Chinese ascendant

De uur-dieren laten zien hoe en wie wij van binnen zijn. Soms gedragen we ons immers anders naar buiten toe (jaar-dier) dan dat we ons werkelijk van binnen voelen (uur-dier)  Het uur-dier, ook wel het innerlijk dier genoemd, is eigenlijk onze Chinese ascendant en bepaald voor een groot deel ons karakter en ons gevoelsleven. Hoewel niet voor iedereen merkbaar, heeft het uur-dier absoluut invloed op onze persoonlijkheid.

 

Let op: Indien je precies op een heel uur bent geboren, denk ik toch dat je er beter vanuit kunt gaan dat je iets daarvoor ter wereld kwam, omdat de geboorte-tijd altijd genoteerd wordt nadat de geboorte plaatsvond. Bij twijfel kun je beide omschrijvingen lezen van de tekens waar je tussen twijfelt, waarschijnlijk geeft dit voor jezelf extra duidelijkheid wanneer je jezelf hierin herkent. Natuurlijk is het mogelijk dat je exact op een heel uur bent geboren. Bij voorbeeld om 07.00. De grens tussen Konijn en Draak. In dat geval is het goed mogelijk dat je van beide uur-dieren eigenschappen hebt meegekregen.

 

Indien je helemaal niet weet hoe laat je bent geboren is het helaas niet mogelijk je uurdier vast te stellen. Misschien kun je de omschrijvingen van de uurdieren lezen en indien je jezelf herkent in één van de omschrijvingen  aan je ouders vragen of iemand anders die weet hoe laat je ongeveer geboren werd (s’morgens, s’middags of s’avonds) om dit te verifiëren.

Is inderdaad alleen bekend of je s’morgens , s’middags of s’avonds bent geboren, en je hebt geen idee welk dier je als uur-dier dient te kiezen, neem dan voor s’morgens het uur van de Draak, voor s’middags het uur van de Aap, voor s’avonds het uur van de Hond , en voor s’nachts het uur van de Rat. Het blijft een gok in dat geval, maar het is beter dan niets.

 

Uren-tabel

 

            23.00 – 01.00                Rat             Water-uur
            01.00 – 03.00                Os             Water-uur
            03.00 – 05.00                Tijger             Hout-uur
            05.00 – 07.00                Konijn             Hout-uur
            07.00 – 09.00                Draak             Hout-uur
            09.00 – 11.00                Slang             Vuur-uur
            11.00 – 13.00                Paard             Vuur-uur
            13.00 –  15.00                Schaap             Vuur-uur
            15.00 –  17.00                Aap             Metaal-uur
            17.00 –  19.00                Haan             Metaal-uur
            19.00 –  21.00                Hond             Metaal-uur
            21.00 – 23.00                Varken             Water-uur

 

 

De Rat

De Rat (Yang, water): Ambitieus, vindingrijk, intelligent, ijverig,ongeduldig, vriendelijk,geestig, communicatief, intuïtief, sociaal, gevoelig, snel van begrip, scherpzinnig, wilskrachtig, snel verveeld.

 

Personen met de Rat als uur-dier (Ascendant) zijn vooral enorme denkers. Ratten staan overal bij stil, denken over alles net zo lang na tot ze zich vanzelf zorgen gaan maken. Ratten kunnen vreselijk piekeren, soms ook om niets, ze zijn goed in het veranderen van muggen in olifanten en kunnen zich vreselijk zorgen maken om dingen die mogelijk nooit zullen gebeuren. ‘Als’ is een favoriet stopwoord van de Rat. Soms worden ze chagrijnig of depressief van hun eigen hersenspinsels. Ratten hebben grote behoefte aan privacy, maar willen tegelijkertijd wel achterna gelopen en bemind worden een wat tegenstrijdige behoefte. Ze kunnen zich goed alleen vermaken maar misschien zijn ze heel diep van binnen ook een klein beetje bang om alleen over te blijven.

Alhoewel ze zich vreselijk zorgen kunnen maken om van alles zijn ze ook vreselijk goed in het bedenken van allerlei , soms snode, plannen. Ratten krijgen graag hun zin en kunnen nog wel eens manipulatief te werk gaan om hun doelen te bereiken. Als hij eenmaal zijn zinnen op iets heeft gezet, zal hij niet snel opgeven en handig gebruik weten te maken van zijn opmerkzaamheid, scherpzinnigheid en intuïtie om zijn uiteindelijke doel te bereiken. Ratten zijn soms nogal eens ongeduldig en kunnen zichzelf daardoor in de nesten werken. Gelukkig beschikt de Rat over een groot incasseringsvermogen waardoor hij niet snel uit het veld te slaan is en alle teleurstellingen altijd weer te boven komt. Ratten zijn eerlijk en steken hun kritiek niet onder stoelen of banken. Een Rat zal zelden liegen over zijn bevindingen, maar is wel listig en is ook goed in het manipuleren van diegenen die ze nodig hebben voor het één of ander. Met zijn charme en intelligente gevoel voor humor weet hij (bijna) iedereen in te pakken en voor zich te winnen. De Rat heeft altijd weer nieuwe uitdagingen nodig, anders dreigt de verveling en de sleur, iets waar de Rat absoluut niet tegen kan. Ratten zijn charmant, begripvol, creatief en fantasierijk. Dit in combinatie met hun intellect maakt dat ze veel succes kunnen hebben en veel kunnen bereiken.

 

Tips voor de Rat:

 

Tips voor de Rat:

 

 • – Probeer wat meer innerlijke rust te vinden. Je hoeft niet altijd op zoek te gaan naar iets nieuws. Leer ook tevreden te zijn met wat je hebt.
 • – Wees trots op wie en wat je bent, en geloof in dat wat je kunt. Alleen met een flinke dosis zelfvertrouwen kun je je ideeën goed op anderen overbrengen en deze uitwerken tot een succes.
 • – Richt je op één ding tegelijk. Ratten hebben de neiging te veel met van alles tegelijk bezig te zijn waardoor ze een makkelijke prooi zijn voor het monster dat ‘stress’ heet.
 • – Leer je iets meer open te stellen naar anderen. De Rat is zeer communicatief ingesteld, maar praat zelden over zichzelf, over dat wat hem werkelijk bezig houdt. Hij lost de dingen liever zelf op, maar soms kan advies vragen aan iemand anders alleen maar in je voordeel werken.
 • – De Rat kan goed sparen, maar heeft soms ook de neiging alles ineens weer uit te geven. Dat is jammer. Op die manier zal hij nooit de rijkdom vergaren die hij zou kunnen hebben.

