13. jan, 2017

Kamer, grot, deur weg, geen uitgang

Melissa: "Ik droom heel vaak dat ik ergens ben en dat dan ineens de deur weg is. Ik kan niet meer weg uit de ruimte waar ik in zit. Het kan een kamer zijn, een grot, het kan overal zijn. Er is geen deur meer, waardoor ik in paniek raak en wakker schrik. Ik kan dan geen lucht krijgen en moet echt happen naar adem. Met regelmaat droom ik dit. Waarom?!"

Nathalie: Wanneer je in een droom gevangen zit - want dat is het geval wanneer de uitgang ontbreekt - staat dit in psychologisch opzicht voor een figuurlijke gevangenschap. In het dagelijks leven staat dit voor het verstrikt zijn in een bepaalde situatie. Het gevoel vast te zitten. Waarschijnlijk heb je deze figuurlijke gevangenschap zelf gecreëerd door met bepaalde mensen om te gaan die jou in je ontwikkeling beperken.

Het kan ook betekenen dat je als het ware gevangen zit in oude gedachtepatronen. Je wilt een en ander veranderen, maar je weet niet hoe".

Advies: "Beste Melissa, ik zou je willen adviseren jezelf meer open te stellen voor nieuwe invloeden. Durf nieuwe ervaringen op te doen, nieuwe mensen te ontmoeten. Durf desnoods hulp en advies te vragen aan iemand die jou kan leren het verleden los te laten of jou kan helpen oude (vastgeroeste) overtuigingen en opvattingen uit te bannen. Iemand in jouw omgeving of iets in jouw gedachten belemmert jou om verder te gaan.

De ruimte waar je in je droom in opgesloten zit biedt jou geen enkele uitweg, maar gelukkig is deze er in het dagelijks leven wel. Je moet deze alleen nog zien te vinden. En vooral ook durven te zien!"