Nathaliekriek.nl

Tarot persoonskaart

tarot persoonskaart

PAGINA ONDER CONSTRUCTIE

 

Wat is uw tarot persoonskaart en wat zegt deze over u? Het berekenen van uw tarot persoonskaart kan handig zijn als u zich afvraagt hoe u op de buitenwereld overkomt en wat doorgaans de eerste indruk is die u wekt.

De tarot persoonskaart laat ook zien hoe u zich naar buiten toe presenteert, waar u eventueel op dient te letten en/of wat u verder kunt ontwikkelen. Misschien is niet alles even leuk wat u hieronder leest, maar helaas denkt ook niet iedereen positief. Feit blijft dat er in onze maatschappij toch nog steeds bekrompenheid en kortzichtigheid heerst. Het zou om deze reden niet reëel zijn om hier alleen maar positieve dingen te vermelden.

Waar sommige dingen die men in u ziet op waarheid kunnen berusten, slaan andere dingen de plank compleet mis. Toch zet uw persoonskaart u wellicht aan het denken en kunt u zich na enig zelfonderzoek misschien toch voorstellen hoe het komt dat buitenstaanders u op een bepaalde manier zien.

Misschien bent u het zelf die er bewust of onbewust voor zorgt dat sommige mensen op een bepaalde manier naar u kijken. Wellicht stelt u zich wel heel bewust op een bepaalde manier op naar anderen op een manier die ver weg staat van hoe u werkelijk bent?

Hieronder kunt u berekenen en lezen of uw ‘masker’ (dat hebben we tenslotte allemaal weleens op) het gewenste resultaat heeft of juist niet.

Belangrijk!

Hoewel de grote arcana van de tarot t/m 22 loopt, is het bij het berekenen van de tarot naamkaart niet nodig de uitkomst te reduceren tot één getal wanneer het getal niet boven de 22 is.

  • Is de uitkomst van uw optelsom bijvoorbeeld 33, dan kunt u deze uitkomst natuurlijk wel reduceren tot 6 (3 + 3) omdat er geen tarotkaart bestaat die nummer 33 draagt.
  • Is de uitkomst bijvoorbeeld 12, dan leest u de uitleg die staat beschreven onder sleutelkaart 12, de Gehangene. Het getal 12 is lager dan 22, dus is het nu niét nodig nogmaals te reduceren tot 3.

Dit geldt voor alle berekeningen die gemaakt worden op basis van de lettertabel!

Onderstaande tekst is eerder verschenen in het boek: Numerologie en Tarot in een handomdraai.

Copyrights van de Rider Waite Tarot op deze pagina: U.S. Games Systems.

 

LETTERTABEL

Tarot persoonsgetal berekenen

Het persoonlijkheidsgetal berekent u door de medeklinkers uit uw voor- en achternaam bij elkaar op te tellen. De uitkomst hiervan is de tarotkaart die laat zien hoe anderen over u denken, hoe er door anderen tegen u aan gekeken wordt, hoe u op hen overkomt. Let wel, dit is niet hoe u werkelijk bent, maar hoe anderen soms dénken dat u bent.

Bijvoorbeeld:

Nathalie Kriek

5 + 1 + 2 + 8 + 1 + 3 + 9 + 5 + 2 + 9 + 9 + 5 + 2 = 61.

Let op: reduceren, want het getal is groter dan 22!

> 6 + 1 = 7  (de Zegewagen)

Ook interessant:

Heeft u een naamsverandering gehad door bijvoorbeeld een huwelijk of doordat u zelf besloot uw naam te veranderen? Doe de berekening dan met beide namen en bekijk hoe uw houding naar de buitenwereld is veranderd.

Het interpreteren van de tarot persoonskaarten

betekenissen tarotkaartenDe Magiër als tarot persoonskaart

Zo denkt men over u, dit straalt u uit naar uw omgeving:

Magiërs zijn leiders. Ze zijn zelfstandig en heel goed in staat hun eigen boontjes te doppen en hun eigen beslissingen te nemen. Ze kunnen soms wat egoïstisch en/of egocentrisch zijn, maar daarentegen zetten ze zich toch 100% in voor hun vrienden en familie wanneer zij werkelijk om hen geven.