Hoezeer de eigenschappen van dit uur-dier in jouw karakter aanwezig zijn, hangt wel af van je maan-dier (geboorte-maand) en je jaar- dier (geboorte-jaar)

 

De Rat is een Water-dier en zijn eigenschappen zullen worden gevoed door Metaal-tekens als Aap, Haan, Hond. Heb je dus één van deze dieren als maand-dier of als jaar- dier, dan zul je veel innerlijke  Ratten-eigenschappen bezitten. Zeker ook als je Vuur-dieren in je horoscoop hebt als Paard, Slang of Schaap, aangezien water vuur domineert. Ook als je de Rat als maand of jaar-dier hebt worden de innerlijke Ratten-eigenschappen versterkt.

 

 

 

De Os

De Os (Yin, water) : Nogal terughoudend,introvert, passief, bedachtzaam, emotioneel stabiel,geduldig, betrouwbaar, wilskrachtig, doelgericht, traag, conservatief, loyaal, eerlijk, mopperkont.

 

 

 

Personen met de Os als uur-dier (Ascendant) hebben grote behoefte aan zekerheid. Ze zijn wars van veranderingen, zelfs als deze verbetering met zich mee brengen. Ossen houden zolang mogelijk vast aan het oude vertrouwde, simpel omdat hij dan weet waar hij aan toe is. ‘Je weet wat je hebt, niet wat je krijgt’ is een favoriete uitspraak van de Os. Hij is allesbehalve sociaal en houdt niet van kletspraatjes; dat vindt hij tijdverspilling. Ossen zijn koppig en houden absoluut niet van verandering. Het liefst laat hij alles bij het oude waardoor hij doorgaans zeer conservatief gevonden wordt door zijn omgeving, om niet te zeggen halsstarrig. Zijn standvastigheid oogst echter vaak bewondering. Waar ze aan beginnen maken ze ook af. Ossen zijn over het algemeen vriendelijk en rustig van aard en zeer gesteld op hun privacy. Ossen hebben nog wel eens last van bezitsdrang en dit kan zich uiten in obsessief en dominant gedrag.

 

Tips voor de Os:

 

 • Probeer je wat meer open te stellen naar anderen, zeker binnen persoonlijke relaties kan de geslotenheid van de Os hem parten spelen. De zwijgzaamheid van de Os maakt hem moeilijk benaderbaar en ontoegankelijk voor de mensen die hem willen leren kennen of die werkelijk om hem geven. Niet iedereen zal het geduld kunnen opbrengen om iedere keer weer een conversatie op gang proberen te brengen.
 • De Os is een harde werker, maar soms werkt hij echt te veel en te hard zonder zich daarna te kunnen ontspannen. Dit kan niet alleen op den duur zijn gezondheid schaden, maar ook zijn sociale leven. (of relatie)
 • De Os is behoorlijk conservatief van aard. Daarin is hij nogal koppig en onbuigzaam; veranderingen zijn niet aan hem besteed. Toch zou hij er goed aan doen wanneer hij zou proberen om meer open te staan voor vernieuwing. Het kan zeker ook in zijn voordeel werken wanneer hij de tijd zou nemen om aan bepaalde nieuwe dingen te wennen of zo nu en dan een risico zou durven nemen. De Os is zo ijverig en wilskrachtig, dat juist zijn conservatieve houding hem tegen kan werken in zijn verdere ontwikkeling, zowel binnen relaties als op het werk.

 

 

Hoezeer de eigenschappen van dit uur-dier in jouw karakter aanwezig is, hangt wel af van je maand-dier (geboorte-maand) en je jaar- dier (geboorte-jaar)

De Os is een Water-dier en zijn eigenschappen zullen worden gevoed door Metaal-tekens als Aap, Haan, Hond. Heb je dus één van deze dieren als maand-dier of als jaar- dier, dan zul je veel innerlijke Ossen-eigenschappen bezitten.. Zeker ook als je Vuur-dieren in je horoscoop hebt als Paard, Slang of Schaap, aangezien water vuur domineert. Ook als je de Os als maand of jaar-dier hebt worden de innerlijke Ossen-eigenschappen versterkt.

 

 

 

De Tijger

De Tijger (Yang, hout): Hartstochtelijk, zelfverzekerd, extravert, impulsief, actief, egocentrisch, moedig, gehaast, roekeloos, rechtschapen, arrogant.

 

 

Personen met de Tijger als uur-dier (Ascendant) zijn over het algemeen nogal rusteloos van aard. Ze zijn altijd met van alles bezig, en zelfs als alles goed gaat is de Tijger alweer bezig met nieuwe plannen te maken in plaats van met genieten van wat hij tot dusver heeft bereikt. Dit betreft niet alleen het werk van de Tijger, maar helaas vaak ook de relaties. Tijgers zien altijd groener gras bij de buren waardoor ze niet snel innerlijke rust zullen vinden. Het kan immers altijd nog beter, aldus vele Tijgers. Tijgers zijn recht door zee en houden absoluut niet van achterbaksheid of manipulatief gedrag, ze zeggen gewoon waar het op staat. De Tijger zit boordevol zelfvertrouwen en weet heel goed wat hij wil, hoe hij het wil, en hoe hij dit ook voor elkaar kan krijgen. Daarbij gaat hij recht op zijn doel af,maar soms iets te snel…

Tijgers hebben weinig geduld en gaan daardoor nogal eens (te) impulsief te werk. Eerst doen en dan pas denken is een veel gemaakte vergissing door Tijgers waar ze achteraf dan toch wel een beetje spijt van hebben, maar echt leren hiervan doen ze dan weer niet. Ze hebben altijd haast en daarbij nemen ze ook niet snel adviezen van een ander aan, het liefst doen ze alles alleen en op hun eigen manier en anderen “moeten zich er niet mee bemoeien”. Tijgers zijn enorm creatief en zijn dan ook vaak druk met van alles. Tijgers zijn wars van sleur en hebben altijd afwisseling nodig.

 

 

Tips voor de Tijger:

 

– De Tijger is enthousiast en wil graag van alles ondernemen, maar het ontbreekt hem aan wilskracht op langere termijn. De Tijger haakt vaak halverwege af, en dat is jammer, want het is juist zo’n krachtig dier. Dit voortijdig zijn taken beëindigen is te wijten aan zijn impulsiviteit, hij is snel afgeleid en kan zich vaak moeilijk concentreren waardoor hij snel geneigd is het bijltje erbij neer te gooien en zich weer vol overgave op iets anders te storten dat hij ook weer niet afmaakt om dezelfde reden. Probeer je aandacht wat langer vast te houden zodat je jezelf de kans geeft je verder te ontwikkelen. Wanneer je verveelt raakt, geef je dan niet direct toe aan dit gevoel, maar probeer jezelf te vermannen en nog even vol te houden. Wie weet hoe leuk het nog wordt.

