13. apr, 2017

Aura's zien (en duiden)

De aura is het fijnstoffelijk lichaam dat om ons heen hangt. Volgens de spiritistische leer bestaat de aura uit zeven gekleurde lagen die verbonden zijn met de zeven chakra's in ons lichaam. Alleen mensen die beschikken over paranormale gaven zijn in staat de aura waar te nemen.

En niet alleen waarnemen; aan de hand van de staat waarin de aura verkeert kunnen zij ook nog exact bepalen hoe het op fysiek en mentaal gebied met iemand is gesteld. Alle kleuren hebben een speciale betekenis en elke aura reader interpreteert deze op zijn eigen manier.

En ja. Ook ik was lange tijd van mening dat ik daadwerkelijk aura's kon zien. Toen ik nog aanhanger was van het spiritistische geloof, volgde ik ooit een cursus 'intuïtieve ontwikkeling', waarbij de cursisten werd geleerd aura's waar te nemen. Wat was ik blij toen ik mijn eerste aura zag. En ook nog leerde hoe deze te interpreteren!

Helaas blijkt de cursus achteraf weggegooid geld en blijkt het allemaal heel wat minder ingewikkeld in elkaar te zitten dan mij destijds werd voorgespiegeld.

We hebben wel een aura, maar deze is onzichtbaar omdat de aura enkel bestaat uit warmte en een licht statische energie. Ons lichaam straalt constant warmte uit naar de omgeving. Warmte die bestaat uit energie, geproduceerd door onze 'interne fabriek' die dag en nacht doorwerkt.

Het hart, de ingewanden, hersenen en ademhalinsorganen leveren zonder dat we hier zelf bewust iets voor doen zo'n 100 Watt energie (vergelijkbaar met de warmte van een half kaarsvlammetje) dat ons lichaam uitstraalt naar de omgeving. Deze warmte uitstraling; dat is onze aura. Niets meer, niets minder.

Er is dan ook geen enkele sprake van kleuren, vormen, kieren, lekken, gaten of andere verborgen gebreken in de aura die verraden hoe jij in je vel zit. Statische warmte is immers door niemand met het blote oog waar te nemen. Tenzij je een slang bent met met een speciaal hiervoor ontwikkeld gezichtsvermogen om van grote afstand een prooi te kunnen ontdekken...

Hoewel de aura voor niemand van de menselijke bevolking waarneembaar is, begrijp ik wel dat sommige personen denken wel degelijk aura's te kunnen zien. Het is namelijk goed mogelijk om op een bepaalde manier naar iemand te kijken zodat het lijkt of je diens aura ook echt ziet!

Benodigdheden:

  • een proefpersoon
  • een witte achtergrond
  • een zwarte achtergrond
  • 2000 ml oefening
  • een flinke scheut wilskracht
  • een snufje verbeelding
  • fantasie naar smaak