Tarot persoonskaart

tarot persoonskaart

Wat is uw tarot persoonskaart en wat zegt deze over u? Het berekenen van uw tarot persoonskaart kan handig zijn als u zich afvraagt hoe u op de buitenwereld overkomt en wat doorgaans de eerste indruk is die u wekt.

De tarot persoonskaart laat ook zien hoe u zich naar buiten toe presenteert, waar u eventueel op dient te letten en/of wat u verder kunt ontwikkelen. Misschien is niet alles even leuk wat u hieronder leest, maar helaas denkt ook niet iedereen positief. Feit blijft dat er in onze maatschappij toch nog steeds bekrompenheid en kortzichtigheid heerst. Het zou om deze reden niet reëel zijn om hier alleen maar positieve dingen te vermelden.

Waar sommige dingen die men in u ziet op waarheid kunnen berusten, slaan andere dingen de plank compleet mis. Toch zet uw persoonskaart u wellicht aan het denken en kunt u zich na enig zelfonderzoek misschien toch voorstellen hoe het komt dat buitenstaanders u op een bepaalde manier zien.

Misschien bent u het zelf die er bewust of onbewust voor zorgt dat sommige mensen op een bepaalde manier naar u kijken. Wellicht stelt u zich wel heel bewust op een bepaalde manier op naar anderen op een manier die ver weg staat van hoe u werkelijk bent?

Hieronder kunt u berekenen en lezen of uw ‘masker’ (dat hebben we tenslotte allemaal weleens op) het gewenste resultaat heeft of juist niet.

Belangrijk!

Hoewel de grote arcana van de tarot t/m 22 loopt, is het bij het berekenen van de tarot naamkaart niet nodig de uitkomst te reduceren tot één getal wanneer het getal niet boven de 22 is.

  • Is de uitkomst van uw optelsom bijvoorbeeld 33, dan kunt u deze uitkomst natuurlijk wel reduceren tot 6 (3 + 3) omdat er geen tarotkaart bestaat die nummer 33 draagt.
  • Is de uitkomst bijvoorbeeld 12, dan leest u de uitleg die staat beschreven onder sleutelkaart 12, de Gehangene. Het getal 12 is lager dan 22, dus is het nu niét nodig nogmaals te reduceren tot 3.

Dit geldt voor alle berekeningen die gemaakt worden op basis van de lettertabel!

 

Onderstaande tekst is eerder verschenen in het boek: Numerologie en Tarot in een handomdraai.

Het boek is inmiddels uitverkocht maar tweedehands nog te bestellen via onderstaande link.

Numerologie en Tarot in een handomdraai

 

Voor meer interessante artikelen over tarot, zie het Tarot Blog.

Copyrights van de Rider Waite Tarot op deze pagina: U.S. Games Systems.

Rider Waite Tarotkaarten bestellen?>KLIK

 

Het wekelijkse ‘Spiriblog’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties en incidentele giften via Back Me.

 

LETTERTABEL

Tarot persoonsgetal berekenen

Het persoonlijkheidsgetal berekent u door de medeklinkers uit uw voor- en achternaam bij elkaar op te tellen. De uitkomst hiervan is de tarotkaart die laat zien hoe anderen over u denken, hoe er door anderen tegen u aan gekeken wordt, hoe u op hen overkomt. Let wel, dit is niet hoe u werkelijk bent, maar hoe anderen soms dénken dat u bent.

Bijvoorbeeld:

Nathalie Kriek

5 + 1 + 2 + 8 + 1 + 3 + 9 + 5 + 2 + 9 + 9 + 5 + 2 = 61.

Let op: reduceren, want het getal is groter dan 22!

> 6 + 1 = 7  (de Zegewagen)

Ook interessant:

Heeft u een naamsverandering gehad door bijvoorbeeld een huwelijk of doordat u zelf besloot uw naam te veranderen? Doe de berekening dan met beide namen en bekijk hoe uw houding sinds uw naamswijiging naar de buitenwereld is veranderd.