Wel is het héél belangrijk voor de Magiër dat hij daarna waardering krijgt. Blijft deze uit, dan is het voor de Magiër gedaan en zal hij niet snel iets meer voor degene doen die niet voldoende heeft laten blijken dat hij of zij de Magiër dankbaar is. Wanneer waardering of een compliment voor de Magiër uitblijft, zal hij zijn omgeving zelf erop wijzen wat hij heeft gedaan, want erkenning staat hoog in het vaandel van de Magiër. Krijgt hij deze erkenning niet spontaan, dan zal hij er zelf min of meer met een kleine omweg om vragen door te vertellen hoe goed hij iets heeft gedaan. Het liefst houdt de Magiër de touwtjes zelf in handen wanneer er sprake is van een belangrijke taak die moet worden uitgevoerd. De Magiër is tenslotte een leider en geen volger. Ook speelt het mee, dat wanneer deze taak goed wordt uitgevoerd, alle lof naar hem, de leider, de Magiër gaat.

Soms moet de Magiër ervoor waken dat hij naast zijn schoenen gaat lopen; ietwat meer bescheidenheid zou hem niet misstaan… De Magiër heeft altijd behoefte aan nieuwe uitdagingen en zal niet rusten voor hij bereikt heeft wat hij wil. Maar heeft hij eenmaal zijn doel bereikt, dan kan het hem ook snel weer vervelen… De Magiër is goed in het oplossen van problemen, dit dankt hij aan zijn intelligentie en zijn creatieve manier van denken. Wat er ook aan de hand is, de Magiër weet altijd wel een oplossing of uitweg, waardoor hem ook dikwijls door anderen om raad gevraagd wordt. Wanneer mensen hem niet om raad vragen, geeft hij deze soms ongevraagd en dit is niet altijd gepast of gewenst. Mensen moeten ook van hun eigen fouten kunnen leren en zitten niet altijd te wachten op een Magiër die hun ongevraagd vertelt wat te doen (of niet te doen).

De Magiër is initiatiefrijk, scherpzinnig, communicatief (en vaak ook een uitmuntend schrijver!). Door zijn wilskracht en daadkracht is hij in staat zijn eigen toekomst te creëren. Hij wacht niet af, maar bedenkt iets, zodat de kans groter wordt dat zijn dromen of wensen uitkomen en dikwijls gebeurt dit ook! He can do magic!

Positieve aspecten:

U komt over als een extravert persoon, charmant, grappig, wilskrachtig en ook daadkrachtig. Volgens anderen bezit u leiderschap, creativiteit en moed. Naar buiten toe presenteert u zich als onafhankelijk en heeft u niemand nodig bij het nemen van beslissingen. U weet, volgens uw omgeving, heel goed wat u wilt. Daarbij gedraagt u zich ondernemend, energiek, enthousiast, vrijgevig, ijverig en intuïtief. Ook komt u behoorlijk intelligent en creatief over en als een ware steun voor anderen. Men denkt dat, wanneer u iets wilt bereiken, u doorgaans precies weet hoe u het een en ander dient aan te pakken.

Negatieve aspecten:

Soms lijkt u wat overheersend, lichtgeraakt, agressief, negatief ingesteld en vertoont u, misschien niet bewust, zeker ook manipulatief gedrag wanneer u uw zin wilt hebben. U kunt ook weleens wispelturig en opschepperig overkomen. De Magiër lijkt niet zelden een iets te groot ego te hebben. Soms lijkt de Magiër een ware oplichter, oneerlijk, sluw en ongrijpbaar. De Magiër is soms ook impulsief, waardoor hij vol enthousiasme aan iets begint en het vervolgens niet afmaakt. Misschien denken sommige mensen dat u graag in het middelpunt van de belangstelling staat en u zich beter voelt dan de rest. Let wel, de bovenstaande omschrijvingen zijn allemaal eigenschappen die u misschien niet bezit, maar waarvan anderen denken dat u deze bezit.

