Tarot naamkaart berekenen

tarot naamkaart

De tarot naamkaart laat ons zien welke karaktereigenschappen we bezitten. De berekening van de geboorte/doopnaam laat zien welke eigenschappen we bij de geboorte hebben meegekregen (of geërfd). De berekening van de roepnaam laat ons zien welke karaktereigenschappen we hebben gekregen door de lessen die we door de jaren heen hebben geleerd.

Onderstaande tekst is eerder verschenen in het boek: Numerologie en Tarot in een handomdraai.

Het boek is inmiddels uitverkocht, maar tweedehands nog te bestellen via onderstaande link.

Numerologie en Tarot in een handomdraai

Voor meer interessante artikelen over tarot, zie het Tarot Blog.

 

Copyrights van de Rider Waite Tarot op deze pagina: U.S. Games Systems.

Rider Waite Tarotkaarten bestellen?>KLIK

 

Het wekelijkse ‘Spiriblog’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties en incidentele giften via Back Me.

De berekening van uw tarot naamkaart

Bereken eerst uw tarot naamkaart met de letters van uw geboortenaam en daarna met de letters van uw huidige voor- en achternaam.

Heeft u langer dan vijf jaar geleden uw achternaam laten wijzigen of heeft u langer dan vijf jaar geleden de achternaam van uw partner aangenomen, gebruikt u dan deze achternaam. Op deze manier kunt u het verloop van uw ontwikkeling zien!

Belangrijk!

Hoewel de grote arcana van de tarot t/m 22 loopt, is het bij het berekenen van de tarot naamkaart niet nodig de uitkomst te reduceren tot één getal wanneer het getal niet boven de 22 is.

 • Is de uitkomst van uw optelsom bijvoorbeeld 33, dan kunt u deze uitkomst natuurlijk wel reduceren tot 6 (3 + 3) omdat er geen tarotkaart bestaat die nummer 33 draagt.
 • Is de uitkomst bijvoorbeeld 12, dan leest u de uitleg die staat beschreven onder sleutelkaart 12, de Gehangene. Het getal 12 is lager dan 22, dus is het nu niét nodig nogmaals te reduceren tot 3.

Dit geldt voor alle berekeningen die gemaakt worden op basis van de lettertabel!

 

LETTERTABEL

Berekening van de tarot naamkaart

Voor de berekening van uw naamgetal-kaart kunt u als eerste uw geboorte– of doopnaam gebruiken.

Bijvoorbeeld:

Johanna Clazina Kerssens

1 + 6 + 8 + 1 + 5 + 5 + 1 + 3 + 3 + 1 + 8 + 9 + 5 + 1 + 2 + 5 + 9 + 1 + 1 +5 + 5 + 1 = 86

Let op: reduceren, want het getal is groter dan 22!

> 8 + 6 = 14 (de Gematigdheid)

Kaart 14, de Gematigdheid vertegenwoordigt de karaktereigenschappendie Johanna Clazina bij haar geboorte heeft meegekregen.

Later veranderde de geboorte/doopnaam Johanna Clazina Kerssens  in haar roepnaam:

Jopie Kerssens.

1 + 6 + 7 + 9 + 5 + 2 + 5 + 9 + 1 + 1 + 5 + 5 + 1 = 57

Let op: reduceren, want het getal is groter dan 22!

> 5 + 7 = 12 (de Gehangene)

Kaart 12, de Gehangene vertegenwoordigt de karaktereigenschappen die Johanna Clazina als Jopie heeft gekregen.

Later trouwde ze met Piet Boot waardoor haar volledige naam veranderde in Johanna Clazina Boot-Kerssens. Dit was echter niet de naam die ze in het dagelijks leven gebruikte. Iedereen kende haar als:

Jopie Boot-Kerssens.

1 + 6 + 7 + 9 + 5 + 2 + 6 + 6 + 2 + 2 + 5 + 9 + 1 + 1 + 5+ 5 + 1 = 73

Let op: reduceren, want het getal is groter dan 22!

> 7 + 3 = 10 (het Rad van Fortuin)

Kaart 10, het Rad van Fortuin vertegenwoordigt de karaktereigenschappen die Johanna Clazina als Jopie Boot- Kerssens heeft gekregen. Niet zo vreemd aangezien het heel aannemelijk is dat iemand tijdens het huwelijk verandert. Doorgaans leren we allemaal wel iets van een partner.

Het interpreteren van de tarot naamkaarten

Wanneer u uw persoonlijke tarot naamkaarten hebt berekend, kunt u hieronder opzoeken welke karaktereigenschappen hierbij horen en kunt u in kaart brengen hoe uw persoonlijkheid door de jaren heen is veranderd en waar u qua persoonlijke ontwikkeling in bent gegroeid.

 

 1. De Magiër als tarot naamkaart

De Magiër staat voor:

Kracht, energiek, creatief, wilskrachtig, besluitvaardig, intellectueel, in het bezit van bijzondere talenten en de mogelijkheid je dromen waar te maken, communicatief, onafhankelijk, nadenkend, flexibel.

Magiërs zijn leiders. Ze zijn zelfstandig en heel goed in staat hun eigen boontjes te doppen en hun eigen beslissingen te nemen. Ze kunnen soms wat egoïstisch of egocentrisch zijn, maar daarentegen zetten ze zich toch honderd procent in voor hun vrienden en familie wanneer zij werkelijk om hen geven.

Wel is het héél belangrijk voor de Magiër dat hij daarna waardering krijgt. Blijft deze uit, dan is het voor de Magiër gedaan en zal hij niet snel iets meer voor degene doen die niet voldoende heeft laten blijken dat hij of zij de Magiër dankbaar is. Wanneer waardering of een compliment voor de Magiër uitblijft, zal hij zelf zijn omgeving erop wijzen wat hij heeft gedaan, want erkenning staat hoog in het vaandel van de Magiër. Krijgt hij deze erkenning niet spontaan, dan zal hij er zelf min of meer met een kleine omweg om vragen door te vertellen hoe goed hij iets heeft gedaan. Het liefst houdt de Magiër de touwtjes zelf in handen wanneer er sprake is van een belangrijke taak die moet worden uitgevoerd. De Magiër is tenslotte een leider en geen volger. Ook speelt het mee, dat wanneer deze taak goed wordt uitgevoerd, alle lof naar hem, de leider, de Magiër gaat.

Soms moet de Magiër ertegen waken dat hij naast zijn schoenen gaat lopen; ietwat meer bescheidenheid zou hem niet misstaan… De Magiër heeft altijd behoefte aan nieuwe uitdagingen en zal niet rusten voor hij bereikt heeft wat hij wil. Maar heeft hij eenmaal zijn doel bereikt, dan kan het hem ook snel weer vervelen…

De Magiër is goed in het oplossen van problemen; dit dankt hij aan zijn intelligentie en zijn creatieve manier van denken. Wat er ook aan de hand is, de Magiër weet altijd wel een oplossing of uitweg, waardoor anderen hem ook dikwijls om raad vragen. Wanneer iemand hem niet om raad vraagt, geeft hij deze soms ongevraagd en dit is niet altijd gepast of gewenst. Iemand moet ook van zijn eigen fouten kunnen leren en zit niet altijd te wachten op een Magiër die hun ongevraagd vertelt wat te doen (of niet te doen).