– De Tijger is zeer gesteld op zijn vrijheid en heeft een hekel aan gezag en autoriteit, daardoor zet hij zich vaak af tegen anderen en gaat zijn eigen gang. Niet alleen op het werk, maar ook binnen relaties en vriendschappen kan dit eigengereide gedrag zich tegen hem keren. Probeer eens wat meer naar anderen te luisteren en de logica in te zien van wat ze zeggen zonder meteen de kop in de wind te gooien.

– Probeer wat meer te communiceren.

– Probeer wat meer innerlijke rust te vinden. Tijgers hebben altijd haast, zijn altijd onderweg en nemen zelden tijd om even te ontspannen. Juist hierdoor maken ze soms fouten of zien ze belangrijke details over het hoofd. Dat is dan misschien net weer de aanleiding voor de Tijger om de pijp an Maarten te geven en zich weer op iets anders te storten dat volgens hem ‘meer kans van slagen heeft’.

– Neem meer rust en meer tijd voor alles, en bedenk dat het niet slagen van een project zeker ook aan jezelf kan liggen…

 

 

 

Hoezeer de eigenschappen van dit uur-dier in jouw karakter aanwezig is, hangt wel af van je maand-dier (geboortemaand) en je jaar- dier (geboorte-jaar)

De Tijger  is een Hout-dier en zijn eigenschappen zullen worden gevoed door Water-tekens als Rat, Os en Varken.  Heb je dus één van deze dieren als maan-dier of als jaar-dier, dan zul je veel innerlijke Tijger-eigenschappen bezitten.  Ook als je de Tijger als maand of jaar-dier hebt worden de innerlijke Tijger-eigenschappen versterkt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Konijn

Het Konijn (Yin, hout): Intuïtief, gevoelig, discreet, sociaal, vriendelijk, nederig, goedmoedig, egocentrisch, artistiek, zorgzaam, wispelturig,

 

 

Personen met het Konijn als uur-dier (Ascendant)  hebben over het algemeen een rustig en gelijkmatig karakter. Ze lopen niet met hun gevoelens te koop maar zijn wel degelijk emotioneel. Sterker nog: het Konijn is zo gevoelig dat hij zich snel gekwetst kan voelen. Maar hij zal het niet snel laten merken. Rust is van groot belang voor Konijnen en ze hebben er een grondige hekel aan opgejaagd of gepusht te worden, zowel thuis als op het werk. Rust en regelmaat is waar het Konijn zich prettig bij voelt en zal dan ook grote menigten zoveel mogelijk vermijden. Konijnen gaan het liefst hun eigen gangetje en hebben een grondige hekel aan alles wat ook maar met ruzie en onenigheid te maken heeft, daarom heeft hij soms de neiging zich van anderen te distantiëren. Het Konijn is intuïtief en scherpzinnig, en vaak ook intelligent, maar is zo gebrand op een rustig en regelmatig leventje dat hij niet veel risico’s zal durven nemen om zijn levensstandaard te verbeteren. Wat dat betreft is hij soms iets te snel tevreden en kiest het Konijn vaak voor de gemakkelijke weg, want dat is veilig. Daarbij heeft hij ook een hekel aan het onbekende en laat liever de dingen zoals ze zijn, dat is voor hem vertrouwd.

 

Tips voor het Konijn:

 

 • Durf open te staan voor verandering. Wees niet bang voor het onbekende. Vernieuwing is vaak nodig om ook persoonlijk te kunnen groeien. Veel Konijnen presteren ver beneden hun kunnen alleen omdat ze niet openstaan voor veranderingen en alles het liefst bij het oude vertrouwde laten.\
 • Durf jezelf te laten zien. Probeer jezelf wat extraverter op te stellen. Het is nergens voor nodig je altijd achter een ander te verschuilen of je mening voor je te houden omdat je onenigheid wilt voorkomen. Wie weet hoe goed jouw bevindingen bij anderen overkomen en wat hieruit kan voortvloeien?
 • Durf je wat meer open te stellen naar je omgeving. Omdat het Konijn zeker niet tot de meest emotionele en communicatieve dieren behoort, bestaat de kans dat je doordat je zo gesloten bent, ook kansen misloopt, zowel op relationeel gebied als op gebied van werk.
 • Konijnen zijn vaak besluiteloos. En vaak juist op die momenten waarop ze een belangrijke beslissing dienen te nemen. Wanneer je zo’n moment van absolute besluiteloosheid ervaart, durf dan te vertrouwen op je zeer sterk ontwikkelde intuïtie. Wanneer je hier naar luistert hoef je zelf niet meer na te denken en alle voors en tegens tegen elkaar af te wegen. Doe op die momenten gewoon wat je gevoel je op dat moment ingeeft, dan komt het goed!

 

 

 

Hoezeer de eigenschappen van dit uur-dier in jouw karakter aanwezig is, hangt wel af van je maan-dier en je jaar- dier (geboorte-jaar)

Het Konijn  is een Hout-dier en zijn eigenschappen zullen worden gevoed door Water-tekens als Rat, Os en Varken.  Heb je dus één van deze dieren als maan-dier of als jaar- dier, dan zul je veel  innerlijke Konijnen-eigenschappen bezitten.  Ook als je het Konijn als  maand  of jaar-dier hebt worden je innerlijke Konijnen-eigenschappen versterkt.

 

 

De Draak

De Draak (Yang, hout):Onafhankelijk, enthousiast, inspirerend, succesvol, rusteloos, intelligent,drammerig, hartelijk, moedig, direct, onafhankelijk,veeleisend, materialistisch

 

Personen met de Draak als uur-dier (Ascendant)  kunnen ondanks hun sterke voorkomen soms best onzeker zijn. Draken twijfelen veel over van alles, en wat hij de ene dag nog heel graag wil bereiken, daar kan hij de volgende dag werkelijk van gruwen.

Draken zijn rusteloos van aard, willen altijd net weer iets anders dan een ander (Draken zijn alles behalve doorsnee types) maar waar ze vol overgave aan beginnen, kunnen ze even later ook met hetzelfde gemak weer in een hoek smijten.  Draken bezitten een enorme wilskracht en een groot zelfvertrouwen. Wanneer zij echt iets willen , weten ze vaak (zo niet altijd) ook hoe het uiteindelijk te bereiken. Dit doet hij meestal op een eerlijke manier, want de Draak heeft een hekel aan oneerlijkheid en achterbakse acties. Draken creëren doorgaans zelf hun eigen kansen en zijn geen afwachtende types. Draken leggen wel de lat voor zichzelf wat hoog, het zijn behoorlijk veeleisende personen, ze zijn niet alleen streng voor zichzelf maar oordelen ook snel over anderen wanneer deze niet voldoende aan de Draak zijn maatstaven voldoen. Wanneer de Draak hen dit kenbaar maakt zal dit niet altijd even tactvol gebeuren. Hiermee kwetst de Draak soms wel wat tere zieltjes. Ook zou de Draak wel wat meer geduld mogen opbrengen. Juist omdat hij altijd en overal goed wil presteren gaat hij soms te snel te werk en ziet daarbij belangrijke details soms over het hoofd. Draken zijn niet alleen moedig maar ook zeer beschermend van aard, en wanneer ze van iemand houden zullen ze te allen tijde voor diegene in de bres springen wanneer hem of haar onrecht wordt aangedaan.

