12. feb, 2017

Alleen reizen, auto, bus, trein, overstappen, geen geldig vervoersbewijs, nooit aankomen

Dina: In mijn dromen ben ik altijd aan het reizen met auto, bus of trein en kom nooit aan. En maar overstappen met bus en trein. Altijd alleen reizend. Soms kan het ook voorkomen dat ik zelfs geen geldig vervoersbewijs heb. Het is allemaal heel verwarrend voor mij en ik zou graag willen weten waar dit allemaal vandaan komt.

Nathalie: Dromen over (alleen) reizen staan in psychologisch opzicht bijna altijd voor de invulling die we overdag aan ons leven geven. Voor de inzichten die we hieromtrent verkrijgen en de weg die we tijdens ons dagelijks leven volgen. Omdat er tijdens jouw 'droomreizen' telkens weer van alles mis gaat waardoor je nooit je bestemming bereikt, zegt dit heel veel over de invulling die jij aan je leven geeft, de inzichten die je hierbij mist en tegen welke problemen je hierbij aanloopt.

Het niet hebben van een geldig vervoersbewijs kan staan voor het niet beschikken over de juiste middelen om je doel te behalen. Wellicht wil je in het dagelijks leven iets bereiken, maar heb je hierbij bepaalde details over het hoofd gezien.

Een trein of bus missen kan duiden op angst om een bepaalde kans te missen terwijl het te vroeg uitstappen of veelvuldig overstappen juist weer betekent dat je in het dagelijks leven op zich goed op weg bent, maar jezelf onbewust tegenhoudt uit angst voor wat er zou kunnen gebeuren als je daadwerkelijk je 'bestemming' bereikt (je doel behaalt).

Of dat je wel weet welke weg je moet bewandelen om je doel te bereiken maar zelf onbewust bang bent dat het je niet zal gaan lukken (faalangst). En daarom maar bij voorbaat uitstapt om jezelf de teleurstelling te besparen.

Hoe dan ook, wat het ook is dat je in je leven zou willen bereiken, je dromen geven aan dat je geen duidelijke doelstelling -en daardoor de situatie niet in de hand hebt.

Advies: Beste Dina, ik zou je willen adviseren om voor jezelf op papier te zetten wat het doel is dat jij graag zou bereiken. Dit mogen ook meerdere doelen zijn. Neem in dit geval voor elk doel een apart stuk papier.

Werk per gesteld doel een stappenplan uit, zodat je zwart op wit jouw 'reisschema' voor je hebt liggen.

Leg de papieren op volgorde (welke eindbestemming wil je eerst bereiken) en werk je doelen stuk voor stuk en stap voor stap af.
Je zult merken dat dan je in je dromen voortaan ook minder onrustig zult reizen. Wanneer je uiteindelijk droomt dat je wel je eindbestemming bereikt, is dit een teken dat je op de goede weg - en zelfs niet ver verwijderd meer bent van het bereiken van jouw persoonlijke doel(en).

Veel succes!