De Magiër is initiatiefrijk, scherpzinnig en communicatief (en vaak ook een uitmuntend schrijver!). Door zijn wilskracht en daadkracht is hij in staat zijn eigen toekomst te creëren. Hij wacht niet af, maar bedenkt iets, zodat de kans groter wordt dat zijn dromen of wensen uitkomen en dikwijls gebeurt dit ook! He can do magic!

Positieve aspecten:

De Magiër is vaak een extravert persoon, charmant, grappig, wilskrachtig, maar ook daadkrachtig. Magiërs bezitten leiderschap, creativiteit en moed. Zij zijn onafhankelijk en hebben niemand nodig bij het nemen van beslissingen. Ze weten heel goed zelf wat ze willen. Daarbij is de Magiër ondernemend, energiek, enthousiast, vrijgevig, ijverig en intuïtief. De Magiër is ook vaak behoorlijk intelligent en creatief, en een ware steun voor anderen. Als de Magiër iets wil bereiken, weet hij doorgaans precies hoe hij een en ander dient aan te pakken, en meestal heeft hij succes!

Negatieve aspecten:

De Magiër kan wat overheersend zijn, lichtgeraakt, agressief en negatief ingesteld. Hij kan zeker ook manipulatief gedrag vertonen wanneer hij zijn zin wil hebben. Hij kan ook wispelturig, opschepperig en lui zijn. De Magiër heeft niet zelden een iets te groot ego. Soms is de Magiër een ware oplichter, oneerlijk, sluw en ongrijpbaar. Ook is hij soms impulsief, waardoor hij vol enthousiasme aan iets begint en het vervolgens niet afmaakt.

 

 1. De Hogepriesteres als tarot naamkaart

De Hogepriesteres staat voor:

Intuïtie, spiritualiteit, paranormale gaven, kalmte, geduld, passiviteit, verborgen talenten (meestal op paranormaal gebied), in het bezit van veel kennis, verstandig, behulpzaam en begripvol.

Hogepriesteressen (ja, ook de mannelijke!) zijn vaak wat teruggetrokken en ietwat verlegen. Ze zijn doorgaans bescheiden en zeker niet haantje de voorste; ze zijn juist liever op de achtergrond. Deze houding wordt door veel mensen sympathiek gevonden. Hogepriesteressen hebben wel wat moeite met het maken van keuzes, want juist omdat ze zoveel kennis en wijsheid bezitten, hebben ze veel om over na te denken. Hun gevoelige en ontvankelijke karakter maakt het nemen van beslissingen niet gemakkelijker. Vaak zijn Hogepriesteressen paranormaal begaafd en kunnen ze zich goed vinden in werk dat met het spirituele of paranormale te maken heeft. Ook helende beroepen worden vaak uitgeoefend door Hogepriesteressen, zowel op geestelijk als lichamelijk vlak. Denk hierbij aan Reikimaster, hypnotherapeut, tarottist, voetreflexoloog, magnetiseur, maar bijvoorbeeld ook maatschappelijk werker, masseur of fysiotherapeut. Omdat Hogepriesteressen niet alleen gevoelig zijn, maar vaak ook óvergevoelig, zijn ze snel gekwetst of van hun stuk gebracht, waardoor ze bijzonder emotioneel kunnen reageren. Wanneer de Hogepriesteres zich aangevallen voelt (ook als dat helemaal niet zo bedoeld is!) kan ze hier heel lang mee zitten en er echt neerslachtig van zijn. Deze neerslachtigheid kan lang duren omdat de Hogepriesteres ook het type niet is om de confrontatie aan te gaan en het misverstand uit te praten. De Hogepriesteres trekt zichzelf veel aan, vaak ook onnodig… Hogepriesteressen hebben oog voor detail (ze zien soms dingen waar hun omgeving niet eens op let) en kunnen intens genieten van muziek, de teksten van liedjes, boeken en soms ook van kunst. Ze zijn zich ook bewust van hun innerlijke kracht en hoewel ze soms onzeker kunnen zijn, geeft dit hun weer extra moed om door te gaan, om verder te gaan op het pad dat ze hebben gekozen. Hogepriesteressen zijn geduldig, vriendelijk, begripvol en hulpvaardig, maar vaak hebben ze zelf ook bevestiging nodig of hulp bij het nemen van beslissingen. Soms stellen ze zich hierbij iets te afhankelijk op. Hoewel Hogepriesteressen vriendelijk, geduldig en meegaand zijn, zullen ze niet snel iets doen dat tegen hun gevoel indruist. Een Hogepriesteres kan zeker ook ‘nee’ zeggen. Dit heeft ze wel geleerd, omdat ze vanwege haar bijzondere gevoeligheid geen dingen kan doen waar ze eigenlijk geen zin in heeft; dit voelt innerlijk heel slecht voor haar. De Hogepriesteres heeft veel verborgen talenten, helende krachten, maar ook de gaven om met het Hiernamaals te communiceren via dromen of gedachten.

Positieve aspecten:

De Hogepriesteres is zorgzaam, gevoelig, wijs en tactvol. Hogepriesteressen kunnen goed communiceren en zeker ook goed luisteren. Zij zijn zelfstandig, geduldig, betrouwbaar, loyaal en zeer intuïtief ingesteld. Mannelijke Hogepriesteressen hebben ook een vrouwelijke kant, wat zich uit in het luisteren naar het eigen gevoel en het hebben van een luisterend oor voor andermans problemen.

Negatieve aspecten:

De Hogepriesteres heeft de neiging tot overgevoeligheid. Zij is vaak snel gekwetst, ook op liefdesgebied. Geduld kan weleens leiden tot dadeloosheid in de zin van ‘van uitstel komt afstel’. Soms is de Hogepriesteres passief, in zichzelf gekeerd en kan ze onvoorspelbaar gedrag vertonen. Soms is zij (seksueel) geremd en… bijgelovig. Haar eigen onzekerheid kan zich uiten in het te veel op anderen leunen. Dit kan leiden tot irritaties, wat de Hogepriesteres zich dan weer heel erg aantrekt. Vervolgens zal ze weer te veel haar best doen om haar omgeving te behagen, wat óók weer tot irritaties kan leiden.

 

 1. De Keizerin als naamgetal-kaart

 

De Keizerin staat voor:

Groei, liefde, vruchtbaarheid, creativiteit, geluk, het aan niets ontbreken (ook materieel), de beloning innen voor hard werken, welzijn, wijs, eigenwaarde.

De Keizerin (ook de mannelijke!) is creatief ingesteld, heeft altijd wel ideeën om uit te werken en heeft dankzij haar sprankelende uitstraling altijd mensen om zich heen. Ze is prettig gezelschap en legt gemakkelijk (nieuwe) contacten en is vaak het stralende middelpunt. De Keizerin heeft over het algemeen vaak geluk, maar dit komt ook doordat ze haar kansen herkent en deze op een juist moment weet (en durft!) aan te pakken. De Keizerin wordt meestal zwanger afgebeeld, maar ze heeft ook de neiging om wat te overdadig te eten en te drinken. Ze geniet van het leven, maar het gevaar van lichte overdrijving bestaat wel. Soms ligt er zelfs een verslaving op de loer, en ook kan ze depressief zijn als ze een goed idee heeft, maar op de een of andere manier toch niet de mogelijkheid heeft haar creativiteit tot uiting te brengen. Bent u dus goed in schilderen, probeert u dan niet uw ideeën via pottenbakken tot uiting te brengen, want wanneer dit niet lukt, kunt u teleurgesteld raken. Blijf uw gevoel volgen en uw creativiteit op de beste manier naar buiten brengen. Hier voelt u zich goed bij. De Keizerin kan ook oeverloos piekeren en maakt een probleem snel groter dan het in werkelijkheid is. De Keizerin is aantrekkelijk voor zowel man als vrouw en geeft graag en veel liefde aan iedereen die het gebruiken kan. Wat dat betreft is ze een ware moeder: verzorgend, bezorgd, sociaal eerlijk en gul.

