17. apr, 2017

Tarot leggen

Hoe kan het dat je uit de tarot kaarten kunt opmaken wat iemand momenteel bezig houdt? En vooral ook: hoe het verder gaat? Want dit is verreweg de voornaamste reden waarom iemand de kaart voor zichzelf laat leggen. Om een tipje van de sluier op te lichten; de sluier van de toekomst.

Wanneer je voor jezelf de kaart laat leggen - of de kaarten voor jezelf legt - is het de bedoeling dat je voor de reading van start gaat uit een rij gesloten kaarten die voor je op tafel ligt, een aantal kaarten kiest. Met de door jou gekozen kaarten wordt vervolgens een patroon gelegd. Uit dit legpatroon ontvouwt zich een verhaal dat jou meer inzicht biedt in jouw verleden, heden en toekomst.

Wanneer je een goede kaartlegger bezoekt, of zelf een geoefend tarotist bent, blijkt de uitkomst (haast) altijd te kloppen. Je herkent zowel het heden als het verleden, en de voorspellingen die de kaarten jou doen voor de toekomst komen (bijna) altijd uit.

Tevens wordt plotseling duidelijk wat jou op dit moment te doen staat, omdat de afbeeldingen op de kaarten jou de flits van inzicht bezorgen waar je eerder nog zo wanhopig naar op zoek was.

Toen ik zelf nog heilig in het paranormale geloofde, was ik ervan overtuigd dat we tijdens het kiezen van de gesloten kaarten, intuïtief naar de juiste kaarten werden geleid. Al dan niet met behulp van onze overleden dierbaren. En dat de tarotist de kaarten interpreteerde in samenwerking met diens gids en - natuurlijk - aan de hand van helderziende waarnemingen.

Inmiddels weet ik dat het anders werkt.
De tarot heeft namelijk niets te maken met paranormale begaafdheid of adviserende gidsen uit het hiernamaals. De illustraties op de kaarten prikkelen je onderbewustzijn in plaats van dat je de kaarten blind intuïtief kiest. En de voorspellingen die uitkomen, heb je helemaal zelf in de hand.

Kortom, de tarot is niet meer dan een vorm van psychologie. Creatieve psychologie!

Toch maakt dit een tarot consult niet minder leuk, nuttig of interessant. Integendeel! Juist het psychologische aspect maakt dat een tarot consult je zoveel meer inzicht kan bieden dan wanneer je gelooft dat er sprake is van een paranormale lading.

Het feit dat je niet paranormaal begaafd of helderziend hoeft te zijn om een goede tarot reading te kunnen doen, maakt dat iedereen dus in staat is om het te leren.

Benodigdheden:

  • een tarot deck (bij voorkeur de Rider Waite Tarot)
  • 1000 ml gezond verstand
  • drie eetlepels menselijke intuïtie
  • twee eetlepels inschattingsvermogen
  • een flinke scheut levenservaring
  • mensenkennis naar smaak