12 Heilige Nachten boek

12 heilige nachten

Heeft u interesse in een persoonlijk 12 Heilige Nachten boek? Een goede keuze! Een persoonlijk 12 Heilige Nachten boek is namelijk behalve een zeer bijzondere handleiding voor het komend jaar, ook een waardevol instrument om nieuwe inzichten en ideeën op te doen.

Niets kan u zo inspireren als uw eigen onderbewustzijn dat exact de beelden bevat waar u op welke manier dan ook daadwerkelijk iets mee heeft. Immers, alles wat hierin is opgeslagen is een deel van uzelf, van alles wat u ooit heeft ervaren, heeft bezig gehouden of wat ooit op positieve of minder positieve wijze van invloed op u is geweest.

De periode waarin de 12 Heilige Nachten plaatsvinden is er dan ook vooral één van bezinning. Al is het alleen maar omdat de 12 Heilige Nachten de langste en tevens meest stille nachten zijn van het hele jaar. De natuur is in diepe rust en bereidt zich voor op wat komen gaat.

De bomen hebben hun bladeren verloren, de bollen zitten nog diep verstopt in de grond. Dieren gaan in winterslaap of trekken naar het zuiden en ook mensen zijn minder vaak buiten te vinden.

Buiten is het koud en vroeg donker. Men blijft het liefst thuis bij de warme kachel en gaat lekker op tijd naar bed. Wanneer er sneeuw gevallen is, bedekt het witte tapijt alles en iedereen met een serene, haast spirituele  stilte.

Juist nu de natuur in rust is en de mens als vanzelf dit voorbeeld volgt, is dit een perfecte periode om even stil te staan bij de dingen en meer aandacht te besteden aan onze dromen. Laat mij u vertellen waar deze jaarlijkse traditie vandaan komt.

Bent u al bekend met de 12 Heilige Nachten traditie en wilt u uw persoonlijke 12 Heilige Nachten droomboek bestellen, scrollt u dan direct helemaal door naar beneden.

Joelfeest

In de 18e eeuw staakten de Germanen in tijdens de 12 Heilige Nachten alle werkzaamheden om zich vervolgens meer op de natuur te focussen. In deze periode kwamen zij erachter dat de geest van de natuur na een periode van stilte, langzaam weer tot leven kwam en vierden zij de vruchtbaarheid en de toenemende kracht van de zon.

Naast de terugkeer van het licht na de duisternis (de nachten werden langzaam weer korter en de dagen langer) herdachten zij ook de doden, waarvan ze geloofden dat deze hen tijdens de 12 Heilige Nachten kwamen bezoeken.

De Germanen vierden in deze tijd het Joelfeest. Het Joelfeest duurde twaalf nachten. Twaalf duistere nachten waarin de negen werelden van de Germaanse hemel bij elkaar kwamen en alle goden, reuzen, elfen, trollen, demonen en geesten vrij rondwaarden op aarde.

Tijdens het Joelfeest werd daarom in de haard van de eigen woning een groot houtblok aangestoken; het Joelblok. Het Joelblok hield het onaardse kwade gespuis buiten de deur.

Het blok werd aangestoken met een stukje hout van het Joelblok van vorig jaar en moest daadwerkelijk twaalf nachten blijven branden om onheil voor het nieuwe jaar te voorkomen.

Vaak werd er ook een brandend rad voortbewogen over de velden. Dit met de bedoeling om het nieuwe jaar ‘aan te slingeren’ en tegelijkertijd de boze geesten te verjagen want zolang zij er waren, zou de zon wegblijven, zo luidde de stelling.

Kindeke Jezus

De Christenen gaven echter een heel andere betekenis aan de 12 Heilige Nachten. Volgens hen staan deze in verband met de geboorte van Jezus op Eerste Kerstdag.

Na de geboorte van Jezus verscheen er een ster aan de hemel die wees op de geboorte van de koning der Joden. Hierop besloten drie wijzen vanuit het oosten het kind te gaan zoeken met de bedoeling het kind hun eer te bewijzen.

Toen koning Herodes dit nieuws ter ore kwam vernam, riep hij de wijzen bij zich en droeg hen op om hem na hun bezoek aan het kind verslag uit te brengen. Hij wilde graag weten waar het kind was omdat hij het – volgens eigen zeggen – ook graag wilde eren.

Nietsvermoedend beloofden de drie wijzen koning Herodes op de hoogte te houden, niet wetende dat Herodes alles behalve verheugd was over de geboorte van dit kind; hij zag in hem namelijk een geduchte concurrent!

Volgens de Christenen hadden de drie wijzen 12 nachten nodig om het kindje Jezus te vinden. Zij volgden de ster die hen leidde naar Bethlehem en reisden op die manier 12 donkere nachten op weg naar het licht.

Nadat ze op 6 januari het kindeke Jezus hadden gevonden en hem geschenken hadden gegeven van goud, mirre en wierook, waren zij ‘verlicht’. God waarschuwde hen via een droom en zei hen niet terug te gaan naar koning Herodes omdat hij enkel kwaad in de zin zou hebben.

Toen de drie wijzen inderdaad niet terug keerden naar de boze koning en deze zich hierom bedrogen en verraden voelde, gaf Herodes opdracht om uit voorzorg alle kinderen jonger dan drie jaar in Bethlehem  te vermoorden.

