Heel veel informatie over glaasje draaien

Het Ouijabord heeft vooral een slechte naam gekregen door mond-tot-mond spookverhalen, de kerk en de vele griezelfilms waarin het bord een prominente rol vervulde.

Wanneer in de griezelfilms een boze pendel was gebruikt die de hele kamer doorslingerde terwijl hierbij talloze slachtoffers werden gemaakt, was de pendel de 'gebeten hond' geweest. Maar gek genoeg hoor je hier nooit enge verhalen over, terwijl de pendel op exact dezelfde wijze werkt als het glaasje draaien.

Het Ouija board is gevaarlijk, maar de pendel is oké. Echter, beide orakels werken op exact dezelfde manier, je houdt enkel je 'gereedschap' anders vast.

Bezeten

Dat mensen liever negatieve dingen geloven dan positieve, blijkt ook als je op YouTube op zoek gaat naar filmpjes over glaasje draaien. Het merendeel gaat over Ouijasessies 'gone bad'. Waarbij men natuurlijk zelf allerlei spannends in scene heeft gezet.

Ouija planchettes die uit zichzelf bewegen, glaasjes die vanzelf omvallen, etc. Heel veel YouTubers hebben via het bord gesproken met ZoZo, een nare demon en heel veel glaasjedraaiers op YouTube raken voor de camera bezeten van duivels, boze geesten en andere duistere machten.

Nou, als je daar niet bang van wordt....

Veilig

Gelukkig is alle relevante informatie omtrent 'paranormale' verschijnselen voor je verzameld in het boek: Het Ouijabord uit de kast, verkrijgbaar in de Bookshop, maar ook te bestellen in andere boekhandels.  ISBN 978 90 8759 659 0

Maar hier op de OKP website kun je ook al heel veel informatie vinden over glaasje draaien. Niet enkel over de gevaren ervan, maar vooral ook over hoe je dit wel op een positieve, verantwoorde en veilige manier kunt doen. Zolang je je aan een aantal regels houdt, het Ouijabord niet als een 'spelletje' ziet of als een poort naar het hiernamaals, maar het beschouwt als een stuk gereedschap om jezelf beter te leren kennen, staat het glaasje draaien garant voor vele uren spiritueel vermaak.

Hier vind je alles over de do's en don'ts met betrekking tot veilig glaasje draaien. Veel lees- en doe plezier!

Wat is een Ouijabord;  Instructies 1920;  Ouijabord gevaarlijk;  Bestaan geesten?;  Veelgestelde vragen;  Ouija mythen;  Veilig stappenplan;  Glaasje draaien;  Ouija do's en don'ts

Wat je in het bord stopt, krijg je terug...