Draken hebben ruimte nodig om hun ideeën te kunnen uitvoeren en wensen niet beperkt te worden in hun doen en laten.  Wanneer het niet naar hun zin gaat kunnen ze vreselijk te keer gaan en , zoals het een echte Draak betaamt, zelfs ‘vuur spuwen’!

Tips voor de Draak:

 

 • De Draak is een inspiratiebron voor velen, het wordt tijd dat hij zich dit ook gaat realiseren. Maak gebruik van je intellect in combinatie met je creativteit en je kunt je ideeën kunnen uitwerken en mogelijk zeer succesvol worden!
 • De Draak is wat narcistisch en kan soms wat arrogant zijn. Hij redt het allemaal zelf wel, maar niets is minder waar. Zelfs de grootste genieën hebben soms hulp van anderen nodig, het maakt niet uit voor wat. Alleen is maar alleen en iedere vorm van hulp is welkom, dat mag de Draak nooit vergeten.
 • Probeer wat meer na te denken voor je iets zegt. Draken zijn impulsief en dit in combinatie met hun wat botte karakter kan menigeen behoorlijk kwetsen. Dit kan soms tegen hem werken.
 • Wees spaarzaam. De Draak heeft doorgaans een gat in zijn hand. Ooit zal hij spijt krijgen dat hij nooit eens wat geld opzij heeft gezet voor later. Open een spaarrekening en laat hier automatisch iedere maand een bepaald bedrag op storten.
 • Neem wat meer rust. De Draak probeert alles uit het leven te halen wat erin zit, en leidt doorgaans geen rustig of gemakkelijk leventje. Hij rent zichzelf vaak voorbij en is met tig dingen tegelijk bezig waardoor hij mogelijk mentale (stress) problemen kan krijgen die weer fysieke problemen kunnen veroorzaken.(Slaaptekort, hoofdpijn, griep)

 

 

 

 

 

 

Hoezeer de eigenschappen van dit uur-dier in jouw karakter aanwezig zijn, hangt wel af van je Maan-teken (geboorte-maand) en je jaar- dier (geboorte-jaar) De Draak  is een Hout-dier en zijn eigenschappen zullen worden gevoed door Water-tekens als Rat, Os en Varken.  Heb je dus één van deze dieren als Maan-teken of als jaar- dier, dan zul je veel innerlijke Draken-eigenschappen bezitten. Ook als je de Draak als maand  of jaar-dier hebt worden je innerlijke Draken-eigenschappen versterkt.

 

 

 

 

 

 

De Slang

De Slang (Yin, vuur):Intelligent, mysterieus, intuïtief, egoïstisch, creatief, efficiënt, sluw, grappig, artistiek, subtiel, gesloten, jaloers, soms ontrouw

 

Personen met de Slang als uur-dier (Ascendant) zijn over het algemeen nogal zwijgzaam van aard.  Slangen houden doorgaans hun diepere gevoelens en gedachten voor zichzelf, waardoor  anderen ze mysterieus, maar soms ook arrogant en afstandelijk kunnen vinden. Omdat Slangen intuïtief vaak zeer sterk ontwikkeld zijn, kan deze gevoeligheid ook tegen ze werken. Slangen zijn snel geraakt door emoties en daardoor gevoelig voor stemmingswisselingen, concentratie-stoornissen en depressies. Juist omdat ze niet over alles met anderen willen praten kunnen ze behoorlijk met zich zelf in de knoop zitten. Gelukkig beschikken de meeste Slangen over een goed stel hersenen en kunnen ze één en ander uiteindelijk altijd wel weer relativeren, maar desondanks is het leven niet altijd eenvoudig voor de tere Slang. Meestal zijn Slangen zeer intuïtief (of zelfs helderziend!) aangelegd en merken de kleinste details op in hun omgeving. Slangen zijn absoluut geen open boek, ze praten wel, maar zullen daarbij niet snel iets zeggen over hun privé – situatie. Dat houdt de Slang nu eenmaal liever voor zichzelf.”het gaat een ander niets aan”  Wel heeft de Slang een apart gevoel voor humor en een enorm charisma waardoor anderen hem, ondanks zijn gesloten aard, toch wel sympathiek kunnen vinden. Slangen zijn allesbehalve impulsief en zullen niet snel actie ondernemen zonder van te voren de consequenties hiervan te overdenken. Goede adviezen van anderen worden door de Slang niet aangenomen. De Slang weet zelf

het beste wat hij wel of niet moet doen, zijn intuïtie is immers zijn grote adviseur! Hij is zijn eigen adviseur!

De Slang kan echter slecht tegen zijn verlies en zal iemand die hem een streek levert altijd, al is het maanden, of zelfs jaren later,  alsnog terugpakken.  Slangen zijn ook

behoorlijk jaloers van aard. Niet alleen in de liefde, maar ook in vriendschappen en ook wat betreft bezittingen. Wanneer de Slang iets ziet dat hij mooi vindt wil hij het ook wel erg graag hebben!

Slangen kunnen zichzelf dan  ook behoorlijk verwennen met (dure) kado’s, gewoon omdat hij vindt dat hij dit verdient, maar ook voor anderen kunnen ze, wanneer ze werkelijk om deze personen geven, groots uitpakken en altijd een passende verassing weten te verzinnen. Dit dankzij zijn scherpe ook voor detail en ook zijn goede smaak, want goede smaak; Dát hebben Slangen!

 

Tips voor de Slang:

 

 • De Slang is punctueel, maar soms wat te Voorzichtig zijn kan geen kwaad, maar te voorzichtig zijn kan je beperken in je verdere ontwikkeling.
 • Durf wat meer zelfvertrouwen te hebben en twijfel niet aan jezelf. Je hebt zoveel talenten en kwaliteiten, durf deze ook te laten zien!
 • Stel je wat meer open naar anderen, zowel in privé-relaties als op het werk. Anderen kunnen niet weten wat je voelt of denkt als je het hen niet laat weten.
 • Slangen zijn intelligent, artistiek en creatief, maar juist doordat ze zo gesloten van aard zijn, en vaak ook wat onzeker of verlegen, komen heel veel van hun (goede!) ideeën niet tot hun recht omdat de Slang deze voor zichzelf houdt.

Probeer je ideeën meer vorm te geven en durf ze te laten zien. Je bent tot veel meer instaat dan je misschien denkt!

 • Overwin je gevoelens van jaloezie wanneer je hier werkelijk hinder van ondervindt en deze gevoelens je gedachten of relatie bepalen.