Het interpreteren van de tarot persoonskaarten

betekenissen tarotkaarten

 

 

 

 

 

 

 

 

De Magiër als tarot persoonskaart

Positieve aspecten:

U komt over als een extravert persoon, charmant, grappig, wilskrachtig en ook daadkrachtig. Volgens anderen bezit u leiderschap, creativiteit en moed. Naar buiten toe presenteert u zich als onafhankelijk en heeft u niemand nodig bij het nemen van beslissingen. U weet, volgens uw omgeving, heel goed wat u wilt. Daarbij gedraagt u zich ondernemend, energiek, enthousiast, vrijgevig, ijverig en intuïtief. Ook komt u behoorlijk intelligent en creatief over en als een ware steun voor anderen. Men denkt dat, wanneer u iets wilt bereiken, u doorgaans precies weet hoe u het een en ander dient aan te pakken.

Negatieve aspecten:

Soms lijkt u wat overheersend, lichtgeraakt, agressief, negatief ingesteld en vertoont u, misschien niet bewust, zeker ook manipulatief gedrag wanneer u uw zin wilt hebben. U kunt ook weleens wispelturig en opschepperig overkomen. De Magiër lijkt niet zelden een iets te groot ego te hebben. Soms lijkt de Magiër een ware oplichter, oneerlijk, sluw en ongrijpbaar. De Magiër is soms ook impulsief, waardoor hij vol enthousiasme aan iets begint en het vervolgens niet afmaakt. Misschien denken sommige mensen dat u graag in het middelpunt van de belangstelling staat en u zich beter voelt dan de rest.

Let wel, de bovenstaande omschrijvingen zijn allemaal eigenschappen die u misschien niet bezit, maar waarvan anderen denken dat u deze bezit.

 

betekenissen tarotkaarten

 

 

 

 

 

 

 

 

De Hogepriesteres als tarot persoonskaart

Positieve aspecten:

U komt over als zorgzaam, gevoelig, wijs en tactvol. Waarschijnlijk kunt u goed communiceren en zeker ook goed luisteren. U lijkt zelfstandig, geduldig, betrouwbaar, loyaal en zeer intuïtief ingesteld. Mannelijke Hogepriesteressen hebben ook een vrouwelijke kant, wat zich uit in luisteren naar het eigen gevoel en het hebben van een luisterend oor voor andermans problemen. U komt zeer redelijk over, omdat u altijd alle voors en tegens op een rij lijkt te zetten en u zich onpartijdig opstelt. Men vindt dat u zich niet met anderen bemoeit en uw eigen mening doorgaans voor u houdt.

Negatieve aspecten:

Misschien wekt u de indruk wat overgevoelig te zijn. Misschien lijkt het dat u zich snel gekwetst voelt, ook op liefdesgebied. Geduld kan soms leiden tot dadeloosheid in de zin van: ‘van uitstel komt afstel’. Soms komt u wat passief, in uzelf gekeerd over en kunt u onvoorspelbaar gedrag vertonen. Soms lijkt u misschien (seksueel) geremd en… bijgelovig. U kunt wat onzeker overkomen en te veel op anderen leunen. Dit kan leiden tot irritaties, wat u zich dan weer heel erg aantrekt. Vervolgens zult u weer te veel uw best zal doen om uw omgeving te behagen, wat óók weer tot irritaties kan leiden. Men denkt weleens dat u vlucht voor uw verantwoordelijkheden en te veel in uw eigen wereld leeft.

Let wel, de bovenstaande omschrijvingen zijn allemaal eigenschappen die u misschien niet bezit, maar waarvan anderen denken dat u deze bezit.

 

betekenissen tarotkaarten

 

 

 

 

 

 

 

 

De Keizerin als tarot persoonskaart

Positieve aspecten:

U komt over als een levensgenieter, enthousiast, gelukkig, gul en vol levenslust. U stelt zich kennelijk creatief, optimistisch en extravert op naar uw omgeving. Men ziet u als inspirerend, communicatief, ‘moederlijk’ in letterlijke maar ook figuurlijke zin (verzorgend) en sociaal. Men vindt u doorgaans charmant en uiterlijk goed verzorgd. Meestal geeft u de mensen om u heen een goed gevoel en schuwt u lichamelijk contact niet.

