9. dec, 2016

Stilstaande auto, klinkerweg, aanvallende witte honden, vluchten, sportruimte/douches, deuren

Janneke: "Ik droomde laatst dat ik met mijn man en twee zussen in een kleine auto zat. We stonden stil op een klinkerweg. Toen zagen we een dame op leeftijd die werd aangevallen door twee witte honden. Ze grepen haar bij de armen. Wij zijn gevlucht uit de auto naar een plek die veel weg had van een sportkleedkamer, met douches. Opeens waren die honden daar. Ik heb de deuren kunnen sluiten voor ze ons konden pakken. Toen werd ik wakker. Deze droom houdt mij nu al zo'n drie weken bezig."

Nathalie: "Een auto in je droom staat - wanneer je er zelf in zit -  meestal voor de manier waarop je omgaat met jouw eigen spirituele richting en motivatie. De auto staat stil, dus hieruit kun je concluderen dat je moeite hebt met het bereiken van bepaalde doelen, bij het invullen van je taken, bij het vinden van een juiste balans in het dagelijks leven. Het staat allemaal even stil. Je weet eigenlijk best wat je zou moeten doen, maar het lukt even niet.

Je zit met je man en twee zussen in de auto. Indien je zelf achter het stuur zit staat dit voor het verantwoordelijk zijn (of het jezelf verantwoordelijk voelen) voor deze mensen. Ben je in je droom een van de passagiers, laat je je in het dagelijks leven wellicht leiden of beïnvloeden door degene die in de auto achter het stuur zit.

Dan zien jullie een (onbekende) oude dame die wordt aangevallen door twee witte honden. De oudere vrouw staat hier, in psychologische zin, voor jouw innerlijke wijsheid die je door de jaren heen vergaard hebt. De aanvallende honden staan voor emoties en gedachten die je angstig maken en waar je je - ondanks jouw vergaarde wijsheid - geen raad mee weet. Het feit dat ze wit zijn - de kleur van wijsheid, sereniteit en behoefte om dingen te vergeten - bevestigt je verlangen naar meer wijsheid om met de situatie te kunnen dealen.

In je droom vluchten jullie uit de auto. Jullie komen terecht in een kleedruimte waar ook de aanvallende honden komen, hetgeen betekent dat bepaalde persoonlijke zaken die je angstig of onrustig maken op orde gesteld dienen te worden. Dat je 'schoon schip' dient te maken. Je sluit net op tijd de deuren; je probeert jezelf op psychologisch vlak ergens voor te beschermen

Mijn advies luidt: Zet alles eens goed op een rijtje. Wat maakt je bang, wat maakt je onrustig? Heb je teveel verantwoordelijkheden of stel je jezelf juist (te) afhankelijk op? Waarom weet je niet wat je hieraan kunt doen? Of wil je het niet weten? Hoe dan ook, het is tijd om weer in beweging te komen, Janneke; stilstand is achteruitgang. Stel jezelf nieuwe doelen en zet alles op alles om deze ook daadwerkelijk te bereiken."