 

 

Positieve aspecten:

De Keizerin is een levensgenieter, enthousiast, gelukkig, gul en vol levenslust. Zij kan creatief, optimistisch en extravert zijn. Ze is inspirerend, communicatief, ‘moederlijk’ in letterlijke maar ook figuurlijke zin (verzorgend) en sociaal.

 

Negatieve aspecten:

De Keizerin heeft de neiging zich te beperken tot de buitenkant, waardoor de binnenkant soms iets minder mooi is dan de buitenkant laat zien… Zij kan ‘gemaakt’ zijn, ook overdreven beschermend en manipulatief. Ze kan zich soms iets te afhankelijk opstellen of overgevoelig reageren, wat zich soms uit in verstikkende jaloezie, en zij is niet graag alleen. Assertief zijn vindt zij soms moeilijk. Zij kan gevoelig zijn voor verslavingen.

 

 1. De Keizer als naamgetal-kaart

 

De Keizer staat voor:

Controle, orde, regel, koppigheid, strengheid, autoriteit, macht, rationaliteit, gezag en verantwoordelijkheid, sterk, ambitieus, onafhankelijk, zelfverzekerd.

De Keizer is zeer gesteld op orde, netheid en regelmaat, en niet zelden overdrijft hij hier wat in. De Keizer is zeer praktisch ingesteld en denkt vooral met het hoofd in plaats van met het gevoel. Hij is realistisch en kan goed relativeren. Alles moet goed gepland worden, zodat er niets mis kan gaan en alles moet gecontroleerd worden en onder controle gehouden worden. Het liefst houdt hij zelf de touwtjes in handen. Zijn wil is wet… en wee je gebeente als je hem tegenspreekt. De Keizer kan dominant en star uit de hoek komen en zich nogal koppig gedragen. Aan onverwachte veranderingen heeft de Keizer een ware hekel. Zijn plannen moeten niet in de war worden geschopt; dan kan hij zelfs ietwat neurotisch reageren! Vrouwelijke Keizers hebben doorgaans wat mannelijke trekken in hun karakter. Ze kunnen er op-en-top vrouwelijk uitzien, maar hebben toch meer dan gemiddeld mannelijke energie in zich. Keizers zijn intelligent en aan ‘domme’ (wat is dom?) mensen kan hij zich vreselijk ergeren. De Keizer kan helemaal niets met mensen die naar zijn mening traag van begrip zijn of onnozele uitspraken kunnen doen. De Keizer heeft doorgaans weinig geduld en kan zelfs ronduit bot reageren op zijn omgeving. Hij is wat introvert en niet echt een gezelligheidsdier. De Keizer is graag alleen (dan weet hij tenminste zeker dat zijn plannen niet plotseling in de war worden gestuurd!). Emoties toont hij niet graag, maar hij is wel een harde werker, eerlijk en betrouwbaar. De Keizer is een ware ‘controlfreak’ met harde trekken en een zeker autoritair gezag. Zich helemaal ontspannen of zich eens lekker laten gaan vindt de Keizer moeilijk.

 

 

Positieve aspecten:

De Keizer is praktisch, verantwoordelijk, betrouwbaar en gedisciplineerd. Hij houdt zeer van orde en regel(maat), is efficiënt, doelbewust en een harde werker. Hij denkt veel en logisch. Het hoofd regeert over het hart, waardoor hij soms wat star en emotieloos lijkt. De Keizer neemt graag het heft in eigen handen.

 

Negatieve aspecten:

De Keizer kan ongeduldig, dominant en zelfs fysiek of mentaal gewelddadig zijn. Hij wil graag alles (en iedereen?) onder controle hebben en houden. De Keizer heeft een aversie tegen veranderingen en wanneer de Keizer zijn zin niet krijgt, kan hij onbuigzaam, bekrompen en neurotisch reageren, soms werkelijk tieren! In de Keizer zit behoorlijk wat agressie. Ook kan de Keizer wat egoïstisch zijn, intolerant en zelfs bazig! Tirannieke trekjes zijn de Keizer niet vreemd, net zomin als ijdelheid.

 

 1. De Hogepriester als naamgetal-kaart

 

De Hogepriester staat voor:

Traditioneel, het hebben van normen en waarden, conservatisme, opvoeden en onderwijzen, begeleiding geven of zoeken. De Hogepriester hecht zeer aan tradities en houdt niet van veranderingen. De Hogepriester is leergierig en zeker niet lui. Hij heeft een grote innerlijke kracht, die hij inzet om anderen te helpen of te steunen. Helaas slaat bij veel Hogepriesters de verveling weleens toe, waardoor ze soms aan iets beginnen wat ze niet afmaken. De Hogepriester denkt zeer snel en is zeer goed in het razendsnel bedenken van oplossingen voor problemen en is snel van begrip. Hogepriesters willen de dingen op de normale manier doen. Ze houden dus niet van losbandig gedrag of maffe uitspattingen. Nee, het liefst werkt de Hogepriester op contractbasis en kiest hij voor een vaste partner (met wie hij ook wil trouwen), zodat alles netjes volgens de regels gaat. Hij is erg conservatief en hecht veel waarde aan vaste levenspatronen. Vaak is de Hogepriester ook gelovig of gaat hij naar de kerk.

 

 

Positieve aspecten:

De Hogepriester is sociaal en een heldere denker. Hij is aantrekkelijk, vriendelijk, sensitief en populair. Hoewel conservatief, houdt de Hogepriester toch van reizen en is hij in zekere zin zelfs avontuurlijk.

 

Negatieve aspecten:

Soms is de Hogepriester hypocriet.

 

 1. De Geliefden als naamgetal-kaart

 

De Geliefden staan voor:

Liefde, vertrouwen, aantrekkingskracht, het kunnen nemen van belangrijke beslissingen, romantiek, eerlijk zijn tegen jezelf, trouw en emotioneel stabiel.

