Guilty Pleasure

Eerder verschenen in de &C Fijne Foute zomer editie 2017

Natuurlijk is het heerlijk om zo nu en dan even helemaal toe te geven aan jouw eigen guilty pleasures. Maar in hoeverre zijn deze stiekeme geneugten onschuldig ? Wanneer is fout gewoon leuk? En waar ligt de grens tussen "foutje bedankt" en compleet foute boel? 

Ram

Guilty pleasure: Foute vrienden. Door jouw hang naar avontuur raak je soms verzeild in de meest hilarische situaties, met de meest vreemde personen. Natuurlijk vind je het ook heerlijk om zo nu en dan met een kopje thee op de bank gezellig bij te kletsen, maar in de nachtelijke uurtjes gaat het er doorgaans heel wat minder braaf aan toe. Neem je vrienden nog eens even goed onder de loep om te bekijken wie er goed gek is en wie echt goed fout, want die laatste zou je wel eens flink in de problemen kunnen brengen deze zomer.

Foutje bedankt: Tijdens een van je zinderende zomeravonden ga je helemaal los met de selfiestick. Wat een lol! Alleen jammer dat het niet jouw stick is en deze dronkemansfoto's nog lang op social media te bewonderen zullen zijn.

Stier

Guilty pleasure: Fout eten. Alles wat vet of zoet is (of allebei) werk jij met het grootste gemak weg. Broodjes döner, friet met mayonaise, een XL pizza, maar ook met gevulde koeken, taart en chocola weet jij wel raad. Daarbij is sporten of bewegen in het algemeen juist weer niet echt jouw ding, dus je kunt erop wachten dat je ongemerkt (?) telkens een beetje zwaarder wordt. Denk aan je gezondheid, stier. Bij sommige sportscholen is personal training bij het abonnement inbegrepen. Na de zomer zit je iets hoger in je energie, misschien is dat een goed moment voor een proefles?

Foutje bedankt: Het zal niet de eerste keer zijn dat je door je eigen klunzigheid - al dan niet in de "gym" - spectaculair ten val komt. En ja. Iedereen heeft het gezien. Lachen om jezelf is prima, maar maak er geen circus van. Hoe harder je lacht en hoe langer je hiermee doorgaat, hoe meer je er de (negatieve) aandacht op vestigt. Ennn weer door...

Tweelingen

Guilty pleasure: Foute grappen. Word je nooit eens moe van jezelf? Zeker. Je kunt enorm gevat en grappig uit de hoek komen, maar soms overdrijf je echt. Het is echt niet nodig om tijdens elk gesprek met een woordgrap op de proppen te komen of een dubbelzinnige opmerking te maken. Moppen over seks zijn sowieso een beetje achterhaald, die zijn echt allemaal al eens verteld. En lachen om je eigen grappen....really? Je hebt een leuke persoonlijkheid, bent opmerkzaam en ad-rem. Blijf vooral origineel en probeer anderen iets meer serieus te nemen, dan blijf je ook een leuke gesprekspartner.

Foutje bedankt: Sommige opmerkingen komen niet zo onschuldig over als dat je het bedoelde. Iemand vat het nogal persoonlijk op en raakt er echt door geïrriteerd. En laat het ook nog eens net diegene zijn op wie je juist een goede indruk wilde maken...dat zit er voorlopig niet meer in.

Kreeft

Guilty pleasure: Foute series. (Of films.) De Netflix-parels met de minst goede recensies. Ze zijn te zoetsappig, te overdreven, te onrealistisch, gewoon te oud of passen qua genre net niet bij je leeftijd. Maar jij vindt ze geweldig. Elk om een eigen reden. Schaam je niet voor jouw 'foute' smaak, maar wees een trendsetter. Schreeuw van de daken hoe leuk 'fout' kan zijn. Sterker nog, laat je hele look inspireren door de acteurs en actrices uit je favoriete series. Wedden dat je er nog complimenten over krijgt ook? Men gaat zelfs je stijl imiteren, je zult het zien.

Foutje bedankt: Je kunt weer eens niet stoppen met netflixen waardoor je pas heel laat in slaap valt. Een onrustig en onregelmatig slaappatroon is nu net niet wat je kunt gebruiken. Je wordt er chagrijnig van en reageert je kribbigheid af op je omgeving waardoor ruzie ontstaat. Uit nijd ga je lekker vroeg naar bed. Series kijken. Lekker bezig, Kreeft.

