Nathaliekriek.nl

Afslanken met tarot, spiritueel afvallen

Afslanken met tarot

Afslanken met tarot, hoe dan? En kun je werkelijk spiritueel afvallen? Je moest eens weten wat er allemaal mogelijk is! Gooi alle dieetboeken maar in de papierversnipperaar! Afslanken is niets anders dan gewoon minder calorieën tot je nemen dan je verbrandt en jezelf hier de hele dag aan herinneren! Dat betekent dus kort gezegd: minder eten, meer bewegen. Oh ja, zorg wel dat je ondanks je verminderde voedselinname evengoed alle vitamines en mineralen binnenkrijgt, anders ben je straks wel slank, maar ook een rete slappe hap!


Doe je mee?

Bereken HIER jouw eigen  BMI.

Maak HIER jouw eigen ticker (je kunt deze ook op onzichtbaar zetten).

Trek HIER iedere week jouw eigen Tarot Coachkaart.

_____________________________________________________________________________________________________

Als ik dit blogje start ben ik ruim 35 kilo verwijderd van een gezond BMI! Vroeger woog ik bij een lengte van 1.89 m op mijn  zwaarst tussen de 80 en 85 kg. Maar nooit meer dan dat. Sinds 2015 ben ik echt veel te zwaar voor mijn lengte en heb ik de strijd tegen de overtollige kilo’s meer dan eens verloren.

Het heeft weinig zin om hier nu allemaal te gaan opsommen waar en hoe het is misgegaan, feit is dat ik woedend op mezelf ben dat ik het zover heb laten komen en dat er met het oog op mijn gezondheid NU iets moet veranderen. En dat ik de enige ben die deze verandering ten goede in gang kan zetten.

Naast het feit dat mijn conditie achteruit is gehold en ik last begin te krijgen van lichamelijke ongemakken als gevolg van mijn ernstige overgewicht, vind ik het ook vreselijk om mezelf op foto’s terug te zien of nog erger; op video! Nee, ik  ben absoluut niet blij met de manier waarop ik me voel en al helemaal niet met hoe ik er nu uitzie. Nul vorm, nul spierkracht. Barbamama.

Na ruim 10 jaar van vallen, opstaan, opnieuw beginnen en weer terugvallen, is nu de knop om en heb ik mezelf echt een doel gesteld; ik word in één jaar tien jaar jonger! Zowel van buiten als van binnen. Dát is momenteel mijn spiritualiteit! Dát is waar ik me goed bij zou voelen en blij van zou worden!

Een fit lichaam begint bij een gezonde geest, dus laat ik per direct beginnen met de juiste mindset: 3 Months from now I’ll wish I started today! Afslanken met tarot valt onder spiritueel afvallen en is voor mij persoonlijk de leukste manier om de strijd met mijn overgewicht aan te gaan en ook daadwerkelijk vol te houden.

Elke week zal ik een coachkaart trekken van het afslank tarot orakel dat ik tien jaar geleden nota bene zelf heb ontwikkeld. Al twee keer ben ik hier 10 tot 12 kilo mee afgevallen. Dat ik toch telkens weer ben teruggevallen ligt dus niet aan het orakel, maar aan mijn eigen gebrek aan ruggengraat destijds. 

Aan de andere kant: je hebt pas gefaald als je het opgeeft! Dus zit jij in het zelfde schuitje als ik, trek je stoute sneakers aan en doe gezellig met me mee! En nee, ik doe het niet om mijn afslankboek te promoten, want dat is al lang niet meer in de handel. In de loop der jaren is er zoveel veranderd op het gebied van fitness & health, dat ik niet meer achter de inhoud sta en het boek uit de verkoop heb gehaald. De boodschappen van de kaarten zijn echter nog steeds actueel, dus die kunnen we fijn zonder problemen blijven raadplegen.

Bij afslanken met tarot en spiritueel afvallen, draait het voornamelijk om psychologie. De tarot kaart die je trekt (plus de bijbehorende betekenis) heeft namelijk een psychologische werking op het brein, juist daar waar de zo beruchte ‘knop’ om moet. Op het moment dat je de afbeelding ziet en de betekenis leest, worden deze opgeslagen in je geheugen. Vanaf dat moment zul je – telkens wanneer je iets doet wat het afvallen dwarsboomt – hieraan herinnerd worden, en zul je jezelf automatisch corrigeren.

Je zou deze methode dus ook ‘psychologisch afvallen’ kunnen noemen, maar omdat het iets is waar jij je ongetwijfeld goed bij zult voelen, valt het ook onder de noemer ‘spiritueel’.

Onzin? Neem vooral de proef op de som!

