Boeken & recensies Nathalie Kriek

Deze zelfhulp boeken en agenda's zijn door Nathalie Kriek geschreven met het doel je inzichten te kunnen bieden in jezelf en bepaalde situaties. Lees de informatie zoals je de horoscoop leest in de krant. Sta open voor de beschrijvingen die op jou van toepassing zijn (en waarschijnlijk op duizenden andere mensen). Mogelijk geeft het je stof tot nadenken.

Ga er echter nooit van uit dat het de absolute waarheid is; het is een hulpmiddel dat inzichten biedt. (Welk gevoel geeft bepaalde informatie of geven sommige afbeeldingen jou ten opzichte van een bepaalde vraag of situatie? En waarom?)

Om deze reden worden tarot-en inzichtkaarten tegenwoordig ook geregeld toegepast in de verslavingszorg. Om iemand een spiegel voor te houden, steun te bieden en hoop te geven met positieve affirmaties.

Alle boeken - inclusief recensies- vind je hier op deze pagina.

Bestellen is mogelijk in de bookshop.

Klik hier voor de Tarot agenda's

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan!

De Tarot in het kort

Sinds mensenheugenis is de tarot een belangrijke gids geweest bij de meest uiteenlopende gebeurtenissen of omstandigheden.
Wil je je de tarot echter snel eigen maken, dan kom je voor een verrassing te staan: het wordt al snel een hele studie. De Tarot in het kort biedt hier uitkomst, want het is in wezen niet anders dan een korte en uiterst toegankelijke 'tarotcursus' die aan de hand van het meest gebruikte tarotspel (het klassieke tarotspel van A.E.Waite) de betekenis van de kaarten op een voor iedereen begrijpelijke wijze uitgelegd.
De Tarot in het kort bevat 78 speelse oefeningen die direct inzicht geven in het heden, het verleden en de toekomst.

Numerologie en Tarot in een handomdraai

Numerologie en tarot zijn heel goed samen te gebruiken. Er zijn weliswaar al veel boeken verschenen over numerologie en nog veel meer boeken over tarot, maar nu is er dit boek over numerologie in de tarot en hoe u hiermee in een handomdraai een zeer uitgebreide horoscoop kunt trekken.
Het enige dat u hiervoor hoeft te doen is eerst een (zeer) korte berekening uit te voeren en dan de bijbehorende omschrijving in dit boek op te zoeken. Voor degenen die al bekend zijn met tarot biedt dit boek ook uitkomst: alle betekenissen van de kaarten van de Grote Arcana worden op uitgebreide wijze uitgelegd. Wellicht komt u nog iets tegen wat u nog niet wist, maar wat u wel heel goed kunt gebruiken bij uw tarot- of horoscoopduiding!

Tarot en Gene Zijde

Communiceren met onze overleden dierbaren'.bijna iedereen wil het kunnen. Iedereen kan het in principe ook, maar vaak vertrouwen we de 'antwoorden' die we in ons hoofd te 'horen' krijgen we niet.
Dit boek is verdeeld in twee delen. In het eerste wordt, naast de uitleg over wat er nu precies aan Gene Zijde gebeurt wanneer we overlijden, dieper op deze methode van communiceren ingegaan. In het tweede deel wordt uitgelegd hoe u m.b.v. de tarot rechtstreeks vragen kunt stellen aan uw overleden dierbare. Via een speciaal hiertoe ontworpen legpatroon, De Hemelpoort, is het mogelijk antwoord te krijgen op vragen die u uw overleden dierbare nog had willen stellen.

Chinese astrologie als levenswijze

Chinese astrologie lijkt misschien ingewikkeld, maar is dit absoluut niet! Basiskennis is het halve werk en neemt slechts vijf korte hoofdstukken in beslag. Laat je dan ook niet afschrikken door de omvang van dit boek. Na het lezen van deze eerste hoofdstukken zul je begrijpen hoe de Chinese astrologie werkelijk in elkaar zit en hoef je slechts de voor jou belangrijke jaar-, uur-, maand, en dag-dieren op te zoeken. En natuurlijk de combinaties van jouw persoonlijke jaar-dier met die van anderen! Na het lezen van dit boek zul je meer inzicht krijgen in het karakter, het gedrag en de denkwijze van de personen met wie je dagelijks te maken hebt (en zeker ook van jezelf!) en….hier beter mee leren omgaan!