 

betekenissen tarotkaartenDe Hogepriesteres als tarot persoonskaart

Zo denkt men over u, dit straalt u uit naar uw omgeving:

Hogepriesteressen (ja, ook de mannelijke!) zijn vaak wat teruggetrokken en ietwat verlegen. Ze zijn doorgaans bescheiden en zeker niet haantje de voorste. Ze zijn juist liever op de achtergrond. Deze houding wordt door veel mensen sympathiek gevonden. Hogepriesteressen hebben wel wat moeite met het maken van keuzes, want juist omdat ze zoveel kennis en wijsheid bezitten, hebben ze veel om over na te denken. Hun gevoelige en ontvankelijke karakter maakt het nemen van beslissingen niet gemakkelijker. Vaak zijn Hogepriesteressen paranormaal begaafd en kunnen ze zich goed vinden in werk dat met het spirituele of paranormale te maken heeft. Ook helende beroepen worden vaak uitgeoefend door Hogepriesteressen, zowel op geestelijk als lichamelijk vlak. Denk hierbij aan een Reikimaster, hypnotherapeut, tarottist, voetreflexoloog, magnetiseur, maar ook aan een maatschappelijk werker, masseur of fysiotherapeut. Omdat Hogepriesteressen niet alleen gevoelig zijn, maar vaak ook óvergevoelig, zijn ze snel gekwetst of van hun stuk gebracht, waardoor ze bijzonder emotioneel kunnen reageren. Wanneer de Hogepriesteres zich aangevallen voelt (ook als dat helemaal niet zo bedoeld is!) kan ze hier heel lang mee zitten en er echt neerslachtig van zijn. Deze neerslachtigheid kan lang duren, omdat de Hogepriesteres het type niet is om de confrontatie aan te gaan en het misverstand uit te praten. De Hogepriesteres trekt zichzelf veel aan, vaak ook onnodig… Hogepriesteressen hebben oog voor detail (ze zien soms dingen waar hun omgeving niet eens op let) en kunnen intens genieten van muziek, teksten van liedjes, boeken en soms ook van kunst. Ze zijn zich ook bewust van hun innerlijke kracht en hoewel ze soms onzeker kunnen zijn, geeft dit hun weer extra moed om door te gaan, om verder te gaan op het pad dat ze hebben gekozen. Hogepriesteressen zijn geduldig, vriendelijk, begripvol en hulpvaardig, maar vaak hebben ze zelf ook bevestiging nodig of hulp bij het nemen van beslissingen. Soms stellen ze zich hierbij iets te afhankelijk op. Hoewel Hogepriesteressen vriendelijk, geduldig en meegaand zijn, zullen ze niet snel iets doen dat tegen hun gevoel indruist. Een Hogepriesteres kan zeker ook ‘nee’ zeggen. Dit heeft ze wel geleerd, omdat ze vanwege haar bijzondere gevoeligheid geen dingen kan doen waar ze eigenlijk geen zin in heeft; dit voelt innerlijk heel slecht voor haar. De Hogepriesteres heeft veel verborgen talenten, helende krachten, maar ook de gaven om met het Hiernamaals te communiceren via dromen of gedachten.

Positieve aspecten:

U komt over als zorgzaam, gevoelig, wijs en tactvol. Waarschijnlijk kunt u goed communiceren en zeker ook goed luisteren. U lijkt zelfstandig, geduldig, betrouwbaar, loyaal en zeer intuïtief ingesteld. Mannelijke ‘Hogepriesteressen’ hebben ook een vrouwelijke kant, wat zich uit in luisteren naar het eigen gevoel en het hebben van een luisterend oor voor andermans problemen. U komt zeer redelijk over, omdat u altijd alle voors en tegens op een rij lijkt te zetten en u zich onpartijdig opstelt. Men vindt dat u zich niet met anderen bemoeit en uw eigen mening doorgaans voor u houdt.

