Persoonlijke daghoroscoop zelf maken

Zo maakt u een daghoroscoop

Uw persoonlijke daghoroscoop kunt u eenvoudig zelf maken. Natuurlijk zijn er talloze websites en kranten waar u de algemene daghoroscoop van uw sterrenbeeld kunt lezen, maar hoe leuk zou het zijn om zo nu en dan uw eigen persoonlijke daghoroscoop te maken op basis van uw geboortehoroscoop?

In uw geboortehoroscoop geven de aspecten extra informatie over uw karaktereigenschappen, over uw talenten en valkuilen. Met het oog op voorspellende astrologie daarentegen, kunnen de aspecten u helpen voorbereiden op wat u vandaag wellicht te wachten staat. In dit blog leert u hoe u in enkele stappen uw eigen persoonlijke daghoroscoop maakt.

Indien u eerst wat meer over aspecten wilt lezen, deze informatie vindt u > HIER

De planeten zijn constant in beweging (transiteren) en staan vandaag dus op een andere plek dan tijdens uw geboorte. Dit is duidelijk te zien wanneer u uw geboortehoroscoop plat op tafel legt en vervolgens met behulp van een astrologie programma een nieuwe ‘screenshot’ maakt van het heelal, zoals dit er vandaag uitziet.

Als u dit nieuwe screenshot op uw geboortehoroscoop zou leggen, zouden sommige planeten van het nieuwe screenshot een aspect maken met de planeten die op uw geboortetekening staan. De planeten van vandaag ‘raken’ op deze manier de planeten in uw geboortehoroscoop.

Zo kan de maan van vandaag een driehoek aspect maken met de planeet Venus in uw geboortehoroscoop (een goede invloed voor relaties en sociale contacten) of kan Mercurius van vandaag een vierkant aspect maken met de planeet Pluto in uw geboortehoroscoop (obsessief gedrag, muggenzifterij).

Als u weet in welke Huizen deze planeten staan in uw geboortehoroscoop, kunt u hiermee direct achterhalen wat de levensgebieden zijn waar de invloed van de aspecten voelbaar zal zijn vandaag.

Voorspelling

Door vooral naar de aspecten te kijken die de planeten aan de hemel maken met die in onze geboortehoroscoop, kunnen we dus met behulp van deze voorspelling voor onszelf in kaart brengen wat er ongeveer staat te gebeuren vandaag.

Lijkt het u leuk om zelf de unieke blauwdruk van uw geboortehoroscoop op tekening te hebben en hiermee uw eigen persoonlijke daghoroscoop te maken?

Dit zijn mooie, gebruiksvriendelijke en gratis astroprogramma’s c.q. apps:

Planetdance

Aquarius to go

Persoonlijke daghoroscoop maken: stap voor stap werkwijze

  1. U maakt op Planet Dance uw geboortehoroscoop
  2. U opent uw geboortehoroscoop
  3. U klikt in het menu op: Bestand
  4. U klikt op: Transit
  5. Vul in de pop up de juiste gegevens in en klik op OK
  6. Het programma maakt nu automatisch een transithoroscoop van uw geboortehoroscoop plus het ‘screenshot’ van het heelal vandaag. (zie afbeelding hierboven)

In de geboortetekening bevindt zich in de middelste cirkel uw originele geboortehoroscoop. De buitenste ring toont uw huidige horoscoop.

Links vindt u in  in twee verticale rijen de gegevens van vandaag (datum, locatie en tijd), rechts uw transit horoscoop met hierin de wijzigingen die de transits van de planeten in uw geboortehorocoop hebben gemaakt. Grote kans dat vandaag uw Huizen en planeten anders zijn gesitueerd dan tijdens uw geboorte.

In de overzichtelijke vierkante tabel links ziet u in één oogopslag of er sprake is van belangrijke aspecten tussen de planeten van uw geboortehoroscoop en de transithoroscoop (zie voorbeeld hierboven).

Op deze manier kunt u zelf bekijken op welke manier de planeten die nu aan de hemel staan de planeten in uw geboortehoroscoop raken. HIER vindt u veel informatie over de symboliek en betekenis van aspecten.

Heeft u liever alle informatie overzichtelijk in boekvorm, kan ik u onderstaande boeken zeer aanraden.

Planeten in Teken, Huis en Aspect

Analyse van aspecten

Planeten & Aspecten in de Horoscoop

Leer negatieve aspecten positief te duiden

 

Astrologie blog >HOME