Nathaliekriek.nl

Even aankaarten

open kaart producties blog

Dank voor uw bezoek! Leuk dat u hier een kijkje komt nemen. Graag zou ik het volgende even aankaarten. Op aanraden van diverse mensen die de kaart van het land kennen en weten waar ze het over hebben, ben ik namelijk toch maar een blog begonnen.

Hoewel ik vooral gewend ben om  stukken in opdracht te schrijven en ik in eerste instantie niets van bloggen wilde weten, zie ik het nu vooral als een leuke uitdaging om niet alles op één kaart te zetten en ook eens iets meer van mezelf te laten zien. Al vind ik het tegelijkertijd ook best spannend…

“I write better than I speak”

Wat dat betreft is een blog natuurlijk dé manier bij uitstek om wat meer uit mijn schulp te kruipen. En hoewel het niet de bedoeling is om mezelf hier al te zeer in de kaart te laten kijken, zal ik wel proberen wat vaker mijn kaarten op tafel te leggen. Persoonlijk heb ik namelijk nogal wat moeite met het verkondigen van ‘mijn mening’. Immers, een mening is als een anus, iedereen heeft er één.

Dus als het toch al overal wemelt van de meningen, waarom zou juist mijn mening er dan nog iets toe doen? Wanneer iemand ernaar vraagt, goed. Wanneer ik iets schrijf in opdracht, prima. Maar uit eigen beweging bloggen zie ik toch vooral als ongevraagd je mening ventileren.

Veel mensen die zelf wel de neiging hebben tot overmatig oreren op fora en social media, vergeten helaas ook maar al te vaak dat:

“There’s a difference between expressing your opinion and being rude”

Vaak spelen ze de kaart ‘overal schijt aan te hebben en te zeggen wat ze denken’ om vervolgens met nul empathie hun standpunten te verkondigen met een air alsof de kaarten al lang en breed geschud zijn, wat doorgaans natuurlijk niet zo is. En daar heb ik – samen met nog tig anderen –  dan ook weer een mening over. Toch heb ik persoonlijk nooit de behoefte om de discussie aan te gaan. Zonde van de tijd. Waarom zou een ander überhaupt hetzelfde moeten vinden als ik?

Wat iedereen ook van een bepaalde kwestie denkt; niemand weet van te voren hoe de kaarten uiteindelijk zullen vallen. Zelfs als een bepaalde mening door de meerderheid wordt gedeeld, wil dit nog steeds niet zeggen dat dit ook de absolute waarheid is. Het is en blijft een mening. Een persoonlijke bevinding. Die te allen tijde ook weer kan veranderen wanneer er wijzigingen plaatsvinden in iemands persoonlijke situatie of met betrekking tot de kwestie waarover wordt gediscussieerd. Hoewel het lang niet altijd doorgestoken kaart blijkt, is alles wel degelijk betrekkelijk.

Aan de andere kant is deze openbare ruimte voor mij wel weer een prima plek om vragen te behandelen die mij in het dagelijks leven vaak gesteld worden en om open kaart te spelen over dingen die ik heb meegemaakt en waar ik zélf een les uit heb getrokken. En uiteraard om te doen wat ik het liefste doe; schrijven. Daarbij:

“I wasn’t built for small talk”

Kletspraatjes over koetjes, kalfjes, het weer en de buren kunnen me gestolen worden. Praten om het praten vind ik ronduit vreselijk! Zelfs over de onderwerpen die me wel interesseren schrijf ik liever dan dat ik er iets over zeg. Als u ook belangstelling heeft voor deze onderwerpen hebben we bij deze wellicht een fijne match. Ik schrijf, u leest.

Mijn blogs bevinden zich in de categorieën:

Al kan ik met mijn stukjes maar één iemand een glimlach ontlokken, op een positieve manier in de kaart spelen, meer zelfvertrouwen bieden of op een andere manier inspireren, dan is mijn doel bereikt. Ik hoop dan ook van harte dat dit een haalbare kaart is! Dus kent u mij, denkt u mij te kennen of wilt u me graag leren kennen, heet ik u bij deze van harte welkom.

Wel heb ik ervoor gekozen de mogelijkheid tot reageren uit te zetten. Een blog heeft vaak een aanzuigende werking op bemoeizieke brallers, die niet zelden de reactieruimte verwarren met een open riool dat ze ongebreideld kunnen vol kakken met zure – en vooral anonieme – woordendiarree (lees: ‘meningen’) waar echt niemand benieuwd naar is.

Het laatste waar ik op zit te wachten is dat iedereen hier met elkaar gaat zitten nakaarten waardoor zonder enige vorm van moderating of scheidsrechtertje spelen door ondergetekende, de positieve sfeer mogelijk als een kaartenhuis in elkaar stort.

Dit gezegd hebbende wens ik u vooral veel leesplezier.

Lieve groet,

Nathalie