Een Geliefde is gevoelig, hulpvaardig en zachtaardig. U zult als Geliefde merken dat men u vaak opzoekt om u om advies of hulp te vragen. Een Geliefde heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel en zal altijd zijn uiterste best doen om te proberen een probleem voor iemand op te lossen, mits dit binnen zijn vermogen ligt. Liefde is heel erg belangrijk voor u, en u heeft dan ook moeite met alleen zijn. Het liefst heeft u iemand om u heen die u een beetje kan vertroetelen en verzorgen. Een Geliefde is vaak artistiek en/of creatief aangelegd, maar onderschat deze talenten vaak van zichzelf. Hij denkt vaak eerst aan anderen en dan pas aan zichzelf, waardoor bepaalde talenten niet goed uit de verf komen. Probeert u hier een goede balans in te vinden. Niemand hoeft zich altijd maar weg te cijferen voor een ander. Geeft u zichzelf ook de ruimte en tijd om u goed te ontplooien. Geliefden vinden het moeilijk om keuzes te maken. Dit probleem kan heel eenvoudig worden verholpen door eens eerst aan uzélf te denken wanneer u weer eens een belangrijke beslissing dient te nemen. Wat is belangrijk voor ú? Waar zou ú zich goed bij voelen? Wat zou ú het liefste willen? Neemt u beslissingen ook vanuit uw eigen gevoel in plaats van eerst aan een ander te denken; hoe het voor hem of haar zou zijn als u dit of dat beslist… Hoe minder mensen er zijn met wie u voor uw gevoel rekening dient te houden, des te gemakkelijker wordt het nemen van een beslissing!

 

 

 

Positieve aspecten:

Gevoelig, zachtaardig, vredelievend, liefdevol, rekening houdend met anderen, vredestichters, (soms te) hulpvaardig, vriendelijk en sociaal.

 

Negatieve aspecten:

Personen met de Geliefden als naamgetal-kaart kunnen obsessief gedrag vertonen en/of te hoge verwachtingen creëren, waardoor ze soms onnodig teleurgesteld worden.

 

 1. De Zegewagen als naamgetal-kaart

 

De Zegewagen staat voor:

Vooruitgang, initiatiefrijk, innerlijke rust, ambitieus, moedig, assertief, alles onder controle hebben, vooruitstrevend, doelmatig, onderzoekend, standvastig, wilskrachtig en ambitieus.

De Zegewagen is de kaart van wilskracht en overwinning. De menner van de Zegewagen kan zich goed concentreren en beschikt over veel inzicht. U heeft zo uw eigen ideeën over bepaalde zaken en gaat graag uw eigen weg. Wanneer u eenmaal een bepaald doel voor ogen heeft, zult u alles op alles willen zetten om dit doel te bereiken, zelfs als u hiervoor huis en haard zou moeten verlaten. Soms gaat de menner van de Zegewagen iets te overhaast te werk en hierdoor mist hij soms belangrijke details, hetgeen het slagen van zijn plannen in gevaar kan brengen. De menner van de Zegewagen heeft vaak behoefte aan gezelschap, maar niet constant. Hij vindt het minstens zo belangrijk om zo nu en dan alleen te zijn om na te denken en zijn plannen voor te bereiden. De menner van de Zegewagen is dikwijls succesvol, omdat hij niet bang is af en toe een risico te nemen en omdat hij zich ervan bewust is dat je nu eenmaal niet met iedereen vrienden kunt zijn. Vaak is de menner van de Zegewagen iemand die veel innerlijke strijd kent, maar wel de moed heeft om weer de controle over zijn leven terug te nemen. Dit bewerkstelligt hij door heel eerlijk naar zijn situatie te kijken, hierbij beslissingen te nemen en uiteindelijk zijn problemen te overwinnen. Zijn kracht is niet zozeer fysiek aanwezig, als wel mentaal. De menner van de Zegewagen is een sterke denker; dit kunt u ook zien op de kaart. De menner heeft geen teugels in zijn handen, hij stuurt de paarden (en op sommige kaarten sfynxen) door middel van gedachtekracht. Omdat gedachtekracht een van de sterkste onzichtbare krachten is die er bestaan, is hij hierdoor in staat zijn problemen op te lossen, de controle over zijn leven terug te krijgen en zelfs veel succes te hebben! Meestal heeft de menner van de Zegewagen een goede baan, een mooi huis en komt hij financieel ook niets te kort. Financiële zekerheid is erg belangrijk voor hem, niet omdat hij materialistisch is ingesteld, maar omdat dit ook bijdraagt aan zijn innerlijke rust.

 

 

 

Positieve aspecten:

Doelmatig, standvastig, onderzoekend, gastvrij, emotioneel gehecht aan bezittingen zonder materiële waarde, sentimenteel, gevoelig, verzorgend.

 

Negatieve aspecten:

Humeurig, kwetsbaar, overgevoelig, soms afhankelijk, schuchter.

 

 1. De Kracht als naamgetal-kaart

 

De Kracht staat voor:

Innerlijke kracht, geduld, moed, wilskracht, uithoudingsvermogen, energiek, zelfdiscipline, het talent om de emoties te beheersen, waakzaam, creatief, trots, evenwichtig, vol zelfvertrouwen, warm, soms arrogant, bazig en energiek.

Iemand met de Kracht als naamgetal-kaart heeft een enorm grote innerlijke kracht, die vaak ook naar buiten toe uitstraalt, waardoor men een enorm charisma heeft. Dat vindt de Kracht zelf ook prettig. Hij houdt ervan aanbeden te worden en het feit dat er mensen zijn die tegen hem opkijken, maakt dat hij groeit en groeit. De Kracht kan soms brullen als een leeuw, is goed in leidinggeven, maar wanneer het gaat om de eigen diepere gevoelens, de emoties, houdt de leeuw zich stil, want hier praat hij niet graag over. Misschien ziet hij dit als een vorm van zwakte of is hij gewoon heel voorzichtig met het prijsgeven van zijn twijfels en onzekerheden, omdat je maar nooit weet wat iemand anders met deze wetenschap kan doen. De Kracht is dus op zijn hoede, maar ook weet hij vaak intuïtief wie hij wel of niet kan vertrouwen. De Kracht is vaak een groot voorbeeld voor zijn omgeving. Hij is succesvol, getalenteerd en inspirerend voor zijn omgeving. Men wil vaak ook zijn als de Kracht. Toch is het niet zo dat alle succes de Kracht zomaar in de schoot geworpen wordt. De Kracht trekt dan wel succes aan, toch moet hij er zelf ook wel degelijk iets voor doen om werkelijk succes te krijgen, anders gaat het ook aan hem voorbij, ondanks zijn krachtige uitstraling. Hij durft wel op de juiste momenten een beslissing te nemen of een keuze te maken en vertrouwt hierbij op zijn intuïtie, die hem niet snel in de steek laat. Daardoor lijkt hem alles wat gemakkelijk af te gaan. Hij weet gewoon goed op zijn innerlijke stem (innerlijke kracht!) te vertrouwen. Hij neemt rustig de tijd om zijn doel te bereiken en slaat op het juiste moment toe, net als een leeuw in de natuur.

 

Positieve kwaliteiten:

Betrouwbaar, ambitieus, rechtdoorzee, wilskrachtig, intelligent, loyaal, creatief, standvastig.

 

 

 

Negatieve kwaliteiten:

Trots, koppig, materialistisch en meedogenloos zijn. Soms zijn ze ongeduldig, dwars, ijdel, agressief, pocherig, intolerant en lichtgeraakt.

 

 1. De Kluizenaar als naamgetal-kaart

 

De Kluizenaar staat voor:

Onafhankelijkheid, solitair, nadenkend, geduldig, discreet, introvert, verlegen, teruggetrokken, spiritueel, bescheiden.