 

 

 

 

Hoezeer de eigenschappen van dit uur-dier in jouw karakter aanwezig is, hangt wel af van je maan-dier (geboorte-maand) en je jaar- dier  (geboorte-jaar)

De Slang  is een Vuur-dier en zijn eigenschappen zullen worden gevoed door Hout-tekens als Tijger, Konijn of Draak.   Heb je dus één van deze dieren als maand-dier

of als jaar-dier, dan zul je veel innerlijke Slangen-eigenschappen bezitten.

Zeker ook als je Metaal-tekens in je horoscoop hebt als Aap, Haan of Hond, aangezien vuur metaal domineert. Ook als je de Slang als maand  of jaar-dier hebt zullen je innerlijke Slangen-eigenschappen worden versterkt.

 

 

 

 

 

 

 

Het Paard

 

Het Paard (Yang, vuur ):Vriendelijk, energiek, extravert, slim, wilskrachtig, intolerant, snel verveeld, snel afgeleid, indiscreet. ijverig, ambitieus, charmant, geliefd, onvoorspelbaar, aantrekkelijk, eigenwijs, temperamentvol

 

Personen met het Paard als uur-dier hebben een enorme behoefte aan vrijheid. Kunnen doen en laten wat ze zelf willen is voor Paarden één van de hoogste prioriteiten.  Paarden zijn vriendelijk, ambitieus en ook ijverig, maar leg ze niet aan banden, want dan kwijnen ze weg en zullen los breken en ontsnappen.  Paarden zijn communicatief behoorlijk sterk ingesteld en zitten dan ook nooit om een praatje verlegen. Paarden staan graag in de belangstelling, en met zijn gevoel voor humor en zijn makkelijke manier van spreken heeft hij dan ook vaak, tot zijn eigen grote plezier, de lachers op zijn hand. Het Paard is rusteloos, verveelt zich snel en is daarom ook niet vies van het nemen van risico’s.  Daarin heeft hij ook alle vrijheid nodig, wanneer iemand hem in zijn vrijheid probeert te beknotten is het Paard ‘gevlogen’. Toch kan het Paard ook niet geheel zelfstandig functioneren. Paarden dienen op een stabiele omgeving of partner terug te kunnen vallen wanneer ze na grote inspanning weer wat rust nodig hebben. Echter vooral wanneer hen dit zelf uitkomt. Paarden zijn nogal egocentrisch van aard en kunnen nogal eens bazig en scherp uit de hoek komen. Ze houden er niet van naar de mond gepraat te worden, daar zijn ze te slim voor; ze prikken hier zo doorheen.

 

 

Tips voor het Paard:

 

 • Probeer je impulsiviteit wat meer onder controle te houden. Ga niet altijd en overal direct op je gevoel af zonder over de consequenties na te denken, gooi geen oude schoenen weg voor je nieuwe hebt.
 • Probeer ook eens te luisteren inplaats van alleen maar te praten. Paarden zijn zeer communicatief, dit is ook één van hun sterke punten, maar wanneer ze ook eens echt de tijd nemen om naar een ander te luisteren, zouden ze nog veel meer zinnigs te vertellen hebben. Communiseren bestaat uit praten én luisteren!
 • Probeer te werken aan je wilskracht. Paarden hebben de neiging snel op te geven wanneer iets dreigt te mislukken. Vragen om hulp komt niet in hen op, liever laten ze de boel de boel en storten zich op iets nieuws. Dat is jammer. Wie weet welke successen er te behalen zijn wanneer je iemand gewoon om hulp of advies vraagt!
 • Probeer wat langer je aandacht bij de dingen te houden. Je kunt veel meer dan je denkt, als je niet direct zou opgeven wanneer iets anders verloopt dan je had gehoopt. Of dit nu te maken heeft met werk, vriendschappen of relaties, durf te geloven dat je zeker in staat bent het project tot een goed einde te brengen wanneer je iets meer wilskracht toont. Zelfs wanneer je verveelt raakt, gooi dan niet direct het bijltje erbij neer. Iedere baan, iedere relatie, iedere vriendschap heeft zijn leuke en minder leuke kanten. Als je overal halverwege mee stopt en je weer op een nieuw project stort, ondervindt je daar weer andere problemen en zal ook daar  de verveling op den duur weer toeslaan.
 • Probeer wat meer geduld op te brengen. Niet alleen verveling, ook gebrek aan geduld is de oorzaak van het vroegtijdig stoppen met waar je mee bezig bent. Geef dingen de tijd om zich te ontwikkelen. Alles heeft immers tijd nodig om te groeien.
 • Leer van tegenslagen zonder direct op te stappen. Haal uit iedere ervaring een les en gebruik de wijsheid die je hiermee opdoet om je doelen na te streven en ook daadwerkelijk te bereiken!

 

Hoezeer de eigenschappen van dit uur-dier in jouw karakter  aanwezig is, hangt wel af van je maan-dier (geboorte-maand) en je jaar- dier  (geboorte-jaar)

Het Paard  is een Vuur-dier en zijn eigenschappen zullen worden gevoed door Hout-tekens als Tijger, Konijn of Draak.   Heb je dus één van deze dieren als maand-dier

of als jaar-dier, dan zul je veel innerlijke Paarden-eigenschappen bezitten.

 Zeker ook als je Metaal-tekens in je horoscoop hebt als Aap, Haan of Hond, aangezien vuur metaal domineert. Ook als je het Paard als jaar of maand-dier hebt zullen je innerlijke Paarden-eigenschappen worden versterkt.

 

 

Het Schaap

Het Schaap (Yin, vuur): Rustig, creatief, besluiteloos, eerlijk, fantasierijk, gevoelig, bezorgd, zorgzaam, volgzaam, sociaal, vreedzaam, zachtmoedig, geduldig, flexibel, wispelturig, oprecht, hang naar luxe, welgemanierd

 

 

Personen met het Schaap als uur-dier zijn nogal perfectionistisch van aard, en kunnen vreselijk weifelen en piekeren over van alles. Wel zijn ze zorgzaam, oprecht begaan met anderen en vreselijk gevoelig. Toch bezitten ze daarnaast ook veel wilskracht. Hun geduld en uithoudingsvermogen is absoluut één van hun sterke punten.

