Boeken & recensies Nathalie Kriek

Deze zelfhulp boeken en agenda's zijn door Nathalie Kriek geschreven met het doel je inzichten te kunnen bieden in jezelf en bepaalde situaties. Lees de informatie zoals je de horoscoop leest in de krant. Sta open voor de beschrijvingen die op jou van toepassing zijn (en waarschijnlijk op duizenden andere mensen). Mogelijk geeft het je stof tot nadenken.

Ga er echter nooit van uit dat het de absolute waarheid is; het is een hulpmiddel dat inzichten biedt. (Welk gevoel geeft bepaalde informatie of geven sommige afbeeldingen jou ten opzichte van een bepaalde vraag of situatie? En waarom?)

Om deze reden worden tarot-en inzichtkaarten tegenwoordig ook geregeld toegepast in de verslavingszorg. Om iemand een spiegel voor te houden, steun te bieden en hoop te geven met positieve affirmaties.

Alle boeken - inclusief recensies- vind je hier op deze pagina.

 

Bestellen is mogelijk in de bookshop.

Klik hier voor de tarot agenda's.

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan!

De Tarot in het kort

Sinds mensenheugenis is de tarot een belangrijke gids geweest bij de meest uiteenlopende gebeurtenissen of omstandigheden.
Wil je je de tarot echter snel eigen maken, dan kom je voor een verrassing te staan: het wordt al snel een hele studie. De Tarot in het kort biedt hier uitkomst, want het is in wezen niet anders dan een korte en uiterst toegankelijke 'tarotcursus' die aan de hand van het meest gebruikte tarotspel (het klassieke tarotspel van A.E.Waite) de betekenis van de kaarten op een voor iedereen begrijpelijke wijze uitgelegd.
De Tarot in het kort bevat 78 speelse oefeningen die direct inzicht geven in het heden, het verleden en de toekomst.

Recensie Biblion:

Hoe makkelijk de tarot vaak ook lijkt, de meeste boeken hierover vragen van de lezer een behoorlijke concentratie op tekst en inhoud. Dit boekje niet. Zoals de achterkant vermeldt, is de uitleg kort en toegankelijk. Het lijkt of de schrijfster in levende lijve voor je staat om te vertellen hoe alles in zijn werk gaat. Daarbij maakt ze gebruik van (soms wat schoolmeesterachtige) spreektaal en korte herhalingen in de tekst. Ze spoort de lezer aan goed te kijken naar de kaarten. Door datgene wat je ziet te verbinden met de inhoud blijft de betekenis lang hangen. Voor een succesvol gebruik van de tarotkaarten is dit van essentieel belang. Het boekje is verdeeld in tien hoofdstukjes. Beginnend bij de vier soorten kaarten uit de Kleine Arcana, gaat de auteur door met de uitleg van de Hofkaarten in hoofdstuk vijf. Daarna beschrijft ze op dezelfde manier de Grote Arcana en de Sleutelkaarten. Tot slot worden drie manieren van leggen besproken, zodat de lezer vrij snel zelf aan de slag kan. Het formaat is handzaam en het boekje heeft een prettig leesbare, wat kleine, letter. Ook geschikt voor lezers vanaf ca. 13 jaar die dit onderwerp interessant vind

Annelies Vossen

Numerologie en Tarot in een handomdraai

Numerologie en tarot zijn heel goed samen te gebruiken. Er zijn weliswaar al veel boeken verschenen over numerologie en nog veel meer boeken over tarot, maar nu is er dit boek over numerologie in de tarot en hoe u hiermee in een handomdraai een zeer uitgebreide horoscoop kunt trekken.
Het enige dat u hiervoor hoeft te doen is eerst een (zeer) korte berekening uit te voeren en dan de bijbehorende omschrijving in dit boek op te zoeken. Voor degenen die al bekend zijn met tarot biedt dit boek ook uitkomst: alle betekenissen van de kaarten van de Grote Arcana worden op uitgebreide wijze uitgelegd. Wellicht komt u nog iets tegen wat u nog niet wist, maar wat u wel heel goed kunt gebruiken bij uw tarot- of horoscoopduiding!