Tegen de tijd dat deze opdracht (volgens de geschiedenis op 28 december, bijna een jaar later na Jezus’ geboorte) werd uitgevoerd, waren Jozef en Maria al met het kind naar Egypte vertrokken nadat Jozef (de echtgenoot van Maria) eveneens via een droom door God werd gewaarschuwd.

12 heilige nachten

Mythe

Naast een Bijbelse én heidense basis, hebben de 12 Heilige Nachten ook een astrologische oorsprong. Ook volgens de astrologie is deze periode bedoeld om onszelf naar binnen te richten en na te denken over vraagstukken waar we graag een antwoord op zouden vinden.

De tijd van volle maan tot volle maan bedraagt 29,5 dagen. Twaalf maal 29,5 is 354. Een maanjaar bestaat dus uit 354 dagen. Een zonnejaar bestaat echter uit 365 dagen.

Het verschil van 11 dagen (12 nachten) wordt in de astrologie gezien als restdagen (of rustdagen), als extra tijd voor bezinning en om aandacht te besteden aan de eigen spiritualiteit en persoonlijke behoeften op geestelijk of emotioneel gebied.

Volgens de mythe zijn de dromen die we hebben in de 12 Heilige Nachten voorspellend. De eerste nacht geeft een voorspellende droom voor de maand januari, de tweede nacht brengt een voorspellende droom voor de maand februari, de derde nacht voorspelt de maand maart en zo verder…

Dromen zijn echter een product van ons eigen brein en zijn om deze reden nooit echt voorspellend. Toch kunnen dromen ons wel degelijk diepere inzichten bieden in hetgeen ons bezighoudt.

Alleen daarom is het al ontzettend leuk en interessant om uw persoonlijke 12 Heilige Nachten boek te bestellen of desnoods zelf te maken. Grote kans dat als u het eenmaal hebt gedaan, dit een terugkerend jaarlijkse traditie wordt!

Het gegeven is namelijk dat de 12 dromen die u heeft tijdens de 12 Heilige Nachten u handvatten en inzichten bieden voor het komende jaar. Hierbij geldt de nacht van 24 op 25 december (kerstnacht) als Super Heilige Nacht. De Super Heilige Nacht geeft het thema weer waarin het nieuwe jaar voor u zal staan. De 12 Heilige Nachten volgen daarna tot aan Driekoningen (6 januari) volgend jaar.

Elke droom biedt u inzichten voor één maand. De droom die u heeft tijdens de eerste Heilige Nacht geeft u inzichten voor de maand januari, de droom die u heeft tijdens de tweede Heilige Nacht geeft u inzichten voor de maand februari, etc.

Noteren

Leg tijdens  de kerstnacht en de 12 Heilige Nachten die daarop volgen pen en papier naast uw bed of noteer uw dromen direct na het ontwaken in uw mobiele telefoon.

Doet u dit ook echt direct na het ontwaken. De ervaring heeft geleerd dat wanneer u het op een later tijdstip doet, u het meeste van uw droom alweer bent vergeten.

Let wel: het is niet zo dat de dromen die u deze 12 Heilige Nachten hebt voorspellend  zouden zijn. Wel is het zo dat u de dromen die u nu hebt t.z.t. zult betrekken op de gebeurtenissen die dan plaatsvinden en u er om deze reden anders naar zult kijken en u hierdoor wellicht beter met bepaalde situaties om kunt gaan.

Als ik voor mezelf spreek kan ik in alle eerlijkheid zeggen dat mijn 12 Heilige Dromen in 2019 mij  absoluut hebben geïnspireerd tot het schrijven van twee nieuwe boeken in 2020 en het openen van mijn eigen Tarot Salon.

Ik kan dus uit eigen ervaring beamen dat het wel degelijk nut heeft om uw dromen te noteren en deze in de loop van het volgend jaar regelmatig opnieuw te lezen om te bekijken welke adviezen en boodschappen deze voor u bevatten.

Wilt u dat ik uw persoonlijke 12 heilige Nachten boek voor u maak? In dat geval kunt u mij uw 12 Heilige Dromen sturen via: info@nathalie-kriek.nl.  

Wat kunt u verwachten van uw persoonlijke 12 Heilige Nachten boek?

Wanneer u mij uw 12 Heilige Dromen heeft gestuurd, maak ik van alle 12 exemplaren een nauwkeurige analyse op basis van droompsychologie. Wat betekent de symboliek en hoe betrek ik deze op u als persoon?

Hierbij is de fotoreading die ik voor u zal doen dan ook van groot belang. Een beeld zegt immers meer dan duizend woorden!

Wanneer ik alle dromen voor u in kaart heb gebracht en hier 12 uitgebreide verslagen van heb gemaakt, zoek ik bij elke droom een passende illustratie die u wellicht extra inspiratie biedt tijdens het lezen van uw persoonlijke droomanalyses. Het zijn illustraties waarvan ik vind dat deze bij u en/of uw dromen  passen.

12 Heilige Nachten boek

  • Inclusief illustraties die ik intuïtief bij u en/of uw dromen vind passen
  • Inclusief fotoreading zodat ik uw droomduidingen ook echt op uw persoonlijkheid en karakter kan betrekken op basis van wat ik in uw foto lees
  • PDF bestand
  • Binden als softcover of hardcover jaarboek (kleur of zwart wit) in overleg tegen meerprijs

Prijs: € 500,00 incl 21% BTW.

Is dit tarief u iets te gortig?

Wellicht is het een leuk idee om zelf uw dromen te verklaren met behulp van dit handige stappenplan.

 

VIP Dreams >HOME.