24. mrt, 2016

Steve - Royal Bastard - Geerts

Wie? Steve - Royal Bastard – Geerts, leeftijd: nog relatief jong.

Waar kennen we hem van?

Steve is tattoo artist in Antwerpen en eigenaar van tattooshop "Royal Bastard Tattoos". Hij heeft wel eens in de krant gestaan betreffende een artikel over tattoos op oudere leeftijd. In Griekenland heeft Steve live een kort interview gedaan naar aanleiding van zijn face tattoos

Je hebt een eigen shop, dus jouw face tattoos zullen jou vast niet belemmeren in je werk?

Dat klopt. Als tattoo artist werkt het juist in mijn voordeel. De tattoos in mijn gezicht zijn door kwaliteits artiesten gezet en zijn technisch zeer goed. Over smaak valt altijd te discussieren, maar ik vind ze zelf super en daar gaat het om. Het is een aanspreekpunt voor veel mensen, en in mijn sektor dus een reclameblaadje.

Wel is het zo dat wanneer ik met tattoos - zeker de zichtbare - begon, het niet zo makkelijk was een job te vinden en of te behouden. Ik plakte sommige handtattoos zelfs af met bijvoorbeeld een pleister tijdens het werk om in vergaderingen niet aanstootgevend te zijn, wat destijds mogelijk je job kon kosten. Ik stel vast dat dit een fenomeen is dat stillekes aan verbetert en tattoos op de meeste werkplaatsen al meer aanvaard worden.

Dit is inderdaad een positieve ontwikkeling. Je had dus al wat zichtbare tattoos voor je aan gezichtstattoos begon. Wat was je eerste face-tattoo en heeft deze tattoo een bijzondere betekenis voor je?

De eerste was ineens de grote tekst van aan mijn oor tot op mijn kin " till death do us part". Dit is in de eerste plaats voor mijn vrouwke en anderzijds heeft het betrekking op de ink die ik draag.

Mooi! En waarom heb je deze tekst juist op je gezicht laten aanbrengen en niet op een ander lichaamsdeel?

De rest staat vol, hahaha, wel ja vol of reeds gepland... dus alles is echt specifiek uitgekozen, zowel het ontwerp, als de betekenis ervan. En dus ook de plaats... misschien onbewust een vorm van prioriteit van betekenis?

Dus de tattoos die het meest zichtbaar zijn - in het gezicht - hebben dus de belangrijkste betekenis voor jou?

Het zijn de tattoos die voor mij inderdaad de meeste waarde van betekenis bevatten. De face tattoos zijn voor mij wat het voorwoord in boek is... het vat me zeer kort samen.

Duidelijk verwoord, ook weer mooi. En wat wil je ermee verbergen?

Ouderdomsrimpels, hahaha! Nee ik heb er niets mee te verbergen, maar ik stel wel vast dat het helpt in bepaalde situaties. Wanneer er bijvoorbeeld ruzie is in een bar, ben ik de laatste die ze uitkiezen om mee te vechten. Het vooroordeel dat nog steeds veel mensen hebben over getatoëerde personen werkt dus ook soms in je voordeel. (Knipoogt)

Hebben jouw gezichts tattoos jouw leven veranderd?

Neen, ik laat mezelf al sinds mijn 14e tatoëren, dus het heeft niets veranderd... Tattoos waren altijd al een deel van mijn leven. Ik heb wel bewust pas mijn gezicht laten tatoeëren toen ik een bepaalde werkzekerheid had en al zelfstandig tattoo artist was.

Misschien een overbodige vraag, maar heb je spijt van bepaalde tattoos die je in je gezicht hebt laten zetten?

Neen, van geen enkele, ik ben trots op elke tattoo zowel die op mijn hoofd als op mijn gezicht.

Staan er nog face-tattoos in de planning?

Pal in de face niet, wel moet het midden van mijn hoofd nog gedaan worden en zou ik aan de linkerkant van mijn gezicht ook de haarlijn laten meepakken naar het midden.

Wat is de meest positieve reactie die je over je face tattoos hebt gekregen?

Ik vind het best wel leuk als mensen met me op de foto willen als ik soms ergens rondloop ofzo.

En de meest negatieve?

Echt negatieve dingen durven ze niet te zeggen, hahaha. En kinderen zijn ook super. Die wijzen en zeggen dan "mama, kijk die meneeer...." en dan wordt er vaak in hun hand geknepen ofzo. En dat is dan ook meteen het meest negatieve dat ik ervaar. Dat valt dus reuze mee. Ik heb zelf 3 schattige prinsesjes van dochters en als daarmee op stap ben , zie je mensen kijken. Dan zien ze plotseling ook die andere kant van me die ze niet verwacht hadden... Net zoals wanneer ik de kinderen van school haal. In het begin van het schooljaar wanneer de ouders allemaal buiten staan te wachten, kijkt iedereen elkaar aan, en als de kindjes dan naar buiten komen zie je sommige ouders echt zoeken of er ergens een kind tussenloopt met een hanenkam, vol ringen of tattoos dat past bij de papa die ze dan naast hun zien staan. Hun verbazing is dan ook vaak groot als die 3 kleine meisjes met hun strikjes, kleedjes en Frozen boekentasjes naar me toe hollen...

Jouw dochters zijn dus ware prinsesjes, echte meisjes. Maar, wat vindt je partner dan van jouw gezichtstattoos?

Ik heb een prachtige vrouw, ze staat mee in de winkel, en vind dat het bij me hoort, het stoort haar zeker niet. Ze heeft zelf op haar slaap ook twee zeer kleine sterretjes staan.

Tekst: Nathalie Kriek

Foto's: Incident Light, Christopher Olivier Photography, Frans Heidenis Photography