.

Stier 

Gevoelens van angst, twijfel, onzekerheid of zelfmedelijden komen nooit zomaar aanwaaien. Durf in te zien wat jouw eigen aandeel in bepaalde situaties is geweest en maak schoon schip met jezelf en anderen. Durf de muur om je heen af te breken en weer open te staan voor degenen die dit waard zijn. Selectief zijn mag!

Tweelingen 

Besteed komende tijd meer tijd aan je eigen creativiteit. Het zal je hoofd leeg maken, rust geven en je nieuwe inzichten bieden. Juist wanneer je even over niets nadenkt, enkel op gevoel iets creëert zul je als vanzelf nieuwe ideeën krijgen over belangrijkere zaken waarvan je nu even het gevoel hebt vastgelopen te zijn.

Kreeft 

Soms is het goed jezelf open te stellen. Voor jou is het komende tijd juist belangrijk bepaalde dingen voor jezelf te houden. Wees alert op personen die staan te trappelen om te pronken met jouw veren. Werk in alle rust en vrijheid je eigen ideeën uit en kom er pas mee naar buiten wanneer de kust veilig is.

Leeuw 

Problemen zijn erom opgelost te worden. Soms weet je best wat je zou moeten doen om een en ander op te lossen, maar heb je geen zin om moeite te doen of veranderingen door te voeren. Bedenk je dat je altijd een keuze hebt en dat sommige dingen lastig zijn, maar niet onmogelijk.

Maagd 

Het is tijd om een bepaalde periode voor jezelf af te sluiten. Blijf niet onnodig hangen in een situatie die je geen voldoening meer geeft. Wellicht komt er iets veel beters voor in de plaats als je nu eindelijk die knoop durft door te hakken. Jezelf bevrijden en open staan voor het onbekende kan ook zomaar iets goeds opleveren.

Weegschaal 

Iemand vraagt je om hulp of advies en dat is OK. Maar laat geen misbruik maken van je goedheid. Straks ben jij degene die zijn of haar sores staat op te lossen terwijl de persoon in kwestie zelf geen enkele moeite doet om zelf actie te ondernemen. Laat je niet claimen!

Schorpioen 

Durf meer jezelf te zijn en hecht niet teveel waarde aan de goedkeuring van anderen. Je zult het nooit iedereen naar de zin kunnen maken en waarom zou je dit überhaupt willen. Doen anderen altijd zo hun best om jou te behagen? Welnee. Kies wat meer voor jezelf en denk wat vaker: 'Lekker belangrijk!'

Boogschutter 

Wees voorzichtig met wat je tegen anderen zegt. Soms zijn mensen te vertrouwen. De meesten echter niet. Soms werkt het bevrijdend om af en toe bij iemand je ei kwijt te kunnen, maar je schiet er niets mee op als je datzelfde ei later via een omweg in je gezicht krijgt.

Steenbok

Breng wat tijd alleen door en vermijd verplichtingen. Ook in je vrije tijd! Een gejaagd leven brengt geen gevoel van vrijheid teweeg. Je hebt het behoorlijk druk gehad en dit breekt je nu op. Even pas op de plaats, je favoriete series kijken, een fijn boek lezen en je kunt er weer tegen.

Waterman 

Dit is een goed moment om bepaalde veranderingen door te voeren en niets meer met tegenzin te doen. Een ander kapsel, een nieuwe garderobe, meer of minder make-up, een andere lifestyle. Ga ervoor! Geen zin in klusjes? Zeg gewoon nee. Als je smoesjes verzint, vragen ze je de volgende keer gewoon weer.

Vissen 

Er liggen leuke dingen voor je in het verschiet. Je ontvangt diverse uitnodigingen en wordt door veel mensen aardig en sympathiek gevonden, juist omdat je meer jezelf durft te zijn. Je bent 'echt' , durft voor je mening uit te komen en dat wordt gewaardeerd. Zolang je je mening tactvol brengt, kun je niet meer stuk.