Negatieve aspecten:

Misschien heeft u de neiging tot het zich (voor de buitenwereld) beperken tot de buitenkant, waardoor de binnenkant soms iets minder mooi blijkt dan de buitenkant… U kunt dan wat ‘gemaakt’ overkomen. U kunt ook overdreven beschermend en manipulatief zijn. U kunt zich soms te afhankelijk opstellen en overgevoelig reageren, wat zich soms uit in verstikkende jaloezie. Het lijkt dat u niet graag alleen bent. In de liefde neemt u volgens de buitenwereld nog wel eens overhaaste stappen. Assertief zijn vindt u misschien wat moeilijk. U komt ook weleens wat rusteloos over, omdat u moeite heeft met stilzitten en u zich moeilijk lijkt te kunnen concentreren. Soms wordt er gedacht dat u verslavingsgevoelig bent.

Let wel, de bovenstaande omschrijvingen zijn allemaal eigenschappen die u misschien niet bezit, maar waarvan anderen denken dat u deze bezit.

 

betekenissen tarotkaarten

 

 

 

 

 

 

 

 

De Keizer als tarot persoonskaart

Positieve aspecten:

U komt op anderen praktisch, verantwoordelijk, betrouwbaar en gedisciplineerd over. Men vindt dat u zeer van orde en regel(maat) houdt, dat u efficiënt en doelbewust, en een harde werker bent. U komt op uw omgeving over als een logisch denker. Uw hoofd lijkt te regeren over uw hart, waardoor u soms wat star en emotieloos lijkt. U neemt volgens uw omgeving graag het heft in handen.

Negatieve aspecten:

Soms lijkt u voor anderen ongeduldig en dominant. Men denkt dat u graag alles (en iedereen?) onder controle wilt hebben en houden. Uw omgeving heeft het idee dat u een aversie tegen veranderingen heeft en wanneer u uw zin niet krijgt, kunt u misschien wat onbuigzaam, bekrompen en neurotisch overkomen. Misschien heeft u zelfs de neiging tot tieren! In de Keizer zit behoorlijk wat agressie. Men ziet u vast en zeker als iemand die duidelijk zijn grenzen aangeeft en niet over zich heen laat lopen! Ook kunt u wat egoïstisch lijken, intolerant en zelfs bazig! Men vindt u soms ijdel en ook eigenwijs. Voor buitenstaanders lijkt het soms of alleen uw eigen mening telt en u andermans advies vaak te gemakkelijk in de wind slaat.

Let wel, de bovenstaande omschrijvingen zijn allemaal eigenschappen die u misschien niet bezit, maar waarvan anderen denken dat u deze bezit.

 

betekenissen tarotkaarten

 

 

 

 

 

 

 

 

De Hogepriester als tarot persoonskaart

Positieve aspecten:

U komt op uw omgeving over als sociaal en als een heldere denker. Men vindt u aantrekkelijk, vriendelijk, sensitief en populair. Hoewel men u soms kan omschrijven als conservatief, denkt men toch dat u van reizen houdt en ziet men zelfs iets avontuurlijks in u schuilen. Vaak komt u onzelfzuchtig over en is men van mening dat u gemakkelijk kunt delen. U laat iedereen in zijn waarde en dat wordt gewaardeerd. U staat erom bekend dat u openstaat om te leren van anderen, maar ook om het feit dat mensen veel van u kunnen leren.

Negatieve aspecten:

In sommige gevallen ziet uw omgeving u als ietwat hypocriet. Misschien lijkt het soms of u anderen ‘napraat’ en met alle winden meewaait. Men vindt dat u soms wel wat braaf bent en te weinig luistert naar uw gevoel, dat u zich te veel aan regeltjes houdt.

Let wel, de bovenstaande omschrijvingen zijn allemaal eigenschappen die u misschien niet bezit, maar waarvan anderen denken dat u deze bezit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Geliefden als tarot persoonskaart

Positieve aspecten:

U stelt zich naar anderen op als gevoelig, zachtaardig, vredelievend en liefdevol. Men denkt dat u iemand bent die vaak rekening houdt met anderen. Men zal u vaak benaderen als vredestichter, omdat u ook overkomt als iemand die goed kan bemiddelen. Men vindt u behulpzaam, maar het valt anderen ook op dat u soms wat te hulpvaardig bent. Anderen zien u als vriendelijk en sociaal.