Als echte rammen kunnen ze doorgaan tot ze hun uiteindelijke doel hebben bereikt. Ze hebben alle geduld van de wereld en zeer vasthoudend bovendien. Schapen lijken zo op het eerste gezicht niet al te flexibel van aard, en hebben soms de neiging tot ‘zeuren’, maar ze kunnen je nog versteld doen staan met hun aanpassingsvermogen waar het gaat om lastige situaties. Als puntje bij paaltje komt kunnen ze zich goed aan minder leuke situaties aanpassen en dankzij hun wilskracht en optimisme lukt het hen bijna altijd, ondanks hun aanleg voor het hebben van zelfmedelijden,  om hier uiteindelijk een oplossing voor te vinden en er weer helemaal bovenop te komen. Schapen zijn welgemanierd, soms wel wat verlegen, en over het algemeen rustig van aard, maar wanneer hij zich bekritiseerd of in de maling genomen voelt aarzelt hij ook niet om zijn horens te laten zien en kan hij behoorlijk te keer gaan! Schapen hebben wel gevoel voor humor maar beschikken over weinig zelfspot. Grapjes van anderen over zichzelf worden doorgaans niet gewaardeerd. Het Schaap ervaart dit als kritiek, en hier kan hij nu eenmaal niet zo goed tegen. Schapen zijn uitermate gevoelig en laten zich snel door hun emoties meeslepen. Mede doordat het Schaap zo gevoelig is, kan hij deze ook goed kwijt in kunst of muziek. Schapen zijn bijzonder creatief en laten zich ook hierbij  leiden door hun gevoel.

 

 

Tips voor het Schaap:

 

 • Probeer je iets standvastiger op te stellen naar je omgeving. Vanwege hun gevoeligheid houden Schapen soms teveel rekening met anderen of laten zich beïnvloeden. Schapen zeggen lang niet alles wat ze denken omdat ze bang zijn voor een negatieve reactie, maar iedereen heeft recht op een eigen mening, ook jij!
 • Soms heeft het Schaap nog wel eens de neiging te zwelgen in zelfmedelijden wanneer het wat tegen zit. Het Schaap zal eerder denken: ‘Waarom overkomt mij dit? ‘ dan dat hij er een les uit haalt voor een eventuele volgende keer. Dat is jammer. Met zelfmedelijden komt niemand vooruit, ook het Schaap niet!
 • Schapen kunnen doemdenken. Wanneer er iets mis gaat, lijkt alles mis te gaan, vooral in je gedachten. Maar vergeet niet dat negatieve gedachten ook negatieve energie aantrekken. Eén tegenslag betekent zeker niet het einde van de wereld. Bedenk dat iets niet krijgen wat je graag wilt, achteraf het beste kan zijn wat je had kunnen overkomen! Mogelijk is er iets beters voor je weggelegd. Probeer uit iedere negatieve gebeurtenis iets positiefs te halen, dat is echt mogelijk!
 • Een leven zonder tegenslagen bestaat niet. Iedereen krijgt zijn portie ellende te verduren vroeg of laat en iedereen moet hiermee leren omgaan. Het overkomt dus echt niet alleen het Schaap. Iedereen heeft een verleden, alleen niet iedereen loopt ermee te koop. Kijk naar wat je hebt, niet wat je mist….

 

 

Hoezeer de eigenschappen van dit uur-dier in jouw karakter aanwezig is, hangt wel af van je maan-dier (geboorte-maand) en je jaar-dier  (geboorte-jaar)

Het Schaap  is een Vuur-dier en zijn eigenschappen zullen worden gevoed door Hout-tekens als Tijger, Konijn of Draak.   Heb je dus één van deze dieren als maand-dier

of als jaar-dier, dan zul je veel innerlijke Schapen-eigenschappen bezitten.

 Zeker ook als je Metaal-tekens in je horoscoop hebt als Aap, Haan of Hond, aangezien vuur metaal domineert. Ook als je het Schaap als jaar of maand-dier hebt zullen je innerlijke Schapen-eigenschappen worden versterkt.

 

 

 

 

De Aap

De Aap (Yang, metaal): Onafhankelijk, inventief, obstinaat, licht geraakt, actief, manipulatief, competitief, jaloers, humoristisch, levendig, ad-rem, grappig, creatief, slim, charmant, ongeduldig, ijdel, nieuwsgierig, fantasierijk.

 

 

 

Personen met de Aap als uur-dier zijn over het algemeen rusteloos, vriendelijk en ondeugend van aard, maar ook hebben ze te kampen met vele onzekerheden.

Deze onzekere gevoelens zullen ze niet snel delen met anderen tenzij ze iemand echt helemaal vertrouwen. (Vaak een ouder of hun partner) Apen kunnen met hun streken gemakkelijk anderen kwetsen wanneer ze te ver gaan of te lang blijven hangen in een boze bui, maar de meeste Apen tonen daarna toch wel enig berouw en maken het goed door hun excuses aan te bieden of een kadootje of bosje bloemen mee te brengen. Apen zijn anderen altijd een stap voor en wanneer ze weer eens een ondeugende streek hebben geleverd, kunnen ze ter plekke een smoes verzinnen wanneer iemand hen met hun daden confronteert. Apen staan zelden met hun mond vol tanden, en kunnen liegen dat het gedrukt staat. Apen hebben veel aandacht nodig en misschien zijn ze daarom ook soms wel zo ondeugend. Negatieve aandacht vragen en krijgen is immers ook aandacht! Apen hebben een groot gevoel voor humor en bezitten ook over een gezonde dosis zelfspot; ze kunnen ook om zichzelf lachen….mits ze zélf degenen zijn die grapjes over zichzelf maakt! Wanneer anderen dit doen kan de Aap snel beledigd zijn en zelfs boos worden. De Aap hekelt regels en voorschriften en kan daardoor behoorlijk lastig in de omgang zijn. Zijn nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat hij soms in netelige situaties terechtkomt en in combinatie met zijn eeuwige bemoeizucht kan hij een behoorlijke intrigant zijn, zowel thuis als op het werk.

Natuurlijk kletst de Aap zich altijd overal weer uit en had hij er “niets mee te maken”…

 

Tips voor de Aap:

 

 • Apen zijn snel en willen ook alles snel. Ze zijn dan ook behoorlijk ongeduldig, hebben grote moeite zich op één ding tegelijk te concentreren en springen vaak van de hak op de tak. Als hij niet leert wat meer geduld op te brengen zal hij nooit ergens voor kunnen slagen, en zal hij vele teleurstellingen te verwerken krijgen in zijn leven, zowel op gebied van werk als binnen vriendschappen en relaties. Dat is jammer, want de Aap is in wezen slim genoeg en je zou best meer kunnen dan je tot nu toe hebt laten zien.
 • De Aap is vrolijk, grappig en charmant, maar heeft een grondige hekel aan autoriteit. Uit principe luistert hij niet naar wat anderen hem (vaak met de meest goede bedoelingen) aanraden of adviseren. Bij voorbaat gooit hij al zijn kop in de wind.

Deze houding werkt onherroepelijk in zijn nadeel. Je zou er goed aan doen om wat meer open te staan voor de mening van anderen en hier ook daadwerkelijk over na te denken. Ook onder autoriteit kom je vaak echt niet uit. Je hebt nu eenmaal  altijd te maken met mensen die boven je staan op het werk, leidinggevenden, in de wet, en je zult met eigenwijs of zelfs opvliegend  gedrag altijd aan het kortste eind trekken.

