Numerologie

Het zal je nog verbazen hoe goed je jezelf (en anderen!) kunt leren kennen door enkel wat numerologische berekeningen te maken met de getallen van je geboortedatum. Of met de getallen van de letters van je naam. 

Omdat OKP de teksten graag visueel maakt, wordt geen gebruik gemaakt van de reguliere numerologie, maar van de numerologie in de tarot.

Leuke bijkomstigheid: Alle uitkomsten zijn binnen enkele seconden te berekenen.

 

Enkele voorbeelden:

 • Persoonlijk jaargetal (thema dat komend jaar voor jou centraal staat)
 • Geboortegetal (levenslessen, tips, waarschuwingen)
 • Levensfase getal (wat dien je in deze levensfase te leren)
 • Naamgetal (jouw karaktereigenschappen)
 • Wensgetal (wat je werkelijk belangrijk vindt)
 • Zielsgetal (wat je verborgen houdt, maar eigenlijk dient te ontwikkelen)
 • Persoonlijkheidsgetal (hoe de buitenwereld jou ziet)
 • Relatiegetal (kenmerken van de relatie)
 • Algemeen jaargetal (thema van het jaar waarin we leven, zie voorbeeld)

Numerologie

Het algemene jaargetal 2016

Berekening:

2016 > 2+0+1+6 = 9

Het getal 9 komt in de tarot overeen met de sleutelkaart: De Kluizenaar. Ook wel de Heremiet genoemd.

Symboliek:

De Kluizenaar (ook wel de Heremiet genoemd) is zoekende. Hij schijnt met zijn lamp vooruit om het juiste pad te vinden. Maar alles waar hij naar op zoek is, zit in zichzelf. Hij zou zijn lampje naar binnen moeten schijnen en daar op zoek moeten gaan. Wat hij daar vindt, kan hij vervolgens naar buiten toe uitdragen, zodat hij voor anderen een lichtje kan zijn! De Kluizenaar beschikt over enorm veel innerlijke wijsheid en kan ook goed alleen zijn. Soms heeft hij het zelfs nodig even alleen te zijn.

Sleutelwoorden:

Onafhankelijk, rustig, solitair, nadenkend, geduldig, discreet, introvert, verlegen, teruggetrokken, spiritueel, bescheiden en wijs.

Mogelijke gebeurtenissen dit jaar:

De Kluizenaar is graag alleen en adviseert jou dan ook om jezelf dit jaar eens wat meer af te zonderen van anderen en de personen om je heen. En om de situaties die zich om jou heen afspelen eens van een afstandje te bekijken. Je zult hierdoor meer inzicht verkrijgen in de mensen uit je omgeving, maar vooral ook in jezelf! Even wat tijd alleen doorbrengen zal je goed doen en je zelfkennis doen toenemen. Probeer ook eens te mediteren; je zult hierdoor meer innerlijke rust vinden. Indien je met een probleem zit, probeer dit dan ook alleen op te lossen. Alle antwoorden zitten immers in jezelf. In je eigen onderbewustzijn. En alleen zijn is nog niet hetzelfde als eenzaam zijn. Ook voorzichtigheid is geboden. Denk goed na voor je ergens instapt. Ondanks een moeilijke periode die je juist achter de rug hebt of waar je momenteel misschien nog middenin zit, zul je uiteindelijk het geluk vinden, als je maar de tijd neemt wat (innerlijke) rust voor jezelf te creëren.

Jij:

Op persoonlijk vlak dien je dit jaar meer eigenschappen van de Kluizenaar aan te nemen, je meer als de Kluizenaar te gedragen en te doen zoals hij doet. Durf anders te zijn. Durf je eigen weg te gaan, durf ‘nee’ te zeggen, durf zo nu en dan afstand te nemen van anderen om eens goed na te denken over hetgeen jij zélf graag zou willen... en dit vervolgens ook uit te voeren! Soms is een poosje alleen zijn de enige manier om tot jezelf te komen. Een innerlijke zoektocht is geen overbodige luxe. Bekijk anderen eens van een afstandje in plaats van heel dichtbij en je zult merken dat het observeren van anderen veel van jouzelf naar boven brengt. Bent je het met hen eens? Ja? Waarom? Nee? Waarom niet? Wat zou jij de juiste manier vinden om te handelen en waarom doe je dit dan niet?

Struikelblokken:

De Kluizenaar bezit veel innerlijke wijsheid, en wanneer hij zich zo nu en dan terugtrekt in zijn eigen wereldje, zal deze wijsheid alleen maar groeien. Dat geldt ook voor jou. Wanneer je je van tijd tot tijd (en zeker dit jaar) even afzondert zul je steeds meer inzicht krijgen in jouw eigen leven, maar ook in dat van anderen! Je zult inzien waarom sommige mensen in jouw omgeving bij elkaar blijven ondanks het feit dat ze samen niet gelukkig zijn. (Men zal dit niet toegeven, maar jij zult het duidelijk zien!) Je zult steeds meer inzicht krijgen in het feit dat sommige mensen in jouw omgeving niet alleen kunnen of willen zijn. Je zult steeds meer inzicht krijgen in de karakters van personen uit jouw omgeving en je zult ook steeds meer gaan inzien wat men zou kunnen doen om zich prettiger te voelen, gelukkiger, gezonder, fitter, etc. Probeer dan toch om je vooral op jezelf te blijven richten. Zorg er maar voor dat het jou allemaal niet overkomt, dat je tevreden blijft met wat je hebt, maar bemoei je niet ongevraagd met andermans privé-leven. Wanneer iemand jouw advies wil, zal men daar wel om vragen. Vaak weet men wel wat er mis is, maar wil men niet veranderen uit angst voor veranderingen of problemen die de veranderingen met zich meebrengen. Wees maar blij dat jij wel zelfinzicht en inzicht in je leven hebt. De anderen leren nu eenmaal wat langzamer. Laat hun problemen niet de jouwe worden, en word geen ‘betweter’.

