Natte planeten oorzaak van overstromingen!

Natte planeten oorzaak van overstromingen! Wait, whut?! Zijn natte planeten werkelijk de oorzaak van watersnoodrampen? Staan de sterren echt in verband met zware regenval en wateroverlast? Je reinste kolder. Toch?

In het verre verleden werd het weer door de Babyloniërs voorspeld middels astrologie. Astrologen bekeken welke planeten er in welke tekens stonden en aan de hand daarvan werden de weersvoorspellingen gedaan.

Onzin?

Laten we eens kijken wat er vandaag de dag aan de hand is in de natuur. Het is op zijn minst opvallend te noemen dat er deze maand zowel in Nederland als in België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg en Engeland enorme overstromingen plaatsvinden.

Hoe zou een astroloog dit verklaren? Deze astroloog heeft hierover de volgende theorie uitgewerkt

Qua weersvoorspelling heeft elke planeet een eigen kwaliteit en dit geldt ook voor elk sterrenteken (sterrenbeeld).

Laten we even kijken welke planeten en tekens in verband staan met vochtigheid.

Planeten: Jupiter, maan, Venus, Neptunus.

Tekens: Tweelingen, Weegschaal, Waterman, Kreeft, Schorpioen, Vissen.

Sterren oorzaak wateroverlast!

Hoe hangen deze planeten en sterrentekens er momenteel bij in de kosmos?

Neptunus (nat) staat in Vissen (nat). Een aanwijzing voor veel regenval. Neptunus staat in zijn eigen teken Vissen wat zijn invloed nog eens versterkt. Neptunus staat in Vissen van 2012 t/m 2026.

Opvallend als je je bedenkt dat alleen al in september 2012 watersnoodrampen plaatsvonden in Spanje, Nigeria, Senegal en Thailand. Op dat moment stond Neptunus (nat) in Vissen (nat) en Jupiter (nat) in Tweelingen (nat).

Jupiter (nat) staat sinds 13 mei 2021 ook in Vissen. Het nare in dit geval is dat Jupiter hier met zijn natte eigenschappen niet alleen voor extra vocht zorgt maar óók de planeet is van overvloed!

Jupiter brengt brengt dit geval met zijn overvloed dus nog meer regenval met zich mee!

Gelukkig blijft Jupiter niet lang plakken, deze planeet blijft bij Vissen op visite tot 28 juli 2021.

Als astrologisch amateur weervoorspeller zou ik dit interpreteren als hevige regenval die in de periode van 13 mei tot 28 juli zal plaatsvinden en na 28 juli weer zal afnemen.

Maar…. daarmee is de kous helaas nog niet af!

Jupiter vertrekt uit Vissen maar schuift wel Waterman in, wederom een ‘nat’ sterrenteken!

Het klimaat zal voorlopig dus wel vochtig blijven (ook afhankelijk van hoe de andere planeten erbij staan en welke aspecten Jupiter maakt met Neptunus) maar hopelijk minder rampzalig dan de afgelopen tijd het geval is geweest.

Natte planeten oorzaak overstromingen in najaar 2021!

Jupiter komt opnieuw Vissen binnen op 29 december 2021 en zal daar blijven tot 10 mei 2022. Omdat ook Neptunus daar dan nog aanwezig is, is de kans groot dat zich dan weer watersnoodrampen zullen voordoen.

Hoewel Jupiter op 10 mei 2022 weer vertrekt komt deze planeet op 28 oktober 2022 weer terug in Vissen en blijft hier vervolgens tot 20 december 2022.

Ook dan is Neptunus hier nog steeds van de partij wat opnieuw duidt op zware regenval en wellicht ook weer overstromingen.

Nog steeds onzin?

Laten we dan eens kijken wat er gebeurde in mei 2014 toen Neptunus (nat) in Vissen (nat) stond en Jupiter(nat) in Kreeft (nat) of dit misschien de oorzaak van diverse overstromingen geweest zou kunnen zijn.

Overstromingen in Florida (‘We hebben wel vaker overstromingen gezien, maar nooit overstromingen die de achterkant van een huis wegslaan’, aldus een inwoner van Florida), Servië, Bosnië, Kroatië (hevigste overstroming in 120 jaar!) en in ons eigen Nederland (Overstroming van de Vecht in Overijssel).

Natuurlijk vindt er altijd wel ergens een overstroming plaats maar het gaat nu vooral even om de hoeveelheid watersnoodrampen in een korte periode wanneer er natte planeten in natte tekens staan.

Toeval?

Ik heb meerdere efemeriden bekeken en hierbij willekeurige maanden en jaartallen ingetypt in Google. Heel opvallend vond ik dat in periodes waar geen sprake was van veel of noemenswaardige overstromingen ook géén natte planeten in natte tekens stonden.

Ik zeg niet dat dit een ‘waterdichte’ theorie is, maar toch… apart is het wel!

Wilt u ook proberen het weer te voorspellen met behulp van astrologie, dan raad ik u onderstaand boek aan.

Astrologie als ambacht

 

Het wekelijkse ‘Spiriblog’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties en incidentele giften via Back Me.

 

Astrologie blog >HOME

Tarot blog >HOME