Tarot afslank advies/resultaat maand 1

Symboliek: Deze Ridder brengt een stabiele, vertrouwde sfeer met zich mee. Hoewel hij wat traag is,is hij sterk en volhardend en bereikt hij langzaam maar zeker zijn doel.

Mijn persoonlijke afslank coachkaart:

Deze eerste maand trek ik 'de Ridder van Pentakels'. En zoals wel vaker met tarot het geval is, sta ik versteld van het feit hoezeer de betekenis hiervan aansluit op mijn huidige situatie.

"Deze Ridder geeft zekerheid dus je gaat je doel bereiken, maar je bent misschien nog wat traag geweest. Wanneer je meer in actie komt zal het proces sneller verlopen!

Probeer wat meer spierkracht te kweken zodat je stofwisseling hierdoor positief wordt beïnvloed. Spieren verbruiken meer energie dan vet waardoor de stofwisseling versnelt. Cardio training in combinatie met wat (lichte) krachtsport zal nu een zeer goede invloed op je hebben. Ga je nog niet naar de sportschool? Dit zou een goed moment zijn.

Daarbij is het belangrijk voor je om wat meer water en vooral ook Pu Erh thee (of muntthee en groene thee) te drinken zodat je spijsvertering wat meer wordt gestimuleerd.

Het is belangrijk dat je afvalstoffen kunt afvoeren en dat de darmen goed in werking blijven. Eet ook vezelrijke producten. Je zult je minder opgeblazen voelen en daarbij ook fitter". 

Resultaat:

Mijn goede vriendin (en tevens ervaren sportinstructrice) Irene zei het me ook al. 'Naat, als je echt wilt afvallen moet je een personal trainer nemen. Niet zelf thuis blijven aanmodderen!'

En nu bevestigt deze kaart het ook nog eens een keer.

Hieronder kun je lezen of en hoe ik dit advies heb opgevolgd en wat het resultaat hiervan is geweest deze maand.

Ben je benieuwd wat de tarot jou zou adviseren met het oog op jouw eigen 'fitness'? Klik dan hier voor jouw persoonlijke afslank advieskaart

 

Juni - ontgiften! (- 4 kilo)

If they're not laughing at your goals, they're not big enough!

Intake

In de sportschool neemt een jonge jongen van rond de 20 me mee naar een klein kamertje waar de intake plaatsvindt. Hij vraagt me naar mijn doelstelling en ik vertel hem dat ik minstens 25 kilo wil afvallen. Me weer mooi en fit wil voelen. Het liefst binnen een jaar. Voor het nieuwe zwembad in ons dorp wordt geopend.

Thimo - zo heet hij - stelt me gerust. In principe is wat ik wil haalbaar. Mits ik natuurlijk bereid ben er zelf ook keihard aan te werken. Ik knik. Absoluut!

Thimo laat er geen gras over groeien. Ik krijg meteen een opdracht van hem mee.

Frisdrank

'Per direct stoppen met frisdranken, vruchtensappen, koek, snoep, chocola en andere snelle suikers. En overdag veel water en kruidenthee drinken. Een voedingsschema komt later. We gaan eerst trainen en kijken hoe het gaat. Stap voor stap.'

Grappig hoe dit advies overeenkomt met de betekenis van mijn tarot afslank-advieskaart voor deze maand.

Alleen het feit dat het volgens hem haalbaar is, maakt me al ontzettend blij. Thimo gaat mij de komende maanden begeleiden, belooft hij. Ik bof, want naast het feit dat hij zelf al jaren topsport beoefent, is hij ook nog eens officieel personal trainer.

Onderkin

'Wanneer kunnen we beginnen?' vraag ik enthousiast.

'Vanavond?'

Tja. Waarom ook niet.

En dus sta ik diezelfde avond nog puffend op de crosstrainer. Na drie minuten ben ik finaal kapot. Schandelijk...ik zweet me helemaal rot ook. ' Dat komt omdat je lichaam hiervan schrikt', verklaart mijn kersverse coach. 'Je hebt zolang niks gedaan. Maar dat gaat straks vanzelf beter, geloof me.'

En hij heeft gelijk. Na amper twee weken is mijn conditie al flink vooruit gegaan en merkt Thimo op dat ik er al veel frisser uitzie, een fittere indruk maak en mijn oogwit witter is! ' En dit wordt ook al minder' zegt hij terwijl hij zijn eigen onderkaak beetpakt, wat zoveel wil zeggen als: 'je onderkin is aan het verdwijnen.'

Hoe motiverend!

Boksen

De hele maand juni neemt hij me flink onder handen. Drie keer per week mat hij me helemaal af. Zowel op de fitness apparaten als met losse zware attributen. En ik vind het nog lekker ook! Ik leer ontzettend veel van hem over voeding, caloriën verbranden en diverse trainings methodes. Hij krijgt me zelfs aan het boksen! (Binnen no time heb ik de bijnaam 'Rocky' te pakken.)

Mayonaise

Tijdens een van de trainingen laat Thimo zich tussen neus en lippen door ontvallen dat slechts 15 ml mayonaise al 100 kcal bevat! Ik schrik. Waar komt dat ineens vandaan? Staat er MAYONAISE MONSTER op mijn voorhoofd?

Ik zie direct de grote klodders voor me die ik tot voor kort bijna dagelijks op mijn bord kwakte. Die stonden qua calorieën zeker gelijk aan een halve maaltijd!

Ik ben direct genezen. Voor mij alleen nog een heel klein beetje halfvolle fritesasus. Of gewoon zonder. Ik eet nu echt zo min mogelijk vet en chips raak ik ook niet meer aan. Nee. Ook niet de light varianten. Ik sta me niet voor niets drie keer per week in het zweet te werken! 

Spiermassa

En het resultaat mag er zijn. De eerste maand val ik vier kilo af. Heel netjes, een kilootje per week. Ik vind het zelf nog wat weinig, maar volgens Thimo moet ik me niet zo druk maken om dat cijfertje op de weegschaal. 'Ik denk dat je ook al flink wat spiermassa hebt opgebouwd', zegt hij. 'Ik zie het aan je armen vooral. Dat weegt ook.'

Voor de zekerheid meet hij mijn armen en benen op. 'Kunnen we het allemaal mooi in de gaten houden'.

Puistjes

Maar wat voel ik me al een stuk fitter! Dit had ik veel eerder moeten doen. De vetrol op mijn maag is al de helft kleiner, mijn bovenbenen voelen steviger aan, en als gevolg van een regelmatiger eet-en slaap patroon zijn de wallen onder mijn ogen ook nagenoeg verdwenen.

Wat wel vervelend is, is dat ik opeens heel veel puistjes krijg. Dat is de ontgifting van mijn lichaam. Alle afvalstoffen komen eruit. Tegelijkertijd voelt dat ook wel heel lekker. Opruimen, die hap. Reinigen! Detoxen!

Na een uurtje infrarood sauna en een grondige gezichtsreiniging is het probleem opgelost. Morgen avond voor het slapen gaan nog een diepreinigend gezichtsmasker en ik ben helemaal klaar voor het vervolg traject!

Maand 2