Recencie Biblion

De 22 tarotkaarten van Rider-Waite worden hier gebruikt om een betekenis te geven aan persoonlijke, numerologische getallen. Met behulp van duidelijke rekenvoorbeelden of schema's kunnen onder andere het geboorte-, jaar-, naam-, en levensfasegetal, worden berekend. Daar worden vaak geboortedata en geboortenamen voor gebruikt. Het verkregen getal wordt zo gereduceerd dat er een van de tarotkaarten bij past. Vervolgens is er voor elke kaart bij elk uitgerekend getal van een categorie een beschrijving. Bij deze beschrijvingen staat steeds een kleine afbeelding in zwart-wit van de desbetreffende tarotkaart. Een helder boek: de beschrijvingen bij de kaarten zijn zorgvuldig, uitgebreid, duidelijk en positief. Een aanwinst voor hen die praktisch willen werken met de combinatie tarot en numerologie. En er blijkt zoveel uitgerekend te kunnen worden dat het boek zeer veel toepassingsmogelijkheden heeft. Bevat een uitgebreide inhoudsopgave. Eenvoudige kaft in paars, wit en geel met getallen en tarotkaarten over elkaar heen.

F. van Soelen

Tarot en Gene Zijde

Communiceren met onze overleden dierbaren'.bijna iedereen wil het kunnen. Iedereen kan het in principe ook, maar vaak vertrouwen we de 'antwoorden' die we in ons hoofd te 'horen' krijgen we niet.
Dit boek is verdeeld in twee delen. In het eerste wordt, naast de uitleg over wat er nu precies aan Gene Zijde gebeurt wanneer we overlijden, dieper op deze methode van communiceren ingegaan. In het tweede deel wordt uitgelegd hoe u m.b.v. de tarot rechtstreeks vragen kunt stellen aan uw overleden dierbare. Via een speciaal hiertoe ontworpen legpatroon, De Hemelpoort, is het mogelijk antwoord te krijgen op vragen die u uw overleden dierbare nog had willen stellen.

Een gratis reading ter kennismaking met deze methode is mogelijk op de pagina: Catharinaweb.

Recensie Biblion:

Dit derde boek van de auteur over de tarot is verdeeld in drie delen. Deel een bevat een toegankelijke uitleg van de auteur op haar visie van het leven na dit leven en hoe men op een positieve manier contact met overledenen kan maken. In deel twee volgt een uitleg over de tarot en maakt de lezer kennis met de legging 'de hemelpoort'. Bij deze legging gebruikt men een foto of voorwerp van de overledene en trekt men vijf kaarten die in een patroon van vijf posities worden gelegd. Hierna volgt een uitgebreid overzicht van alle 78 kaarten op de vijf verschillende posities. De auteur geeft ook een interpretatie van iedere kaart met betrekking tot de overledene. In deel drie geeft de auteur aan hoe men door het trekken van een kaart en de beschreven interpretaties hiervan opheldering zou kunnen krijgen over de oorzaak van iemands overlijden. Het boek is prettig leesbaar, de vormgeving is goed. Er zijn veel boeken over de tarot, maar door het onderwerp en de gedegen en toegankelijke uitleg is dit boek een echte aanrader. Boeiend voor een groot tarotpubliek.

M. Vliex

Chinese astrologie als levenswijze

Chinese astrologie lijkt misschien ingewikkeld, maar is dit absoluut niet! Basiskennis is het halve werk en neemt slechts vijf korte hoofdstukken in beslag. Laat je dan ook niet afschrikken door de omvang van dit boek. Na het lezen van deze eerste hoofdstukken zul je begrijpen hoe de Chinese astrologie werkelijk in elkaar zit en hoef je slechts de voor jou belangrijke jaar-, uur-, maand, en dag-dieren op te zoeken. En natuurlijk de combinaties van jouw persoonlijke jaar-dier met die van anderen! Na het lezen van dit boek zul je meer inzicht krijgen in het karakter, het gedrag en de denkwijze van de personen met wie je dagelijks te maken hebt (en zeker ook van jezelf!) en….hier beter mee leren omgaan!

Een gratis Chinese liefdeshoroscoop (wie matcht met wie) ter kennismaking met deze methode is mogelijk op de pagina: Catharinaweb.

