Nathaliekriek.nl

Tarieven tekstschrijver

tarieven tekstschrijver

Welke tarieven hanteer ik als tekstschrijver? En is dit per uur, per woord, per pagina of per opdracht? Het lijkt me handig hier direct open kaart over te spelen. Om onaangename verrassingen achteraf te voorkomen spreek ik het liefst een vaste prijs af per opdracht. Dit geldt zowel voor mediabedrijven die mij inhuren als tekstschrijver als voor ondernemers en (kleine) zelfstandigen die van mijn diensten gebruik willen maken voor PR-doeleinden of het schrijven van webteksten.

Omgerekend ligt mijn woordprijs ongeveer rond de €  0,16. Een exacte prijsopgave kan ik pas maken nadat u mij uw wensen kenbaar hebt gemaakt, maar ik kan u wel alvast een richtprijs geven zodat u weet waar u ongeveer rekening mee kunt houden.

Bij mediabedrijven is er meestal een vast budget beschikbaar per artikel of column. Soms wordt me  gevraagd – vooral wanneer er sprake is van een samenwerkingsverband voor langere tijd – zelf een offerte te maken. Word ik benaderd door een zelfstandig ondernemer, maken we doorgaans van te voren een afspraak met het oog op mijn tarief per uur, per woord, per pagina of per opdracht. Ook dit wordt netjes in een offerte zwart op wit gezet.

Mijn uurtarief ligt – afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de opdracht – tussen de € 70,00 en € 100,00 per uur exclusief BTW. Op basis hiervan plus de tijd die ik verwacht kwijt te zijn aan het schrijven van uw tekst(en) bepaal ik de prijs van de door u gewenste content.

Indien er sprake is van spoed waarbij u de teksten binnen enkele uren in uw bezit wilt hebben, hanteer ik een spoedtoeslag van 25 tot soms 100% afhankelijk van de omstandigheden. Dit geldt ook voor opdrachten waarbij ik ’s nachts of in het weekend zal moeten doorwerken.

Onderaan deze pagina vindt u mijn tarieven (richtprijzen) voor: schrijven, herschrijven, redigeren, corrigeren en het bedenken van passende slogans.

Diensten

Voor we verder gaan met de tarieven die ik hanteer, zal ik u eerst wat meer uitleg geven omtrent de verschillende diensten die ik  aanbied:

Slogan of pay-off:

Het hanteren van een opvallende slogan of pay-off is dé manier om uw website, merk, bedrijf of product op een opvallende en creatieve manier te ondersteunen én te promoten. Een slogan (kort maar krachtige reclameboodschap) gebruikt u tijdens de ondersteuning van een campagne of speciale actie, de pay-off (maakt duidelijk waar uw bedrijf voor staat) zet u in uw mail handtekening, op uw visitekaartje, op de gevel van uw pand, de bedrijfswagen, op stickers en uiteraard op uw website.

Hoe vaker mensen uw slogan of pay-off zien, hoe eerder zij bij het horen van ‘die ene oneliner‘ aan u of uw bedrijf zullen denken, dus spread the word!

Enkele voorbeelden van ijzersterke slogans door de jaren heen:

 • Mmm, van Mora..
 • Bloemen houden van mensen.
 • Het Zwitserlevengevoel.
 • Echt Hema.
 • Ik vind ’t gewoon lekker.
 • Wie is er niet groot mee geworden.
 • Melk de witte motor.
 • U moet de groenten van Hak hebben.
 • Koning Keizer Admiraal, Popla kennen ze allemaal.
 • Schat, staat de Bokma koud?
 • Zo, nu eerst een Bavaria.
 • Heerlijk, helder Heineken.
 • Een beetje vreemd maar wel lekker.
 • Even Apeldoorn bellen.
 • Biertje?
 • What else?

Mijn eigen pay-off voor Open Kaart Producties is al jaren: ‘schrijft voor u de sterren van de hemel’. Ooit had ik een praktijk voor astrologie (VIP Astro), waarvoor ik had bedacht: ‘because we all deserve to shine’. Een goede pay-off prikkelt en spreekt de potentiële klant ‘persoonlijk’ aan waardoor deze zich direct in de uitspraak herkent of zich ermee vereenzelvigt!

Wilt u ook een eigen slogan of pay-off? Ik maak er vijf!

Vijf!… Omdat u wilt kunnen kiezen.

