Gebruiksaanwijzing Fuld Ouija board 1920

Instructies vrij vertaald:

Ten eerste - Plaats het bord op de knieën van twee personen, bij voorkeur een man en een vrouw, met de kleine tafel (panchette) op het bord. Plaats de vingers licht doch stevig, zonder druk, op de tafel zodat deze in staat is rustig en vrij te bewegen. Binnen een tot vijf minuten zal de tafel beginnen te bewegen, eerst langzaam, dan sneller en zal dan in staat zijn te spreken of vragen te beantwoorden, door snel met de wijzer de gedrukte woorden of de letters op het bord aan te raken waarmee woorden gespeld kunnen worden.

Ten tweede – Men dient er op te letten dat een persoon een vraag tegelijk stelt, dit om verwarring te voorkomen, en de vragen dienen duidelijk en precies te worden uitgesproken.

Ten derde – Om de beste resultaten te behalen is het belangrijk dat de personen zich concentreren op de vraag die zojuist is gesteld en in gedachten andere onderwerpen vermijden. Vermijd personen wie zich niet serieus en respectvol met het bord bezig kunnen houden. Als je dit bord gebruikt in een lacherige stemming, belachelijke vragen stelt, een en ander niet serieus neemt, zul je uiteraard hetzelfde soort energie om je heen aantrekken.

Ten vierde – Het Ouija is een groot mysterie, en we zullen dan ook geen exacte regels opstellen voor het gebruik ervan, noch beweren we dat het bord onder alle omstandigheden perfect zal werken.Wel durven we te beweren dat wanneer je geduld kunt opbrengen en judgment, het bord je grootste verwachtingen zal overtreffen.

Ten vijfde – Wanneer de tafel in elkaar wordt gezet: maak de toppen van de pootjes nat en schroef deze met kracht in de tafel. Zorg dat deze goed vast komen te zitten.

Ten zesde – Het bord dient schoon en vrij van stof en vet te blijven, zodat de pootjes van de tafel gemakkelijk over het bord kunnen glijden. Het bord opwrijven met een zachte zakdoek voor gebruik is aan te raden.

Conlusie

Als je goed tussen de regels doorleest, vertelt Fuld dat het Ouijabord soms, maar dus lang niet altijd zal werken. En dat is ook hetgeen je kunt verwachten; negen van de tien keer – zeker wanneer je pas begint met het raadplegen van het bord – zal het niet werken. Geduld is inderdaad nodig, zoals Fuld ook stelt in de beschrijving. Soms duurt het zeker wel een half uur tot een uur voor er überhaupt beweging in de wijzer komt. Wanneer je na tien minuten de brui eraan geeft, zul je dus zeker niet het gewenste resultaat behalen. Geduld en heel veel oefening is wat je nodig hebt als je besluit met het Ouijabord te gaan werken.

Ook is het waar wat Fuld zegt over de eigen houding ten opzichte van het bord. En vooral ook: de eigen verwachting. Alles wat het bord jou laat zien is namelijk een weerspiegeling van jouw eigen brein. Jouw eigen onderbewustzijn. Verwacht je dat het bord je in de maling zal nemen? Het bord zal je de gekste dingen vertellen. Verwacht je dat het bord je bang zal gaan maken? Het bord zal je verwachting waarmaken. Of...verwacht je dat het bord je nuttige informatie zal geven? Het bord zal je in dat geval niet teleurstellen.

Het is net als bij de spirituele, alternatieve en paranormale behandelingen (zie blog: Dronken van verwachting in Zilver columns). Waar je jezelf geestelijk op instelt, is hetgeen je zult krijgen, voelen en ervaren.

Maar het meest belangrijk is wel dat nergens in de beschrijving staat dat de informatie die men via het bord krijgt, afkomstig is van geesten! Er staat vermeld dat het bord zal spreken. Niet dat je middels dit bord met de doden kunt praten!

Wat is een Ouijabord;  Instructies 1920;  Ouijabord gevaarlijk;  Bestaan geesten?;  Veelgestelde vragen;  Ouija mythen;  Veilig stappenplan;  Glaasje draaien;  Ouija do's en don'ts.