Recensie Biblion:

Wie iets meer wil weten over de Chinese astrologie, kan in dit lijvige boekwerk terecht. In de eerste hoofdstukken worden de elementen hout, vuur, aarde, metaal en water behandeld. Ook de begrippen jaar-, uur- en maandtabellen worden uit de doeken gedaan. Vervolgens kan de lezer in tabellen opzoeken tot welk sterrenbeeld hij of zij behoort. Ook worden de tegenstellingen yin en yang besproken. Daarna volgt een goed overzicht van de karaktereigenschappen van de twaalf Chinese tekens, waarbij ook weer de elementen worden betrokken. Vervolgens komen in dit verband thema's als kinderen, gezondheid, financien, carriere, vrijetijdsbesteding en wonen aan bod. Dan wordt uitgebreid beschreven welke tekens goed samen gaan en welke juist niet. Hierbij wordt onder meer gekeken naar geliefden, vriendschap, ouders, broers-zussen en zakenrelaties. Eveneens worden bij de twaalf tekens de waarschijnlijke jaarverwachtingen behandeld. Tenslotte wordt de lezer ook nog in staat gesteld om de berekening te maken van het persoonlijke dagteken. Jammer genoeg bevat het boek geen literatuurlijst, maar er komt in deze uitgave zoveel aan de orde dat de geinteresseerde lezer er zeker wat van zijn gading in zal kunnen vinden.

Johan Berenschot

De Intuïtieve Tarot

In dit boek leert de auteur je hoe je op iedere vraag, van welke aard dan ook, direct het antwoord kunt krijgen. En dit alles met slechts één kaart! De tarot laat je zien wat leuk, interessant of vooral ook nuttig kan zijn om gebruik van te maken, met natuurlijk ruimte voor je eigen interpretatie. Bepaalde afbeeldingen of beschrijvingen kunnen je spontaan (intuïtief) meer inzicht bieden in gevoelens, angsten, onzekerheden of een zeker gemis waarmee je worstelde, maar waarvan je niet (bewust) wist waar het door veroorzaakt werd. Nu je weet hoe de tarotkaarten op je onderbewustzijn werken, of liever gezegd: hoe je onderbewustzijn reageert op de tarotkaarten, is het tijd om zelf op zoek te gaan naar de antwoorden op wat jou bezighoudt. Iedereen heeft wel eens een dringende vraag, waar hij het liefst nù antwoord op wil krijgen, bijvoorbeeld over een bepaalde kwestie, of een situatie waarin we niet weten wat we moeten doen, wanneer we verliefd zijn, wanneer onze relatie even niet zo lekker loopt, wanneer we twijfelen over een andere baan of een verhuizing, wanneer we het financieel even iets minder makkelijk hebben, wanneer... (vul zelf maar in), dan kan de tarot ons helpen bij het verkrijgen van meer duidelijkheid.

Recensie Biblion:

De auteur is bekend van verschillende boeken op het gebied van de tarot. Deze nieuwste uitgave verschilt van andere over hetzelfde onderwerp omdat hierin een algemeen aanvaarde zienswijze wordt omgedraaid. Niet de getrokken kaart (plus oplossing, goede raad en/of waarschuwing) staat voorop, maar juist de eigen intuitieve reactie van het onderbewustzijn bij het zien van die getrokken kaart. Na de gebruikelijke uitleg over de geschiedenis, de werking en de betekenis van de kaarten volgen acht hoofdstukken met een specifiek onderwerp zoals relaties, gezondheid, werk en geld. Dat werkt goed en overzichtelijk. De Grote Arcana bestaat uit vier keer een pakket van veertien kaarten, elk met een ander symbool: zwaarden, staven, bekers en pentakels. Voor de herkenbaarheid zou het ook handig zijn om de symbolen te laten zien, vooral omdat die in de tarottekeningen wel eens kunnen verschillen. Storend zijn her en der de zetfouten en slordigheidjes in de tekst. Dit boek is verder goed te gebruiken op weg naar meer inzicht in je leven, ook als je nog niet veel afweet van de tarot.

Annelies Vossen

Hoezo ADHD?

Bekroond met de award voor meest inspirerende boek (nationaal)!

Van ADHD wordt gezegd dat het een 'neuro-biologische hersenaandoening' is. Maar deze zogenaamde disbalans tussen neurotransmitters kan nog steeds op geen enkele manier gemeten worden. Officieel bestaat ADHD dus helemaal niet!
ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) is slechts een opsomming van gedragskenmerken, vooral concentratiegebrek en hyperactiviteit, die het kind vertoont. Dit gedrag wordt niet veroorzaakt door een zogenaamde 'aandoening', maar door externe factoren, zoals bijvoorbeeld de gezinssituatie waarin het kind opgroeit, te weinig structuur in het dagelijks leven, een (te) prikkelrijke omgeving (school, kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang), een voor het kind ongeschikte vorm van onderwijs, e.d. Maar ook onverwerkte angsten of emoties van het kind, een problematische leefomgeving, voedselintoleranties en vitaminegebrek kunnen een belangrijke rol spelen bij ADHD.