Leeuw

Guilty pleasure: Fout winkelen. Hoewel je dol bent op een merkje, kun je jezelf soms niet bedwingen wanneer je ergens een haast perfecte replica tegenkomt. Zelfs wanneer er iets 'van de vrachtwagen gevallen is' trek je zonder blikken of blozen je portemonnee. Daarnaast let je er ook niet altijd op of een artikel 'fair' is. Of geproduceerd is onder malafide omstandigheden. Of dat je make-up wel diervriendelijk is. Foei, Leeuw. Wel deel je de buit graag met vrienden en familie. Hoe duurder jouw cadeaus eruit zien, hoe leuker je het vindt. Want waar je ook winkelt, je vindt het heerlijk om naast jezelf ook anderen blij te maken.

Foutje bedankt: Iets wat niet van echt te onderscheiden is, kan er mooi uitzien, maar kwalitatief bagger zijn. In veel gevallen zal goedkoop, duurkoop blijken. En zelfs duurkoop kan uitmonden in een teleurstelling omdat de kwaliteit naderhand - ondanks de hoge prijs - jammerlijk kan tegenvallen. Het is niet onoverkomelijk, maar wel een beetje jammer.

Maagd

Guilty pleasure: Foute dates. Spanning en seks is waar jij wel pap van lust. Het is dan ook vaker regel dan uitzondering dat je hierbij op compleet foute types valt waar je nooit een relatie mee zou willen aangaan, maar waarvan je weet dat ze jou woest aantrekkelijk vinden en daarbij geen enkele moeite hebben met ruige - soms zelfs - ranzige seks. Natuurlijk zorg je wel dat ook je bedpartner van dat moment volledig aan zijn/haar trekken komt. Zodat hij/zij overal kan rondbazuinen dat 'jij de beste bent'. Heb je eenmaal een vaste partner, speelt seks ook een belangrijke rol binnen de relatie, maar ben je tussen de lakens wel trouw aan je partner.

Foutje bedankt: Ben je nu alweer vergeten hoe je in de piepzak zat na je laatste onveilige contact? Voor iemand die alles het liefst tot in de puntjes geregeld heeft, ben je op dit gebied soms echt slordig. Hup Maagd, even een testje laten doen en in het vervolg echt je regenjas mee. Begin herfst waait er met het vallen van de blaadjes ook pech jouw kant op en kom je er waarschijnlijk een stuk minder goed vanaf! Dit geldt ook voor de gebonden Maagd. Een (ongewenste) zwangerschap zit in een klein hoekje.

Weegschaal

Guilty pleasure: Foute liefdes. Of ze nu gebonden zijn, een drank, drugs of gok-probleem hebben, vreemdgaan, te beroerd zijn om te werken, al je geld opmaken, stinkend jaloers of ongezond bezitterig zijn; iemand met een fout randje is om de een of andere reden haast niet te weerstaan voor jou. Wat is dat toch dat je er telkens weer intuint? Waarom zou de ene foute partner jou niet gelukkig kunnen maken maar de andere wel? Leer van je misstappen. Als je steeds in dezelfde verrotte vijver zit te hengelen, vang je altijd bedorven vis.

Foutje bedankt: Het grote probleem is dat je iemand wilt helpen die zelf helemaal niet geholpen wíl worden. Hij/zij wil jou gewoon voor zijn/haar karretje spannen, dat is heel iets anders. Om te voorkomen dat andermans probleem ook jóuw probleem wordt, dien je direct na de zomer echt steviger in je schoenen te gaan staan.

Schorpioen

Guilty pleasure: Foute seks. Seks die eigenlijk niet kan met iemand met wie het eigenlijk niet mag, is waar jij heimelijk van geniet. Je leraar, de dokter, de (getrouwde) buurman, je schoonvader, je zwager, de vriend van je beste vriendin, de collega van je man, de ex van je moeder, etc. Misschien is het er nog niet van gekomen, maar een "verboden" flirt zit er absoluut in deze zomer en smeult door tot nog maanden daarna. Je bepaalt natuurlijk zelf hoever je wilt gaan, maar ga je eenmaal overstag; niet gaan klagen als de boel uit de hand loopt.

Foutje bedankt: Wat je ook doet, met wie je het ook doet, bedenk je dat je nergens anoniem bent. Er is altijd wel iemand die je ziet. Ben je hele spannende dingen van plan, neem dan extra voorzorgsmaatregelen, wees extra voorzichtig en voel je niet al te schuldig daarna, anders kun je het beter gewoon laten.