Negatieve aspecten:

Misschien wekt u de indruk wat overgevoelig te zijn. Misschien lijkt het dat u zich snel gekwetst voelt, ook op liefdesgebied. Geduld kan soms leiden tot dadeloosheid in de zin van: ‘van uitstel komt afstel’. Soms komt u wat passief, in uzelf gekeerd over en kunt u onvoorspelbaar gedrag vertonen. Soms lijkt u misschien (seksueel) geremd en… bijgelovig. U kunt wat onzeker overkomen en te veel op anderen leunen. Dit kan leiden tot irritaties, wat u zich dan weer heel erg aantrekt. Vervolgens zult u weer te veel uw best zal doen om uw omgeving te behagen, wat óók weer tot irritaties kan leiden. Men denkt weleens dat u vlucht voor uw verantwoordelijkheden en te veel in uw eigen wereld leeft. Let wel, de bovenstaande omschrijvingen zijn allemaal eigenschappen die u misschien niet bezit, maar waarvan anderen denken dat u deze bezit.

 

betekenissen tarotkaartenDe Keizerin als tarot persoonskaart

Zo denkt men over u, dit straalt u uit naar uw omgeving:

De Keizerin (ook de mannelijke!) is creatief ingesteld, heeft altijd wel ideeën om uit te werken en heeft dankzij haar sprankelende uitstraling altijd mensen om zich heen. Ze is prettig gezelschap, legt gemakkelijk (nieuwe) contacten en is vaak het stralende middelpunt. De Keizerin heeft over het algemeen vaak geluk; dit komt doordat ze haar kansen herkent en deze op een juist moment weet (en durft!) aan te pakken. De Keizerin wordt meestal zwanger afgebeeld, maar ze heeft ook de neiging om wat te overdadig te eten en drinken. Ze geniet van het leven, en het gevaar van lichte overdrijving bestaat. Soms ligt er zelfs een verslaving op de loer. Ook kan ze depressief zijn als ze een goed idee heeft, maar toch niet de mogelijkheid heeft haar creativiteit tot uiting te brengen. Bent u dus goed in schilderen, probeert u dan niet uw ideeën via pottenbakken tot uiting te brengen, want wanneer dit niet lukt, kunt u teleurgesteld raken. Blijf uw gevoel volgen en uw creativiteit op de beste manier naar buiten brengen. Hier voelt u zich goed bij. De Keizerin kan ook oeverloos piekeren en maakt een probleem snel groter dan het in werkelijkheid is. De Keizerin is aantrekkelijk voor zowel man als vrouw en geeft graag en veel liefde aan iedereen die het gebruiken kan. Wat dat betreft is ze een ware moeder: verzorgend, bezorgd, sociaal eerlijk en gul.

Positieve aspecten:

U komt over als een levensgenieter, enthousiast, gelukkig, gul en vol levenslust. U stelt zich kennelijk creatief, optimistisch en extravert op naar uw omgeving. Men ziet u als inspirerend, communicatief, ‘moederlijk’ in letterlijke maar ook figuurlijke zin (verzorgend) en sociaal. Men vindt u doorgaans charmant en uiterlijk goed verzorgd. Meestal geeft u de mensen om u heen een goed gevoel en schuwt u lichamelijk contact niet.

Negatieve aspecten:

Misschien heeft u de neiging tot het zich (voor de buitenwereld) beperken tot de buitenkant, waardoor de binnenkant soms iets minder mooi blijkt dan de buitenkant… U kunt dan wat ‘gemaakt’ overkomen. U kunt ook overdreven beschermend en manipulatief zijn. U kunt zich soms te afhankelijk opstellen en overgevoelig reageren, wat zich soms uit in verstikkende jaloezie. Het lijkt dat u niet graag alleen bent. In de liefde neemt u volgens de buitenwereld nog wel eens overhaaste stappen. Assertief zijn vindt u misschien wat moeilijk. U komt ook weleens wat rusteloos over, omdat u moeite heeft met stilzitten en u zich moeilijk lijkt te kunnen concentreren. Soms wordt er gedacht dat u verslavingsgevoelig bent. Let wel, de bovenstaande omschrijvingen zijn allemaal eigenschappen die u misschien niet bezit, maar waarvan anderen denken dat u deze bezit.