Waarom zou je het niet gewoon proberen? Het is geheel gratis, je hebt niets te verliezen (behalve wat kilo’s overgewicht) en het enige risico dat je loopt is dat het misschien wel werkt! Het is natuurlijk wel belangrijk om zelf ook wat concessies te doen. Je kunt niet verwachten dat er iets aan je situatie verandert als je zelf niet bereid bent om bepaalde patronen te doorbreken.

Tussenstand:

Voedingsschema

Voor degenen die met me meedoen en graag willen weten wat ik zoal eet op een dag, volgt hier mijn zelf samengestelde voedingsschema (dat overigens wel is goedgekeurd door mijn personal trainer). Inderdaad, ook bij afslanken met tarot en spiritueel afvallen is het hanteren van een gezond voedingspatroon zéér belangrijk. Ik tel niet exact elke calorie, maar ik maak wel een globale schatting van hoeveel elke maaltijd of tussendoortje ongeveer bevat en wát ik eet is zo clean mogelijk. Stop in elk geval per direct met het eten van suiker en het drinken van frisdranken en kant en klare vruchtensappen, wees zéér matig met zout en start met bewegen! 

Ontbijt:

Magere kwark (250-300 g) met klein handje verse noten/studentenhaver (of roer er twee eetlepels havermout door) en handje vers fruit. Wissel regelmatig af met andere noten en ander fruit: bessen, bramen, peer, banaan, etc. Neem voor het sporten een iets steviger ontbijt: 6 eetlepels havermout met water of melk, banaan, evt. met een beetje cacaopoeder. Afwisselen met soja, amandel of kokosmelk.

> Ongeveer een half uur tot een uur na het ontbijt: 1,5 uur sporten (combi kracht/cardio).

Na het sporten zelfgemaakte verse eiwit smoothie met magere kwark (of vetvrije Griekse yoghurt), magere melk en een beetje cacaopoeder of vers fruit.

Tussendoortje (als je niet hebt gesport en/of geen eiwit smoothie hebt gedronken):

Vers fruit/ snoeptomaatjes/ komkommer/radijsjes/ puntpaprika/rauwe worteltjes of andere rauwkost.

Lunch:

Twee tot drie volkoren boterhammen met (bijvoorbeeld): dun laagje halvarine, fricandeau, rosbief, magere ham, kaas (met mosterd), gekookt eitje, tomaatje, kipfilet, sandwich spread, appelstroop of dun laagje hazelnootpasta. Glas water.

> Lunch en ontbijt mogen ook omgewisseld worden als je dit prettiger vindt. Na de lunch kun je als je tijd hebt  nog een rondje wandelen of fietsen.

Tussendoortje:

Vers fruit/ blikje makreel op waterbasis/een los gekookt eitje/ tomatensalade/ rijstcracker met klein beetje pindakaas/volkoren crackertje hüttekäse (met zalm/ radijs/komkommer of avocado). Soms ook lekker: glas tomatensap of groene smoothie.

Diner:

Zilvervliesrijst/volkorenpasta/paar gekookte aardappeltjes of aardappeltjes uit Airfryer/ kip/witvis/zalm/garnalen/mager rundvlees/bonen/groenten. Geen jus of saus en let op dat je niet al te veel koolhydraten binnen krijgt. Je kunt beter minder koolhydraten nemen en meer eiwitten. Toch heb je ook de koolhydraten nodig, dus let op de juiste balans.

Eéns per week als avondmaal: snackjes uit Airfryer, frietjes met beetje halfvolle fritesaus of yogonaise. Of vooruit, pizza.

Laatste tussendoortje:

Bakje kwark/ magere vla/ beker warme melk/ light chocomel aangelengd met melk. Of niets, als je geen behoefte hebt, ook prima.

Over de hele dag: water, bruiswater en (kruiden) thee. Soms maak ik zelf frisdrank door een sinaasappel, citroen of grapefruit uit te persen en deze aan te lengen met prikwater. Een beetje gember erbij geeft net die extra bite. Ook lekker ter afwisseling; verse muntblaadjes met bruiswater, al dan niet met een schijfje citroen. Who needs sugar?!

Geen zin in spiritueel afvallen of afslanken met tarot, maar wil je wel gewoon wat kilo’s kwijt? Bovenstaand schema is natuurlijk ook prima te gebruiken zonder de kaarten! De tarotkaarten zijn slechts bedoeld als creatief ruggensteuntje voor wie hier behoefte aan heeft. Wil je wel graag zelf met de kaarten aan de slag, maar wil je die in plaats van online, liever thuis zelf uit je deck trekken zodat je de betreffende kaart ook fijn in het zicht kunt zetten, vind je hier alle betekenissen van de kaarten.

Meer voor -en na foto’s volgen…