Nathaliekriek.nl

Tarieven tekstschrijver

tarieven tekstschrijver

Welke tarieven hanteer ik als tekstschrijver? En is dit per uur, per woord, per pagina of per opdracht? Het lijkt me handig hier direct open kaart over te spelen. Om onaangename verrassingen achteraf te voorkomen spreek ik het liefst een vaste prijs af per opdracht.

Omgerekend ligt mijn woordprijs ongeveer rond de € 0,16. Dit komt ongeveer op € 64,00 per A4. exclusief BTW. Een exacte prijsopgave kan ik echter pas maken nadat u mij uw wensen kenbaar hebt gemaakt.

Mijn uurtarief ligt – afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de opdracht – tussen de € 70,00 en € 100,00 per uur exclusief BTW. Op basis hiervan plus de tijd die ik verwacht kwijt te zijn aan het schrijven van uw tekst(en) bepaal ik de prijs van de door u gewenste content.

Bij mediabedrijven is er meestal een vast budget beschikbaar per artikel of column. Soms wordt me  gevraagd – vooral wanneer er sprake is van een samenwerkingsverband voor langere tijd – om zelf een offerte te maken.

Word ik benaderd door een zelfstandig ondernemer, maken we doorgaans van te voren een afspraak met het oog op mijn tarief per uur, per woord, per pagina of per opdracht. Ook dit wordt netjes in een offerte zwart op wit gezet.

Indien er sprake is van spoed waarbij u de teksten binnen enkele uren in uw bezit wilt hebben, hanteer ik een spoedtoeslag van 25 tot soms 100% afhankelijk van de omstandigheden. Dit geldt ook voor opdrachten waarvoor ik ’s nachts of in het weekend zal moeten doorwerken.

Heeft u nog vragen of wilt u geheel vrijblijvend een offerte laten maken, kunt u contact met mij opnemen via: info@nathalie-kriek.nl of middels het contactformulier op deze website.