 

betekenissen tarotkaartenDe Keizer als tarot persoonskaart

Zo denkt men over u, dit straalt u uit naar uw omgeving:

De Keizer is zeer gesteld op orde, netheid en regelmaat, en niet zelden overdrijft hij hier wat in. De Keizer is zeer praktisch ingesteld en denkt vooral met het hoofd in plaats van met het gevoel. Hij is realistisch en kan goed relativeren; alles moet goed gepland worden, zodat er niets mis kan gaan. Alles moet gecontroleerd worden en onder controle gehouden worden. Het liefst houdt hij zelf de touwtjes in handen; zijn wil is wet… en wee je gebeente als je hem tegenspreekt. De Keizer kan dominant en star uit de hoek komen en zich nogal koppig gedragen. Aan onverwachte veranderingen heeft de Keizer een ware hekel. Zijn plannen moeten niet in de war worden geschopt; dan kan hij zelfs ietwat neurotisch reageren! Vrouwelijke Keizers hebben doorgaans wat mannelijke trekken in hun karakter. Ze kunnen er op en top vrouwelijk uitzien, maar hebben toch meer dan gemiddeld mannelijke energie in zich.

Keizers zijn intelligent en aan ‘domme’ (wat is dom?) mensen kan hij zich vreselijk ergeren. De Keizer kan helemaal niets met mensen die naar zijn mening traag van begrip zijn of onnozele uitspraken kunnen doen.

De Keizer heeft doorgaans weinig geduld en kan zelfs ronduit bot reageren op zijn omgeving. Hij is wat introvert en niet echt een gezelligheidsdier; de Keizer is graag alleen. (Dan weet hij tenminste zeker dat zijn plannen niet plotseling in de war worden gestuurd!) Emoties toont hij niet graag, maar hij is wel een harde werker, eerlijk en betrouwbaar. De Keizer is een ware ‘controlfreak’ met harde trekken en een zeker autoritair gezag. Zich helemaal ontspannen of zich eens lekker laten gaan vindt de Keizer moeilijk.

Positieve aspecten:

U komt op anderen praktisch, verantwoordelijk, betrouwbaar en gedisciplineerd over. Men vindt dat u zeer van orde en regel(maat) houdt, dat u efficiënt en doelbewust, en een harde werker bent. U komt op uw omgeving over als een logisch denker. Uw hoofd lijkt te regeren over uw hart, waardoor u soms wat star en emotieloos lijkt. U neemt volgens uw omgeving graag het heft in handen.

Negatieve aspecten:

Soms lijkt u voor anderen ongeduldig, dominant en zelfs fysiek of mentaal gewelddadig. Men denkt dat u graag alles (en iedereen?) onder controle wilt hebben en houden. Uw omgeving heeft het idee dat u een aversie tegen veranderingen heeft en wanneer u uw zin niet krijgt, kunt u misschien wat onbuigzaam, bekrompen en neurotisch overkomen. Misschien heeft u zelfs de neiging tot tieren! In de Keizer zit behoorlijk wat agressie. Men ziet u vast en zeker als iemand die duidelijk zijn grenzen aangeeft en niet over zich heen laat lopen! Ook kunt u wat egoïstisch lijken, intolerant, en zelfs bazig! Men vindt u soms ijdel, ietwat dominant en… ook eigenwijs. Voor buitenstaanders lijkt het soms of alleen uw eigen mening telt en u andermans advies vaak te gemakkelijk in de wind slaat. Let wel, de bovenstaande omschrijvingen zijn allemaal eigenschappen die u misschien niet bezit, maar waarvan anderen denken dat u deze bezit.

 

betekenissen tarotkaartenDe Hogepriester als tarot persoonskaart

Zo denkt men over u, dit straalt u uit naar uw omgeving:

De Hogepriester hecht zeer aan tradities en houdt niet van veranderingen. De Hogepriester is leergierig en zeker niet lui. Hij heeft een grote innerlijke kracht die hij dan ook inzet om anderen te helpen of te steunen. Helaas slaat bij veel Hogepriesters ook de verveling weleens toe, waardoor ze soms aan iets beginnen en het vervolgens niet afmaken. De Hogepriester denkt zeer snel, is zeer goed in het razendsnel bedenken van oplossingen voor problemen en is snel van begrip. Hogepriesters willen de dingen op de normale manier doen, dus ze vertonen geen losbandig gedrag of maffe uitspattingen. Nee, het liefst werkt de Hogepriester op contractbasis en kiest hij voor een vaste partner (met wie hij ook wil trouwen), zodat alles netjes volgens de regels gaat. Hij is erg conservatief en hecht veel waarde aan vaste levenspatronen. Vaak is de Hogepriester ook gelovig of gaat hij naar de kerk.