De Kluizenaar is een wijze ziel, vaak ook een oude ziel, die zich soms eenzaam voelt, maar ook vaak bewust de eenzaamheid opzoekt om na te denken. Kluizenaars denken veel en vaak na over zichzelf en over het leven. Ze trekken zich graag even terug en zijn dan alleen zonder zich eenzaam te voelen. Kluizenaars bezitten veel wijsheid, maar hebben soms de neiging om alles wat ze geleerd hebben ongevraagd te ventileren, hun omgeving ongevraagd van advies te dienen. Uit goede bedoelingen, dat zeker, maar het wordt niet altijd op prijs gesteld. Dat moet de Kluizenaar toch maar proberen te leren: dat mensen soms hun eigen fouten moeten maken om verder te komen. Hij hoeft ze niet altijd te behoeden voor misstappen of hun van goedbedoeld advies te voorzien, tenzij hem daarom gevraagd wordt natuurlijk. Het gevaar bestaat namelijk dat zijn omgeving hem dan als ‘betweter’ gaat zien… Soms wordt de Kluizenaar niet begrepen door zijn omgeving; dan moet hij sterk zijn om zichzelf te blijven en zijn eigen weg te blijven gaan. De gedachtegang van de Kluizenaar komt niet altijd overeen met hoe anderen denken. De Kluizenaar wordt soms een ‘Einzelgänger’ genoemd, of ‘zweverig’ als hij zich spiritueel aan het ontwikkelen is. De Kluizenaar verlicht zijn eigen pad met zijn lantaarn, maar wil ook het pad van anderen verlichten. Wordt dit niet door uw omgeving op prijs gesteld of merkt u dat er sprake is van enig onbegrip, bedenk dan: verbeter de wereld, begin bij jezelf. Laat anderen maar leren van hun eigen misstappen; niet iedereen leert nu eenmaal even snel als de Kluizenaar. Probeert u hierin te berusten. Kluizenaars zijn vaak perfectionistisch ingesteld en kunnen behoorlijk kritisch zijn. Wat hij doet, doet hij graag goed. En niet alleen voor zichzelf, ook voor anderen. Kluizenaars willen graag anderen behagen. Ze zijn dienstbaar, zorgvuldig en ijverig, en ze zijn goed in het bewaren van geheimen.

 

Positieve aspecten:

De Kluizenaar is ruimdenkend, ordelijk, correct, intuïtief, creatief en daarbij zeer verantwoordelijk en zorgzaam ingesteld. Hij is gesteld op harmonie en evenwicht. Kluizenaars zijn doorgaans sociaal, wijs en verdiepen zich graag in het spirituele.

 

 

 

Negatieve aspecten:

De Kluizenaar is soms egoïstisch en eigengereid. Hij kan ook humeurig zijn nu en dan. Gebrek aan evenwicht kan leiden tot een grote teleurstelling, onzekerheid en het hebben van kritiek op anderen. Wrokgevoelens, agressie en (zelf)destructieve neigingen zijn hiervan soms het gevolg.

 

 1. Het Rad van Fortuin als naamgetal-kaart

 

Het Rad van Fortuin staat voor:

Ontwikkeling, verbetering, verandering, nieuwe mogelijkheden, geluk (mits u dit zelf creëert!), nieuwe kansen.

Mensen met het Rad van Fortuin als naamgetal-kaart zijn in staat hun lot te aanvaarden, te accepteren dat het leven uit ups en downs bestaat, maar er niet in te blijven hangen. Zij weten altijd wel weer uit de problemen te komen door zelf op het juiste moment actie te ondernemen. Ze zijn goed in het sturen van hun eigen lot en durven op de juiste ogenblikken een risico te nemen of een kans met beide handen aan te grijpen. Mensen met het Rad als naamgetal-kaart weten hoe de verantwoordelijkheid te dragen voor hun eigen daden en schieten zelden in een slachtofferrol. Ze weten wat ze zelf fout hebben gedaan en leren hiervan. Rad van Fortuin-mensen hebben dikwijls succes. Sommige dingen die ons overkomen zijn zeker niet leuk, zelfs verre van dat, maar Rad van Fortuin-mensen weten alles goed te relativeren en zullen bepaalde gebeurtenissen niet opvatten als persoonlijk. Ze zullen de situatie daarentegen aanvaarden, er op hun eigen manier mee omgaan en eventuele teleurstellingen zelf te boven komen. Rad van Fortuin-mensen kunnen snel en logisch nadenken, waardoor ze snel op bepaalde situaties in kunnen spelen en daardoor ook onverwachte kansen die voorbij komen direct op het juiste moment op waarde weten te schatten en aan te pakken. Over het algemeen kunnen ze zich goed in anderen verplaatsen. Mede dankzij dit talent zijn ze in staat de dingen naar hun hand te zetten en de personen van wie ze iets gedaan willen krijgen ietwat te manipuleren.

 

Positieve aspecten:

Geloof, hoop, vertrouwen in de toekomst, snel te boven komen van tegenslagen of teleurstellingen.

 

Negatieve aspecten:

Soms koppig en moeite met het bepalen van grenzen. Rad van Fortuin-mensen nemen vaak te veel hooi op hun vork. Ook kan de Rad van Fortuin-persoon wat veeleisend zijn.

 

 

 

 1. De Gerechtigheid als naamgetal-kaart

 

De Gerechtigheid staat voor:

Verantwoordelijkheid, beslissingen nemen, integer, rationeel, evenwichtig, oordelend, wikken en wegen, goede smaak, verantwoording nemen voor je eigen daden, soms manipulatief of vleierig.

De Gerechtigheid-persoon is intuïtief ingesteld en heeft een helder inzicht in bepaalde situaties, maar ook in mensen. Eerlijkheid staat bij de Gerechtigheid hoog in het vaandel, en zij (ik spreek hier van ‘zij’ omdat ik de Gerechtigheid altijd associeer met Vrouwe Justitia, maar er zijn natuurlijk ook mannelijke Gerechtigheden!) zal dus niet snel iemand met slinkse plannetjes om de tuin leiden om haar doel te bereiken. Eerlijk duurt het langst en dat verwacht zij ook van anderen. En terecht. Wanneer de Gerechtigheid zich in de maling genomen voelt of vindt dat haar onrecht aangedaan wordt, zal zij ook de onderste steen boven willen halen en rechterlijke stappen ondernemen. De Gerechtigheid is iemand die origineel is en uniek in alles. De Gerechtigheid is geen volger, maar een leider, en haar omgeving vraagt haar dan ook vaak om raad. Zij houdt er niet van om zelf geleid te worden, want dan zou zij wel eens haar evenwicht, dat zo belangrijk is voor haar, kunnen verliezen. De Gerechtigheid kan soms eindeloos wikken en wegen eer zij een uiteindelijke beslissing neemt. Ze wil graag goed en eerlijk te werk gaan, want dat is de enige manier waarop ze zichzelf recht in de spiegel kan blijven aankijken. Ze neemt te allen tijde de verantwoordelijkheid voor haar daden en schuift nare gebeurtenissen zelden af op anderen, omdat ze maar al te goed weet dat ze hier zelf ook de hand in heeft gehad. Wanneer een Gerechtigheid-persoon dit wel doet, is het omdat zij wel weet dat ze zelf verantwoordelijk is geweest, maar zich hiervoor schaamt of het wel weet, maar het (nog) niet wil inzien. Uiteindelijk weet de Gerechtigheid diep vanbinnen maar al te goed wat aan haarzelf te danken is en wat aan anderen. De Gerechtigheid kan soms manipulatief en/of vleierig gedrag vertonen, zeker als ze hiermee een conflict kan vermijden.