ADHD is dus vooral een 'aandachtstekort-stoornis'. Desondanks wordt duizenden kinderen 'ADHD'-medicatie (Ritalin) voorgeschreven die de 'kwaal' niet geneest, maar slechts bepaald (ongewenst) gedrag onderdrukt. De oorzaak van dit (ongewenste) gedrag wordt op deze manier niet aangepakt. Daarbij komt, dat het niet bekend is of deze medicatie (on)gevaarlijk is voor de gezondheid op lange termijn en dat Ritalin beangstigend veel overeenkomst vertoont met de werking van de harddrug cocaïne. Wellicht goede redenen om toch eens aandacht te besteden aan mogelijke alternatieven. Want die zijn er!

Sommige kinderen zijn zo (over)gevoelig voor prikkels dat zij bij de kleinste doorbreking van de (rustige) structuur al uit balans raken. Deze kinderen noemt men HSK, Hoog Sensitieve Kinderen; zij beschikken over een zeer sterk ontwikkelde intuïtie. Iedereen beschikt over intuïtie, vooral (heel) jonge kinderen. Kinderen zijn vaak de 'spiegel' van de situatie waarin zij zich bevinden: ze voelen de onrust binnen het gezin en/of stress van hun ouders of andere gezinsleden aan, waardoor ze ook onrustig (hyperactief) gedrag gaan vertonen.

Maar niet ieder ADHD-kind is ook HSK en niet elk HSK heeft ADHD. Minder gevoelige kinderen hebben al een heleboel te lijden hebben onder te weinig structuur en teveel prikkels, laat staan de wat meer gevoelige kinderen!" In dit boek wordt op al deze aspecten verder ingegaan en zijn alternatieven voor 'ADHD'-medicatie te vinden én maar liefst 53 Tips van de week om je kind zelf beter te kunnen begeleiden. Ook is er voldoende notitieruimte om je eigen ervaringen bij te houden.

Recensie Biblion:

ADHD is geen ziekte, maar een gedragsstoornis die direct betrokkenen behoorlijk op stang kan jagen: zowel de personen zelf als hun directe omgeving. Weinig concentratievermogen, maar vooral de vaak aanwezige overbeweeglijkheid vergen veel energie. De auteur, spiritueel therapeute en zelf moeder van een ADHD-kind, heeft zich sinds een aantal jaren verdiept in alles wat met ADHD te maken heeft. In twaalf hoofdstukken belicht ze allerlei aspecten: verschijningsvormen, medicatie, schoolproblemen, invloed van omgeving etc. Daarnaast presenteert ze een jaarprogramma met 52 'tips van de week' waarbij ze stelselmatig aan de lezer een hulpprogramma aanbiedt om beter te leren omgaan met de vaak voor hun omgeving hooggevoelige kinderen. Dit gedeelte is voorzien van talrijke invulpagina's waarop de gebruiker van dit boek gedurende die 52 weken allerlei gegevens omtrent het ADHD-kind kan bijhouden. Een herkenbaar boek met allerlei concrete en vaak ook alternatieve tips omtrent de omgang met kinderen met ADHD.

Drs. L. Leclercq

Het Balansboek

Balansen; de leukste manier van blijvend afslanken zonder dieet. Een afslankboek met daarin een 40 stappenplan plus overzichtelijke tabellen en de mogelijkheid gebruik te maken van coachkaarten maakt dit boek uniek in zijn soort. Er wordt in begrijpelijke taal beschreven hoe jouw lichaam werkt, wat het wel en niet nodig heeft en waarom. Deze wetenschap zal ertoe bijdragen dat je heel anders naar voedsel gaat kijken en anders leert denken waardoor je minder snel in de verleiding komt. En op een leuke manier, in 40 stappen, zonder dieet, jouw streefgewicht kunt bereiken. Een gewichtsverlies van vier tot zes kilo per maand is absoluut haalbaar.

Een gratis reading ter kennismaking met deze methode is mogelijk op de pagina: Catharinaweb.

