Nathaliekriek.nl

Tarot naamkaart berekenen

tarot naamkaart

De tarot naamkaart laat ons zien welke karaktereigenschappen we bezitten. De berekening van de geboorte/doopnaam laat zien welke eigenschappen we bij de geboorte hebben meegekregen (of geërfd). De berekening van de roepnaam laat ons zien welke karaktereigenschappen we hebben gekregen door de lessen die we door de jaren heen hebben geleerd.

Bereken eerst uw tarot naamkaart met de letters van uw geboortenaam en daarna met de letters van uw huidige voor- en achternaam.

Heeft u langer dan vijf jaar geleden uw achternaam laten wijzigen of heeft u langer dan vijf jaar geleden de achternaam van uw partner aangenomen, gebruikt u dan deze achternaam. Op deze manier kunt u het verloop van uw ontwikkeling zien!

Belangrijk!

Hoewel de grote arcana van de tarot t/m 22 loopt, is het bij het berekenen van de tarot naamkaart niet nodig de uitkomst te reduceren tot één getal wanneer het getal niet boven de 22 is.

  • Is de uitkomst van uw optelsom bijvoorbeeld 33, dan kunt u deze uitkomst natuurlijk wel reduceren tot 6 (3 + 3) omdat er geen tarotkaart bestaat die nummer 33 draagt.
  • Is de uitkomst bijvoorbeeld 12, dan leest u de uitleg die staat beschreven onder sleutelkaart 12, de Gehangene. Het getal 12 is lager dan 22, dus is het nu niét nodig nogmaals te reduceren tot 3.

Dit geldt voor alle berekeningen die gemaakt worden op basis van de lettertabel!

 

LETTERTABEL

Berekening van de tarot naamkaart

Voor de berekening van uw naamgetal-kaart kunt u als eerste uw geboorte– of doopnaam gebruiken.

Bijvoorbeeld:

Johanna Clazina Kerssens

1 + 6 + 8 + 1 + 5 + 5 + 1 + 3 + 3 + 1 + 8 + 9 + 5 + 1 + 2 + 5 + 9 + 1 + 1 +5 + 5 + 1 = 86

Let op: reduceren, want het getal is groter dan 22!

> 8 + 6 = 14 (de Gematigdheid)

Kaart 14, de Gematigdheid vertegenwoordigt de karaktereigenschappendie Johanna Clazina bij haar geboorte heeft meegekregen.

Later veranderde de geboorte/doopnaam Johanna Clazina Kerssens  in haar roepnaam:

Jopie Kerssens.

1 + 6 + 7 + 9 + 5 + 2 + 5 + 9 + 1 + 1 + 5 + 5 + 1 = 57

Let op: reduceren, want het getal is groter dan 22!

> 5 + 7 = 12 (de Gehangene)

Kaart 12, de Gehangene vertegenwoordigt de karaktereigenschappen die Johanna Clazina als Jopie heeft gekregen.

Later trouwde ze met Piet Boot waardoor haar volledige naam veranderde in Johanna Clazina Boot-Kerssens. Dit was echter niet de naam die ze in het dagelijks leven gebruikte. Iedereen kende haar als:

Jopie Boot-Kerssens.

1 + 6 + 7 + 9 + 5 + 2 + 6 + 6 + 2 + 2 + 5 + 9 + 1 + 1 + 5+ 5 + 1 = 73

Let op: reduceren, want het getal is groter dan 22!

> 7 + 3 = 10 (het Rad van Fortuin)

Kaart 10, het Rad van Fortuin vertegenwoordigt de karaktereigenschappen die Johanna Clazina als Jopie Boot- Kerssens heeft gekregen.

Het interpreteren van de tarot naamkaarten

Wanneer u uw persoonlijke tarot naamkaarten hebt berekend, kunt u hieronder opzoeken welke karaktereigenschappen hierbij horen en kunt u in kaart brengen hoe uw persoonlijkheid door de jaren heen is veranderd en waar u qua persoonlijke ontwikkeling in bent gegroeid.

betekenissen tarotkaarten

  1. De Magiër als tarot naamkaart

De Magiër staat voor:

Kracht, energiek, creatief, wilskrachtig, besluitvaardig, intellectueel, in het bezit van bijzondere talenten en de mogelijkheid je dromen waar te maken, communicatief, onafhankelijk, nadenkend, flexibel.

