Halloween workshop met tarotkaarten

Halloween workshop

Op 31 oktober 2020 was de eerste workshop in de VIP tarot Salon te Krommenie een feit en wel de Halloween Trick-Or-Treat-Tarot Workshop.

Hoewel er vier transparante veiligheidsschermen tussen de deelnemers waren geplaatst, deed dit niets af aan de onderlinge gezelligheid en de manier waarop de deelneemsters zich durfden open te stellen naar elkaar.

Maar voor het eenmaal zover was, werden de dames eerst verrast door een spannende entree met lichtshow, kaarsjes en muziek.

Kopje thee en snoep

Toen iedereen haar plekje had uitgezocht voor die avond stelden de dames zich aan elkaar voor, werd er een kopje thee ingeschonken en werden ook alvast de Halloween snoepzakjes uitgedeeld zodat we tijdens het kaartleggen lekker konden snoepen.

Tenslotte ging het vanavond om een trick-or-treat workshop: en zonder treat ook geen trick!

Trick or Treat Halloween workshop

Want wat was nu de trick? De eerste ronde van de Halloween tarot workshop maakte dit al snel duidelijk toen we het Jack-o-Lantern tarot spread board en het speciale VIP Halloween Tarotdeck erbij haalden.

De legging die we deden was uiteraard de trick-or-treat spread die ons liet zien wat ons de komende drie maanden te wachten zou staan.

Trick or Treat

What’s Sour and what’s Sweet?

Wat dit allemaal exact inhield voor de dames blijft uiteraard privé. Wat besproken wordt in de salon blijft ook in de salon. Altijd.

Toch wil ik jullie de spreads van de deelneemsters niet onthouden, die waren – mede door het schitterende Halloween Tarot dat we gebruikten – namelijk prachtig!

(Klik op de afbeeldingen om te vergroten.)

Intuïtief

Hoewel er twee dames bij waren die al over enige tarot basiskennis beschikten, was het niet alleen opvallend maar ook absoluut mooi om te zien hoe zij alle vier – ook de dames zonder basiskennis –  direct intuïtief de kaarten voor zichzelf konden duiden.

Terwijl zij om de beurt openhartig vertelden over wat de kaarten voor hen betekenden en wat ze erbij voelden, ontstond er binnen de kortste keren voor alle dames afzonderlijk een duidelijk verhaal over wat zij de komende tijd zouden kunnen verwachten en waar zij voor zichzelf mee aan de slag zouden kunnen gaan.

Telkens wanneer er een kaart was geduid, werd deze aan de andere dames doorgegeven, zodat ook zij konden zien wat er op de kaart stond afgebeeld en waarom de dame in kwestie deze op haar eigen wijze had geïnterpreteerd.

Uiteraard werd er na elke reading een foto gemaakt van de betreffende tarot spread en werd deze ook direct uitgeprint.

(Klik op de afbeeldingen om te vergroten.)

Volle maan

Na ruim een uur kaartleggen, ervaringen uitwisselen, lachen en zelfs een klein beetje huilen was het tijd voor een korte pauze.

Op de gang stond de tafel met hartige hapjes en heerlijk gekoelde drankjes inmiddels al klaar, waar iedereen ook dankbaar gebruik van maakte.

Tijdens het eten en drinken plakten de dames de foto van hun eigen tarotreading in hun boekje en schreven ze er zelf hun persoonlijke reading bij, handig om de komende drie maanden er nog eens bij te pakken en na te lezen.

Terwijl iedereen gezellig zat te knutselen en te praten viel ons oog plotseling op de volle maan die sereen door het VIP Tarot Salon raam naar binnen scheen. Eerder was deze nog verscholen achter een wolkendek, dus het was mooi meegenomen dat we la Luna toch nog even bij ons  naar binnen zagen gluren.

Dit mooie plaatje maakte de toch al bijzondere en spirituele avond helemaal compleet.

Tweede ronde

Na de plas -en plak pauze, was het inmiddels de hoogste tijd voor de tweede ronde waarbij het Halloween Tarot plaats maakte voor de speciale Halloween orakelkaarten.

In plaats van vier kaarten trokken de dames nu één kaart. Deze ter aanvulling op de tarot reading die zij zojuist hadden gedaan.

Ook dit keer was het weer verbazingwekkend om te zien hoe de de dames feilloos de illustraties wisten te duiden en deze het puntje op de i was van hun eerder gedane tarotspread.

Bij één van de dames vielen er tijdens het schudden maar liefst drie orakelkaarten uit de stapel kaarten  die voor haar ook weer een duidelijk verhaal vormden.

(Klik op de afbeeldingen om te vergroten.)

Afsluiting Halloween workshop

Inmiddels wezen de wijzers van de klok in de salon 22:00 aan en was het tijd om de avond af te sluiten.

Mede door de gezelligheid en openhartigheid van de deelneemsters was dit een zeer geslaagde avond die voor iedereen behalve vermakelijk ook zeker verhelderend was.

Het feit dat iedereen de tijd nam om elkaar de tijd te geven om de kaarten te duiden, naar elkaar te luisteren en elkaar te motiveren en te inspireren, maakte dat de sfeer optimaal was, precies zoals ik van te voren had gehoopt.

Hoe goed je een workshop ook voorbereid, de avond valt of staat altijd met het groepje  deelnemers. Vanavond hadden we echt een perfecte match!

Lieve dames, dank voor een geweldige Halloween en een prachtige eerste workshop in de salon.

 

Volgende keer ook meedoen met de Halloween workshop? >KLIK.

Of neem een kijkje bij de andere tarot workshops, >HIER is voor ieder wat wils.

 

VIP Tarot Salon blog >HOME

Spiriblogger >HOME