6. dec, 2016

Gangen, boekenkasten, bankje, bekende, bloot bovenlijf, blote voeten, glazen wand

Susan: Ik loop een ruimte binnen met gangetjes met kasten vol boeken. Ik loop verschillende gangen door en zie ineens een bekende zitten op een bank met blote voeten en bovenlijf. We kijken elkaar even aan, dan staat de bekende op en loopt door een grote glazen deur. De bekende komt zo nu en dan terug in mijn droom. Ik ben erg benieuwd wat de droom zou kunnen betekenen.

Nathalie: De gangen in je droom staan voor de diverse fases in je leven, voor de overgangen van de ene naar de andere fase. Uit het feit dat de gangen gevuld zijn met boeken(kasten) blijkt dat je tijdens het doorlopen van verschillende fasen veel hebt (gehad) aan jouw eigen ervaringen, maar zeker ook aan de mening van anderen. Je hebt hier veel van geleerd en eigenlijk leer je nu nog steeds.

Een bankje in een droom staat voor een veilige spirituele plek. Het geeft aan dat je goed bezig bent met betrekking tot het leren van jouw eigen persoonlijke ontwikkelingen en levenslessen. De bekende die jij in je droom op het bankje ziet zitten, bezit mogelijk bepaalde kwaliteiten, talenten of karaktereigenschappen waar jij ook nog het een en ander van zou kunnen leren.

Omdat de bekende blootvoets verschijnt, tevens met ontbloot bovenlichaam, zou je je kunnen afvragen of er naast het feit dat je iets van deze persoon kunt leren met betrekking tot jouw eigen levenslessen, er wellicht ook iets is op seksueel gebied (dit hoeft niet in verband te staan met de bekende in je droom) wat je nog dient te leren, te verwerken of te (willen) ervaren.

De glazen deur waar de bekende door verdwijnt kan slaan op het conflict tussen jouw eigen bewustzijn en onderbewustzijn. Met je onderbewustzijn weet je wat goed is voor je, maar eigenlijk is dit niet wat jouw bewustzijn wil horen.

Wellicht heeft deze bekende in het dagelijks leven zelf (ook) issues met betrekking tot seksualiteit en dit (onbewust?) naar jou uitgestraald.