De Intuïtieve Tarot

In dit boek leert de auteur je hoe je op iedere vraag, van welke aard dan ook, direct het antwoord kunt krijgen. En dit alles met slechts één kaart! De tarot laat je zien wat leuk, interessant of vooral ook nuttig kan zijn om gebruik van te maken, met natuurlijk ruimte voor je eigen interpretatie. Bepaalde afbeeldingen of beschrijvingen kunnen je spontaan (intuïtief) meer inzicht bieden in gevoelens, angsten, onzekerheden of een zeker gemis waarmee je worstelde, maar waarvan je niet (bewust) wist waar het door veroorzaakt werd. Nu je weet hoe de tarotkaarten op je onderbewustzijn werken, of liever gezegd: hoe je onderbewustzijn reageert op de tarotkaarten, is het tijd om zelf op zoek te gaan naar de antwoorden op wat jou bezighoudt. Iedereen heeft wel eens een dringende vraag, waar hij het liefst nù antwoord op wil krijgen, bijvoorbeeld over een bepaalde kwestie, of een situatie waarin we niet weten wat we moeten doen, wanneer we verliefd zijn, wanneer onze relatie even niet zo lekker loopt, wanneer we twijfelen over een andere baan of een verhuizing, wanneer we het financieel even iets minder makkelijk hebben, wanneer... (vul zelf maar in), dan kan de tarot ons helpen bij het verkrijgen van meer duidelijkheid.

Hoezo ADHD?

Bekroond met de award voor meest inspirerende boek (nationaal)!

Van ADHD wordt gezegd dat het een 'neuro-biologische hersenaandoening' is. Maar deze zogenaamde disbalans tussen neurotransmitters kan nog steeds op geen enkele manier gemeten worden. Officieel bestaat ADHD dus helemaal niet!
ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) is slechts een opsomming van gedragskenmerken, vooral concentratiegebrek en hyperactiviteit, die het kind vertoont. Dit gedrag wordt niet veroorzaakt door een zogenaamde 'aandoening', maar door externe factoren, zoals bijvoorbeeld de gezinssituatie waarin het kind opgroeit, te weinig structuur in het dagelijks leven, een (te) prikkelrijke omgeving (school, kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang), een voor het kind ongeschikte vorm van onderwijs, e.d. Maar ook onverwerkte angsten of emoties van het kind, een problematische leefomgeving, voedselintoleranties en vitaminegebrek kunnen een belangrijke rol spelen bij ADHD.

ADHD is dus vooral een 'aandachtstekort-stoornis'. Desondanks wordt duizenden kinderen 'ADHD'-medicatie (Ritalin) voorgeschreven die de 'kwaal' niet geneest, maar slechts bepaald (ongewenst) gedrag onderdrukt. De oorzaak van dit (ongewenste) gedrag wordt op deze manier niet aangepakt. Daarbij komt, dat het niet bekend is of deze medicatie (on)gevaarlijk is voor de gezondheid op lange termijn en dat Ritalin beangstigend veel overeenkomst vertoont met de werking van de harddrug cocaïne. Wellicht goede redenen om toch eens aandacht te besteden aan mogelijke alternatieven. Want die zijn er!

Sommige kinderen zijn zo (over)gevoelig voor prikkels dat zij bij de kleinste doorbreking van de (rustige) structuur al uit balans raken. Deze kinderen noemt men HSK, Hoog Sensitieve Kinderen; zij beschikken over een zeer sterk ontwikkelde intuïtie. Iedereen beschikt over intuïtie, vooral (heel) jonge kinderen. Kinderen zijn vaak de 'spiegel' van de situatie waarin zij zich bevinden: ze voelen de onrust binnen het gezin en/of stress van hun ouders of andere gezinsleden aan, waardoor ze ook onrustig (hyperactief) gedrag gaan vertonen.

Maar niet ieder ADHD-kind is ook HSK en niet elk HSK heeft ADHD. Minder gevoelige kinderen hebben al een heleboel te lijden hebben onder te weinig structuur en teveel prikkels, laat staan de wat meer gevoelige kinderen!" In dit boek wordt op al deze aspecten verder ingegaan en zijn alternatieven voor 'ADHD'-medicatie te vinden én maar liefst 53 Tips van de week om je kind zelf beter te kunnen begeleiden. Ook is er voldoende notitieruimte om je eigen ervaringen bij te houden.