Positieve aspecten:

U komt op uw omgeving over als sociaal en als een heldere denker. Men vindt u aantrekkelijk, vriendelijk, sensitief en populair. Hoewel men u soms kan omschrijven als conservatief, denkt men toch dat u van reizen houdt en ziet men zelfs iets avontuurlijks in u schuilen. Vaak komt u onzelfzuchtig over en is men van mening dat u gemakkelijk kunt delen. U laat iedereen in zijn waarde en dat wordt gewaardeerd. U staat erom bekend dat u openstaat om te leren van anderen, maar ook om het feit dat mensen veel van u kunnen leren.

Negatieve aspecten:

In sommige gevallen ziet uw omgeving u als ietwat hypocriet. Misschien lijkt het soms of u anderen ‘napraat’ en met alle winden meewaait. Men vindt dat u soms wel wat braaf bent en te weinig luistert naar uw gevoel, dat u zich te veel aan regeltjes houdt. Let wel, de bovenstaande omschrijvingen zijn allemaal eigenschappen die u misschien niet bezit, maar waarvan anderen denken dat u deze bezit.

 

De Geliefden als tarot persoonskaart

Zo denkt men over u, dit straalt u uit naar uw omgeving:

Een Geliefde is gevoelig, hulpvaardig en zachtaardig. U zult als Geliefde merken dat men u vaak opzoekt om u om advies of hulp te vragen. Een Geliefde heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel en zal altijd zijn uiterste best doen om te proberen een probleem voor iemand op te lossen, mits dit binnen zijn vermogen ligt. Liefde is heel erg belangrijk voor u en u heeft dan ook moeite met alleen zijn. Het liefst heeft u iemand om u heen die u een beetje kan vertroetelen en verzorgen. Een Geliefde is dikwijls artistiek en/of creatief aangelegd, maar onderschat deze talenten vaak van zichzelf. Hij denkt vaak eerst aan anderen en dan pas aan zichzelf, waardoor bepaalde talenten niet goed uit de verf komen. Probeert u hier een goede balans in te vinden. Niemand hoeft zich altijd maar weg te cijferen voor een ander. Geeft u zichzelf ook de ruimte en de tijd om u goed te ontplooien. Geliefden vinden het moeilijk om keuzes te maken. Dit probleem kan heel eenvoudig worden verholpen door eerst eens aan uzélf te denken wanneer u weer eens een belangrijke beslissing dient te nemen. Wat is belangrijk voor ú? Waar zou ú zich goed bij voelen? Wat zou ú het liefste willen? Neemt u beslissingen ook vanuit uw eigen gevoel in plaats van eerst aan een ander te denken, hoe het voor hem of haar zou zijn als u dit of dat beslist… Hoe minder mensen er zijn met wie u voor uw gevoel rekening dient te houden, des te gemakkelijker wordt het nemen van een beslissing!

Positieve aspecten:

U stelt zich naar anderen op als gevoelig, zachtaardig, vredelievend en liefdevol. Men denkt dat u iemand bent die vaak rekening houdt met anderen. Men zal u vaak benaderen als vredestichter, omdat u ook overkomt als iemand die goed kan bemiddelen. Men vindt u hulpvaardig, maar het valt anderen ook op dat u soms wat te hulpvaardig bent. Anderen zien u als vriendelijk en sociaal.

Negatieve aspecten:

Men vindt dat u soms obsessief gedrag kunt vertonen en/of te hoge verwachtingen creëert, waardoor u soms onnodig teleurgesteld wordt. Soms kan men zelfs denken dat u vriendschap of liefde probeert te ‘kopen’, dat u soms anderen nodig heeft omdat u niet zelfstandig genoeg zou zijn. Let wel, de bovenstaande omschrijvingen zijn allemaal eigenschappen die u misschien niet bezit, maar waarvan anderen denken dat u deze bezit.