 • Probeer wat meer te denken aan ‘later’. Apen leven bij de dag en laten graag alles op zich afkomen. Werkelijk belangrijke dingen doen ze zelfs ook pas op het laatste moment. Op deze manier krijg je nooit echt rust en/of zekerheid. Probeer wat meer orde en structuur aan te brengen in je leven, op den duur zul je je hier veel prettiger bij voelen.
 • Bemoei je wat minder (liefst helemaal niet) met andermans zaken, hiermee haal je de irritatie van velen op je hals.
 • Probeer niet altijd en overal in het middelpunt van de belangstelling te staan. Niet alleen op het werk, maar ook binnen vriendschappen en relaties is het hinderlijk wanneer iemand constant de aandacht op zich gevestigd wil zien. Zeker wanneer de Aap volgens zijn maatstaven te weinig aandacht krijgt of zich achteruit gesteld voelt steekt agressie en /of jaloezie de kop op en kan dit omslaan in het vragen van negatieve aandacht; De Aap gaat klieren.

Niet doen.

 

 

Hoezeer de eigenschappen van dit uur-dier in jouw karakter aanwezig is, hangt wel af van je maan-dier (geboorte-maand) en je jaar- dier  (geboorte-jaar)

 De Aap is een metaal-dier en omdat metaal wordt ‘gevoed’ door aarde , en er geen aarde-dieren bestaan (enkel aarde-jaren) zijn er geen dieren in zijn horoscoop aanwezig die bovenstaande eigenschappen kunnen versterken, behalve de Aap zelf. De Aap (metaal) kan echter wel het element van water-tekens versterken (Rat, Os, Varken) en  zelf gedomineerd worden door vuur-tekens ( Slang, Paard, Schaap)

 

 

 

 

De Haan

De Haan (Yin, metaal): Extravert, dapper, eerlijk, actief, oplettend, opvliegend, slim, trots, soms agressief, punctueel, kritisch, betrouwbaar, beschermend, enthousiast,communicatief, tactloos.

 

 

Personen met de Haan als uur-dier kunnen zeer emotioneel zijn, maar proberen deze emoties vaak onder controle te houden. Ze zijn doorgaans te trots om hun ware gevoelens te tonen. Hoewel ze zich vreselijk kritisch en vooral tactloos over anderen kunnen uitlaten, zijn Hanen van binnen zeer gevoelige en emotionele wezens met een grote behoefte aan liefde en aandacht. Vanwege hun soms  botte voorkomen is deze liefde en aandacht soms moeilijk te krijgen. Toch  kunnen Hanen vreselijk lief en hartelijk zijn voor degenen om wie zij werkelijk geven.  Hanen treden vaak op de voorgrond en denken vaak dat ze in alles gelijk hebben. Ze lopen over van zelfvertrouwen en zijn openhartig en eerlijk van aard, soms zelfs iets te, want met hun uitgesproken mening kunnen ze nog wel eens, al is het onbedoeld, iemand behoorlijk kwetsen. De Haan is zeer alert, ziet alles wat er om hem heen gebeurt, zelfs hetgeen dat anderen waarschijnlijk niet eens opvalt, en zijn soms nogal moeilijk in de omgang vanwege hun ietwat overdreven punctualiteit en kritische, perfectionistische inslag. Een Haan is niet snel tevreden; het moet perfect, en het liefst nog iets beter dan dat, hetgeen vaak gewoon niet mogelijk is! Hanen zijn harde werkers en hoewel ze de lat voor anderen vaak (te) hoog leggen, doen ze dit voor zichzelf ook. De Haan zal altijd proberen zijn werk en prestaties  weer te verbeteren. Ook kunnen Hanen zeer goed communiceren en zeer behulpzaam zijn. Het zijn vriendelijke types, maar zeer agressief wanneer ze zich aangevallen of in de maling genomen voelen.

 

Tips voor de Haan:

 

 • De Haan is een ontzettende ‘Piet Lut’ en kan echt veel tijd verliezen aan het deurzeuren over onbelangrijke details. Hiermee lopen zijn plannen en projecten doorgaans grote vertraging op en komt van uitstel soms zelfs afstel, juist omdat hij te perfectionistisch is. Probeer wat sneller tevreden te zijn, niemand is perfect.
 • Leef niet te veel in de toekomst, je kunt nu eenmaal niet alles plannen, zowel in je werk als binnen vriendschappen en relaties dien je je zo nu en dan aan te passen aan bepaalde (nieuwe) situaties en moet je kunnen inspelen op onverwachte veranderingen en je wat meer flexibel opstellen, anders blokkeer je je eigen vooruitgang.
 • Wees niet te impulsief en denk eerst na voor je iets zegt. Hanen zijn zeer kritisch en hebben nogal eens de neiging ongevraagd hun mening te ventileren, wat soms hard bij anderen kan aankomen, ook al was het in eerste instantie goed bedoeld van de Haan en wilde hij alleen maar helpen.
 • Probeer je wat meer te ontspannen, het leven bestaat niet alleen uit werken. De Haan legt de lat voor zichzelf soms wel erg hoog. Verlies niet uit het oog wat haalbaar is en wat niet.
 • Alleen is maar alleen, zelfs de grootste genieën hebben wel eens hulp nodig van anderen die juist weer meer gespecialiseerd zijn in zaken waar je zelf niet veel van weet. Durf je ook eens iets meer kwetsbaar op te stellen en een ander om advies te vragen. Dat is geen schande!

 

 

Hoezeer de eigenschappen van dit uur-dier in jouw karakter aanwezig zijn, hangt wel af van je maan-dier (geboorte-maand) en je jaar-dier  (geboorte-jaar)

De Haan is een metaal-dier en omdat metaal wordt ‘gevoed’ door aarde , en er geen aarde-dieren bestaan (enkel aarde-jaren) zijn er geen dieren in zijn horoscoop aanwezig die bovenstaande eigenschappen kunnen versterken, behalve de Haan zelf. De Haan (metaal) kan echter wel het element van water-tekens versterken (Rat, Os, Varken) en  zelf gedomineerd worden door vuur-tekens ( Slang, Paard, Schaap)

 

 

 

De Hond

De Hond (Yang, metaal): Trouw, loyaal, verantwoordelijk, gevoelig, fantasierijk, intuïtief, beleefd, traditioneel ingesteld, conservatief, bescheiden, terughoudend, ongeduldig, koppig,  behulpzaam.

 

 

Personen met de Hond als uur-dier zijn verantwoordelijk, loyaal, en gevoelig. Wanneer iemand een Hond werkelijk kwetst, zal de Hond hem dit uiteindelijk wel vergeven, maar zeker niet vergeten. Toch, dankzij zijn optimistische karakter, zal de Hond altijd vooruit kijken en niet telkens achterom.

