Tarot levenslotkaart

PAGINA ONDER CONSTRUCTIE

 

Berekening van de levenslot-getalkaart (niet reduceren)

Het levenslotgetal berekent u door uw ziels- en persoonlijkheidsgetal bij elkaar op te tellen. De som staat voor de tarotkaart die u laat zien wat belangrijk is voor u om te doen, welke actie u dient te ondernemen in dit leven.

Onderstaande tekst is eerder verschenen in het boek: Numerologie en Tarot in een Handomdraai.

Het boek is inmiddels uitverkocht maar tweedehands nog te bestellen via onderstaande link.

Numerologie en Tarot in een handomdraai

 

Voor meer interessante artikelen over tarot, zie het Tarot Blog.

Copyrights van de Rider Waite Tarot op deze pagina: U.S. Games Systems.

Rider Waite Tarotkaarten bestellen?>KLIK

 

 1. De Magiër als levenslotgetal-kaart

U dient in dit leven meer eigenschappen van de Magiër aan te nemen, u meer als de Magiër te gedragen en te doen zoals hij doet. De Magiër staat achter zijn tafel met daarop de vier elementen: een staf (vuur), een pentakel (aarde), een bokaal (water) en een zwaard (lucht). Deze staan voor intuïtie, creativiteit, emoties en praktisch denken. De Magiër is in staat om al deze elementen op de juiste manier te gebruiken zodat hij zijn eigen wensen kan vervullen. Boven zijn hoofd zweeft het lemniscaat: het symbool van oneindigheid. De oneindige band tussen onze wereld en het universum. Hij ontleent zijn kracht aan de kosmos om hier op aarde gedaan te krijgen wat hij wenst.

Probeert u in te zien hoe sterk uw innerlijke kracht eigenlijk is! Als u zover bent dat u uw fysieke én mentale krachten kunt bundelen, kunt u praktisch alles bereiken wat u wilt! Vraagt u niet aan anderen hoe zij iets aan zouden pakken of op zouden lossen, maar ga op uw eigen gevoel af. Wanneer u iets graag wilt, een bepaald doel voor ogen heeft, heeft u niemand nodig behalve uzelf om uw doel te bereiken. U zit over het algemeen goed in uw vel en bent intelligent en creatief.

Uw ideeën zijn vaak goed en u weet hoe bepaalde mensen een klein beetje te ‘manipuleren’, de juiste dingen te zeggen en te doen, om uw doel te bereiken. Uw geestelijke kracht is zo sterk dat het u negen van de tien keer lukt anderen dingen te laten doen die u graag wilt dat ze doen.

 

De actie die u in dit leven dient te ondernemen luidt:

l         Doe wat gedaan moet worden

l         Werk uw plannen uit

l         Durf uzelf te promoten, laat zien wat u kunt!

l         Wees niet bang om in de belangstelling te staan

l         Maak gebruik van uw talenten en vaardigheden

l         Durf creatief te zijn

l         Durf beslissingen te nemen

l         Gebruik uw wilskracht

 

 

 

 1. De Hogepriesteres als levenslotgetal-kaart

De Hogepriesteres laat met haar boek zien dat ze over veel kennis beschikt. De maan verwijst naar haar sterk ontwikkelde intuïtie. Ze is gekleed in het blauw, waardoor ze een rustige uitstraling heeft. Ze is geduldig, begripvol, wijs en intuïtief, soms zelfs paranormaal begaafd. De Hogepriesteres vertelt ons nog beter te leren en te dúrven luisteren naar wat onze intuïtie ons wil vertellen en de dingen met geduld en begrip te benaderen. Trekt u zich niets aan van wat anderen van u vinden of over u zeggen, maar probeert u op uw beurt ook niet te snel klaar te staan met een (voor)oordeel over anderen.

Richt u zich vooral op uzelf. Trek uw eigen plan en ga rustig uw eigen weg. Neem de tijd voor alles en leer geduldig te zijn. Goede ideeën hebben tijd nodig om te groeien en te rijpen, en niets is zo jammer als een goed idee te vroeg ten uitvoer te willen brengen, waardoor het mislukt, omdat het nog niet de juiste tijd ervoor was.

Wees geduldig, wacht af, denk rustig na en durf naar uw eigen Hogere Zelf te luisteren; het stemmetje binnenin dat u zo vaak dingen influistert, maar dat u soms negeert omdat u er toch nog niet helemaal op durft te vertrouwen. U dient in dit leven meer eigenschappen van de Hogepriesteres aan te nemen, u meer als de Hogepriesteres te gedragen en te doen zoals zij doet.

 

De actie die u in dit leven dient te ondernemen luidt:

l         Luister naar uw eigen intuïtie

l         Leer geduld hebben

l         Verdiep u in spiritualiteit

l         Ontdek uw verborgen talenten en gebruik ze!

l         Bewaar uw kalmte

 

 1. De Keizerin als levenslotgetal-kaart

Als u goed naar de Keizerin kijkt, zal het u opvallen dat zij in verwachting is en dat het symbool van vrouwelijkheid duidelijk op de kaart zichtbaar is. Ze zit in een natuurrijk gebied waar alles groeit en bloeit, en aan haar voeten ligt heerlijk rijp fruit. Deze kaart staat duidelijk voor groei en bloei, en wel op alle gebied, of u zich momenteel bezighoudt met een nieuwe baan, een nieuwe relatie of plannen heeft een gezin te stichten. Ook creatieve ideeën die in uw gedachten ronddwarrelen hebben tijd nodig om te groeien en te rijpen, en wanneer u deze kaart te zien krijgt, betekent het vaak dat het nu het juiste moment is om deze ideeën ten uitvoer te brengen. Het is de tijd om de vruchten te plukken van hard werk dat u eerder heeft geleverd. De tijd is rijp!

