Persoonlijke daghoroscoop zelf maken

Uw persoonlijke daghoroscoop kunt u eenvoudig zelf maken. Natuurlijk zijn er talloze websites en kranten waar u de algemene daghoroscoop van uw sterrenbeeld kunt lezen, maar hoe leuk zou het zijn om zo nu en dan uw eigen persoonlijke daghoroscoop te maken op basis van uw geboortehoroscoop?

In uw geboortehoroscoop geven de aspecten extra informatie over uw karaktereigenschappen, over uw talenten en valkuilen. Met het oog op voorspellende astrologie daarentegen, kunnen de aspecten u helpen voorbereiden op wat u vandaag wellicht te wachten staat.

In dit blog leert u hoe u in enkele stappen uw eigen persoonlijke daghoroscoop maakt.

De planeten zijn constant in beweging (transiteren) en staan vandaag dus op een andere plek dan tijdens uw geboorte. Dit is duidelijk te zien wanneer u uw geboortehoroscoop plat op tafel legt en vervolgens met behulp van een astrologie programma een nieuwe ‘screenshot’ maakt van het heelal, zoals dit er vandaag uitziet.

Als u dit nieuwe screenshot op uw geboortehoroscoop zou leggen, zouden sommige planeten van het nieuwe screenshot een aspect maken met de planeten die op uw geboortetekening staan.

De planeten van vandaag ‘raken’ op deze manier de planeten in uw geboortehoroscoop.

Zo kan de maan van vandaag een driehoek aspect maken met de planeet Venus in uw geboortehoroscoop (een goede invloed voor relaties en sociale contacten) of kan Mercurius van vandaag een vierkant aspect maken met de planeet Pluto in uw geboortehoroscoop (obsessief gedrag, muggenzifterij).

Als u weet in welke Huizen de planeten staan in uw geboortehoroscoop waarmee de huidige sterrenhemel aspecten maakt, kunt u hiermee direct achterhalen wat de levensgebieden zijn waar vandaag (al dan niet) bijzonderheden te verwachten zijn.

Voorspelling

Door vooral naar de aspecten te kijken die de planeten aan de huidige sterrenhemel maken met die in onze geboortehoroscoop, kunnen we dus met behulp van deze voorspelling voor onszelf in kaart brengen wat er ongeveer staat te gebeuren vandaag.

Lijkt het u leuk om zelf de unieke blauwdruk van uw geboortehoroscoop op tekening te hebben en hiermee uw eigen persoonlijke daghoroscoop te maken?

Dit zijn mooie, gebruiksvriendelijke en gratis astroprogramma’s c.q. apps:

Planetdance

Aquarius to go

Persoonlijke daghoroscoop maken: stap voor stap werkwijze

 1. U maakt op Planet Dance uw geboortehoroscoop
 2. U opent uw geboortehoroscoop
 3. U klikt in het menu op: Bestand
 4. U klikt op: Transit
 5. Vul in de pop up de juiste gegevens in van vandaag (let vooral ook op de plaats waar u momenteel verblijft, of deze anders is dan uw geboorteplaats) en klik op OK
 6. Het programma maakt nu automatisch een transithoroscoop van uw geboortehoroscoop.
 7. Klik nu nogmaals op: Bestand
 8. Kies in het menu voor ‘synastry’.
 9. Klik op ‘Bi-wheel’ en klik als eerste uw geboortehoroscoop aan en als tweede de transithoroscoop (heelal vandaag)
 10. Het programma maakt nu een dubbele horoscooptekening van uw geboortehoroscoop plus het ‘screenshot’ van het heelal vandaag. (zie afbeelding hierboven)

In deze dubbele geboortetekening bevindt zich in de middelste cirkel de ene horoscoop. De buitenste ring toont de andere horoscoop.

Links van de tekening vindt u in in twee verticale rijen de gegevens van elke horoscoop. De ene rij geeft informatie over de ene horoscoop, de andere rij over de andere horoscoop.

Voorbeeld:

Bij de berekening van de persoonlijke daghoroscoop laten we deze informatie even buiten beschouwing. Om verwarring te voorkomen beperken we ons even tot de ruitjestabel waar de aspecten te vinden zijn.

Onder de twee verticale rijen vindt u namelijk de overzichtelijke vierkante ruitjestabel. Hierin ziet u in één oogopslag of er sprake is van belangrijke aspecten tussen de planeten van uw geboortehoroscoop en de transithoroscoop (zie voorbeeldtekening hierboven).

Ziet u de ruitjestabel niet staan, is deze te vinden in de verticale rij geheel rechts in het scherm, klikt u hier het pictogram van de grafiek met vierkante, gekleurde blokjes aan.

Op deze manier kunt u zelf bekijken op welke manier de planeten die nu aan de hemel staan de planeten in uw geboortehoroscoop raken.