Welzijn:

Mogelijk is het belangrijk dat je wat tijd voor jezelf neemt om alles rustig op een rijtje te zetten en te voor jezelf te bekijken of je werkelijk gezond leeft. Probeer niet achter ieder pijntje iets ergs te zoeken, maar breng indien nodig veranderingen aan in je levensstijl of ga even naar de dokter voor je jezelf onnodig bang maakt.

Carrière:

Je zult merken dat - wanneer je meer tijd aan jouw innerlijke zelf besteedt dit jaar - je anders naar jouw omgeving gaat kijken. Zeker ook op het werk. Misschien vond je voorheen dat zo veel mogelijk geld verdienen en carrière maken tot de belangrijkste dingen in je leven hoorden, en ga je hier plotseling heel anders over denken? Probeer in te zien dat succes en een dikke bankrekening niets te maken hebben met werkelijk gelukkig zijn. Geluk is niet te koop! Werkelijk geluk zit vanbinnen en staat niet op de bank. Wat heb je immers aan een miljoen als je ernstig ziek zou zijn? En wat is de waarde van een grote villa als je een kind zou moeten missen? Materieel bezit is dan plotseling helemaal niet meer belangrijk. Je zou zo alles inleveren om weer gezond te mogen zijn of je kind terug te krijgen. Je zou daarvoor desnoods in een hutje op de hei gaan zitten, is het niet? Veel mensen beseffen helaas niet dat de dingen die al in hun bezit zijn eigenlijk de grootste rijkdom op aarde vormen die men zich maar wensen kan! Misschien dat jij je, door vandaag nog op innerlijke zoektocht te gaan, hierdoor ook anders op je werk gaat gedragen. Minder stress, meer vrije tijd, misschien wat minder salaris, minder succes, maar een groter gevoel van voldoening! Blijf op je werk ook vooral kalm, laat je niet opjutten en blijf over alles rustig nadenken voor je een beslissing neemt. Werk je (momenteel) niet, probeer dan de bovenstaande adviezen toe te passen in je dagelijks leven en in de omgang met anderen.

Financiën:

Mogelijk doe je er verstandig aan eerst twee keer na te denken voor je overgaat tot een bepaalde uitgave. Voorzichtigheid op financieel gebied is nu absoluut aan te raden evenals spaarzaamheid. Een appeltje voor de dorst wegzetten kan zeker geen kwaad. Indien je een bepaalde overeenkomst dient aan te gaan doe je er goed aan eerst overal je licht op te steken voor je ergens je handtekening onder zet. Dit jaar kun je niet voorzichtig genoeg zijn.

Vriendschappen/liefde:

Eenzaam zijn is niet leuk, maar wat soms nog erger is dan dat is: eenzaam zijn met zijn tweeën! Misschien heb je momenteel een relatie waarin je je niet helemaal gelukkig voelt. Wat is hier de oorzaak van? Voel je je misschien ook eenzaam wanneer je samen thuis op de bank zit? Is er geen gesprekstof meer? Verveel je je wanneer je samen thuis bent, of nog erger: ook wanneer je samen op vakantie bent? In dat geval zou het eens goed zijn om een poosje wat afstand van elkaar te nemen en eens te kijken wat deze periode van alleen-zijn met jou doet. Misschien mis je jouw partner niet eens en ben je nog steeds samen ‘omdat dit nu eenmaal zo gegroeid is’. Voegt je partner nog wel iets toe aan jouw leven of ben je samen uit gewoonte? Soms is het goed om eens wat tijd alleen door te brengen, omdat je hierdoor niet alleen meer inzicht krijgt in jezelf, maar ook in je relatie! Is je relatie goed, dan is het eveneens aan te raden om zo nu en dan eens tijd alleen door te brengen, iets voor jezelf te doen. Wanneer je beiden ook zo nu en dan kunt genieten van alleen-zijn binnen de relatie, zal dit de relatie alleen maar versterken. Je geeft de ander hiermee de kans om jou even te missen en daarna is het samenzijn dan weer extra leuk (mits de relatie goed is!)

Eye-opener van het jaar:

Even wat tijd alleen doorbrengen om je (zelf) kennis uit te breiden is iets anders dan jezelf isoleren en betweterig gedrag vertonen.

Spreuk van het jaar:

Maak eens echt contact met jouw innerlijke stem, jouw eigen sprituele gids die op al je vragen het antwoord weet. Zolang je deze maar wilt horen.

Onthouden:

 • Blijf het positieve in anderen zien. Iedereen bezit minder goede eigenschappen, maar... iedereen bezit óók goede eigenschappen
 • Trek jezelf zo nu en dan eens terug en maak een innerlijke reis. Zoek de antwoorden waarnaar je op zoek bent niet buiten, maar binnen in jezelf
 • Ruim alle moeilijkheden uit de weg voor je verder gaat op je levensweg, en bekijk ook wat jouw eigen rol is in de problemen die er momenteel nog zijn. Hoe is het zover gekomen en hoe kun je het oplossen?

Doen:

 • Neem tijd voor jezelf

 • Zeg ‘nee’ wanneer je ergens geen zin in hebt

 • Wees discreet

 • Laat je niet opjagen

 • Mediteer

 • Verkrijg zelfkennis

 • Studeer en/of vraag raad aan een mentor

 • Verdiep je in wat spiritualiteit voor jou betekent

 

Door Nathalie Kriek