Negatieve aspecten:

Men vindt dat u soms obsessief gedrag kunt vertonen en/of te hoge verwachtingen creëert, waardoor u soms onnodig teleurgesteld wordt. Soms kan men zelfs denken dat u vriendschap of liefde probeert te ‘kopen’, dat u soms anderen nodig heeft omdat u niet zelfstandig genoeg zou zijn.

Let wel, de bovenstaande omschrijvingen zijn allemaal eigenschappen die u misschien niet bezit, maar waarvan anderen denken dat u deze bezit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Zegewagen als tarot persoonskaart

Positieve aspecten:

Uw omgeving ziet u als doelmatig. U komt standvastig over, maar ook onderzoekend en een tikkeltje ongeduldig. U stelt zich naar anderen op als gastvrij. U lijkt altijd bereid uzelf te bewijzen en benadert de mensen op een directe manier. Meestal komt u over als iemand die bereid is risico’s te nemen.

Negatieve aspecten:

Men vindt u in negatief opzicht soms wat humeurig. In sommige opzichten kunt u zelfs kwetsbaar, overgevoelig, soms afhankelijk en schuchter overkomen. Anderen vinden dat u de boel te veel naar uw hand probeert te zetten en over anderen heen walst. Men vindt u rusteloos en te veel op zoek naar een zekere waardering.

Let wel, de bovenstaande omschrijvingen zijn allemaal eigenschappen die u misschien niet bezit, maar waarvan anderen denken dat u deze bezit.

 

 

 

 

 

 

 

 

De Kracht als tarot persoonskaart

Positieve aspecten:

U komt op anderen over als betrouwbaar. Ook stelt u zich ambitieus op. U lijkt ten opzichte van anderen rechtdoorzee; men heeft de mening dat u zegt wat u denkt. U oogt wilskrachtig en komt tijdens gesprekken intelligent over. U stelt zich loyaal op naar uw omgeving. Ook vindt men u doorgaans creatief overkomen en heeft u volgens velen een standvastig karakter. Vaak maakt u geen indruk door wat u zegt, maar juist door wat u doét! U lijkt een mens van ‘geen woorden maar daden’. Velen zijn van mening dat u sexappeal hebt.

Negatieve aspecten:

Soms vindt men dat u trots kunt zijn. Uw wilskrachtige uitstraling kan soms worden verward met koppigheid. Ook is men soms van mening dat u materialistisch en meedogenloos kunt zijn. Soms vindt men u ongeduldig, dwars, ijdel, agressief, pocherig, intolerant en lichtgeraakt. Men denkt soms over u als iemand die altijd wil winnen en zich te veel wil bewijzen, misschien zelfs als iemand die zichzelf nogal eens kan overschatten.

Let wel, de bovenstaande omschrijvingen zijn allemaal eigenschappen die u misschien niet bezit, maar waarvan anderen denken dat u deze bezit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Kluizenaar als tarot persoonskaart

Positieve aspecten:

Uw omgeving ziet u als ruimdenkend, ordelijk en correct. U komt vaak intuïtief over, waardoor men misschien kan denken dat u anderen gemakkelijk doorziet. U straalt ook creativiteit uit. Men denkt dat u zeer verantwoordelijk en zorgzaam bent ingesteld en dat u gesteld bent op harmonie en evenwicht. Doorgaans vindt men u sociaal, wijs, discreet en denken zij dat u zich graag in het spirituele verdiept. Ook denkt men dat u veel tijd voor uzelf nodig heeft. U stelt zich op als iemand die zijn eigen weg gaat en die het niets kan schelen wat anderen van u denken of zeggen.

Negatieve aspecten:

Soms vinden de mensen u egoïstisch en eigengereid. Men denkt dat u ook best humeurig kunt zijn nu en dan. Men vindt dat u soms veel kritiek heeft op anderen wanneer u niet zo lekker in uw vel zit. Soms lijkt het of u met niemand goed overweg kunt en zich ook niet interesseert voor anderen. Mensen zien u als iemand die iedereen min of meer ‘buiten de deur houdt’.

Let wel, de bovenstaande omschrijvingen zijn allemaal eigenschappen die u misschien niet bezit, maar waarvan anderen denken dat u deze bezit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Rad van Fortuin als tarot persoonskaart

Positieve aspecten:

Men vindt dat u hoop en vertrouwen in de toekomst heeft en snel tegenslagen of teleurstellingen te boven komt. Men heeft het idee dat u uw leven niet door anderen laat bepalen, maar dat u zelf het heft in handen neemt, zelf keuzes maakt en leert van uw eerdere ervaringen.