Let op: In een bi-wheel behoren in de geruite aspecten tabel de planeten in de horizontale lijn (bovenaan) toe aan de buitenste horoscoop. De planeten in de verticale lijn behoren toe aan de binnenste horoscoop.

Bekijkt u in de tabel of de aspecten toenemend > zijn of afnemend <. Toenemende aspecten versterken de invloed (staat nog te gebeuren), afnemende aspecten zwakken de invloed af (is grotendeels al achter de rug).

Daghoroscoop specifiek thema

Wilt u graag een specifieke horoscoop trekken over een speciaal thema, bijvoorbeeld omdat u  exact wilt weten wat u vandaag op liefdesgebied te wachten staat, bekijkt u dan:

 • welke planeten zich in de geboortehoroscoop het Zevende Huis (Huis van liefde, relaties en partnerschappen) bevinden
 • of deze planeten aspecten maken met de ‘vandaag horoscoop’
 • wat in de geboortehoroscoop de Huisheer is van het Zevende Huis (Huis van liefde, relaties, partnerschappen), dit is uw persoonlijke liefdesplaneet
 • in welk Huis deze zich in de geboortehoroscoop bevindt. Dit is namelijk het gebied waarin liefde vandaag een belangrijke rol speelt of het gebied dat vandaag invloed heeft op uw liefdesleven.
 • welke aspecten deze planeet maakt met de planeten in de ‘vandaag horoscoop’.

Wilt u graag weten wat u op financieel gebied te wachten staat, kijkt dan naar

 • welke planeten zich in de geboortehoroscoop in het Tweede Huis (Huis van geld en bezit) bevinden
 • of deze planeten aspecten maken met de ‘vandaag horoscoop’
 • wat in de geboortehoroscoop de Huisheer is van het Tweede Huis (Huis van geld en bezit), dit is uw persoonlijke geldplaneet
 • in welk Huis deze zich in de geboortehoroscoop bevindt. Dit is namelijk het gebied waarin geld vandaag een belangrijke rol speelt of het gebied dat vandaag invloed heeft op uw financiën.
 • welke aspecten deze planeet maakt met de planeten in de ‘vandaag horoscoop’

Laten we eens kijken:

Voorbeeldduiding persoonlijke daghoroscoop

Wat is vandaag belangrijk voor mij op liefdesgebied?

 • We zien hier dat in de geboortehoroscoop (buitenste ring) mijn Zevende Huis (Huis van liefde, relaties en partnerschappen) in Boogschutter staat.
 • Dat betekent dat mijn persoonlijke liefdesplaneet Jupiter is. (Jupiter heerst over Boogschutter)
 • Het Zevende Huis is leeg, dus kan ik direct verder gaan met de locatie van Jupiter
 • Jupiter staat in mijn geboortehoroscoop in het Achtste Huis (Huis van seks en transformatie)
 • Hieruit kunnen we opmaken dat seksualiteit vandaag een belangrijke rol vervult.
 • De aspecten die Jupiter in mijn geboortehoroscoop maakt met de vandaag-horoscoop zijn: Jupiter oppositie Venus (toenemend), Jupiter vierkant Jupiter (toenemend)
 • In het kort:

Jupiter oppositie Venus is een mooi aspect dat een gunstige uitwerking heeft op relaties. Zeker als je een nieuwe relatie wilt aangaan is dit zeer positief. Je hebt veel behoefte aan liefde maar wilt ook graag liefde geven.

Echter, waar Venus zich graag wil binden, heeft Jupiter behoefte aan vrijheid. De kans bestaat dus dat de ene partner graag meer ruimte wil terwijl de ander zich juist wat bezitteriger opstelt. Het is belangrijk om hier een gulden middenweg in te vinden waar beide partners zich goed bij voelen.

Jupiter vierkant Jupiter laat zien dat het belangrijk is om niet te overdrijven en niet teveel te geven dan gezond is. Liefde geven is prima, iemand verstikken moet je niet willen. Jupiter is de planeet van vermeerdering dus meer seks is mogelijk gewenst, al is het ook belangrijk om onder ogen te zien dat overdaad schaadt. Ook hier.

 

Voor meer info over de Huizen en planeten plus hun bijbehorende thema’s klikt u >HIER.

Meer over de Huisheren/Huisheersers leest u >HIER.

Duidelijke informatie over de symboliek en betekenis van aspecten vindt u >HIER.

Heeft u liever alle informatie overzichtelijk in boekvorm zodat u met behulp hiervan zelf een passend verhaal kunt maken van uw horoscopen, kan ik u onderstaande boeken zeer aanraden.

Planeten in Teken, Huis en Aspect

Planeten in Transit

Analyse van aspecten

Planeten & Aspecten in de Horoscoop

Leer negatieve aspecten positief te duiden

 

Astrologie blog >HOME