Geuren en kleuren

Eerder verschenen op VROUW.nl als onderdeel van de lente seizoenshoroscoop.

Ram

Geur: Geuren die gebaseerd zijn op olibanum matchen prima bij jouw opwindende, vaak indrukwekkende persoonlijkheid. Olibanum is een hars dat afkomstig is uit de boswellia boom die groeit in Oost Afrika en wordt vaak verwerkt in orientaalse parfum met een kruidig, houtachtig, ietwat magisch aroma.

Kleur: Met rood kom jij prima weg deze lente. Natuurlijk, het is een opvallende kleur, maar het accentueert ook je sterke karakter. Daarbij zit je lekker in je vel, dus mag je ook gezien worden. Is je huid al een beetje zongebruind? Dan kun je ook heel goed voor wit gaan.

Stier

Geur: Een parfum met een duidelijk rozen aroma past prima bij. De roos komt oorspronkelijk uit Frankrijk, Italië, Noord Afrika en Turkije en rozenolie is misschien wel de oudste olie die in parfums wordt gebruikt. Het is een rijke, bloemige, zoete en vooral ook krachtige geur die exact past bij jouw sterke, standvastige persoonlijkheid.

Kleur: Groen, roze of lichtblauw passen prima bij jouw behoefte aan stabiliteit en rust. Draag de pasteltinten op dagen dat je geen zin hebt om op te vallen. Op de momenten dat je wel in een sociale bui bent, kies je voor de fellere varianten.

Tweelingen

Geur: Lavendel is een paars bloempje dat groeit in de Alpen. Het heeft een rustgevend effect en past om die reden heel goed bij jouw vrolijke, vaak ietwat uitbundige karakter. Juist omdat je soms nogal druk kunt zijn, geeft lavendel jou net dat vleugje kalmte.

Kleur: De kleur geel sluit mooi aan op je energieke persoonlijkheid. Daarentegen is zwart ook prima geschikt. Het staat niet alleen stijlvol, het creëert ook de nodige afstand. Fijn als je even geen zin hebt om op te vallen. Deze momenten zullen zich namelijk ook af en toe aandienen deze lente.

Kreeft

Geur: Een parfum gebaseerd op sandelhout matcht prima met jouw ietwat introverte, zachtaardige karakter. Sandelhout is een houtsoort die zijn oorsprong vindt in Indonesië. De olie van dit hout wordt verwerkt in parfums en heeft een warme, volle poederachtige, oriëntaalse en - uiteraard- houtachtige geur die vaak lang houdt.

Kleur: Grijstinten staan je prachtig. Je hebt het gevoel dat je over het algemeen eindelijk in wat rustiger vaarwater bent gekomen. Hier past deze kleur perfect bij, zowel in je zakelijke-als je sportieve outfit. Ook groene kleding kun je om deze reden heel goed hebben. En dan met name kaki.

Leeuw

Geur: Oranjebloesem is een geur die perfect past bij jouw open, verleidelijke karakter. Het is een witte bloem die groeit aan de sinaasappelboom en heeft een zware, zoete bloemengeur die niet alleen vrolijk en zonnig, maar ook absoluut sexy is.

Kleur: Orange is the new black! Dat gaat voor jou helemaal op. Zeker met een mooie bijpassende lipstick, straal je met deze kleur warmte, vriendelijkheid en redelijkheid uit. En laat jij nu toevallig over al deze eigenschappen beschikken! Pak ook eens uit met krachtig rood of fris groen. Prachtig!

Maagd

Geur: Een parfum gebaseerd op patchouli past bij je liefde voor erotiek en je oog voor luxe. Patchouli is een kleine struik met een donzig blad die behoort tot de munt familie en komt oorspronkelijk uit China. De olie uit deze bladeren worden verwerkt in parfums en heeft een diepe, donkere, aarde-achtige sensuele geur.

Kleur: Donkere kleuren maken je stoer, sterk en stijlvol. Marine blauw, maar ook mooie donkerbruin tinten halen nu het beste in je naar boven en geven je een krachtige, stabiele en sociale uitstraling. Passende make-up en sieraden maken het plaatje helemaal af.