Negatieve aspecten:

Soms vindt men u koppig en denkt men dat u moeite heeft met het bepalen van grenzen. Uw omgeving is soms van mening dat u te veel hooi op uw vork neemt en ze vinden u wat veeleisend.

Let wel, de bovenstaande omschrijvingen zijn allemaal eigenschappen die u misschien niet bezit, maar waarvan anderen denken dat u deze bezit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Gerechtigheid als tarot persoonskaart

Positieve aspecten:

Anderen zien u als idealistisch, geduldig, eerlijk en spiritueel. Soms komt u artistiek en creatief over, denkt men dat u verstand heeft van kunst of er op zijn minst van houdt. Over het algemeen zult u een inspirerende factor zijn voor uw omgeving. U komt rechtvaardig over, iemand die zijn vrienden en familie eerlijk durft te vertellen wat hem dwarszit.

Negatieve aspecten:

Men ziet u soms als iets overgevoelig, besluiteloos en te kieskeurig. Men vindt dat u te hoge verwachtingen heeft van anderen. Soms vindt uw omgeving u ook wat onpraktisch en ietwat onberekenbaar. In het ergste geval ziet men u als oneerlijk en zelfs onrechtvaardig! Men kan denken dat u anderen de schuld geeft van dingen die mis zijn gegaan zonder uw eigen inbreng in ogenschouw te nemen.

Let wel, de bovenstaande omschrijvingen zijn allemaal eigenschappen die u misschien niet bezit, maar waarvan anderen denken dat u deze bezit.

 

 

 

 

 

 

 

 

De Gehangene als tarot persoonskaart

Positieve aspecten:

U maakt op uw omgeving de indruk geduldig, onzelfzuchtig en meegaand te zijn, maar ook denkt men dat u altijd wel bereid bent compromissen te sluiten. Men ziet u als iemand die zich snel bij een bepaalde situatie kan neerleggen om vervolgens geduldig af te wachten wat komen gaat.

Negatieve aspecten:

Idem, in een ietwat overdreven vorm (te geduldig, te meegaand, etc.). Soms zien anderen u als iemand die nogal eens zelfmedelijden kan hebben. Men vindt u weleens wat passief en neerslachtig, en soms heeft men het gevoel dat u het allemaal niet meer ziet zitten op bepaalde momenten.

Let wel, de bovenstaande omschrijvingen zijn allemaal eigenschappen die u misschien niet bezit, maar waarvan anderen denken dat u deze bezit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Dood als tarot persoonskaart

Positieve aspecten:

Men vindt dat u de capaciteiten bezit om sleur te doorbreken; volgens anderen durft u nieuwe uitdagingen aan te gaan en staat u open voor veranderingen en verbeteringen.

Negatieve aspecten:

Soms komt u wat impulsief over. Sommigen denken zelfs dat u moeite heeft met afscheid nemen wanneer iemand anders hiervoor kiest. Ook kan men denken dat u bang bent voor (noodgedwongen) veranderingen, waardoor u niet openstaat voor het nieuwe, maar uzelf vastklampt aan dat wat geweest is. U komt soms op anderen over als iemand die de neiging heeft tot zwartkijken.

Let wel, de bovenstaande omschrijvingen zijn allemaal eigenschappen die u misschien niet bezit, maar waarvan anderen denken dat u deze bezit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Gematigdheid als tarot persoonskaart

Positieve aspecten:

U komt over als iemand die na stress vrij snel weer in balans komt, als iemand die het evenwicht tussen lichaam en geest weet te bewaren. Men vindt u vaak een rustpunt voor anderen, vergevingsgezind en geduldig; iemand die over het algemeen snel herstelt. U lijkt tevreden te zijn met wat u bezit en alleen telt wat u heeft, niet wat u mist.