Boogschutter

Guilty pleasure: Foute uitgaansgelegenheden. Hoewel je dol bent op klasse en luxe, kun je heel stiekem enorm genieten van foute kroegen. Waar aangeschoten mannen hun goedkope bier op je morsen en hitsige vrouwen je wanhopig aanklampen met foute openingszinnen. Waar dronken droppies aan de lopende band slechte shotjes wegklokken en waar iedereen meehost op Nederlandse carnavalskrakers, schuren op Amsterdamse smartlappen of swingen op ABBA, the Spice Girls en Take That. Staat er toevallig al zo'n avondje in je agenda gepland?

Foutje bedankt: Heerlijk om weer eens even ouderwets los te gaan. Je waant je weer een student en gedraagt je er ook naar. Jullie hebben pret voor tien, flirten, dansen de sterren van de hemel en ....wat was er nou nog meer gebeurd? Hoe ben je eigenlijk thuis gekomen? Beetje jammer dat je je er niets meer van kunt herinneren. "Klop, klop!" "Wie is daar?" Ah...de Kater. (Mi)auw!

Steenbok

Guilty pleasure: Foute flirts. Gebonden of niet, je vindt het gewoon leuk om af en toe te checken of je nog wel goed in de markt ligt. Het is hierbij niet eens echt belangrijk of degene met wie je flirt een beetje wel of zelfs helemaal niet jouw 'type' is. Wel is kenmerkend dat je altijd achterwege laat dat je een relatie hebt en zelfs de indruk wilt wekken vrijgezel te zijn. Het kost je dan ook geen enkele moeite om de hele avond een kat en muis spel te spelen met je prooi en vlak voor het afscheid alsnog te melden dat je een partner hebt. Of gewoon 'Het was gezellig, dag!' te zeggen. Zó fout...

Foutje bedankt: Tijdens het flirten heb je soms de neiging iemand te intens of gewoon te lang aan te kijken. Oogcontact maken is prima, maar iemand onafgebroken in de ogen te kijken kan nogal intimiderend of zelfs ronduit agressief overkomen. Helaas ben je ook niet altijd even geboeid door je gesprekspartner en kun je het niet laten om zo nu en dan op de klok te kijken. Ongemakkelijk...

Waterman

Guilty pleasure: Foute games. Waar jij heel erg vrolijk van wordt zijn de zogenaamde "old school" games die je vroeger speelde op de Atari en Nintendo spelcomputer. Donkey Kong, Pong (langzaam met grote streepjes of snel met kleine streepjes), Paperboy, Pac-Man, Duck Hunt, Atari Car Racing Formule 1 (waarbij je zelfs de zon zag opkomen en ondergaan!) en natuurlijk de originele, onvergetelijke Mario Bros. Hoe leuk kon simpel zijn! Stiekem zou je naast je hypermoderne PS4 best weer zo'n retro game console in je huis willen hebben.

Foutje bedankt: Iedereen speelt wel eens graag een spelletje op zijn tijd, maar als je niet uitkijkt kan deze hobby voor jou echt uitgroeien tot een verslaving. De combinatie van spanning, het anoniem jezelf kunnen zijn, en het vluchten uit de werkelijkheid maakt (al dan niet online) gamen voor jou een heerlijk tijdverdrijf. Als je in je vrije tijd liever achter de spelcomputer kruipt in plaats van iets met vrienden te ondernemen of geen tijd meer neemt om fatsoenlijk te eten of voldoende te slapen, is de kans groot dat je een probleem hebt.

Vissen

Guilty pleasure: Foute drankjes. jij kunt je stiekem nog steeds te buiten gaan aan drankjes die je vroeger als limonade wegdronk, al dan niet gemixt met seven-Up. Blue Curacao, Pisang Ambon, Bessen of Campari. Maar ook een ijskoude Baco of Cola-Vieux vind je nog steeds niet te versmaden. En wat te denken van een exotische Pina Colada of een mierzoete Safari-Jus d'Orange! Natuurlijk doen jaren 80/90 cocktails als de Cosmopolitan, Manhattan, Mai Tai, Margarita en de welbekende Martini het ook altijd prima. Tijd voor een Fout Feestje?

Foutje bedankt: Je hebt sowieso al een voorliefde voor alcoholische drankjes, maar omdat je bijna alles lust en het soms lastig vindt om te kiezen maak je nog wel eens de fout om alles door elkaar te gaan drinken. Hier heb je al eens eerder je vingers (of je maag) aan gebrand, maar je hebt er niet echt heel veel van geleerd. Vis moet zwemmen, zeggen ze wel eens. Maar op deze manier zou zelfs de vis wel eens kunnen verdrinken.