Het Balansboek

Balansen; de leukste manier van blijvend afslanken zonder dieet. Een afslankboek met daarin een 40 stappenplan plus overzichtelijke tabellen en de mogelijkheid gebruik te maken van coachkaarten maakt dit boek uniek in zijn soort. Er wordt in begrijpelijke taal beschreven hoe jouw lichaam werkt, wat het wel en niet nodig heeft en waarom. Deze wetenschap zal ertoe bijdragen dat je heel anders naar voedsel gaat kijken en anders leert denken waardoor je minder snel in de verleiding komt. En op een leuke manier, in 40 stappen, zonder dieet, jouw streefgewicht kunt bereiken. Een gewichtsverlies van vier kilo per maand is absoluut haalbaar.

De Tarot als Dagkaart

Door middel van slechts één simpele rekensom, op basis van de actuele datum, kun je je persoonlijke tarotkaart van de dag berekenen: de dagkaart. Deze tarotkaart laat zien in welk teken de desbetreffende dag staat voor jou en welke gebeurtenissen je deze dag kunt verwachten op het gebied van algemene situaties, werk, liefde en vriendschap. Deze informatie wordt dagelijks aangevuld met een eye-opener en een spreuk van de dag, waar je extra aandacht aan dient te besteden.
De gegeven informatie en adviezen bieden echter niet altijd de antwoorden die je mogelijk graag had willen horen, maar kunnen zo nu en dan behoorlijk verrassend of zelfs confronterend zijn. Deze dagkaart zet je dan ook niet zelden aan tot nadenken, maar dan wel met een positief gevolg. De betreffende informatie biedt namelijk niet alleen een diepgaand inzicht in jezelf, maar zeker ook in de mensen om je heen, waardoor je steeds beter met bepaalde personen en situaties leert omgaan. En iedere dag meer leert inzien hoe je het best je eigen onzekerheden kunt overwinnen, met je eigen twijfels kunt afrekenen en je (verborgen?) talenten optimaal kunt benutten.
Met slechts één kaart, verkregen op basis van de actuele datum of ‘getrokken’ uit het tarotspel, kun jij je telkens weer voorbereiden op de dag die komen gaat. Met de geboden adviezen kun je anders leren denken, durven en doen... en hiermee succes behalen op alle gebied.

Het Ouijabord uit de kast

Nathalie Kriek – voormalig spiritiste - vertelt in dit boek hoe zij als kind opgroeide in een gezin waarin spiritisme de normaalste zaak van de wereld was. Haar opa van vaders kant was jaren lang voorzitter van een spiritistische vereniging en bij haar opa en oma thuis was het een komen en gaan van bekende helderzienden en paragnosten. Channeling mediums – mediums wie de geesten met wie zij communiceerden in hun eigen lichaam toelieten- gaven er vele demonstraties en werd er met grote regelmaat séances gehouden in de woonkamer.

Ook Kriek zelf was lange tijd werkzaam in de paranormale sector. Onder anderen als auteur van diverse boeken, tarot agenda's en divere artikelen voor kranten, tijdschriften, magazines en websites. Daarnaast verzorgde zij drie jaar achtereen de jaarlijkse voorspellingen voor zowel het TV programma 'Hart van Nederland' als voor het tijdschrift 'ParaVisie'. In haar eigen praktijk was zij tien jaar lang werkzaam als paragnoste/tarotiste/spiritueel therapeute. Maar naarmate zij ouder werd en zich steeds minder kon vinden in de theorieën die haar met de paplepel waren ingegoten besloot ze zelf op onderzoek uit te gaan naar de antwoorden op haar vragen omtrent allerlei paranormale zaken. En deed hierbij een aantal zeer opmerkelijke ontdekkingen.

In dit boek onthult Kriek van A tot Z hoe, waar en wanneer het spiritisme is ontstaan, welke rol de befaamde illusionist Houdini hierin heeft gespeeld, waar het Ouijabord vandaan komt, van welke trucs paragnosten gebruik maken tijdens hun consulten en hoe je hiermee niet alleen anderen kunt doorgronden maar ook jezelf beter kunt leren kennen! Tevens komen onderwerpen als tarot, pendelen, aura's, chakra's, geesten, gidsen, bezetenheid, voorspellende dromen, ghost hunters, zwarte magie, paranormale kinderen, hulplijnen en dito beurzen aan bod. Want voor al deze zaken zijn psychologische en wetenschappelijke verklaringen voor handen. Ook degenen die ooit een avondje hebben glaasje gedraaid en sindsdien van mening zijn dat ze nog steeds worden achtervolgd door boze geesten kunnen eindelijk opgelucht ademhalen.

Met dit boek heb je het complete receptenboek van 'de paragnost' in handen en komt na het lezen ervan het Ouijabord niet alleen figuurlijk, maar wellicht ook letterlijk uit de kast....om er urenlang plezier mee te hebben!