Negatieve aspecten:

Soms vindt men u overgevoelig en onzeker; soms lijkt u

Let wel, de bovenstaande omschrijvingen zijn allemaal eigenschappen die u misschien niet bezit, maar waarvan anderen denken dat u deze bezit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Duivel als tarot persoonskaart

Negatieve aspecten:

Sommigen vinden u overkomen als hebberig, materialistisch en erg aardgebonden. Er wordt soms gedacht dat u een zekere behoefte heeft aan een macht en de neiging heeft tot domineren. In het ergste geval ziet men u als wraakzuchtig, onwetend en verslaafd aan medicatie, seks of genotsmiddelen. Misschien zijn sommigen zelfs van mening dat u zich bezighoudt met ‘Zwarte Magie’. Indien u dit alles werkelijk totaal onbekend in de oren klinkt, kan het bij de Duivel zo zijn dat men ú juist ziet als degene die onderdrukt, gecontroleerd en gemanipuleerd wordt. In dat geval zullen mensen over u praten en zeggen dat u zult dienen te stoppen met het gebruiken van bepaalde middelen (medicatie, alcohol, drugs) of dat u de omgang met iemand die een slechte invloed op u heeft zult moeten stoppen. Misschien denkt men dat u in een moeilijke situatie zit, waaruit u maar moeilijk kunt ontsnappen.

Let wel, de bovenstaande omschrijvingen zijn allemaal eigenschappen die u misschien niet bezit, maar waarvan anderen denken dat u deze bezit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Toren als tarot persoonskaart

Positieve aspecten:

Anderen zien u als actief, energiek en sportief. U komt over als een ondernemende persoon die niet de dingen afwacht, maar zelf actie onderneemt. Sommigen denken over u als moedig, en over het algemeen maakt u een spontane indruk. Sommige mensen hebben bewondering voor de manier waarop u tegenslagen kunt incasseren en vervolgens gewoon weer uw leven oppakt.

Negatieve aspecten:

Sommigen vinden u overkomen als ongeduldig. U kunt zich soms bewust of onbewust opstellen als egocentrisch en tactloos. Sommigen vinden u ietwat agressief. Ook vindt men u op sommige momenten behoorlijk depressief overkomen. Anderen kunnen denken dat u moeilijk alleen kunt zijn en daarom uzelf compleet aanpast aan een ander.

Let wel, de bovenstaande omschrijvingen zijn allemaal eigenschappen die u misschien niet bezit, maar waarvan anderen denken dat u deze bezit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Ster als tarot persoonskaart

Positieve aspecten:

Men vindt u over het algemeen onbaatzuchtig en menslievend overkomen. Waarschijnlijk stelt u zich democratisch op naar uw omgeving en stelt u zich warm en behulpzaam op naar anderen toe.

Negatieve aspecten:

Er wordt weleens gefluisterd dat u geen mensenkennis zou hebben en te goed van vertrouwen bent. Men kan denken dat u niet voor zichzelf kunt opkomen.

Let wel, de bovenstaande omschrijvingen zijn allemaal eigenschappen die u misschien niet bezit, maar waarvan anderen denken dat u deze bezit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Maan als tarot persoonskaart

Positieve aspecten:

Men vindt u over het algemeen een menslievend, geduldig en gevoelig persoon. U straalt uit dat u behulpzaam bent en men vindt u zachtaardig en mild. Men heeft wel het idee dat u soms wat dromerig kunt zijn en misschien zelfs wat ‘zweverig’, maar dat u intuïtief bent ingesteld staat voor velen als een paal boven water.

Negatieve aspecten:

Soms ziet men u als prikkelbaar en komt u wat humeurig over. Men heeft ook het idee dat u nogal gevoelig bent voor angsten en fobieën, waardoor u wat onzeker over kunt komen. Men heeft het idee dat u soms last heeft van overgevoeligheid en stemmingswisselingen. Mensen uit uw omgeving kunnen weleens denken dat u zich wat aanstelt en dat u zich niet zo goed kunt beheersen (misschien ook op seksueel gebied). Ze denken dat u soms nutteloze dingen doet en niet werkelijk grip heeft op uw eigen leven. Soms denkt men ook wel dat u een moeilijk verleden achter de rug hebt en dat u (te) veel drinkt of andere geestverruimende middelen gebruikt om de werkelijkheid te ontsnappen.