Durf vertrouwen te hebben in uw ideeën en probeer op te merken wanneer de tijd rijp is om actie te ondernemen. Geniet van alles wat u doet, ook (vooral!) van de liefde en uw eigen creativiteit. Blijf niet alleen maar nadenken, maar durf ook naar buiten te dragen wat u denkt en voelt. Flirt, lach, maak plezier en wees aantrekkelijk! Verzorg uzelf, maak uzelf mooi en kom voor de dag, laat uzelf zien en durf! Maak duidelijk wat u wilt, maar neem ook voldoende rust. Het is jammer als u uw plannen niet ten uitvoer kunt brengen omdat u te moe bent. Een goede nachtrust en voldoende ontspanning doen wonderen; beweeg, sport, wandel, en eet gezond en regelmatig! Ook dit werkt mee aan het slagen van uw plannen en uw toekomst. U dient in dit leven meer eigenschappen van de Keizerin aan te nemen, u meer als de Keizerin te gedragen en te doen zoals zij doet.

 

 

 

De actie die u in dit leven dient te ondernemen luidt:

l         Leer genieten van wat u heeft

l         Geloof in de (komende) resultaten van wat u doet

l         Ga naar buiten, wandel, geniet van de natuur of werk in de tuin

l         Besteed aandacht aan uw gezin en/of huiselijk leven

l         Beweeg

l         Ontwikkel uw creatieve talenten

 

 1. De Keizer als levenslotgetal-kaart

U dient in dit leven meer eigenschappen van de Keizer aan te nemen, u meer als de Keizer te gedragen en te doen zoals hij doet. De keizer zit op zijn koude stenen troon. Hij denkt meer met zijn verstand dan met zijn gevoel en de ramskop op zijn troon laat ons zien dat hij soms behoorlijk koppig kan zijn. Hij heeft de dingen graag volgens zijn wil en met de scepter probeert hij alles onder controle te houden. Soms iets te… Wees eerlijk, probeer met een nuchtere kijk op het leven rechtdoorzee te zijn. Probeert u zichzelf niet te verstoppen achter een masker of een niet werkelijk gemeende glimlach, maar durf uzelf te zijn. Durf ‘nee’ te zeggen als u ergens geen zin in hebt. Zo voorkomt u dat kleine irritaties finaal uit de hand lopen en ruzies of zelfs breuken veroorzaken in vriendschappen en relaties. Uw levensles is anderen duidelijk maken wat u werkelijk wilt (of juist niét wilt!) Wanneer u leert ‘nee’ te zeggen, zult u merken dat er geen mensen meer op uw pad komen die u dingen vragen waar u eigenlijk geen zin in hebt. De Keizer als levenslotgetal-kaart staat voor duidelijk zijn, eerlijk zijn en uw eigen mening verkondigen.

 

De actie die u in dit leven dient te ondernemen luidt:

l         Schep orde en regelmaat in uw leven

l         Bewaar uw zelfbeheersing

l         Geef uw grenzen aan

l         Denk met uw verstand in plaats van met uw gevoel

l         Laat uzelf niet commanderen door iemand in uw omgeving

l         Kom voor uzelf op

 

 

 

 1. De Hogepriester als levenslotgetal-kaart

U dient in dit leven meer eigenschappen van de Hogepriester aan te nemen, u meer als de Hogepriester te gedragen en te doen zoals hij doet. De Hogepriester heeft eigenlijk twee betekenissen. De afbeelding stelt een leraar voor die zijn leerlingen alles vertelt wat hij weet, en zij luisteren leergierig naar wat hij hun te vertellen heeft. In zijn hand houdt hij de sleutel die leidt naar de waarheid, naar de antwoorden waarnaar u op zoek bent. De vraag is hier: bent u de leraar of de leerling? Begeleidt u anderen of wordt u zelf begeleid? Bent u op zoek naar antwoorden of geeft u ze aan zoekenden?

Wat u vooral dient te leren in dit leven is dat het geen schande is om goede raad van iemand aan te nemen die misschien iets meer levenservaring heeft of zelfs deskundig is op een bepaald gebied waar u zelf geen of weinig kaas van heeft gegeten. Iedereen heeft zo op zijn eigen manier verstand van het een of ander, en het is zeker niet gek om iemand anders om raad te vragen als u er zelf even niet meer uit komt. Twee weten tenslotte meer dan één. Goede raad vraagt u niet alleen aan een vriend, een vriendin of aan een familielid, maar bijvoorbeeld ook aan een therapeut of jurist. De Hogepriester geeft raad op ieder gebied en laat u zien dat u zich zeker niet hoeft te schamen om bijvoorbeeld een psycholoog of therapeut in te schakelen. Integendeel, het kan u juist een duwtje in de goede richting geven; misschien zelfs het laatste duwtje dat u nodig had om weer verder te kunnen. Als alles juist prima verloopt in uw leven, laat de Hogepriester zien dat het misschien niet eens zo’n gek idee is om anderen te begeleiden zoals u misschien zelf ooit bent begeleid. Dit kan zowel als leerkracht zijn op een basisschool als op vriendschappelijke wijze, waarbij u therapeutische hulp verleent aan een vriend in nood.

 

De actie die u in dit leven dient te ondernemen luidt:

l         Leid een traditioneel leven

l         Verdiep u in een religie of spiritualiteit

l         Durf om raad te vragen

l         Wees bereid anderen te steunen

l         Wees loyaal

l         Leer uzelf discipline aan

 

 

 1. De Geliefden als levenslotgetal-kaart

U dient in dit leven meer eigenschappen van de Geliefden aan te nemen, u meer als de Geliefden te gedragen en te doen zoals zij doen. De Geliefden laten ons zien dat ze heel veel van elkaar houden, dat er veel liefde is om u heen, maar ook dat u voor een belangrijke keuze staat. Dit kan op liefdesgebied zijn, maar ook op het gebied van vriendschap, werk, wonen, etc. Eva houdt de maan vast, Adam de zon, dus de keuze is belangrijk, want wat moet je kiezen? Dag of nacht? Zon of maan, licht of duisternis? Zonder het een kan het ander niet bestaan, dus dient u zeer goed na te denken welke keuze u maakt, omdat deze van groot belang kan zijn voor de rest van uw leven.

