22. jan, 2017

Nodig plassen, WC bezet, WC te klein, staat lange rij, bloed

Jody: "Ik heb vaker dezelfde droom. Soms komt die wat vaker, de andere keer zit er meer tijd tussen. Ik droom dat ik heel nodig moet plassen en dus een wc ga zoeken. Die is er dan wel maar om de een of andere reden lukt het niet om te gaan. De wc is te klein, bezet of er staat een rij. Vaak gaat het erom dat ik moet plassen maar soms zie ik ook bloed en is dat de reden dat ik naar de wc moet maar niet kan.

Nathalie: "Nodig moeten plassen in een droom komt vaak voor en betekent dat je je in het dagelijks leven zo snel mogelijk wilt ontdoen van bezittingen waar je eigenlijk niets (meer) aan hebt. Omdat je in je droom telkens wordt belemmerd in het daadwerkelijk plassen, is dit een aanwijzing dat je moeite hebt met het weggooien van bepaalde spullen. Zelfs dingen die je eigenlijk nooit gebruikt of niet meer nodig hebt, blijven een gang naar de container bespaard enkel vanwege het simpele feit dat je er gewoon geen afstand van kunt doen."

"Het zien van bloed in je droom betekent in veel gevallen dat het nodig is een offer te brengen. Je kijkt in je droom naar het bloed, terwijl je krampachtig je plas ophoudt. Het zien van het bloed houdt je ook tegen om te gaan plassen. Om deze reden vermoed ik dat je in het dagelijks leven inderdaad moeite hebt met het 'opofferen' van oude spullen. Omdat je in je droom nog liever blijft rondlopen met een 'volle blaas' (vol huis) dan dat je je van de overtollige ballast ontdoet."

Advies: 

Beste Jody, het wordt denk ik hoog tijd om je huis eens flink te ontrommelen. Doe het per kamer, het hoeft echt niet allemaal tegelijk. Tenzij je er gaandeweg plezier in begint te krijgen, want laat je dan beslist niet weerhouden.

Zet per kamer drie flinke dozen klaar en vraag jezelf bij elk artikel - waar je over twijfelt - af hoe lang je het niet hebt gebruikt en waarom niet. Vul een doos met spullen die je al lang niet meer hebt gebruikt en ook niet meer gaat gebruiken; deze kunnen linea recta met de vuilnisman mee.

Vul een doos met spullen waar je nog over twijfelt; deze zet je weg op zolder of in de schuur. Wanneer na een jaar blijkt dat je geen enkel artikel uit de doos hebt gemist, kan deze doos alsnog weg. Vul een doos met spullen die je niet meer gebruikt, maar desondanks echt (nog) niet kwijt wilt. Deze mag je bewaren.

Succes!