Let wel, de bovenstaande omschrijvingen zijn allemaal eigenschappen die u misschien niet bezit, maar waarvan anderen denken dat u deze bezit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Zon als tarot persoonskaart

Positieve aspecten:

Men ziet u als openhartig en liefdevol. Velen denken ook dat u succesvol bent, creatief, warm en hartelijk. Men heeft het idee dat u nooit kwaadspreekt over iemand en zeer positief in het leven staat, en dat u op deze manier ook naar anderen kijkt. Waarschijnlijk stelt u zich zeer optimistisch en vol vertrouwen op naar uw omgeving.

Negatieve aspecten:

Soms denkt men dat u te gemakkelijk over alles denkt en niet werkelijk moeite doet om wat u heeft te houden. Dat u soms lui bent en uw plichten verwaarloost. Er wordt weleens gedacht dat u naïef bent en geen ‘nee’ kunt zeggen. (Misschien maken deze personen hier juist misbruik van of proberen dit…?)

Let wel, bovenstaande omschrijvingen zijn allemaal eigenschappen die u misschien niet bezit, maar waarvan anderen denken dat u deze bezit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Oordeel als tarot persoonskaart

Positieve aspecten:

U komt op anderen over als iemand die in staat is hindernissen te overwinnen, die openstaat voor grote veranderingen en die bereid is te vergeven en opnieuw te beginnen. U lijkt zeer op de toekomst gericht en heeft kennelijk een open en eerlijke houding naar anderen toe. Men heeft het gevoel dat men met u over alles kan praten, omdat u hun de indruk geeft uzelf te zijn en anderen ook te accepteren zoals ze zijn.

Negatieve aspecten:

Op een negatieve manier kan er weleens gedacht worden dat u iets voor anderen te verbergen heeft. Dat u misschien bang bent om te falen of afgewezen te worden en daarom bepaalde gesprekken en confrontaties uit de weg gaat. Sommigen denken dat u zich eenzaam voelt.

Let wel, de bovenstaande omschrijvingen zijn allemaal eigenschappen die u misschien niet bezit, maar waarvan anderen denken dat u deze bezit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Wereld als tarot persoonskaart

Positieve aspecten:

U lijkt succesvol en komt wijs op anderen over. Men vindt dat u in staat bent goede prestaties te leveren en dat u uw doel weet te bereiken. U geeft de mensen het gevoel dat u niet bent te stoppen en altijd en overal uw horizon aan het verbreden bent, uw grenzen aan het verleggen bent. ‘Kan niet’ bestaat niet voor u, zullen veel mensen zeggen.

Negatieve aspecten:

Personen die wat negatief zijn ingesteld, kunnen u zien als iemand die zichzelf best wel goed vindt en die zichzelf graag hoort spreken. Soms lijkt u te veel op uiterlijk vertoon gericht en kan het lijken dat u ietwat materialistisch bent ingesteld. Anderen kunnen u wel eens zien als een ‘betweter’, omdat u de indruk kunt wekken uzelf slimmer te voelen dan een ander en denkt dat er aan u niets mankeert.

Let wel, de bovenstaande omschrijvingen zijn allemaal eigenschappen die u misschien niet bezit, maar waarvan anderen denken dat u deze bezit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Dwaas als tarot persoonskaart

Positieve aspecten:

U komt op anderen enthousiast over, u bent altijd wel in voor iets nieuws. Ook vindt men u onvoorspelbaar, maar dat is tegelijkertijd de reden waarom veel mensen u interessant vinden; je weet van tevoren nooit wat u nu weer gaat doen of hoe u er nu weer zult uitzien op een feest. Uw omgeving ziet u vooral als spontaan, origineel, optimistisch, avontuurlijk, veelzijdig en verre, verre van saai.

Negatieve aspecten:

Soms heeft men de indruk dat u geen rem bezit en dat u soms de neiging heeft door te slaan. Sommigen zullen u omschrijven als wispelturig en onbedachtzaam, waardoor men u doorgaans niet als een al te betrouwbaar persoon zal zien. Ook kan men denken dat u onvoorzichtig, rebels, roekeloos, onverschillig en misschien zelfs onverantwoordelijk bent. Anderen zullen u vooral zien als naïef.

Let wel, de bovenstaande omschrijvingen zijn allemaal eigenschappen die u misschien niet bezit, maar waarvan anderen denken dat u deze bezit.

 

Bovenstaande teksten zijn afkomstig uit het boek:

Numerologie en tarot in een handomdraai

 

Tarot blog >HOME