Schrijven:

Hoewel u exact weet welke informatie u wilt publiceren, heeft u geen idee hoe dit alles op de juiste manier te verwoorden. Middels een persoonlijk gesprek, via de telefoon of per e-mail (wat u het prettigst vindt) legt u mij uit wat de bedoeling is, zodat ik de hele tekst voor u kan schrijven. Ik neem al het werk voor mijn rekening; het enige wat u hoeft te doen is mij naderhand laten weten of u zich in de tekst kunt vinden. Ik luister altijd zeer goed naar mijn cliënten dus de kans dat dit niet het geval is, is gelukkig klein. Mocht het onverhoopt toch zo zijn, is er natuurlijk altijd ruimte voor wat kleine wijzigingen (bij de prijs inbegrepen).

Herschrijven

Deze tekst heeft u geheel in uw eigen woorden geschreven. Alle informatie klopt, alleen verdienen de opmaak, de zinsbouw en/of de spelling helaas niet de schoonheidsprijs. Dit kan beter! Gelukkig ziet u dit zelf ook in. Daarom bent u op mijn website terechtgekomen, zodat ik u hierbij kan helpen. De essentie van de oorspronkelijke tekst blijft in dit geval gewaarborgd. Immers, u weet als geen ander hoe u moet uitleggen wat u doet en wat uw klanten van u kunnen verwachten, alleen giet ik alle informatie in mooie, foutloze en goedlopende zinnen. Tevens bepalen we wat voor deze tekst de juiste tone-of-voice is. Hoe wilt u uw doelgroep aanspreken? Wat wilt u uitstralen? In goed overleg maken we hier samen absoluut iets moois van!

Redigeren

Deze content is eigenlijk al helemaal ready to rock. U heeft zelf de tekst dusdanig geschreven dat deze in principe klaar is voor publicatie. Het enige wat u wilt is dat ik de tekst grondig voor u controleer op eventuele spel – en grammaticafoutjes, woordgebruik en eventueel niet vloeiende zinnen, zodat de tekst daarna foutloos, duidelijk geformuleerd en prettig leesbaar direct online gezet kan worden.

Corrigeren

Deze tekst is prima zoals die is. Er wordt dan ook niets meer aan veranderd. De opmaak, de woordkeuze, de schrijfstijl en de zinsbouw blijven ongewijzigd. Het enige waar ik naar kijk is of er misschien toch niet ergens een typfout, spelfout of taalfout tussendoor is geslopen, of het grammaticaal gezien allemaal klopt en of u de interpunctie op de juiste wijze hebt toegepast.

Tarieven teksten en slogans (excl. BTW)

Let wel, onderstaande tarieven zijn richtlijnen, gebaseerd op mijn gemiddelde uurloon en de tijd die ik vermoed bezig te zijn met uw opdracht. Indien u mij vraagt een artikel te schrijven over een onderwerp waarmee ik niet of nauwelijks bekend ben, zal ik eerst de nodige research moeten verrichten hetgeen zal worden doorberekend in de prijs. Blijkt dit werkelijk het geval, zal ik u dit van te voren laten weten.

Welke optie u ook kiest, ik rond mijn werkzaamheden altijd af met een gratis extra correctieronde. Uw teksten worden gecheckt en gedubbelcheckt!

Slogan/Pay-off:

€ 475,00 per vijf voorstellen

of

€ 300,00 per drie voorstellen

Schrijven:

€ 70,00 per pagina 300 – 400 woorden.

€ 80,00 per pagina 400 – 500 woorden.

€ 100,00 per pagina 500 – 600 woorden.

€ 250,00  ‘over mij’ pagina incl. interview en research.

Herschrijven:

€ 50,00 per pagina 300 – 400 woorden

€ 60,00 per pagina 400 – 500 woorden.

€ 70,00 per pagina  500 -600 woorden.

Redigeren:

€ 25,00 per pagina 300 – 400 woorden

€ 35,00 per pagina 400 –  500 woorden.

€ 45,00 per pagina 500 – 600 woorden.

Corrigeren:

€ 20,00 per pagina 300 – 400 woorden

€ 30,00 per pagina 400 – 500 woorden.

€ 40,00 per pagina 500 – 600 woorden.

SEO:

€ 20,00 toeslag per pagina

Heeft u nog vragen of wilt u geheel vrijblijvend een offerte laten maken, kunt u contact met mij opnemen via: info@nathalie-kriek.nl of middels het contactformulier op deze website.