 

De Zegewagen als tarot persoonskaart

Zo denkt men over u, dit straalt u uit naar uw omgeving:

De Zegewagen is de kaart van wilskracht en overwinning. De menner van de Zegewagen kan zich goed concentreren en beschikt over veel inzicht. U heeft zo uw eigen ideeën over bepaalde zaken en gaat graag uw eigen weg. Wanneer u eenmaal een bepaald doel voor ogen heeft, zult u alles op alles willen zetten om dit doel te bereiken, zelfs als u hiervoor huis en haard zou moeten verlaten. Soms gaat de menner van de Zegewagen iets te overhaast te werk. Hierdoor mist hij soms belangrijke details, hetgeen het slagen van zijn plannen in gevaar kan brengen. De menner van de Zegewagen heeft vaak behoefte aan gezelschap, maar niet constant. Hij vindt het minstens zo belangrijk om zo nu en dan alleen te zijn om na te denken en zijn plannen voor te bereiden. De menner van de Zegewagen is dikwijls succesvol, omdat hij niet bang is zo nu en dan een risico te nemen. Hij is zich ervan bewust dat je nu eenmaal niet met iedereen vrienden kunt zijn. Vaak is de menner van de Zegewagen iemand die veel innerlijke strijd kent, maar wel de moed heeft om weer de controle over zijn leven terug te nemen. Dit bewerkstelligt hij door heel eerlijk naar zijn situatie te kijken, hierbij beslissingen te nemen en uiteindelijk zijn problemen te overwinnen. Zijn kracht is niet zozeer fysiek aanwezig, als wel vooral mentaal. De menner van de Zegewagen is een sterke denker; dit kunt u ook zien op de kaart. De menner heeft geen teugels in zijn handen. Hij stuurt de paarden (en op sommige kaarten sfynxen) door middel van gedachtekracht.

Omdat gedachtekracht een van de sterkste onzichtbare krachten is die er bestaan, is hij hierdoor in staat zijn problemen op te lossen, de controle over zijn leven terug te krijgen en zelfs veel succes te hebben! Meestal heeft de menner van de Zegewagen een goede baan, een mooi huis en komt hij financieel ook niets te kort. Financiële zekerheid is erg belangrijk voor hem, niet omdat hij materialistisch is ingesteld, maar omdat dit ook bijdraagt aan zijn innerlijke rust.

Positieve aspecten:

Uw omgeving ziet u als doelmatig. U komt standvastig over, maar ook onderzoekend. U stelt zich naar anderen op als gastvrij. Men vindt dat u emotioneel gehecht bent aan bezittingen zonder materiële waarde, wat u sentimenteel en gevoelig doet lijken. Over het algemeen komt u op anderen over als een verzorgend type mens, al vindt men wel dat u zichzelf soms bepaalde dingen ontzegt. U lijkt altijd bereid uzelf te bewijzen en benadert de mensen op een directe manier. Meestal komt u over als iemand die bereid is risico’s te nemen.

Negatieve aspecten:

Men vindt u in negatief opzicht soms wat humeurig. In sommige opzichten kunt u zelfs kwetsbaar, overgevoelig, soms afhankelijk en schuchter overkomen. Anderen vinden dat u de boel te veel naar uw hand probeert te zetten en over anderen heenwalst. Men vindt u rusteloos en te veel op zoek naar een zekere waardering.

Let wel, de bovenstaande omschrijvingen zijn allemaal eigenschappen die u misschien niet bezit, maar waarvan anderen denken dat u deze bezit.

 

De Kracht als tarot persoonskaart

Zo denkt men over u, dit straalt u uit naar uw omgeving:

Iemand met de Kracht als persoonlijkheidsgetal-kaart heeft een enorm grote innerlijke kracht, die vaak ook naar buiten toe uitstraalt, waardoor men een enorm charisma heeft. Dat vindt de Kracht zelf ook prettig. Hij houdt ervan aanbeden te worden en het feit dat er mensen zijn die tegen hem opkijken, maakt dat hij groeit en groeit. De Kracht kan soms brullen als een leeuw, is goed in leidinggeven, maar wanneer het gaat om de eigen diepere gevoelens, de emoties, houdt de leeuw zich stil, want hier praat hij niet graag over. Misschien ziet hij dit als een vorm van zwakte of is hij gewoon heel voorzichtig met het prijsgeven van zijn twijfels en onzekerheden, omdat je maar nooit weet wat iemand anders met deze wetenschap kan doen. De Kracht is dus op zijn hoede, maar ook weet hij vaak intuïtief wie hij wel of niet kan vertrouwen.

