20. jan, 2016

Specker - Vipers Rule The World - Kevin

Wie?

Kevin Specker, 32 jaar jong.

Waar kennen we hem van?

Mensen kennen Specker (eigenlijk niemand noemt hem Kevin) vooral als DJ en Producer van rapper Steen. Specker heeft zijn laatste album ‘Baby’ geproduceerd en tourt mee met Steen als zijn DJ.

Heb je een baan en zo ja, in hoeverre belemmeren jouw gezichtstattoos je in het uitvoeren van je werk? (Of werken deze juist in je voordeel?)

Ik heb zeer zeker een baan, ik ben namelijk de eigenaar van G’s and Gents Tattoo Parlour en G’s and Gents Recording Studio in Den Haag! Daarnaast heb ik ook nog een bedrijf in elektronisch roken, namelijk Vapers Rule The World. In de vaporizers die ik verkoop zit een liquid die 95% minder schadelijk is dan tabak. Ik ben hiermee begonnen omdat ik wilde stoppen met roken, dit is uitgemond in een passie en daaruit is een professioneel bedrijf ontstaan.

Ik denk dat mijn gezichtstatoeages mij niet belemmeren, maar juist voordelen meebrengen in mijn branche. Buiten het werk om is het een makkelijk gespreksonderwerp, mensen op straat kijken soms vreemd of stellen mij vragen over mijn gezichtstatoeages, waardoor ik ze kan vertellen dat ik gewoon een baan heb, een tattooshop en een recording studio.

Je tattoos fungeren dus eigenlijk – naast het feit dat je het natuurlijk vooral mooi vindt – ook als indirecte promotie. Mensen vragen er zelf naar en jij kunt antwoorden zonder ze iets op te dringen. Maar wat was je eerste face-tattoo en heeft deze tattoo een bijzondere betekenis voor je?

Mijn eerste gezichtstatoeage is die op mijn neus. Ik was 19 toen ik s’nachts had gedroomd dat ik precies deze tatoeage droeg, toen ik wakker werd kreeg ik daar een heel bijzonder gevoel bij. Ik heb toen een week lang het design met stift op mijn neus getekend, toen wist ik zeker dat ik deze tatoeage moest laten tatoeëren. Mensen vroegen mij of ik het wel zeker wist, omdat ik nooit meer een baan zou kunnen vinden volgens hen. Waarop ik antwoordde: ‘Dit is iets wat bij mij hoort en ook een stukje commitment aan het werk wat ik doe en altijd wil blijven doen.’

Dat getuigt niet alleen van passie voor je werk, maar ook voor een zekere standvastigheid.  Ik vind het een mooi verhaal dat je de tattoo op je neus heb laten zetten naar aanleiding van een bijzondere droom en het speciale gevoel dat je bij het ontwaken had. Ik ben wel benieuwd waarom je ook je andere tattoos juist op je gezicht hebt laten aanbrengen en niet op een ander lichaamsdeel?

Het zijn stuk voor stuk tatoeages met een diepe betekenis voor mij, zoals ‘True Story’ onder mijn lip en ‘Repentless’ boven mijn wenkbrauw. ‘True Story’ heb ik laten zetten omdat alles wat uit mijn mond komt de waarheid is. ‘Repentless’ is de naam van het laatste album van Slayer, mijn favoriete band waar ik al heel mijn leven naar luister. Deze tatoeages betekenen heel veel voor mij en verdienen een mooie plek in mijn gezicht.

Is er daarnaast nog iets dat je met jouw face-tattoos wilt benadrukken?

De kunst van het tatoeëren is een groot en belangrijk aspect in mijn leven en mijn passie en liefde voor tatoeages is oneindig.

En wat wil je ermee verbergen?

Ik ben te knap voor deze wereld, zonder gezichtstatoeages zou het niet eerlijk voor de rest zijn. Hahaha! 

Behalve dat je nu niet meer de knapste bent, hebben jouw gezichtstattoos jouw leven nog op een andere manier veranderd? 

Naar mijn idee hebben mijn gezichtstatoeages niks veranderd voor mij. Ik doe nog steeds wat ik graag wil doen, mijn tatoeages horen bij mij en soms vergeet ik zelfs dat ik ze heb, omdat ze deel van mij zijn geworden.

Dus je hebt waarschijnlijk ook geen spijt van bepaalde tattoos die je in je gezicht hebt laten zetten.

Ik heb eerlijk gezegd van geen enkele gezichtstatoeage spijt. Wel heb ik bij het bijwerken van de tatoeage op mijn neus een blow-out van de inkt gekregen waar ik niet zo blij mee ben.

Staan er nog face-tattoos in de planning?

Jazeker, ik heb nog genoeg ruimte voor meer gezichtstatoeages, maar of ik heel mijn gezicht vol wil laten tatoeëren ben ik nog niet over uit.

Tekst: Nathalie Kriek

Foto’s: Vincent Verhoef, Laguz en Kasper van Steveninck.