8. mrt, 2016

Ben - Il Casto - Kuis

Wie: Ben Kuis, artiesten naam Il Casto, 45 jaar

Waar kennen we Ben van?

Ben heeft ooit een interview gedaan bij Radio Omroep Brabant en wordt wel eens gevraagd voor een expositie als tattoo model. Verder werkt hij vaak mee aan interviews voor examenstukken van studenten.

Heb je een baan en zo ja, in hoeverre belemmeren jouw gezichts tattoos je in het uitvoeren van je werk? (Of werken deze juist in je voordeel?)

Mijn baan is tattoo artist. Ik heb een eigen tattoo piercing shop (Il Casto) in Tilburg. En daarom haal ik juist vooral voordeel uit mijn face tattoo's.

Wat was je eerste face-tattoo en heeft deze tattoo een bijzondere betekenis voor je?

Mijn 1e face tattoo was een traantje. Deze heb ik laten zetten na het overlijden van mijn 1e vrouw. Deze tattoo betekent enorm veel voor mij. Het is misschien de kleinste tattoo die ik heb, maar absoluut van zeer grote betekenis. Voor mij enorm belangrijk. Mijn 2e face tattoo is een Gypsy Girl die de naam uitblaast van mijn 2e vrouw die samen met mijn kinderen mijn leven heeft gered. Speciaal voor mijn Spaanse Gypsy woman.

Waarom heb je deze tattoos juist op je gezicht laten aanbrengen en niet op een ander lichaamsdeel?

De tattoos in mijn face zijn van grote waarde voor mij. Deze heb ik op mijn gezicht geplaatst om mijn verdriet te uiten. Tevens was het een stap om mensen in mijn omgeving te laten wennen aan de nog volgende face tattoo's. Juist omdat deze tattoos op mijn gezicht staan maakt dit dat iedereen het direct kan zien. Hiermee wil ik benadrukken dat het mijn lichaam is. Wat mensen er ook van vinden maakt mijn niet uit. Je hoeft het absoluut niet mooi te vinden, maar respecteer gewoon een ieder.

Afgezien van het feit dat de ervaringen achter jouw face tatoos ongetwijfeld jouw leven hebben veranderd, hebben de tattoos an sich dit ook gedaan?

Ja de tattoos zelf hebben mijn leven ook wel veranderd. Het maakt mij wie ik ben. Een echte tattoo liefhebber in hart en nieren.

Staan er nog meer face-tattoos in de planning?

Er gaan vast en zeker nog wel een paar face tattoo's komen. Maar deze plekken reserveer ik voor zeer bijzondere gebeurtenissen.

Wat is de meest positieve reactie die je over je face tattoos hebt gekregen?

De meest positieve reacties vind ik als oudere mensen zeggen: 'Oh, wat mooi'. Of: 'Tof dat je het durft.'

En de meest negatieve?

De meest negatieve.... hmmm. Tja. Dat ik geweigerd ben op een sportschool.

Wat gaf men op als reden waarom je niet welkom was in de sportschool?

Ze dachten dat het aanstootgevend zou kunnen zijn voor de andere leden.

Wat jammer dat men hier anno nu niet doorheen kan kijken... Wat vindt je vrouw ervan dat je deze bijzondere tattoos juist in je gezicht hebt laten zetten?

Ik ben gelukkig getrouwd, vooral ook omdat mijn vrouw mij helemaal vrij laat in mijn tattoo liefde. Zelf heeft ze nu ook een traantje en een hartje op haar gezicht.

Tekst: Nathalie Kriek

Foto's: Fotoorians