29. okt, 2016

Badkamer, sleutel, tafel, maanlicht, graal, octopus, donkere aura, enge grijns

Cindel: "In mijn droom was ik in een huis waar het erg donker was. Ik stond in de badkamer en er kwam een raar mannetje naar me toe. Hij zei dat ik iets moest oplossen. Ik liep door het huis en ging op zoek naar 'iets', maar ik wist niet naar wat. Ik tilde van alles op en ineens stond ik voor een trap. Aan de kant van de muur hingen lamellen die van het plafond tot het einde van elke traptrede naar beneden liepen."

"Om de één of andere reden liet ik mijn hand langs de lamellen glijden tot ik een sleutel zag hangen. Nadat ik de sleutel pakte, liep ik verder de trap op naar een deur. Met de sleutel opende ik de deur en liep een donkere kamer binnen. Er was één raam waardoor het maanlicht op een tafel scheen, precies op de plek waar een graal stond." 

"Ik begreep er niks van, maar wist dat ik die moest pakken, en ervoor moest zorgen dat ik weer zo snel mogelijk buiten stond. Daar was mijn oma ineens met haar auto. Ik stapte in en ze reed weg. Plots verscheen er water achter ons met daarin een soort octopus die de auto vastgreep. Op dat moment werd ik wakker."

"De volgende dag ging ik slapen en droomde ik weer dat ik in dat huis was. Om de een of andere reden was ik mij daarvan bewust, dus wist ik wat mij te doen stond. Ik liep naar de trap en voelde aan de lamellen. Ditmaal hing de sleutel er niet... Nu stond er een man met een donkere aura die met een enge grijns zei 'Helaas, dit keer was je niet snel genoeg!' Ik rende de trap op. De deur stond open en de graal was weg! Ik zorgde weer dat ik zo snel mogelijk weg kwam. Daarna werd ik met rillingen wakker."

Nathalie: Je hebt je droom zo beeldend beschreven dat ik het letterlijk voor me zag en haast dezelfde rilling voelde als jij toen je uit deze enge droom ontwaakte. Omdat je twee nachten achter elkaar over dit duistere huis droomde, moet er haast wel sprake zijn van een verborgen boodschap. Ik denk dat ik deze voor je heb kunnen ontdekken.

Je bent in een huis dat erg donker is. Een huis staat in psychologische zin voor jouw eigen geestelijke levenshouding. Omdat het nogal donker is in het huis ga ik er vanuit dat je in het dagelijks leven bepaalde dingen niet helder ziet en zoekende bent naar een lichtpunt. Naar duidelijkheid voor of over jezelf. De badkamer waarin je je bevindt bevestigt dit, omdat in een droom de badkamer (en het toilet) staat voor zeer persoonlijke aangelegenheden.

Zelfonderzoek

Het kleine mannetje zegt dat je iets moet oplossen. Hetgeen - gezien het huis en de badkamer - ook wijst in de richting van zelfonderzoek. De trap wijst eveneens op behoefte aan een hoger bewustzijnsniveau. De sleutel die je vindt wijst erop dat je inderdaad meer zelfinzicht zult verkrijgen mits je ervoor durft open te staan. De sleutel staat namelijk voor een oplossing.

De maan wijst op intuïtie, maar ook voor de duistere kant in onszelf. Het feit dat je in jouw droom het maanlicht ziet, betekent dat je bewust bent van een duistere kant (nare herinneringen, beangstigende gedachten etc.) in jezelf en je meer op je gevoel dient af te gaan bij het overwinnen van je onzekerheid en het verwerken van je angsten.

De graal laat zien dat je op zoek bent naar iets, maar ook dat je dit als onbereikbaar ervaart momenteel. (Maar wanneer je meer op je intuïtie vertrouwt, zal het goedkomen!) Je rent het huis uit met de graal. Het ontvluchten van het huis staat voor het feit dat je nog niet toe bent aan meer zelfinzicht, het beangstigt je nog om de diepte in te gaan bij jezelf. Je neemt de graal mee. Voor het geval je er wel aan toe bent, heb je in ieder geval de hoop dat je zult vinden waar je naar op zoek bent.

Afhankelijk

Het feit dat je in de auto stapt als bijrijder en niet als chauffeur, kan erop wijzen dat je de verantwoordelijkheid voor bepaalde (persoonlijke) zaken uit handen geeft. Iemand anders (te veel, te vaak) voor jou laat bepalen. Misschien stel je je wat te afhankelijk op om maar niet die confrontatie met jezelf en/of je verleden aan te gaan. 

Het water symboliseert je emoties en gevoelens, het water lijkt je in te halen. (Je vlucht voor je diepere gevoelens!) Maar de octopus is het water voor en grijpt de auto waarin je probeert te ontsnappen vast. De octopus is beweeglijk en kan acht dingen tegelijk aangrijpen. De octopus laat jou zien - door jouw vlucht te belemmeren -  dat jij dit ook kunt. Ook jij bent in staat dingen aan te grijpen, te overwinnen of te bereiken waarvan je nu eigenlijk denkt dat dit niet mogelijk is (onbereikbaar).

Eigenlijk is deze onrustige droom juist een geruststelling. Cindel, je hoeft niet weg te lopen voor je angsten en onzekerheden. Je bent in staat deze te overwinnen, als je maar durft! Neem de verantwoordelijkheid voor alles wat je denkt, doet en zegt en laat de minder leuke ervaringen achter je. Geef ze een plek. Deze hebben jou gevormd, je hebt er lessen uit gehaald, maar nu is het tijd om verder te gaan. Durf hierbij je intuïtie te volgen. Doe wat goed voelt en doe niets waar je gevoelsmatig niet achter staat. Want zo simpel kan het zijn!

Verleden

De volgende dag, nog even in het kort, mis je de sleutel en de graal. (Logisch, want die had je gisteren al gepakt.) De boodschap was al duidelijk in je vorige droom. Je hebt geen sleutel of graal meer nodig. Je kunt het zelf! De enge donkere man staat symbool voor jouw eigen angst het alleen te moeten doen. Om te moeten afdalen in je geheugen, je onderbewustzijn om af te rekenen met de spoken uit het verleden. Dat is ook niet makkelijk. Maar echt, je kunt het!