27. jun, 2016

Cor Goud

Wie?

Cor Goud, 65 jaar.

Waar kennen we Cor van?

Uiteraard kennen we Cor als convention manager van Tattoo Planet. Trouw bezoekt hij iedere tattoo conventie waar hij altijd wel in is voor een praatje. Tevens neemt hij weleens plaats in de jury bij tattoo contests. Ook kennen we Cor als de geketende man achter glas die onder dwang van Elles Springs “de piepers jast” in de videoclip “It’s a sin” van The State Sinners. Maar ook was Cor te zien in de BZT show (ZAPP kinderprogramma) waar iemand graag een baard wilde pimpen en heeft hij vaak model gestaan voor diverse magazines en fotoboeken.

Heb je naast je werk voor de Tattoo Planet nog een andere een baan en zo ja, hoe reageert men hier op jouw gezichts tattoos?

Ik heb geen baan meer omdat ik gepensioneerd ben. Voorheen was ik conducteur bij de NS. Maar toen had ik nog geen tattoos op mijn handen en gezicht laten zetten, dat heb ik pas daarna gedaan. In mijn werk voor Tattoo Planet zijn mijn tattoos vaak een aanleiding tot een gesprek. Maar dat is juist leuk.

Wat heb je op je gezicht laten zetten en waarom juist daar en niet op een andere plek op je lichaam?

Het is een Maori tattoo en dit vind ik al mooi vanaf het moment dat ik het voor het eerst zag op de tv bij mensen uit Nieuw-Zeeland. Ik heb het op mijn gezicht laten zetten omdat ik nergens anders meer plek had. Mijn benen stonden ook al vol met Maori. Dus ik ben ermee verder gegaan op mijn hoofd. En nu heb ik dus echt nergens meer plek.

Is er iets dat je met jouw gezichtstattoos wilt benadrukken?

Eigenlijk niet. Het is voor mij gewoon een versiering van mijn lichaam.

Dus je wilt er ook niets mee verbergen?

Nee. Ik wil er ook niks mee verbergen.

Je vindt het dus gewoon mooi. Begrijpen andere mensen dat ook of krijg je ook weleens negatieve reacties op jouw tattoos?

Ik heb eigenlijk nog weinig negatiefs gehoord. Ja, of ze zeggen het achter mijn rug, dat weet ik natuurlijk niet. En al zou dat al zo zijn: dat interesseert me ook niet. Ik vind het mooi en als anderen dat niet vinden, dan is dat vooral hun probleem. Maar mijn ervaring is toch dat de meeste mensen het wel mooi vinden.

Je hebt ze natuurlijk ook voor jezelf laten zetten en niet voor een ander inderdaad. Toch is er nog steeds weleens sprake van vooroordelen, zeker wanneer iemand zijn gezicht of hoofd heeft getatoëerd. Is jou weleens ergens de toegang geweigerd vanwege je tattoos?

Ik ben tot nu toe nog nergens geweigerd door mijn tattoos.

Je gezicht is het enige deel van je lichaam waar je eventueel nog plek zou hebben voor wat verse inkt. Heb je misschien toch nog plannen om er iets bij te laten zetten?

Ik heb tot nu toe geen plannen meer om verder te gaan in mijn gezicht maar je weet; zeg nooit nooit, want misschien dat ik over een paar jaar denk het is wel kaal zo. Maar tot nu toe heb ik daar geen plannen voor. Als je je hele gezicht vol zet heb je toch kans dat je gezichtsuitdrukking verdwijnt. Veel mensen vinden nu dat ik sprekende ogen heb en ik zou het wel jammer vinden als ik dat zou kwijtraken door te veel tattoos in mijn gezicht. Dus voorlopig laat ik het lekker zo.

Zou je zelf nog iets willen zeggen?

Mensen, doe gewoon lekker wat je zelf leuk vindt of mooi vindt staan en heb schijt aan wat anderen ervan vinden want je doet het toch nooit goed.

Tekst: Nathalie Kriek

Foto’s: Cor Goud