De Tarot als Dagkaart

Door middel van slechts één simpele rekensom, op basis van de actuele datum, kun je je persoonlijke tarotkaart van de dag berekenen: de dagkaart. Deze tarotkaart laat zien in welk teken de desbetreffende dag staat voor jou en welke gebeurtenissen je deze dag kunt verwachten op het gebied van algemene situaties, werk, liefde en vriendschap. Deze informatie wordt dagelijks aangevuld met een eye-opener en een spreuk van de dag, waar je extra aandacht aan dient te besteden.
De gegeven informatie en adviezen bieden echter niet altijd de antwoorden die je mogelijk graag had willen horen, maar kunnen zo nu en dan behoorlijk verrassend of zelfs confronterend zijn. Deze dagkaart zet je dan ook niet zelden aan tot nadenken, maar dan wel met een positief gevolg. De betreffende informatie biedt namelijk niet alleen een diepgaand inzicht in jezelf, maar zeker ook in de mensen om je heen, waardoor je steeds beter met bepaalde personen en situaties leert omgaan. En iedere dag meer leert inzien hoe je het best je eigen onzekerheden kunt overwinnen, met je eigen twijfels kunt afrekenen en je (verborgen?) talenten optimaal kunt benutten.
Met slechts één kaart, verkregen op basis van de actuele datum of ‘getrokken’ uit het tarotspel, kun jij je telkens weer voorbereiden op de dag die komen gaat. Met de geboden adviezen kun je anders leren denken, durven en doen... en hiermee succes behalen op alle gebied.

Recensie Biblion:

Een uitleg van de dagkaart, die numerologisch berekend of getrokken wordt, die laat zien in welk teken de betreffende dag staat en welke gebeurtenissen je kunt verwachten. Na twee korte hoofdstukken over de geschiedenis van de tarot en het berekenen en trekken van een dagkaart volgt in het derde hoofdstuk een uitgebreide uitleg van de kaart aan de hand van een kleine zwart-witafbeelding uit de Grote Arcana-kaarten van het klassieke Rider Waite-deck. De uitleg geeft met de symboliek en mogelijke gebeurtenissen een soort daghoroscoop. De schrijfster van meer esoterische boeken en alternatief therapeute heeft jarenlang ervaring met tarot. Pocketuitgave, kleine letter.

Marion van den Akker-Gerritsen

Het Ouijabord uit de kast

Nathalie Kriek – voormalig spiritiste - vertelt in dit boek hoe zij als kind opgroeide in een gezin waarin spiritisme de normaalste zaak van de wereld was. Haar opa van vaders kant was jaren lang voorzitter van een spiritistische vereniging en bij haar opa en oma thuis was het een komen en gaan van bekende helderzienden en paragnosten. Channeling mediums – mediums wie de geesten met wie zij communiceerden in hun eigen lichaam toelieten- gaven er vele demonstraties en werd er met grote regelmaat séances gehouden in de woonkamer.

Ook Kriek zelf was lange tijd werkzaam in de paranormale sector. Onder anderen als auteur van diverse boeken, tarot agenda's en divere artikelen voor kranten, tijdschriften, magazines en websites. Daarnaast verzorgde zij drie jaar achtereen de jaarlijkse voorspellingen voor zowel het TV programma 'Hart van Nederland' als voor het tijdschrift 'ParaVisie'. In haar eigen praktijk was zij tien jaar lang werkzaam als paragnoste/tarotiste/spiritueel therapeute. Maar naarmate zij ouder werd en zich steeds minder kon vinden in de theorieën die haar met de paplepel waren ingegoten besloot ze zelf op onderzoek uit te gaan naar de antwoorden op haar vragen omtrent allerlei paranormale zaken. En deed hierbij een aantal zeer opmerkelijke ontdekkingen.

In dit boek onthult Kriek van A tot Z hoe, waar en wanneer het spiritisme is ontstaan, welke rol de befaamde illusionist Houdini hierin heeft gespeeld, waar het Ouijabord vandaan komt, van welke trucs paragnosten gebruik maken tijdens hun consulten en hoe je hiermee niet alleen anderen kunt doorgronden maar ook jezelf beter kunt leren kennen! Tevens komen onderwerpen als tarot, pendelen, aura's, chakra's, geesten, gidsen, bezetenheid, voorspellende dromen, ghost hunters, zwarte magie, paranormale kinderen, hulplijnen en dito beurzen aan bod. Want voor al deze zaken zijn psychologische en wetenschappelijke verklaringen voor handen. Ook degenen die ooit een avondje hebben glaasje gedraaid en sindsdien van mening zijn dat ze nog steeds worden achtervolgd door boze geesten kunnen eindelijk opgelucht ademhalen.

Met dit boek heb je het complete receptenboek van 'de paragnost' in handen en komt na het lezen ervan het Ouijabord niet alleen figuurlijk, maar wellicht ook letterlijk uit de kast....om er urenlang plezier mee te hebben!