Magiërs zijn leiders. Ze zijn zelfstandig en heel goed in staat hun eigen boontjes te doppen en hun eigen beslissingen te nemen. Ze kunnen soms wat egoïstisch of egocentrisch zijn, maar daarentegen zetten ze zich toch honderd procent in voor hun vrienden en familie wanneer zij werkelijk om hen geven.

Wel is het héél belangrijk voor de Magiër dat hij daarna waardering krijgt. Blijft deze uit, dan is het voor de Magiër gedaan en zal hij niet snel iets meer voor degene doen die niet voldoende heeft laten blijken dat hij of zij de Magiër dankbaar is. Wanneer waardering of een compliment voor de Magiër uitblijft, zal hij zelf zijn omgeving erop wijzen wat hij heeft gedaan, want erkenning staat hoog in het vaandel van de Magiër. Krijgt hij deze erkenning niet spontaan, dan zal hij er zelf min of meer met een kleine omweg om vragen door te vertellen hoe goed hij iets heeft gedaan. Het liefst houdt de Magiër de touwtjes zelf in handen wanneer er sprake is van een belangrijke taak die moet worden uitgevoerd. De Magiër is tenslotte een leider en geen volger. Ook speelt het mee, dat wanneer deze taak goed wordt uitgevoerd, alle lof naar hem, de leider, de Magiër gaat.

Soms moet de Magiër ertegen waken dat hij naast zijn schoenen gaat lopen; ietwat meer bescheidenheid zou hem niet misstaan… De Magiër heeft altijd behoefte aan nieuwe uitdagingen en zal niet rusten voor hij bereikt heeft wat hij wil. Maar heeft hij eenmaal zijn doel bereikt, dan kan het hem ook snel weer vervelen…

De Magiër is goed in het oplossen van problemen; dit dankt hij aan zijn intelligentie en zijn creatieve manier van denken. Wat er ook aan de hand is, de Magiër weet altijd wel een oplossing of uitweg, waardoor anderen hem ook dikwijls om raad vragen. Wanneer iemand hem niet om raad vraagt, geeft hij deze soms ongevraagd en dit is niet altijd gepast of gewenst. Iemand moet ook van zijn eigen fouten kunnen leren en zit niet altijd te wachten op een Magiër die hun ongevraagd vertelt wat te doen (of niet te doen).

De Magiër is initiatiefrijk, scherpzinnig en communicatief (en vaak ook een uitmuntend schrijver!). Door zijn wilskracht en daadkracht is hij in staat zijn eigen toekomst te creëren. Hij wacht niet af, maar bedenkt iets, zodat de kans groter wordt dat zijn dromen of wensen uitkomen en dikwijls gebeurt dit ook! He can do magic!

Positieve aspecten:

De Magiër is vaak een extravert persoon, charmant, grappig, wilskrachtig, maar ook daadkrachtig. Magiërs bezitten leiderschap, creativiteit en moed. Zij zijn onafhankelijk en hebben niemand nodig bij het nemen van beslissingen. Ze weten heel goed zelf wat ze willen. Daarbij is de Magiër ondernemend, energiek, enthousiast, vrijgevig, ijverig en intuïtief. De Magiër is ook vaak behoorlijk intelligent en creatief, en een ware steun voor anderen. Als de Magiër iets wil bereiken, weet hij doorgaans precies hoe hij een en ander dient aan te pakken, en meestal heeft hij succes!

Negatieve aspecten:

De Magiër kan wat overheersend zijn, lichtgeraakt, agressief en negatief ingesteld. Hij kan zeker ook manipulatief gedrag vertonen wanneer hij zijn zin wil hebben. Hij kan ook wispelturig, opschepperig en lui zijn. De Magiër heeft niet zelden een iets te groot ego. Soms is de Magiër een ware oplichter, oneerlijk, sluw en ongrijpbaar. Ook is hij soms impulsief, waardoor hij vol enthousiasme aan iets begint en het vervolgens niet afmaakt.

betekenissen tarotkaarten

  1. De Hogepriesteres als tarot naamkaart

De Hogepriesteres staat voor:

Intuïtie, spiritualiteit, paranormale gaven, kalmte, geduld, passiviteit, verborgen talenten (meestal op paranormaal gebied), in het bezit van veel kennis, verstandig, behulpzaam en begripvol.

