22. jan, 2017

Baby's moord, redden van verdrinking, gruwelijk, huilen

Ghislaine: "Sinds ongeveer negen maanden heb ik last van nachtmerries. In het begin gingen deze nachtmerries gepaard met slaapwandelen. Ook heb ik toen een keer slaapverlamming gehad. Die periode had ik dan ook erg weinig slaap, maar de nachtmerries zijn nooit meer weggegaan.

Minimaal vijf keer per week heb ik nachtmerries waarvan ik wakker schrik of huilend wakker word. Ik ben dus ook elke nacht minimaal een half uur wakker voordat ik weer in slaap kan komen.

Ik droom vaak over baby's. Ook droomde ik dat ik drie baby's kreeg, maar ik wilde er één. Toen heb ik er twee vermoord met een schaar. Deze twee baby's waren ook erg klein ten opzichte van de andere baby. Ik werd hier heel naar van en moest een uur bijkomen van de nare droom.

Ook droomde ik dat ik op een baby moest passen aan de rand van een zwembad. De baby viel in het zwembad en ik haalde de baby zo snel mogelijk weer naar boven. Keer op keer viel de baby in het zwembad. Deze droom heb ik ook over mijn jongere zusje gehad. Ik werd toen huilend wakker." 

Nathalie: "Wanneer je droomt dat je zelf een baby krijgt, staat dit vaak voor jouw eigen kwetsbare kant. Omdat je in je droom drie baby's krijgt, is er wellicht sprake van drie punten waar jij je op dat moment onzeker of bang over voelde. In je droom breng je twee van de drie baby's om het leven.

Waarschijnlijk staan deze twee baby's symbool voor twee onderwerpen waarvan je je bewust bent dat deze jou angstig, onzeker en kwetsbaar maken. De baby die je houdt, staat eveneens symbool voor een kwetsbaar punt, maar dat kun je handelen. De andere twee zijn je teveel.

Dat je in je droom moordt met een schaar is ook een aanwijzing dat je iets met geweld wilt 'doorknippen', jezelf rigoureus wilt ontdoen van emoties en gevoelens, onzekerheden en kwetsbaarheden, delen van jouw eigen persoonlijkheid waar je niet mee weet om te gaan.

Dromen over baby's in het algemeen, dus ook die van iemand anders, staan doorgaans voor de behoefte aan een gevoel van zuiverheid en reinheid. Omdat je in je droom een baby van iemand anders telkens in het zwembad ziet vallen en deze keer op keer redt, kun je ervan uitgaan dat je jouw gevoel van zuiverheid, die in symbolische zin kopje onder dreigt te gaan, weer terug wilt krijgen. En dat je bereid bent hieraan te werken. Ook al lukt het niet in één keer, je wilt het niet opgeven. 

Advies: "Beste Ghislaine, ik kan me voorstellen dat je keer op keer helemaal naar wordt van deze nachtmerries. Vaak zijn de beelden zo levensecht dat je deze maar moeilijk kunt loslaten. De hoogste tijd dus om er iets aan te doen. Ik zou je dan ook willen adviseren om eerst voor jezelf te achterhalen wat de drie onderwerpen zijn waarover jij je angstig, onzeker en zwak voelt. En wat de redenen zijn dat je hier niet mee om kunt gaan.

Omdat je dromen zo heftig zijn en zo frequent voorkomen is het misschien niet mogelijk om hier helemaal in je eentje uit te komen. In dat geval zou ik je willen adviseren met een betrouwbaar iemand uit je omgeving te gaan praten of desnoods een professioneel therapeut in te schakelen. Ik wens je heel veel sterkte en denk eraan: huilen mag! Huilen is geen teken van zwakte, het is onderdeel van het verwerkingsproces."