Schadevergoeding Patricia Paay

Opgetekend: 15 februari 2017

Eerder verschenen op VROUW.nl

Vraag: Zal Patricia Paay een riante schadevergoeding ontvangen wegens het plaatsen van onrechtmatig verkregen videobeelden op het internet?

Op dit moment gaat Patricia door een zware periode. Het is nog onzeker wat zich aan de overkant bevindt. Wel zal zij in rustiger vaarwater terecht komen, maar daar is helaas ook alles mee gezegd.

Wat een tegenwerkende factor is, is dat de situatie nog alle kanten op kan gaan. Het is nog onzeker, het gaat voorlopig niet voor of achteruit.

De ellende is begonnen toen er een knoop werd doorgehakt. In het verleden is er een besluit genomen, is er iets beëindigd. Bijvoorbeeld een relatie of vriendschap. Met als gevolg dat iemand Patricia in de tang probeert te krijgen door de controle over haar te willen (blijven) houden.

Als gevolg van het hele gebeuren, zal Patricia binnen nu en drie maanden meer afstand nemen uit de media. Dit zal haar waarschijnlijk ook geadviseerd worden door haar advocaat en/of haar adviseur Peter R. de Vries.

Binnen drie maanden zal er nog geen schadevergoeding plaatsvinden, daarvoor is alles nu nog te onzeker. Ook na een half jaar zal er nog steeds te veel sprake zijn van onzekerheid, zijn er meerdere mogelijkheden die zouden kunnen leiden tot de bron, tot de dader en zullen er te veel opties zijn om één schuldige aan te kunnen wijzen die zou moeten opdraaien voor de geleden schade.

Gelukkig heeft Patricia veel steun van haar familie.

Iemand in haar omgeving heeft haar min of meer al een toezegging gedaan. Heeft haar beloofd of zelfs gegarandeerd, dat zij daawerkelijk een bedrag uitgekeerd zal krijgen. Dit geeft Patricia wel wat hoop in de donkere periode waar zij momenteel doorheen gaat. Toch heb ik persoonlijk mijn twijfels over een positieve uitkomst.

Patricia's hoop lijkt gevestigd op een vrouw die zij voor de volle 100% vertrouwt. Wellicht iemand die haar achter de schermen bijstaat. Deze vrouw is betrouwbaar, hulpvaardig, sympathiek, maar heeft ook duidelijk een eigen mening en laat het kaas niet van haar brood eten. Wellicht maakt deze dame deel uit van het rechercheteam dat zich bezig houdt met het onderzoek naar de herkomst van de filmpjes.

Alle partijen die Patricia steunen, zijn goed met elkaar in evenwicht, vullen elkaar zeer goed aan. Hierdoor is het waarschijnlijk dat zij binnen nu en een jaar toch een schadevergoeding zal krijgen toegewezen. Wellicht middels een schikking.

Desondanks zal dit niet het bedrag zijn waar haar advocaat naar streeft. Sowieso zal geen enkel bedrag kunnen goedmaken wat Patricia is aangedaan, maar de uiteindelijke vergoeding zal echt veel lager uitpakken dan waar Patricia nu wellicht vanuit gaat.

Patricia zal mettertijd langzaam maar zeker uit de media verdwijnen en uiteindelijk niet het bedrag krijgen waar zij op dit moment op hoopt.

Bron: nu.nl

Patricia Paay trekt zich terug uit de media

Bron: Story

€ 30.000 schadevergoeding voor Patricia Paay

Bron: De Telegraaf