 

 

 

Leer beslissingen nemen met uw gevoel in plaats van alleen met uw gezond verstand en logisch denken. Soms zegt uw gevoel iets heel anders dan wat uw verstand u zegt. De Geliefden laten ons zien dat een keuze niet zomaar gemaakt dient te worden, maar dat hier heel goed over nagedacht moet worden. Toch is het belangrijk om de uitkomst van uw denken te staven met uw intuïtie. Wanneer u uw gedachten over een bepaalde situatie heeft laten gaan en u denkt dat u een keuze heeft kunnen maken, wat zegt uw hart hier dan over? Sluit dat aan bij uw verstand, of zegt uw gevoel toch iets anders? De Geliefden laten u zien dat u keuzes zou moeten maken met gezond verstand, logisch denken én vooral ook met uw gevoel.

 

De actie die u in dit leven dient te ondernemen luidt:

l         Durf keuzes te maken

l         Handel naar uw gevoel

l         Besteed aandacht aan uw relatie of de liefde

l         Doe wat goed is voor uzelf

 

 1. De Zegewagen als levenslotgetal-kaart

U dient in dit leven meer eigenschappen van de menner van de Zegewagen aan te nemen, u meer als de menner van de Zegewagen te gedragen en te doen zoals hij doet. De Zegewagen is vertrokken! Hij weet precies wat hij wil en is op weg naar zijn bestemming. Hij heeft een zwart paard en een wit paard, die soms allebei een andere kant op willen, dus zijn weg naar zijn eindbestemming zal niet altijd over rozen gaan. Soms zal hij op wat tegenslag stuiten, maar dat deert hem niet. Hij weet, na lang nadenken, wat hij wil en zet zich 100% in om zijn doel te bereiken!

Leer niet alleen op uw verstand te vertrouwen, maar… vooral ook op uw gevoel en uw intuïtie! Leer hoe u intuïtie én verstand perfect kunt combineren. Bedenk goed wat de voors en tegens kunnen zijn; maak dan een keuze met uw verstand, luister naar uw gevoel bij wijze van ‘second opinion’ en voelt het dan goed: ga ervoor! Durf zo nu en dan een risico te nemen en wanneer u een keuze hebt gemaakt, ga dan recht op uw doel af. Wanneer u op deze manier te werk gaat, kunt u veel succes verwachten.

 

De actie die u in dit leven dient te ondernemen luidt:

l         Neem initiatief

l         Overwin uw innerlijke strijd

l         Ga recht op uw doel af

l         Houd uw emoties in de hand

l         Geef niet op

l         Houd zelfvertrouwen

l         Wees wilskrachtig

l         Wees assertief

l         Durf te leiden

 

 

 

 1. De Kracht als levenslotgetal-kaart

U dient in dit leven meer eigenschappen van de Kracht aan te nemen, u meer als de Kracht te gedragen en te doen zoals zij doet. De dame temt de leeuw. Hij geeft zich helemaal aan haar over; dit had ze nooit verwacht. De Kracht laat ons zien dat je soms in staat bent heel wat meer te bereiken dan je eigenlijk zelf dacht. Als je maar geduld hebt, doorzet, hoop en moed houdt, en… als je maar wilt! Je bent veel sterker dan je je realiseert en tot veel meer in staat dan je nu misschien verwacht. De Kracht heeft de zwakke plek van de leeuw ontdekt en in plaats van voor hem weg te rennen heeft ze hem getemd. Dit is ook direct uw levensles. Loop niet voor problemen weg, maar bekijk geduldig uw tegenstander van een afstandje en probeer in te schatten wat zijn of haar zwakke plek is. Laat nooit zien dat u onzeker of bang bent, want dat zal ertoe leiden dat uw tegenstander of concurrent zich juist sterker en machtiger gaat voelen ten opzichte van u, en dat is nu net niet de bedoeling! Wanneer uw tegenstander ziet dat u juist kalm blijft, niet bang bent en zelfverzekerdheid uitstraalt, zal hij of zij vanzelf afdruipen en wint u de strijd zonder te hoeven strijden! Het maakt ook niet uit wat u doet; belangrijk is hoe u het doet. Kent u het spreekwoord: “Wie niet sterk is moet slim zijn”? Als u geduldig uw kans afwacht en vervolgens op de juiste manier handelt, zult u zo veel meer kunnen bereiken dan u ooit voor mogelijk heeft gehouden.

 

De actie die u in dit leven dient te ondernemen luidt:

l         Heb geduld

l         Tel tot 10…

l         Houd vertrouwen in uzelf

l         Houd moed

l         Wees tolerant

l         Houd uw ogen open en observeer

l         Wees tactvol

 

 1. De Kluizenaar als levenslotgetal-kaart

U dient in dit leven meer eigenschappen van de Kluizenaar aan te nemen, u meer als de Kluizenaar te gedragen en te doen zoals hij doet. De Kluizenaar (Heremiet) is zoekende. Hij schijnt met zijn lamp vooruit om het juiste pad te vinden. Maar alles waar hij naar op zoek is, zit in hemzelf. Hij zou zijn lampje naar binnen moeten schijnen en daar op zoek moeten gaan. Wat hij daar vindt, kan hij vervolgens naar buiten toe uitdragen, zodat hij voor anderen een lichtje kan zijn! Durf anders te zijn. Durf uw eigen weg te gaan, durf ‘nee’ te zeggen, durf zo nu en dan afstand te nemen van anderen om eens goed na te denken over hetgeen u zélf graag zou willen… en dit vervolgens ook uit te voeren! Soms is een poosje alleen zijn de enige manier om tot jezelf te komen. Een innerlijke zoektocht is geen overbodige luxe. Bekijk anderen eens van een afstandje in plaats van heel dichtbij en u zult merken dat het observeren van anderen veel van uzelf naar boven brengt. Bent u het met hen eens? Ja? Waarom? Nee? Waarom niet? Wat zou u de juiste manier vinden om te handelen en waarom doet u dit dan niet?

 

 

 

Wees uzelf, ook al is dit ‘anders’ dan iedereen van u verwacht en reageert men zelfs niet altijd even begripvol. Als u geen zin hebt om naar een feestje te gaan, zegt u dan gewoon ‘nee’. Als u geen zin hebt om op de hond van de buren te passen, wees dan eerlijk. Niet iedereen zal het u in dank afnemen, maar u zult zich er een stuk prettiger bij voelen!

