13. nov, 2016

Paarden, koets, landweg, in het nauw gedreven, zweven

Fina: Ik loop op een landweggetje. Heel ontspannen. Het is er mooi, groen, er staan bloemen... Het is landelijk. Dan komt er een koets aan, met acht wilde paarden. Ze rijden hard en komen mij tegemoet. Ik wil naast de smalle weg gaan staan, maar dat kan niet; de weg is ineens omhoog gegaan en zweeft ver boven het groen. Ik kan nergens heen. Als de paarden dichtbij zijn, word ik wakker. Deze droom heb ik vaak gehad, vanaf mijn zesde of zevende levensjaar, tot ver in de 40. Nu - ik loop tegen de zeventig - nog zelden. Ik heb niks met paarden, vroeger ook niet, en ik woonde in de stad.

Nathalie: Wilde paarden staan voor veel energie. Het feit dat ze in jouw droom voor een wagen/koets zijn gespannen die zij moeten trekken laat zien dat men veel van jouw energie gebruik maakt, jou graag overal bij betrekken, veel van jou vragen. Misschien wel iets te vaak...

Het komt namelijk op jou af en je kunt geen kant op. Liever zou je van de mooie, groene bloemrijke landelijke omgeving genieten waarin je je bevindt voor je wordt opgeschrikt door deze wild dravende tegenliggers.

Inmiddels zweeft de landweg ver boven het groen. Je kunt geen kant meer op, ontwijken lijkt niet mogelijk. De landweg symboliseert hier 'verdwaling'. Zweven staat in psychologische zin voor het verliezen van het contact met de realiteit. Eigenlijk wil deze droom jou vertellen dat je meer en vaker voor jezelf dient te kiezen in plaats van altijd maar voor iedereen klaar te staan. Wie ben je zélf? Wat wil je nu echt? Waar wil je heen?