 

Positieve aspecten:

De Gerechtigheid is idealistisch, geduldig, eerlijk en spiritueel. Soms houdt de Gerechtigheid van kunst. Over het algemeen zijn Gerechtigheid-personen inspirerend voor hun omgeving.

 

Negatieve aspecten:

De Gerechtigheid is vaak iets overgevoelig, besluiteloos en te kieskeurig. Soms heeft zij te hoge verwachtingen van anderen. Ze kan ook onpraktisch zijn en ietwat onberekenbaar. In het ergste geval is zij oneerlijk en zelfs onrechtvaardig!

 

 

 

 1. De Gehangene als naamgetal-kaart

 

De Gehangene staat voor:

Uitstel, geduld, anders leren denken, opoffering, besluiteloos, dromerig, plannen maken.

Gehangene-personen hebben soms de neiging zichzelf weg te cijferen voor anderen, zichzelf op te offeren voor andermans welzijn en tevredenheid. Ze zijn nogal meegaand en vrijwel altijd bereid concessies te doen. Ook zijn Gehangene-personen wat dromerig, omdat ze soms ietwat bang zijn voor de werkelijkheid. Dromen is dan een tijdelijke oplossing om de waarheid niet onder ogen te hoeven zien. Meestal zijn de Gehangene-personen gehoorzaam en onzelfzuchtig. Ze stellen zich vaak afwachtend op en staan niet voor in de rij wanneer er actie ondernomen dient te worden. De Gehangene-personen schuiven de dingen vaak voor zich uit: “Het komt wel…” Ze zijn slecht in het nemen van beslissingen, schieten soms vrijwillig in een slachtofferrol en blijven daar dan ook letterlijk in ‘hangen’. Gehangene-personen kunnen beïnvloedbaar zijn en zich passief gedragen. Vaak zoeken ze naar uitwegen om geen beslissing te hoeven nemen en laten anderen dan een keuze voor hen maken.

 

Positieve aspecten:

Geduldig, onzelfzuchtig, meegaand, bereid compromissen te sluiten.

 

Negatieve aspecten:

Idem, in een ietwat overdreven vorm (te geduldig, te meegaand, etc.) zelfmedelijden, passiviteit.

 

 1. De Dood als naamgetal-kaart

 

De Dood staat voor:

Einde van een periode/relatie/baan, verandering, transformatie, scheiding, nieuw begin.

De Dood staat voor het nemen van afscheid, voor het opnieuw beginnen. De Dood als naamgetal-kaart kan betekenen dat u moeite heeft met het afsluiten van perioden of met het open durven staan voor iets nieuws. U kunt zich soms krampachtig vasthouden aan het verleden, iets dat niet altijd van positieve invloed op u is. Soms lijkt u zelfs bang te zijn voor grote of belangrijke veranderingen. De Dood als naamgetal-kaart is een teken dat u in uw leven voor veel veranderingen bent komen te staan en ook nog zult komen te staan. De Dood is ook kenmerkend voor een aversie tegen sleur, waardoor u misschien snel geneigd bent impulsief te handelen en de ‘duistere kant’ van het leven soms lonkt. Experimenteren met drugs en/of drank komt geregeld voor bij personen met de Dood als naamgetal-kaart. Personen met de Dood als naamgetal-kaart hebben impulsen nodig, uitdagingen en prikkels, omdat ze anders bang zijn in sleur te vervallen. Ze hebben constant behoefte aan nieuwe uitdagingen en deze dan ook, soms ondoordacht, aan te gaan. Angst voor verandering en angst voor sleur lijken met elkaar in strijd, maar dat is niet helemaal waar. U kunt een aversie hebben tegen sleur en eentonigheid, waardoor u telkens weer behoefte heeft aan iets nieuws, wat u zelf opzoekt. De grote veranderingen of het nemen van afscheid die niét zelf door u gekozen zijn, vindt u wel moeilijk.

 

 

 

Probeert u in te zien dat angst voor verandering leidt tot stilstand, en dat stilstand leidt tot sleur. Dan kunt u toch beter kiezen voor een moeilijk afscheid, zodat u daarna aan een nieuwe fase van uw leven kunt gaan beginnen. Het uitstellen van een afscheid dat er toch wel aan zit te komen is doorgaans moeilijker en brengt meer pijn en verdriet met zich mee dan vrijwillig de knoop doorhakken en openstaan voor iets nieuws, ook al weet u nog niet wat dat nieuwe is. Zolang u zich blijft vastklampen aan iets wat u niet kwijt wilt, maar wat duidelijk zijn beste tijd heeft gehad, zal het nieuwe ook niet in uw leven kunnen komen. U blokkeert het onbewust.

 

Positieve aspecten:

Bezit de capaciteit om sleur te doorbreken, durft nieuwe uitdagingen aan te gaan, staat open voor veranderingen en verbeteringen.

 

Negatieve aspecten:

Soms impulsief, voelt zich soms aangetrokken tot drugs en/of drank, heeft moeite met afscheid nemen wanneer iemand anders hiervoor kiest, is bang voor (noodgedwongen) veranderingen waardoor men niet openstaat voor het nieuwe, maar zich vastklampt aan dat wat geweest is. Personen met de Dood als naamgetal-kaart hebben soms de neiging tot zwartkijken.

 

 1. De Gematigdheid als naamgetal-kaart

 

De Gematigdheid staat voor:

Zelfbeheersing, matigheid, genezing, vredelievendheid, vergevingsgezindheid, evenwicht, balans, de gulden middenweg vinden, rust.

De juiste balans vinden (en vooral hóuden!) is voor u van groot belang. Verstand en gevoel dienen voor u perfect met elkaar in balans te zijn. Geest en lichaam dienen voor u op de juiste manier in evenwicht met elkaar te zijn, anders voelt u zich allerminst op uw gemak. U wilt graag rust in uw leven en vooral innerlijke rust is zeer belangrijk voor de Gematigdheid. De Gematigdheid is doorgaans een fatsoenlijk mens die van orde houdt, behoedzaam is en van rust houdt. Zij heeft over het algemeen een grote verbeeldingskracht, is geestelijk zeer creatief ontwikkeld en heeft doorgaans een rijke fantasie. De rust in de geest wordt vaak teruggevonden juist na een moeilijke periode. Dan wordt het de Gematigdheid wat te veel en brengt zij (althans dat tracht zij) zichzelf weer terug in balans. Dat gaat niet altijd even gemakkelijk, maar uiteindelijk lukt het toch met het toverwoord voor de Gematigdheid: rust!

De Gematigdheid dient te allen tijde zuinig om te springen met haar tijd en energie, eten en drinken, inkomsten en uitgaven, en dient de juiste balans te vinden in de activiteiten die zij onderneemt. Anders kan haar gezondheid eronder gaan lijden, zowel op geestelijk, emotioneel, spiritueel als lichamelijk gebied. Geniet, maar… met mate! Probeer niet al te bang te zijn voor het maken van de verkeerde keuzes of voor het ‘te druk hebben’ omdat u anders de neiging kunt krijgen totaal niets te doen; dat is misschien wel lekker rustig, maar natuurlijk niet altijd goed…

 

 

Positieve aspecten:

Komt na stress vrij snel weer in balans, weet het evenwicht tussen lichaam en geest te bewaren, is vaak een rustpunt voor anderen, is vergevingsgezind, herstelt snel, is geduldig.