 

De actie die u in dit leven dient te ondernemen luidt:

l         Neem tijd voor uzelf

l         Zeg ‘nee’ wanneer u ergens geen zin in hebt

l         Wees discreet

l         Laat u niet opjagen

l         Mediteer

l         Verkrijg zelfkennis

l         Studeer en/of vraag raad aan een mentor

l         Verdiep u in spiritualiteit

 

 1. Het Rad van Fortuin als levenslotgetal-kaart

U dient in dit leven meer eigenschappen van het Rad van Fortuin aan te nemen, u meer als het Rad te gedragen en te doen zoals het Rad doet. Het Rad laat ons zien dat het leven soms op dezelfde manier werkt als het Rad van Fortuin. Het leven is soms een risico durven nemen en soms erop hopen dat het Rad (het ‘Lot’) op een goed moment stopt met draaien, zodat je geluk hebt. Wat heel belangrijk is, is juist niet af te wachten wat ‘het Lot’ ons brengt, maar het lot zélf te bepalen! Neem het heft in eigen handen. Wacht niet af waar het Rad stopt met draaien, maar durf er zelf op een juist moment van af te springen om je eigen geluk te bepalen en hiermee je eigen lot een handje te helpen voor je jaar in jaar uit met het Rad in hetzelfde kringetje meedraait!

Laat succes niet afhangen van ‘toeval’, maar werk er zélf naartoe! Soms kunt u steeds in hetzelfde kringetje rond blijven draaien en toch telkens weer dezelfde fouten maken. Leer hiervan, neem zo nu en dan een risico en bepaal uw eígen lot!

Wacht niet af, denk niet: het is nu eenmaal zo. Berust niet in ‘het Lot’, maar bepaal het lot zélf, want het kan! Word wakker en onderneem zelf eens actie!

 

 

 

De actie die u in dit leven dient te ondernemen luidt:

l         Durf zelf nieuwe deuren te openen

l         Sta open voor veranderingen

l         Durf het heft in handen te nemen

l         Sla een andere weg in

l         Wacht niet af, maar onderneem zelf actie

 

 1. De Gerechtigheid als levenslotgetal-kaart

U dient in dit leven meer eigenschappen van de Gerechtigheid aan te nemen, u meer als de Gerechtigheid te gedragen en te doen zoals zij doet. De Gerechtigheid zit hier na te denken en houdt hierbij haar weegschaal met de linkerhand vast om alles tegen elkaar af te wegen. Links is de kant van het gevoel, de intuïtie, dus het afwegen van alle voors en tegens doet zij op gevoel. Met de rechterhand, de kant van het verstand, de ratio, houdt zij haar zwaard omhoog waarmee ze oordeelt. Deze kaart laat ons zien dat alles eens héél goed overdacht dient te worden, maar wat zéér belangrijk is, is dat u hierbij vooral heel eerlijk naar uzelf dient te zijn! En ook uw eigen gedrag en gedachten moet durven beoordelen! Wat wilt u wel, maar vooral ook: wat wilt u níét!? Wat zegt uw gevoel en wat zegt uw verstand? Eerlijk zijn tegen uzelf is niet altijd gemakkelijk. Soms is het echter wel noodzakelijk om uw leven, maar ook uw eigen gedrag en gedachtegang op tijd een andere wending te geven…

Probeer uzelf niet telkens af te vragen als zich een vervelende gebeurtenis voordoet: “Waarom overkomt mij dit?” Iedereen krijgt de lessen voorgeschoteld die hij nodig heeft om te leren en iedere gebeurtenis vindt plaats met een reden. Probeer uit iedere minder leuke of zelfs nare gebeurtenis een les te trekken. Waarom is dit gebeurd? Wat was uw eigen aandeel hierin? Welke les kunt u hiervan leren? Grote kans dat, wanneer u vlot uw lessen leert, u steeds minder vaak te maken zult krijgen met tegenslagen. Als u daarentegen eigenwijs blijft en uw lessen niet wilt leren of kunt zien, zult u telkens weer dezelfde tegenslagen of vervelende mensen (relaties, collega’s, vriendschappen etc.) op uw pad tegenkomen. Net zolang tot u wél uw les leert…

 

De actie die u in dit leven dient te ondernemen luidt:

l         Neem verantwoordelijkheid voor uw eigen daden

l         Wees rationeel

l         Wees objectief

l         Maak de balans op voor uzelf

l         Maak keuzes op basis van uw verstand

l         Wees te allen tijde eerlijk naar uzelf en naar anderen toe

l         Wees rechtvaardig

l         Ken de wet van oorzaak en gevolg

 

 

 

 1. De Gehangene als levenslotgetal-kaart

U dient in dit leven meer eigenschappen van de Gehangene aan te nemen, u meer als de Gehangene te gedragen en te doen zoals hij doet. We zien de Gehangene op zijn kop hangen, vastgebonden aan een boom. Hij lijkt erin te berusten en geduldig te wachten tot er iemand langskomt om hem te bevrijden. Dit is ook hetgeen u zelf zou moeten doen: berusten in uw lot en geduld hebben. De tijd die u doorbrengt met wachten, kunt u beter gebruiken om alles rustig te overdenken en nieuwe te plannen maken, dan geforceerd proberen los te komen. Dit zal niet lukken, maar juist averechts werken, en in plaats van los te komen zult u alleen maar verder in de knoop komen te zitten. Offert u uw tijd op om tot een beter inzicht te kunnen komen. Dat is de boodschap die de Gehangene ons geeft. Berust, denk na en offer iets van uzelf op om uiteindelijk verder te kunnen komen. Leer uw krachten te sparen en geduld te hebben. Kijkt u naar de Gehangene op de kaart. Hij hangt ondersteboven, maar doet geen enkele moeite om los te komen. Hij blijft kalm, omdat hij weet dat wanneer hij zich in allerlei bochten zou gaan wringen om proberen los te komen, het waarschijnlijk niets uithaalt en hij alleen maar moe zal worden. Hij maakt gebruik van deze tijdelijke stilstand om goed na te denken. Ondertussen wacht hij op een voorbijganger die hem los kan maken.