Weegschaal

Geur: Een parfum gebaseerd op vanille accentueert jouw zachtheid. Vanille is afkomstig uit de klim orchidee en komt oorspronkelijk uit Mexico. Voor parfum wordt gebruik gemaakt van de gedroogde vruchten ie hiervan zijn geplukt, ook wel bekend als 'vanillestokjes'. Het is een warme, zoete, kruidige geur.

Kleur: Lichtblauw en roze passen goed bij jouw lieve, positieve en soms zelfs meisjesachtige persoonlijkheid. Het maakt je jong en aantrekkelijk en versterkt je sociale uitstraling. Doe ook eens een bijpassende, speelse clip in je haar!

Schorpioen

Geur: Een geur die is gebaseerd op tuberoos (nachthyacint) past prima bij jouw persoonlijkheid. De tuberoos behoort niet tot de rozenfamilie, maar is een knolgewas met witte bloemen. Zij komt oorspronkelijk uit Frankrijk en heeft een heerlijke, zware, intense, oriëntaalse bloemengeur.

Kleur: Donkerrood, kastanjebruin en zwart zijn kleuren die van jou een ware vamp maken. Stijlvol, zelfs een beetje gevaarlijk, hetgeen absoluut woest aantrekkelijk kan zijn! Mysterieuze kleuren voor een spannende vrouw die niet het achterste van haar tong laat zien.

Boogschutter

Geur: Een geur op basis van pioenroos zal bij jou goed tot zijn recht komen. Deze bloem behoort niet tot de rozenfamilie, maar ruikt wel als een roos. De bloem komt oorspronkelijk uit China en staat voor liefde, geluk en gezonheid. Het aroma is fris, zoet en bevat een zekere exclusiviteit.

Kleur: Spirituele, rustgevende kleuren als paars en donkerblauw geven je wijsheid met een zekere diepgang. Tevens straal je hiermee een bepaalde klasse uit. Violet maakt je wat luchtiger en meer romantisch. Ook leuk!

Steenbok

Geur: Kies voor een parfum met als basistoon vetiver. Vetiver is een Indonesische grassoort die groeit op vulkanische grond. Voor het parfum wordt voornamelijk de wortel gebruikt die ruikt naar een combinatie van gedroogd gras, hout, aarde en rook. Het geeft een parfum een sexy, doch elegante touch.

Kleur: Roodbruin, donkergroen en indigo geven je een ietwat chique uitstraling, hetgeen perfect bij je persoonlijkheid past. Draag alles met flair en klasse om een stijlvolle afstanelijkheid te creëren. Aan jouw lijf geen polonaise!

Waterman

Geur: Parfums op basis van citroenverbena passen prima bij de Waterman dit seizoen. Citroenverbena is een deftig struikje dat niet groter wordt dan een meter hoog. De lichtgroene smalle blaadjes verspreiden een heerlijke frisse, zuivere, bloemige, ietwat exotische citrusgeur.

Kleur: Blauw-en groentinten doen jou deze lente prachtig uit de verf komen. Het maakt je bedachtzaam en betrouwbaar. Draag er een mooie donkerblauwe-of groene mascara bij en je bent de rust zelve. Voor een wat stoerdere look ga je voor marine en zwart met daarbij een wat meer naturel ogende make-up.

Vissen

Geur: Kies voor een parfum op basis van Ylang Ylang. Ylang Ylang is de gele bloem van de boom Cananga Odorata. Deze heeft een bloemige, exotische zachte geur, die bekend staat als afrodisiac. Een elegante, sexy, originele geur waar je deze lente zeker succes mee zult hebben.

Kleur: Lichte kleuren benadrukken je dromerige, maar tevens optimistische en zelfverzekerde karakter. Immers, niet iedereen durft wit te dragen. Jij daarentegen komt er prima mee weg dit seizoen. Combineer met paars, violet, purper en zacht - en mintgroen voor een frisse, vrolijke look.