 

Negatieve aspecten:

Soms overgevoelig, soms onwillig met betrekking tot het leren van de eigen fouten, onzeker, gebrek aan zelfbeheersing, nerveus en impulsief.

 

 1. De Duivel als naamgetal-kaart

 

De Duivel staat voor:

Onzekerheid, materialisme, twijfel, negativiteit, voorzichtigheid, structurerend, gereserveerdheid, conservatief, serieus.

Personen met de Duivel als naamgetal-kaart hebben soms egoïstische trekjes en hebben graag een bepaalde macht. Ze zijn nogal zelfzuchtig en hebben vaak direct een oordeel over iemand, ook al zien ze de persoon in kwestie voor het eerst. Aards genot en materiële zaken zijn belangrijk voor personen met de Duivel als naamgetal-kaart. De Duivel-personen zijn vaak ambitieus en willen iets bereiken in het leven. Hun gevoel voor humor wordt niet altijd begrepen door anderen en vaak worden de Duivel-personen zelfs als serieus bestempeld. Ze zijn praktisch ingesteld en bereid hard te werken om hun doel te bereiken. Vaak kunnen ze goed met geld omgaan. De Duivel-mensen zijn soms onzeker, maar wel betrouwbaar.

 

 

Positieve aspecten:

Verantwoordelijk, geduld, discipline, uithoudingsvermogen, serieus, hardwerkend, betrouwbaar.

 

Negatieve aspecten:

Hebberig, behoefte aan een zekere macht, neiging tot domineren, wraakzuchtig, onwetend, zelfbestraffing, schuldgevoelens.

 

 

 1. De Toren als naamgetal-kaart

 

De Toren staat voor:

Crisis, verandering, transformatie, chaos, zorgen, ergernis, vernietigend, revolutionair. Toren-personen staan erom bekend dat ze zeer sterk zijn bij grote tegenslagen. Ze zijn bereid opnieuw te beginnen en van hun ervaringen te leren. Toren-personen houden er meestal niet van zich te binden, ze zijn revolutionair ingesteld en bereid te breken met het verleden wanneer dit nodig is. Slechte gewoonten willen zij graag afleren en ze doen hier dan ook werkelijk hun best voor. Soms hebben ze last van depressies of terneergeslagenheid, maar meestal steekt op een onverwacht moment de vechtlust weer de kop op en gaan ze de strijd aan met zelfvernietigende gedachten en komen ze hier dikwijls sterker uit. Hoewel ze soms de neiging hebben de hoop te verliezen, zullen ze te allen tijde proberen met zichzelf in het reine te komen en niet in de slachtofferrol te blijven hangen. Toren-personen zijn strijdlustig, energiek en initiatiefrijk. Ze houden van duidelijkheid en hebben zelf ook vaak een uitgesproken mening. Toren-personen zijn ongeduldig en assertief, eerlijk en rechtdoorzee, maar ook vaak heethoofdig en agressief.

 

Positieve aspecten:

Actief, energiek, sportief, ondernemend, moedig, spontaan.

 

Negatieve aspecten:

Ongeduldig, egocentrisch, tactloos, agressief, depressief.

 

 1. De Ster als naamgetal-kaart

 

De Ster staat voor:

Hoop, vertrouwen, openheid, tevredenheid, vernieuwing, inspiratie, gulheid, originaliteit, vrijheidslievend, rebellie, onvoorspelbaar. Ster-mensen zijn doorgaans positief ingestelde mensen. Ze verliezen zelden de hoop en proberen overal het goede in te zien. Hoop doet leven! Ze zitten vaak vol goede en nieuwe ideeën die ze niet zelden met succes ten uitvoer brengen. Vaak zijn ze opvallend origineel en vaak ook onvoorspelbaar. Ster-mensen zijn sterke persoonlijkheden, bezitten doorzettingsvermogen en zitten het meest van de tijd goed in hun vel. Ster-mensen zijn optimistisch, tevreden en stellen zich gemakkelijk open voor anderen. Ze zijn zeer gesteld op vrijheid, zowel in vriendschappen en relaties als op het gebied van werk. Ster-mensen vinden alles best, zolang ze maar hun eigen weg kunnen volgen, hun eigen keuzes kunnen maken en hun eigen ideeën kunnen uitvoeren zonder hierbij een strobreed in de weg gelegd te worden. Ondanks zijn eigenwijsheid en soms zelfs ook koppigheid, is de Ster niet autoritair. Iedereen is gelijk!

 

 

Positieve aspecten:

Onbaatzuchtig, menslievend, democratisch.

 

Negatieve aspecten:

Soms te goed van vertrouwen, niet realistisch, neiging tot tijd en energie verspillen aan personen die dit niet waard zijn.

 

 1. De Maan als naamgetal-kaart

 

De Maan staat voor:

Intuïtie, emotioneel, helderziendheid, grote fantasie, depressie, onzekerheid, gevoelig, behulpzaam, dromerig, besluiteloos, geduldig, angst voor het onbekende.

De Maan-mensen zijn intuïtief ingesteld en doorgaans erg gevoelig van aard. Soms kunnen ze werkelijk sentimenteel reageren. Ze nemen anderen niet snel in vertrouwen. Men moet eerst bewijzen dat men ook werkelijk te vertrouwen is. De Maan-mensen zijn zo gevoelig dat ze zich goed in anderen kunnen verplaatsen. Mede door hun paranormale aanleg zijn ze soms in staat precies aan te voelen wat iemand scheelt en of diegene vrolijk, verdrietig of angstig is. De Maan-mensen zijn vaak helderziend of heldervoelend zonder dat ze zich dit realiseren. Hierdoor komt het voor dat de Maan-mensen soms plotseling verdrietig worden, terwijl hier eigenlijk geen enkele aanleiding toe is. In werkelijkheid voelen ze dan het verdriet van iemand uit hun omgeving aan en verwarren ze dit met hun eigen emoties. Plotselinge stemmingswisselingen komen hierdoor vaak voor bij de Maan-mensen, zonder dat ze beseffen wat hiervan de oorzaak is. De Maan-mensen zijn dromers en hebben een grote fantasie, waardoor ze soms moeilijk te doorgronden zijn voor anderen. Ze kunnen zich werkelijk verliezen in hun eigen wereldje, maar doorgaans hebben ze een hart van goud en zijn ze altijd bereid anderen te helpen. De Maan-mensen zijn zachtaardig en hebben vaak een engelengeduld. Vaak zijn ze ook wat besluiteloos en hebben ze angst voor het onbekende. De Maan-mensen zijn doorgaans niet blij met plotselinge veranderingen; ze houden het liefst alles bij het oude vertrouwde.

 

 

Positieve aspecten:

Menslievend, geduldig, gevoelig, behulpzaam, zachtaardig, mild.

 

Negatieve aspecten:

Prikkelbaar, humeurig, gevoelig voor angsten en fobieën, overgevoelig, stemmingswisselingen.