Dat is uw levensles: leer geduld hebben en spaar uw energie als u in de problemen zit. Onderneem geen enkele actie om de situatie te verbeteren, want dit zou alleen maar averechts kunnen werken. Probeer de problemen van een andere kant te bekijken en wacht af tot zich vanzelf een goede kans voordoet of dat er hulp wordt geboden. Vermoei uzelf niet onnodig, maar blijf rustig en denk na. Wanneer u op deze manier leert denken, zal er een grote (positieve) ommekeer in uw leven plaatsvinden.

 

De actie die u in dit leven dient te ondernemen luidt:

l         Durf van gedachten te veranderen

l         Gebruik wachttijd om rustig na te denken

l         Heb geduld

l         Probeer niet krampachtig oplossingen te bedenken

l         Bekijk de dingen eens vanuit een ander perspectief

l         Durf los te laten, zodat u weer voort kunt gaan

l         Blijf niet hangen in uitzichtloze situaties

l         Schrap het woord ‘zelfmedelijden’ uit uw woordenboek

 

 

 

 1. De Dood als levenslotgetal-kaart

U dient in dit leven meer eigenschappen van de Dood aan te nemen, u meer als de Dood te gedragen en te doen zoals hij doet. We zien hier de Dood met zijn cape en zijn zeis om alles af te kappen. Voor velen een angstaanjagende aanblik. Toch is hier slechts sprake van een symbolische kaart en niet van een kaart die de werkelijke dood aankondigt. Symbolisch betekent deze kaart dan ook: sluit het verleden af en… sta open voor een nieuw begin. Want de Dood betekent niet alleen ‘dood’, hij betekent ook: ‘geboorte’. Wanneer er iets sterft, wordt er ook iets nieuws geboren; wanneer er iets verdwijnt, komt er iets anders voor in de plaats; wanneer er één deur dichtgaat, wordt een andere geopend.

Het nadeel bij deze kaart, de Dood, is dat men nog niet weet wat het nieuwe zal zijn, en men zich daarom aan het oude vertrouwde vastklampt, zelfs al weet men dat dit oude ook zijn beste tijd heeft gehad…

Leert u het oude loslaten! U kunt het verleden vaak maar moeilijk afsluiten, waardoor u zich vastklampt aan iets dat allang uit uw leven verdwenen had moeten zijn. Dit kan gaan om een relatie die allang is doodgebloed, een vriendschap met iemand met wie u niets meer gemeen heeft, een vervelende baan die u geen uitdaging of plezier meer biedt, etc.

U houdt zich vast aan wat u heeft, omdat u bang bent voor wat komen gaat. Maar op deze manier ontneemt u zich iedere kans verder te komen op welk gebied dan ook. Durf los te laten en open te staan voor nieuwe dingen, nieuwe mensen en sluit het verleden af! U doet zichzelf werkelijk te kort als u zich maar blijft vastklampen aan dingen die allang niet meer goed voor u en uw ontwikkeling zijn!

 

De actie die u in dit leven dient te ondernemen luidt:

l         Durf het verleden af te sluiten!

l         Ontdoe u van zaken die niet meer nodig zijn

l         Sta open voor verandering en vernieuwing

l         Klamp u niet meer vast aan dingen die echt voorbij zijn

l         Verbreek vriendschappen en/of relaties wanneer ze echt niets meer

toevoegen aan uw bestaan

 

 1. De Gematigdheid als levenslotgetal-kaart

U dient in dit leven meer eigenschappen van de Gematigdheid aan te nemen, u meer als de Gematigdheid te gedragen en te doen zoals hij doet. De engel van de Gematigdheid staat met één voet op het land en met één voet in het water. Op die manier blijft hij in balans. Hij jongleert met ballen, waaruit blijkt dat hij op de juiste manier in evenwicht is. In veel andere tarot decks wordt de Gematigdheid afgebeeld met twee bekers waaruit vloeistof van de ene beker in de andere wordt gegoten. De betekenis blijft hetzelfde: de Gematigdheid laat zien dat het goed is om alles met mate te doen en dat hij hierdoor beter in balans komt. Met zichzelf, maar ook met zijn omgeving.

 

 

 

Leer tevreden te zijn met alles wat u hebt, zowel op het gebied van gezondheid als op materieel vlak, maar ook op het gebied van talenten en aanleg voor bijvoorbeeld muziek maken, schilderen en studeren. Staar u niet blind op wat een ander allemaal lijkt te hebben, maar kijk naar wat u zelf heeft en wees hier blij mee! Tel wat u heeft, niet wat u mist! Probeer een bepaalde rust te creëren in uw leven door alles met mate te doen.

Verspil geen kracht door tot diep in de nacht door te blijven werken of te studeren. Verspil geen energie door u op verschillende dingen tegelijk te richten, maar probeert u zich in één, hooguit twee zaken te specialiseren en richt hier al uw aandacht op. Des te groter is uiteindelijk uw kans van slagen.

 

De actie die u in dit leven dient te ondernemen luidt:

l         Leer zelfbeheersing te hebben

l         Stelt u zich tolerant op naar uw omgeving

l         Schenk aandacht aan uw gezondheid (beweging, voeding, rust)

l         Neem rust wanneer u hier behoefte aan heeft!

l         Wees matig met alles

l         Doe het wat rustiger aan

 

 1. De Duivel als levenslotgetal-kaart

U dient in dit leven geen(!) eigenschappen van de dienders van de Duivel aan te nemen, u minder(!) dan de dienders van de Duivel te gedragen en niet(!) te doen zoals zij doen. De Duivel heeft ons in zijn greep… dénken we! De ketens die om de nekken van de Duivelsdienders hangen zijn zo wijd dat ze deze op ieder gewenst moment over hun hoofd af zouden kunnen doen. We kiezen er zelf voor in een bepaald levenspatroon te hangen, we kiezen er zelf voor ons te laten domineren, we kiezen er zelf voor bepaalde gedachten vast te houden en we kiezen er zelf voor ons schuldig te blijven voelen, etc.

In principe kunnen we zo wegwandelen, de vrijheid tegemoet, maar… wíllen we dat wel? Of is het toch gemakkelijker de Duivel te blijven dienen en hem gewoon de schuld te geven van al het negatieve dat we zelf in ons leven toelaten?

