Carrière (switch?)

Eerder verschenen in VROUW Glossy

Heb je het nog prima naar je zin op je werk, of wil je het roer omgooien? Maar in welke richting zou je het dan het best kunnen zoeken? 

Ram

Je weet wat je wilt, maar soms mis je wat doorzettingsvermogen en moet je jezelf echt even oppeppen om door te kunnen. Ben je misschien toe aan verandering? Wellicht vind je meer voldoening in een baan als ontwerper, schrijver, etaleur, boetiekmanager, vrachtwagenchauffeur, postbezorger of iets in de reclame. Zelfstandige en/of creatieve beroepen, waarin je je ei kwijt kunt en niet op je vingers wordt gekeken

Stier

Hoewel het niet altijd van een leien dakje gaat, zul je met volharding je doel bereiken. Dit geldt voor je huidige baan, maar ook indien je twijfelt over iets nieuws. Omdat je van huiselijkheid houdt, zou je het als bloemist, verkoopster in een woonwinkel of medewerker bij een wooncorporatie of makelaarskantoor ook ver kunnen schoppen. 

Tweelingen

Die vlotte babbel en je gevoel voor humor brengen je overal waar je naartoe wilt. Zowel in je huidige functie, als met het oog op iets nieuws indien je dit eventueel zou willen. Van een baan als journalist, reisleidster of medewerker van een reisbureau, grondstewardess, lerares, gastvrouw, persvoorlichter, barkeeper, vertegenwoordiger of verkoopster maak je van elke dag een feestje. 

Kreeft

Je stelt jezelf hoge doelen en zult ze ook bereiken, al is het via een omweg. Momenteel timmer je flink aan de weg in je huidige functie, maar bij twijfel zou een carrière in de verpleging, ouderenzorg, kinderopvang, speciaal onderwijs, jeugdzorg of gevangenis ook prima bij je passen. Zolang jij anderen maar kunt begeleiden. 

Leeuw

Je gaat voor het hoogst mogelijke en dat gaat je nog lukken ook. Een promotie is zeker niet ondenkbaar. Mocht je toch je horizon nog verder willen verbreden zou je eens kunnen denken aan een baan als redacteur, stylist, visagist, of iets anders in de tv-wereld. Gezien je grote overtuigingskracht zou je het ook prima doen als gemeenteraadslid, bedrijfsmanager of mediator. 

Maagd

Je bent bereid om alles te geven en dat is soms te veel. Doe niet meer dan nodig is en alleen waarvoor je betaald krijgt. Als je nog aan het rondkijken bent naar iets anders, zou je kunnen denken aan werk waarbij je efficiënt en zorgvuldig moet werken. Bijvoorbeeld nagelstylist, schoonheidsspecialist, directiesecretaresse of receptionist bij een belangrijke instantie. 

Weegschaal

Je neemt graag de tijd voor de dingen die je doet en vooral ook op je werk doe je alles het liefst in je eigen tempo. Met jouw zorgzaamheid en oog voor schoonheid kun je veel kanten op. Beautyconsulente, kapster, schoonheidsspecialiste, masseuse, stewardess of medewerkster bij een wellnessresort, het is allemaal absoluut het overwegen waard.

Schorpioen

Je hebt genoeg kwaliteiten en dus geen slinkse trucs nodig om te krijgen wat je wilt. Stel jezelf open en hulpvaardig op, dit vergroot je gun-factor. Ben je toe aan meer uitdaging, zou je het eens kunnen proberen als journalist, redacteur bij een krant, bewaker, nachtportier, receptioniste bij een advocatenkantoor of administratief medewerkster bij het politiebureau.

Boogschutter

Steeds wanneer je een doel hebt bereikt, gaat je interesse uit naar iets anders. Op die manier begin je elke keer onderaan. Probeer binnen je huidige functie de lat iets hoger te leggen om het spannender te houden.  Overweeg je toch om iets anders te gaan doen, kies dan een beroep dat blijft uitdagen. Zoals pr-medewerker, hotelmanager, jeugdwerker, ski- of duikinstructeur, taxichauffeur of croupier in het casino. 

Steenbok

Het liefst hou je de touwtjes in handen en deel je graag de lakens uit. In je huidige functie wordt dit niet altijd geaccepteerd. Hierdoor kunnen wat strubbelingen ontstaan tussen jou en je collega's. Wellicht ben je toe aan een baan waarin je (meer) controle en gezag kunt uitoefenen. Denk hierbij aan ambtenaar, beheerder, ondernemer, evenementenorganisator, cipier, controleur, douanier of bedrijfsleider. 

Waterman

Als je het gevoel hebt dat je niet helemaal op je plek bent op je huidige werkplek, is het misschien een idee om jouw aangeboren zorgzaamheid te combineren met iets meer vrijheid. Je zou absoluut geschikt zijn als sociaal/maatschappelijk werkster, voetreflextherapeut, reclasseringsmedewerker, re-integratiecoach of voedingsconsulent. 

Vissen

Een baan met wat meer creativiteit, succes en salaris zou meer dan welkom zijn. Heb je al eens nagedacht aan een (bij)baan als tolk/vertaler, fotograaf, astroloog, tekstschrijver, of een eigen webshop? Met jouw inlevingsvermogen zou je anderen ook goed kunnen helpen in de verslavingszorg of bij het overwinnen van een fobie.