 

 1. De Zon als naamgetal-kaart

 

De Zon staat voor:

Begrip, warmte, optimisme, tevredenheid, geluk, plezier, creativiteit, openhartig, energiek, levenslustig.

Iemand met de Zon als naamgetal-kaart is letterlijk ‘het Zonnetje in huis’. Een vrolijke, warme persoonlijkheid probeert overal de Zonzijde van te zien en staat open voor iedereen. Hierin schuilt als enige het gevaar dat bepaalde mensen soms misbruik kunnen maken van uw goedheid. Probeer hier een beetje op te letten en wees niet al te goed van vertrouwen. De Zon-mensen zijn duidelijk en kunnen helder denken. Ze zijn oprecht en bezitten soms een kinderlijke onschuld. De Zon-mensen zijn gul, liefdevol, onbaatzuchtig, creatief, artistiek aangelegd, tevreden en oprecht. Kortom: het zijn heerlijke mensen. Soms vergen ze iets te veel van zichzelf. Juist omdat het hen vaak voor de wind gaat, hebben ze de neiging te denken: dit kan er ook nog wel bij, waardoor ze soms net iets te royaal met hun energie omspringen. De Zon-mensen staan altijd open voor nieuwe ideeën en zijn daarbij vol enthousiasme en vertrouwen. De Zon-mensen hebben altijd inspiratie en zijn behoorlijk doelgericht. Wat zij willen kunnen zij meestal ook waarmaken. Naar buiten toe zijn ze charmant, meeslepend en hebben ze een geweldige uitstraling!

 

Positieve aspecten:

Openhartig, liefdevol, succesvol, creatief, warm en hartelijk.

 

Negatieve aspecten:

Soms de neiging tot het verspillen van energie, overbelasting.

 

 

 1. Het Oordeel als naamgetal-kaart

 

Het Oordeel staat voor:

Opnieuw beginnen, vergiffenis, nieuwe kans, vernieuwing, zelfontdekking, hindernissen overwinnen. Het Oordeel-personen zijn doorgaans vergevingsgezind en staan altijd open voor een goed en eerlijk gesprek om de verstandhouding te verbeteren. Ze zijn begripvol, geduldig, maar kunnen daarentegen soms een hard oordeel vellen over zichzelf! Ze hebben soms de neiging te blijven hangen in een schuldgevoel of bij iemand te blijven uit medelijden. Ze hebben doorgaans een hekel aan onrechtvaardigheid. Rechtvaardigheid en eerlijkheid staan bij het Oordeel-mensen hoog in het vaandel. Iedereen verdient een tweede kans, zeker als hiermee problemen kunnen worden opgelost, want het Oordeel-mensen laten graag, zoals iedereen natuurlijk, minder goede tijden achter zich, alleen zullen Het Oordeel-mensen zich vergevingsgezinder opstellen dan andere mensen. Ze zijn eerder bereid te vergeven en vergeten, en zijn meer op de toekomst gericht dan op het verleden. Het Oordeel-mensen moeten er wel op blijven letten dat ze hun ongenoegens ten opzichte van anderen niet opkroppen, maar op een rustige manier gerust kunnen uitspreken. Wanneer ze hierbij ook hun eigen tekortkomingen kunnen toegeven, zal de ander ook eerder inzien wat zíjn tekortkomingen zijn en kunnen bepaalde ergernissen en/of misverstanden eerder worden uitgesproken, waardoor het onderlinge contact verbeteren zal. Het Oordeel-mensen zullen niet snel een vooroordeel hebben over anderen; ze willen graag eerst de beide kanten van het verhaal horen. Ze trekken zelden partij voor iemand, maar zijn juist goede bemiddelaars.

 

Positieve aspecten:

In staat hindernissen te overwinnen, staat open voor grote veranderingen, is bereid te vergeven en opnieuw te beginnen, is op de toekomst gericht.

 

Negatieve aspecten:

Soms blijft men bij iemand in verband met een schuldgevoel of uit medelijden.

 

 

 1. De Wereld als naamgetal-kaart

 

De Wereld staat voor:

Succes, wijsheid, een doel bereiken, afronding, vervulling, dankbaarheid, geluk, vrede, ‘thuis’. Wereld-personen zijn vaak tevreden mensen, hebben veel geleerd en zijn klaar voor weer een nieuwe fase in het leven. Ze groeien en leren vrij gemakkelijk op spiritueel niveau en doorlopen alle lessen met vallen en opstaan, maar blijven altijd geconcentreerd en vasthoudend, want ze willen hoe dan ook hun doel bereiken! Ze zijn zichzelf en laten zich niet in hun vrijheid beknotten of tegenwerken. Ze zijn meestal succesvol en worden bewonderd door hun omgeving. De Wereld-personen zijn zelfbewust, creatief aangelegd, optimistisch en behoorlijk sociaal. Vaak ook zijn de Wereld-personen intuïtief goed ontwikkeld, welbespraakt en geestig!

 

 

Positieve aspecten:

Succesvol, wijs, in staat goede prestaties te leveren, een doel weten te bereiken.

 

Negatieve aspecten:

Soms vindt de Wereld zichzelf best wel goed en hoort zij/hij zichzelf ook graag praten. Soms te veel op uiterlijk vertoon gericht, ietwat materialistisch ingesteld.

 

22.(0.) de Dwaas als naamgetal-kaart

 

De Dwaas staat voor:

Nieuw begin, spontaniteit, impulsiviteit, openstaan voor het nieuwe, vrijheidslievend, risico’s durven nemen, niet doorsnee zijn, vol vertrouwen. Dwaas-personen zijn doorgaans mensen die er niet van houden zich te binden aan deze of gene. Of dit nu op relatiegebied is of in de werksfeer, Dwaas-mensen houden altijd een zekere behoefte aan vrijheid. Ze proberen graag nieuwe dingen uit en luisteren hierbij naar hun gevoel. Wanneer iets goed voelt, zijn ze absoluut in staat een risico te nemen en afscheid te nemen van hun oude vertrouwde omgeving (of partner). Ze kunnen een kinderlijke charme bezitten, waardoor men hun veel van hun ‘stommiteiten’ vergeeft, want door hun impulsieve karakter komt het nogal eens voor dat Dwaas-mensen zich op iets storten wat achteraf toch niet zo heel goed blijkt uit te pakken. Dwaas-mensen moeten daarom ook waken tegen impulsiviteit zonder eerst ook maar een klein beetje te bedenken wat de consequenties kunnen zijn van hun daden. Maar wanneer ze echt op hun gevoel leren vertrouwen, komt het allemaal wel goed en zal de Dwaas meestal op zijn pootjes terechtkomen. Over het algemeen zijn het optimistische, dynamische persoonlijkheden die altijd wel iets van plan zijn of met iets bezig zijn, omdat ze dol zijn op avontuur en wars zijn van sleur.

 

Positieve aspecten:

Enthousiast, onvoorspelbaar, spontaan, origineel, optimistisch, avontuurlijk, veelzijdig.

 

Negatieve aspecten:

Geen rem, wispelturig, onvoorzichtig, naïef, rebels, roekeloos, onverschillig.

Lees verder in het boek: Numerologie en Tarot in een Handomdraai.

Tarot blog >HOME