Geef anderen niet de schuld van uw eigen gedachten en gevoelens die u afschrikken. Iederéén heeft goede en minder goede kanten, dat is menselijk. Durf te luisteren naar die stem binnen in u die zegt dat u best egoïstisch mag zijn, of verslaafd aan sigaretten, drank of andere genotsmiddelen, de stem die zegt dat u best ongeduldig en onverdraagzaam mag zijn, want… zijn we dat niet allemaal?! De stem die zegt dat u iedere dag seks ‘moet’ hebben? Of dat u ‘moet’ computeren of ‘moet’ tv- kijken? Voelt u zich prima bij al deze ‘aardse geneugten’ en doet u hier niemand kwaad mee? Prima! Maar… wat zegt de stem over het feit dat u met bepaalde mensen omgaat die een slechte invloed op u hebben en… dat u dit zelf toestaat? Wat zegt de stem over het feit dat u zich door uw partner laat domineren en commanderen, en u dit zelf toelaat? Of over het feit dat u zich nog steeds schuldig voelt om die ene daad en u zichzelf niet kunt (of wilt?) vergeven?

 

 

 

Wat de Duivel u wil laten zien, is dat u zélf de keuzes maakt die u maakt en dat u hier niemand verantwoordelijk voor kunt stellen, behalve uzelf! Zelfs als u wordt gedomineerd door uw partner, uw vader, moeder, of wie dan ook, want ú bent degene die anderen toestaat u zo te behandelen. Probeert u zich los te maken van mensen in uw omgeving die een slechte invloed op u hebben, die u dwingen tot bepaalde handelingen, die controle over u en uw leven willen hebben op een ongezonde manier. Bevrijd uzelf, u bent baas over eigen geest!

 

De actie die u in dit leven dient te ondernemen luidt:

l         Ontdoe u van verplichtingen die geen goede invloed op u hebben

l         Bevrijd uzelf uit een lastige situatie, het kan!

l         Blijf te allen tijde zelfstandig en onafhankelijk

l         Stop met slechte gewoonten

l         Gebruik uw gevoel voor humor

l         Wees niet materialistisch of afhankelijk van andere aardse geneugten (seks, genotsmiddelen)

l         Wanhoop niet!

l         Voelt u zich niet schuldig!

 

 1. De Toren als levenslotgetal-kaart

U dient in dit leven meer eigenschappen van de bewoners van de Toren aan te nemen, u meer als de bewoners van de Toren te gedragen en te doen zoals zij doen. De bliksem is in de Toren geslagen! Totaal onverwacht slaat het noodlot toe; de mensen vallen naar beneden, er is niets aan te doen, ze moeten het gewoon maar laten gebeuren en afwachten wat daarna komt. Maar… één geluk: alleen de top van de Toren staat in brand. De rest van de Toren staat nog steeds overeind; de fundering is nog intact. Dit betekent dat men nu stukje bij beetje opnieuw kan beginnen met het opbouwen van de Toren, en waarschijnlijk wordt deze nog mooier en steviger dan voorheen.

Leer op tijd in te zien wanneer een bepaalde periode ten einde is en wees het afscheid een stap voor! Wanneer u tegen beter weten in probeert te rekken wat eigenlijk al ‘klaar’ is, kan het zijn dat er plotseling iets gebeurt, er een grote tegenslag plaatsvindt of er een abrupt einde komt aan iets op een moment dat u het niet verwacht, om u te dwingen alsnog afscheid te nemen. Leert u ook niet bij de pakken neer te gaan zitten wanneer er iets gebeurt wat u totaal niet had verwacht en wat u als zeer onprettig, misschien zelfs rampzalig ervaart. Grote kans dat u naderhand zelfs opgelucht bent en blij bent dat dit is gebeurd, anders was u nooit van een bepaalde persoon losgekomen of had u zich nooit zelf durven bevrijden uit een vervelende relatie of een saaie baan.

Een onverwachte gebeurtenis, naar of niet naar, vindt nooit ‘zomaar’ plaats. Bedenk altijd: na regen komt zonneschijn, hier moet ik gewoon even doorheen voor het weer beter wordt. Met zo’n instelling komt u zelfs de grootste teleurstelling te boven.

 

 

De actie die u in dit leven dient te ondernemen luidt:

l         Blijf niet bij de pakken neerzitten

l         Zie tegenslagen als leermomenten!

l         Durf oude situaties los te laten, anders kan er iets gebeuren waardoor u

wel moet loslaten…

l         Kijk niet alleen naar dat wat verloren is, maar ook naar wat u nog heeft

l         Durf oude manieren van leven en denken los te laten

 

 1. De Ster als levenslotgetal-kaart

U dient in dit leven meer eigenschappen van de Ster aan te nemen, u meer als de Ster te gedragen en te doen zoals zij doet. De godin onder de Ster houdt twee kelken vast. De ene kelk vangt water op dat uit de rivier komt, de andere geeft het direct weer door aan de aarde waar het gras begint te groeien en de bloemen te bloeien. Het stroomt en stroomt, de bokalen raken nooit leeg. Wat de godin ontvangt geeft ze direct weer door en dat zouden wij ook moeten doen, met liefde, met kennis, met goede ideeën, zorgzaamheid, etc. Alle goede dingen die we ontvangen, zouden we moeten doorgeven aan anderen. Alleen op deze manier zal de wereld om ons heen er stukje bij beetje beter uit komen te zien. Niet alleen voor de mensen om ons heen maar vooral ook voor onszelf, want… wie goed doet, goed ontmoet, toch!?

Leer om onbaatzuchtig in het leven te staan. Probeer in te zien dat geven vaak leuker is dan ontvangen. Wees niet berekenend wanneer u iets geeft en ga er ook niet direct van uit dat u de volgende keer wel weer iets terugkrijgt van de persoon aan wie u iets heeft gegeven. Het leven is geen ruilhandel; u zult leren dat – wanneer u iets weggeeft en hiervoor niet direct iets terugkrijgt van degene aan wie u iets gegeven heeft – u toch een goed gevoel kunt hebben! Want waarom geeft u? Om er iets voor terug te krijgen of omdat het u een gevoel van voldoening geeft? In het laatste geval is het dan toch helemaal niet belangrijk of u wel of niet iets terugkrijgt?