Soms kunnen Honden werkelijk emotioneel reageren en kunnen ze behoorlijk kwaad worden. Daarbij houden ze het vaak niet droog, onmacht en onrecht kan hen werkelijk emotioneren. Honden zijn verantwoordelijk en kunnen nogal zeuren over kleinigheden. De Hond is vaak een heuse ‘Piet-Lut’. Honden zijn behoorlijk kritisch en tamelijk overtuigd van hun eigen gelijk, iets waar niet iedereen even makkelijk mee kan omgaan. Honden zijn behoorlijk conservatief ingesteld, hekelen veranderingen (zeker wanneer deze zich onverwacht of nog erger, op het laatste moment aandienen) en zijn niet echt flexibel in de omgang. Wel heeft de Hond een aardig gevoel voor humor en kan zeer behulpzaam uit de hoek komen wanneer hij werkelijk om iemand geeft. Honden zijn soms nogal wat rusteloos en hebben graag iets om handen. Stil zitten is niets voor hen.

 

Tips voor de Hond:

 

 • De Hond is optimistisch van aard, maar desondanks heeft hij zo zijn momenten van piekeren. De Hond kan zich soms vreselijk zorgen maken over vanalles en nog wat en hier soms echt wakker van liggen. Op dat soort momenten zou het goed zijn om eens je hart te luchten bij iemand in je omgeving. Wanneer je andermans visie op een bepaalde situatie te horen krijgt, kun je soms ineens ‘het licht’ zien en verdwijnen je zorgen als sneeuw voor de zon. Wanneer je er alleen mee blijft rondlopen wordt een mug al snel een olifant.
 • Probeer je wat minder koppig op te stellen. Wanneer de Hond een beslissing heeft genomen of een standpunt heeft ingenomen, zal hij hier niet meer van afwijken, ook al ziet hij later in dat zijn keuze misschien niet de juiste was.
 • Geef gerust toe dat je verkeerd gehandeld hebt en biedt je excuses aan. Het zal alleen maar worden gewaardeerd.
 • Verzet je niet altijd tegen veranderingen. Veranderingen , zelfs als deze zich onverwacht aandienen, kunnen ook in je voordeel werken!

 

 

 

Hoezeer de eigenschappen van dit uur-dier in jouw karakter aanwezig zijn, hangt wel af van je maan-dier (geboorte-maand) en je jaar-dier  (geboorte-jaar)

 De Hond is een metaal-dier en omdat metaal wordt ‘gevoed’ door aarde , en er geen aarde-dieren bestaan (enkel aarde-jaren) zijn er geen dieren in zijn horoscoop aanwezig die bovenstaande eigenschappen kunnen versterken, behalve de Hond zelf. De Hond (metaal) kan echter wel het element van water-tekens versterken (Rat, Os, Varken) en  zelf gedomineerd worden door vuur-tekens ( Slang, Paard, Schaap)

 

 

 

Het Varken

Het Varken (Yin, water): Opgewekt, tolerant, zorgzaam, eerlijk, rustig, aardig, sociaal, charmant, gevoelig, soms dwars en koppig, betrouwbaar, kwetsbaar , soms agressief, ‘lekkerbek’.

 

 

 

 

Hoewel hij goed kan luisteren naar anderen zal hij zelf zelden het achterste van zijn tong laten zien. Varkens lopen niet met hun emoties te koop en zeker niet met hun ‘vuile was’.

 

Personen met het Varken als uur-dier zijn warme persoonlijkheden die altijd bereid zijn een luisterend oor te bieden aan een vriend in nood.

Ze zijn absoluut  open en eerlijk binnen vriendschappen en relaties, maar buitenstaanders hebben niets met hun privé-leven te maken, zo vindt het Varken. Varkens zijn gevoelig en aardig, maar maak het niet te bont. Hoewel Varkens veel geduld hebben en over het algemeen vergevingsgezind, kunnen ze werkelijk woedend worden wanneer hun grens is bereikt en ze zich misbruikt of in de maling genomen voelen. Loop dan maar liever een blokje om voor het temperamentvolle Varken! Varkens worden soms bestempeld als lui, maar dit is niet helemaal waar. Varkens kunnen best hard werken, maar zijn nu eenmaal niet gebrand op een flitsende carrière. Het Varken is snel tevreden, maar dit heeft niets met luiheid te maken; het Varken geniet gewoon graag van zijn vrije tijd en besteed graag tijd aan zijn hobby’s. Hun thuis-situatie is van groot belang voor het Varken, thuis moet het goed zijn, en vooral gezellig, want het Varken is natuurlijk een heus gezelligheidsdier. Lekker eten en een fijn sociaal leven zonder al te veel verplichtingen met hun zelfgekozen vrienden is het mooiste dat er voor hem is.

 

Tips voor het Varken:

 

 • Het Varken is een levensgenieter, maar het is ook niet altijd goed om te makkelijk in het leven te staan. Heb je je zaken wel goed voorbereid voor ‘later’? Heb je bereikt wat je wilde of heb je er soms wat met de pet naar gegooid? Heb je echt laten zien wat je kunt of heb je er hier en daar misschien de kantjes vanaf gelopen omdat je het eigenlijk wel best vond allemaal? Stel jezelf deze vragen en wees heel eerlijk naar jezelf. Had je misschien toch meer gekund? Zo ja, waarom heb je dit niet laten zien?
 • Leer wat meer van je af te bijten. Varkens staan bekend als goedaardig en als personen met het hart op de juiste plaats, maar misschien weten sommige mensen handig misbruik te maken van jouw goedhartigheid en je vergevingsgezinde aard. Wees gerust je aardige zelf, maar laat niet over je lopen en blijf alert, niet iedereen is zo lief en aardig ingesteld als jijzelf. Laat je niet beetnemen en geef duidelijk (en op tijd!) je grenzen aan!
 • Probeer wat meer aan lichaamsbeweging of sport te doen. Varkens houden van lekker eten en drinken, en dat is geen probleem, mits je ervoor zorgt dat je lichamelijk fit blijft.

 

 

Hoezeer de eigenschappen van dit uur-dier in jouw karakter aanwezig zijn, hangt wel af van je maan-dier (geboorte-maand) en je jaar- dier (geboorte-jaar)

 

Het Varken  is een Water-dier en zijn eigenschappen zullen worden gevoed door Metaal-tekens als Aap, Haan, Hond. Heb je dus één van deze dieren als maand-dier of als jaar- dier, dan zul je veel innerlijke Varkens-eigenschappen bezitten. Zeker ook als je Vuur-dieren in je horoscoop hebt als Paard, Slang of Schaap, aangezien water vuur domineert. Ook als je het Varken als maand of jaar-dier hebt zullen je innerlijke Varkens-eigenschappen worden versterkt.