Diet or non diet

Eerder verschenen in VROUW Glossy

Drie gezonde maaltijden, drie verantwoorde tussendoortjes en twee liter vocht (in de vorm van water of kruidenthee) per dag. Dit - in combinatie met voldoende lichaamsbeweging - zou in principe moeten volstaan om netjes op gewicht te blijven. Waarom lukt dit ons niet gewoon? Wat zijn jouw valkuilen op dit gebied?

Ram
Orde en regelmaat ontbreken nog wel eens in jouw leefwijze en voedingspatroon. Je bent vaak druk waardoor je op onregelmatige tijden eet en aan het einde van een werkdag eigenlijk geen meer zin hebt om gezond te koken. Wegens vermoeidheid schiet het sporten er ook nog eens bij in. Wat meer structuur zou je goed doen!

Stier
Jij hebt echt even een steuntje in de rug nodig. Iemand die je helpt bij het hanteren van een gezond eetpatroon en vooral iemand die je motiveert om te gaan sporten, want gebrek aan beweging is eigenlijk jouw makke nummer één. Mits je samen met iemand naar de gym kunt, dan vind je het al een stuk gezelliger.

Tweelingen
Verleiding met een grote V! Dat is waar jij het meest moeite mee hebt. Een wijntje hier, een kaasje daar. Toch kun je deze dingen best laten staan wanneer je eenmaal goed op weg bent wat kilootjes kwijt te raken. De spiegel is jouw grootste motivatie. Hoe beter je eruit gaat zien, hoe makkelijker jij 'nee' zegt.

Kreeft
Onzekere buien zijn jou niet helemaal vreemd. Op zulke momenten wil je eigenlijk maar één ding: eten! Vooral de vette hap en chocola zijn dan favoriet. Bedenk je dat geen enkel probleem een goede reden is om ongezond te eten, hier doe jij jezelf en je lijf echt tekort mee. Drink veel water voor een goede stoelgang.

Leeuw
Jij beschikt absoluut over de wilskracht om zo gezond mogelijk te leven, maar...(dagelijks?) een wijntje bij het eten zet meer aan dan je denkt! Ook stress (die je vaak zelf naar je toe trekt), stagneert de vetverbranding. Vermijd frustratie, drink veel water en voeg wat meer peulvruchten toe aan je menu, deze ondersteunen het (zelf)herstellend vermogen!

Maagd
De wil is er, maar het daadwerkelijk volhouden vind je lastig. Jouw valkuil is het gebrek aan doorzettingsvermogen in combinatie met jouw grootste verleiding: feestjes! In gezelschap kun je moeilijk 'nee' zeggen en doe je 'voor de gezelligheid' mee aan alles dat voorbij komt. Op zich is dat niet erg, als je daarnaast voldoende lichaamsbeweging zou krijgen...

Weegschaal
Door structureel te laat naar bed te gaan ontregel jij je hormoonbalans. Dit in combinatie met te vaak een te vette maaltijd maakt dat de kilo's er bij tijd en wijle letterlijk aanvliegen! Drink veel kruidenthee, doe af en toe een detox kuur en probeer elke avond acht uur te slapen. En dan niet van 02:00 tot 10:00...

Schorpioen
Hoewel je zo goed mogelijk op je voeding let, zou je wel iets meer vezels op het menu kunnen gebruiken. Dit aangevuld met dagelijks versgeperst sap uit de sapcentrifuge zou al een wereld van verschil maken met betrekking tot je buikomvang. Door dingen uit het verleden los te laten voel je je ook direct al een paar kilo lichter!

Boogschutter
Je hebt nogal de neiging je door het leven heen te haasten waaroor je jezelf geen tijd gunt om te eten. Hierdoor stagneert je spijsvertering. Neem daarbij jouw aangeboren aanleg voor stress en tel uit je winst. Jouw sportiviteit en hang naar regelmaat maakt gelukkig veel goed. Zet ook eens een goedgevulde fruitschaal binnen handbereik.

Steenbok
Jij zou - bijvoorbeeld als tussendoortje - iets meer zuivelproducten tot je kunnen nemen en 's avonds bij het avondmaal meer verse groenten kunnen opscheppen. Daarbij verkies je te vaak de TV en de computer boven de sportschool en pak je liever de auto in plaats van de fiets. Kleine dingen die al een groot verschil zouden kunnen maken.

Waterman
Hoezo "ideaalbeeld"? Je bepaalt zelf wel hoe je eruit ziet! Daarbij staat gezelligheid voor jou gelijk aan hapjes en drankjes en vind je het heerlijk om uitgebreid te koken en te eten met vrienden. Sporten is ook al niet je hobby, dus zoek je de oplossing vooral in afkledende mode en afleidende make-up. Met het oog op je gezondheid zou wandelen je wel goed doen.

Vissen
Een lekker patatje mét, een frikadel of een broodje hamburger speciaal; je bent er niet vies van! Toch zou iets minder snacken beter zijn voor je lever, die verantwoordelijk is voor je bloedzuivering. Hoe schoner je bloed, hoe beter je afvalt. Bezoek eens een voetreflexoloog om alles weer lekker te laten stromen.