Onbaatzuchtige mensen worden altijd beloond en u zult merken dat, wanneer u gul en liefdevol in het leven staat, vroeg of laat al uw dromen vanzelf waargemaakt zullen worden. Geloof in uzelf, in uw dromen.

 

 

De actie die u in dit leven dient te ondernemen luidt:

l         Houd hoop

l         Gebruik uw creativiteit op alle mogelijke manieren

l         Durf te geven zonder er iets voor terug te verlangen

l         Stel uw hart open

l         Mediteer of onderneem andere spirituele activiteiten

 

 1. De Maan als levenslotgetal-kaart

U dient in dit leven meer eigenschappen van de Maan aan te nemen, u meer als de Maan te gedragen en te doen zoals zij doet. De Maan staat hoog aan de hemel, maar de wolf en de hond zijn angstig. De Maan staat voor ons onderbewustzijn, dat wij slechts in dromen kunnen bereiken. De weg die op de kaart te zien is, leidt tot ver in de bergen, maar we weten niet waartoe deze weg leidt. We moeten dus ons gevoel volgen en luisteren naar onze intuïtie of het goed is deze weg te bewandelen. In onze dromen komen we ook vaak ons onverwerkte verdriet tegen, onze angsten, maar ook de mooie dingen die we stilletjes wensen. Toch staat de Maan meestal in verband met de duistere kant van ons onderbewustzijn. De kant waar we ons verdriet en onze angst, onze minder leuke ervaringen hebben verstopt… Leer beter te luisteren naar de stem in uzelf, uw eigen intuïtie. Leer ook te begrijpen wat uw dromen u willen vertellen. Sommige dromen bevatten boodschappen, maar deze moet u wel als zodanig leren herkennen. Wanneer u naar uw intuïtie leert luisteren, visioenen leert begrijpen en openstaat voor spontane ingevingen, zult u moeiteloos de weg in het donker, slechts verlicht door het schijnsel van de maan, kunnen vinden en zonder angst bewandelen. U wordt immers op tijd gewaarschuwd door uw innerlijke stem wanneer er gevaar dreigt.

Wat vooral belangrijk is, is dat u nare gebeurtenissen uit uw verleden (een moeilijke jeugd, het verlies van een dierbare, een ernstig ongeval, een gewelddadig voorval, etc.) leert verwerken in plaats van het voortdurend wegstoppen, anders zult u geen stap verder komen. Dat is wel een van uw belangrijkste levenslessen: oud zeer verwerken in plaats van continu wegdrukken, waardoor u er keer op keer mee wordt geconfronteerd in uw dromen en uw intuïtie hierdoor wordt verstoord of zelfs geblokkeerd.

 

De actie die u in dit leven dient te ondernemen luidt:

l         Houd uzelf niet voor de gek

l         Ga de confrontatie aan met uw angst in plaats van ervoor weg te lopen

l         Schenk aandacht aan uw dromen, zij bevatten boodschappen voor u!

l         Ontwikkel uw intuïtie en paranormale vermogens

l         Wees niet te zweverig, houd ondanks spirituele bezigheden beide voeten

op de grond

l         Blijf positief denken, voorkom depressies

l         Kijk goed om u heen; wie is te vertouwen en wie niet?

 

 

 

 1. De Zon als levenslotgetal-kaart

U dient in dit leven meer eigenschappen van de Zon aan te nemen, u meer als de Zon te gedragen en te doen zoals zij doet. Het kind dat naakt op het paard rijdt staat voor vertrouwen, de rode sjerp voor enthousiasme en de Zon voor positiviteit. Een heerlijke kaart die geen enkel negatief aspect bezit!

Leer positief te blijven, wees optimistisch, ook al zit het soms even tegen. Positieve gedachten trekken ook positiviteit aan, dus hoe positiever u in het leven staat, des te meer positieve gebeurtenissen zult u op uw pad tegenkomen. Durf niet alleen vertrouwen te hebben in de toekomst, maar ook in uzelf! Geniet van het leven en geloof dat alles goed komt. Neem initiatieven en streef uw doel na. Het kind op de kaart staat ook voor uw eigen innerlijke kind. Stel u open en heb vertrouwen in de manier waarop kinderen dat zo goed kunnen.

 

De actie die u in dit leven dient te ondernemen luidt:

l         Blijf te allen tijde optimistisch

l         Wees creatief

l         Blijf werken aan uw geluk; stilstand is achteruitgang en niets is vanzelfsprekend!

l         Richt uw aandacht op uw gezinsleven en kinderen

l         Zoek de zon op!

 

 1. Het Oordeel als levenslotgetal-kaart

U dient in dit leven meer eigenschappen van het Oordeel aan te nemen, u meer als het Oordeel te gedragen en te doen zoals hij doet. Op veel kaarten staat het Oordeel afgebeeld als mensen die wakker worden gefloten door een engel. Zij staan op uit hun doodskisten, wat wijst op bevrijding. Men wordt bevrijd uit een nare situatie, uit onzekerheid, maar het betekent geen einde, eerder een transformatie. Men gaat door op een ander (en beter!) niveau. Iets wordt nieuw leven ingeblazen, misschien een relatie die in het slop was geraakt, een baan die begon te vervelen, etc.

Het betekent zeker géén dag des oordeels, maar juist een nieuwe kans! Maak van het Oordeel geen vóóroordeel en durf anderen te melden wat u op uw hart heeft. Alleen hierdoor kan onzekerheid verdwijnen, want actie vraagt om reactie en een goed gesprek doet wonderen. Zo weet u allebei waar u aan toe bent en kunt u op een betere manier met elkaar omgaan.

 

 

 

Durf open en eerlijk te zijn naar degenen met wie u samenwerkt of samenleeft. Niemand heeft er iets aan als u uw ergernissen of ontevredenheid opkropt, zeker u zelf niet. Speel geen toneel, maar wees openhartig en ga de confrontatie niet meer uit de weg. Wanneer er binnen een relatie, de familie, vriendschappen of tussen collega’s niet wordt gecommuniceerd, is de relatie of samenwerking gedoemd te mislukken.