Hogepriesteressen (ja, ook de mannelijke!) zijn vaak wat teruggetrokken en ietwat verlegen. Ze zijn doorgaans bescheiden en zeker niet haantje de voorste; ze zijn juist liever op de achtergrond. Deze houding wordt door veel mensen sympathiek gevonden. Hogepriesteressen hebben wel wat moeite met het maken van keuzes, want juist omdat ze zoveel kennis en wijsheid bezitten, hebben ze veel om over na te denken. Hun gevoelige en ontvankelijke karakter maakt het nemen van beslissingen niet gemakkelijker. Vaak zijn Hogepriesteressen paranormaal begaafd en kunnen ze zich goed vinden in werk dat met het spirituele of paranormale te maken heeft. Ook helende beroepen worden vaak uitgeoefend door Hogepriesteressen, zowel op geestelijk als lichamelijk vlak. Denk hierbij aan Reikimaster, hypnotherapeut, tarottist, voetreflexoloog, magnetiseur, maar bijvoorbeeld ook maatschappelijk werker, masseur of fysiotherapeut. Omdat Hogepriesteressen niet alleen gevoelig zijn, maar vaak ook óvergevoelig, zijn ze snel gekwetst of van hun stuk gebracht, waardoor ze bijzonder emotioneel kunnen reageren. Wanneer de Hogepriesteres zich aangevallen voelt (ook als dat helemaal niet zo bedoeld is!) kan ze hier heel lang mee zitten en er echt neerslachtig van zijn. Deze neerslachtigheid kan lang duren omdat de Hogepriesteres ook het type niet is om de confrontatie aan te gaan en het misverstand uit te praten. De Hogepriesteres trekt zichzelf veel aan, vaak ook onnodig… Hogepriesteressen hebben oog voor detail (ze zien soms dingen waar hun omgeving niet eens op let) en kunnen intens genieten van muziek, de teksten van liedjes, boeken en soms ook van kunst. Ze zijn zich ook bewust van hun innerlijke kracht en hoewel ze soms onzeker kunnen zijn, geeft dit hun weer extra moed om door te gaan, om verder te gaan op het pad dat ze hebben gekozen. Hogepriesteressen zijn geduldig, vriendelijk, begripvol en hulpvaardig, maar vaak hebben ze zelf ook bevestiging nodig of hulp bij het nemen van beslissingen. Soms stellen ze zich hierbij iets te afhankelijk op. Hoewel Hogepriesteressen vriendelijk, geduldig en meegaand zijn, zullen ze niet snel iets doen dat tegen hun gevoel indruist. Een Hogepriesteres kan zeker ook ‘nee’ zeggen. Dit heeft ze wel geleerd, omdat ze vanwege haar bijzondere gevoeligheid geen dingen kan doen waar ze eigenlijk geen zin in heeft; dit voelt innerlijk heel slecht voor haar. De Hogepriesteres heeft veel verborgen talenten, helende krachten, maar ook de gaven om met het Hiernamaals te communiceren via dromen of gedachten.

Positieve aspecten:

De Hogepriesteres is zorgzaam, gevoelig, wijs en tactvol. Hogepriesteressen kunnen goed communiceren en zeker ook goed luisteren. Zij zijn zelfstandig, geduldig, betrouwbaar, loyaal en zeer intuïtief ingesteld. Mannelijke Hogepriesteressen hebben ook een vrouwelijke kant, wat zich uit in het luisteren naar het eigen gevoel en het hebben van een luisterend oor voor andermans problemen.

Negatieve aspecten:

De Hogepriesteres heeft de neiging tot overgevoeligheid. Zij is vaak snel gekwetst, ook op liefdesgebied. Geduld kan weleens leiden tot dadeloosheid in de zin van ‘van uitstel komt afstel’. Soms is de Hogepriesteres passief, in zichzelf gekeerd en kan ze onvoorspelbaar gedrag vertonen. Soms is zij (seksueel) geremd en… bijgelovig. Haar eigen onzekerheid kan zich uiten in het te veel op anderen leunen. Dit kan leiden tot irritaties, wat de Hogepriesteres zich dan weer heel erg aantrekt. Vervolgens zal ze weer te veel haar best doen om haar omgeving te behagen, wat óók weer tot irritaties kan leiden.

Lees verder in het boek: Numerologie en Tarot in een Handomdraai.

Tarot blog >HOME