Wees niet bang om uitgelachen of afgewezen te worden. Iemand die zijn gevoelens durft te uiten en eerlijk zegt wat hij denkt, wordt eerder gewaardeerd en gerespecteerd, en vaak zal men juist dankbaar zijn dat u zelf het balletje opgooide omdat ze dit zelf niet durfden. Met de eerste aanzet tot een goed gesprek kunnen negen van de tien problemen worden opgelost en zal uw verstandhouding met anderen aanzienlijk verbeteren. Het contact zal nieuw leven ingeblazen worden, u wordt bevrijd uit een situatie van onbegrip en onzekerheid. Wees duidelijk en volg hierbij uw gevoel.

 

De actie die u in dit leven dient te ondernemen luidt:

l         Vergeef uzelf en anderen

l         Sta open voor verzoenende gesprekken

l         Durf met een schone lei te beginnen

l         Pak oude projecten of vriendschappen op die in het slop zijn geraakt

l         Wees vastberaden

l         Wees eerlijk doch rechtvaardig

 

 1. De Wereld als levenslotgetal-kaart

U dient in dit leven meer eigenschappen van de Wereld aan te nemen, u meer als de Wereld te gedragen en te doen zoals zij doet. De naakte godin voelt zich vrij! Ze heeft geen zorgen of problemen meer; ze heeft de lange reis, die gesymboliseerd wordt door de 22 kaarten van de Grote Arcana, achter de rug. De 0 van de Dwaas sluit zich in de vorm van een cirkel van bloemen en fruit om haar heen. Ze is thuisgekomen, heeft het verleden afgesloten en is nu klaar voor een heel nieuw begin.

Eerlijk is eerlijk, ze heeft het niet altijd gemakkelijk gehad, maar ze heeft al haar lessen geleerd en het is tijd om de beloning in ontvangst te nemen: bloemen en rijp fruit, de geschenken van de natuur, sluiten zich om haar bevrijde lichaam en geest. De cirkel is rond! Het is echt mogelijk uw angst en onzekerheid te overwinnen, uw verdriet te verwerken en uw problemen op te lossen, mits u maar blijft geloven!

Blijf gehoor geven aan de stem binnen in u die u moed inspreekt en blijf vertrouwen op een betere toekomst. Iedereen komt op zijn levenspad obstakels tegen, maar de vraag is: wat doet u ermee? Blijft u gebukt gaan onder tegenslagen of vecht u ervoor om er weer bovenop te komen? Bent u pessimistisch of blijft u juist onder alle omstandigheden positief? Hoe negatiever u denkt, des te meer negatieve gebeurtenissen zult u op uw levenspad treffen. Denkt u daarentegen positief, dan zult u merken dat u meer positiviteit zult aantrekken!

Geloof in uw dromen, geloof in uzelf! Maak u los van personen die u beperkingen opleggen en blijf niet hangen in een slachtofferrol of in werk dat u niet meer met plezier doet. Durf risico’s te nemen, durf uzelf te bevrijden, kijk verder in plaats van achterom en u zult zien dat u in principe alles bereiken kunt wat u wilt, als u zo nu en dan maar periodes durft af te sluiten!

 

 

De actie die u in dit leven dient te ondernemen luidt:

l         Houd altijd uw doel voor ogen

l         Leef in harmonie met uzelf en uw omgeving

l         Leer van alles wat u meemaakt

l         Blijf uw horizon verbreden, blijf openstaan voor nieuwe mogelijkheden,

u kunt het ver schoppen!

l         Ga naar het buitenland of onderhoud contacten met vrienden en/of familie

in het buitenland

 

 1. (0.) De Dwaas als levenslotgetal-kaart

U dient in dit leven meer eigenschappen van de Dwaas aan te nemen, u meer als de Dwaas te gedragen en te doen zoals hij doet. De Dwaas staat op het punt in de afgrond te vallen, maar… het lijkt hem allerminst te deren. Hij heeft vertrouwen dat het allemaal wel goed zal komen. En dat is juist. Hij heeft zijn hond bij zich, die als gids fungeert. Wanneer er echt gevaar dreigt, zal de hond alarm slaan. De hond op deze afbeelding staat eigenlijk voor de intuïtie. De Dwaas dient open te staan voor nieuwe gebeurtenissen en nieuwe kansen, maar dient daarbij niet helemaal onbezonnen te werk te gaan. Vertrouwen hebben kan best, mits hij maar op zijn eigen intuïtie blijft vertrouwen. Probeert u zich niet vast te klampen aan oude vertrouwde situaties. Wanneer u nooit een risico durft te nemen, zult u niet veel verder komen. Natuurlijk is het ook niet verstandig om zomaar ondoordacht en onbezonnen te werk te gaan, maar als u graag iets nieuws wilt gaan doen, durf dan gerust eens een stap in het ongewisse te zetten. De Dwaas met zijn hond, die hem zal waarschuwen wanneer iets toch niet helemaal juist is, moedigt u aan om met hem van de berg te springen en van daaruit iets geheel nieuws te beginnen.

De Dwaas luistert naar zijn hond. Luistert u naar uw eigen intuïtie, uw eigen waarschuwende, adviserende stemmetje binnenin, en durf eens iets heel nieuws te gaan doen! Als u zich telkens weer door anderen de wet laat voorschrijven, of uzelf wegcijfert voor een ander, zult u telkens weer mensen tegen blijven komen die u proberen te laten doen wat zij willen dat u doet. Doorbreekt u dit patroon en probeer meer uw eigen gang te gaan.

 

 

De actie die u in dit leven dient te ondernemen luidt:

l         Onttrek u aan verplichtingen waar u zich niet goed (meer) bij voelt

l         Durf meer open te staan voor het nieuwe

l         Durf zo nu en dan eens een risico te nemen

l         Probeer meer op uw intuïtie te vertrouwen bij het nemen van beslissingen

l         Laat u niet aan banden leggen

l         Laat u niet de wet voorschrijven door anderen

l         Ga uw eigen weg!