De Kracht is vaak een groot voorbeeld voor zijn omgeving. Hij is succesvol, getalenteerd en inspirerend voor zijn omgeving. Men wil vaak ook zijn als de Kracht. Toch wordt niet alle succes de Kracht zomaar in de schoot geworpen. De Kracht trekt dan wel succes aan; toch moet hij er zelf ook wel degelijk iets voor doen om werkelijk succes te krijgen, anders gaat het ook aan hem voorbij, ondanks zijn krachtige uitstraling. Hij durft wel op de juiste momenten een beslissing te nemen of een keuze te maken en vertrouwt hierbij op zijn intuïtie, die hem niet snel in de steek laat. Daardoor lijkt hem alles wat gemakkelijk af te gaan. Hij weet gewoon goed op zijn innerlijke stem (innerlijke kracht!) te vertrouwen. Hij neemt rustig de tijd om zijn doel te bereiken en slaat op het juiste moment toe, net als een leeuw in de natuur.

Positieve aspecten:

U komt op anderen over als betrouwbaar. Ook stelt u zich ambitieus op. U lijkt ten opzichte van anderen rechtdoorzee; men heeft de mening dat u zegt wat u denkt. U oogt wilskrachtig en komt tijdens gesprekken intelligent over. U stelt zich loyaal op naar uw omgeving. Ook vindt men u doorgaans creatief overkomen en heeft u volgens velen een standvastig karakter. Vaak maakt u geen indruk door wat u zegt, maar juist door wat u doét! U lijkt een mens van ‘geen woorden maar daden’.

Negatieve aspecten:

Soms vindt men dat u trots kunt zijn. Uw wilskrachtige uitstraling kan soms worden verward met koppigheid. Ook is men soms van mening dat u materialistisch en meedogenloos kunt zijn. Soms vindt men u ongeduldig, dwars, ijdel, agressief, pocherig, intolerant en lichtgeraakt. Men denkt soms over u als iemand die altijd wil winnen en zich te veel wil bewijzen, misschien zelfs als iemand die zichzelf nogal eens kan overschatten. Let wel, de bovenstaande omschrijvingen zijn allemaal eigenschappen die u misschien niet bezit, maar waarvan anderen denken dat u deze bezit.

 

De Kluizenaar als tarot persoonskaart

Zo denkt men over u, dit straalt u uit naar uw omgeving:

Kluizenaars denken veel en vaak na over zichzelf en over het leven. Ze trekken zich graag even terug en zijn dan alleen zonder zich eenzaam te voelen. Kluizenaars bezitten veel wijsheid, maar hebben soms de neiging om alles wat ze geleerd hebben ongevraagd te ventileren, hun omgeving ongevraagd van advies te dienen. Uit goede bedoelingen, dat zeker, maar het wordt niet altijd op prijs gesteld. Dat moet de Kluizenaar toch maar proberen te leren; dat mensen soms hun eigen fouten moeten maken om verder te komen. Hij hoeft ze niet altijd te behoeden voor misstappen of hun van goedbedoeld advies te voorzien, tenzij hem daarom gevraagd wordt natuurlijk. Het gevaar bestaat namelijk dat zijn omgeving hem dan als ‘betweter’ gaat zien… Soms wordt de Kluizenaar niet begrepen door zijn omgeving; dan moet hij sterk zijn om zichzelf te blijven en zijn eigen weg te blijven gaan. De gedachtegang van de Kluizenaar komt niet altijd overeen met hoe anderen denken.

De Kluizenaar wordt soms een ‘Einzelgänger’ genoemd, of ‘zweverig’ als hij zich spiritueel aan het ontwikkelen is. De Kluizenaar verlicht zijn eigen pad met zijn lantaarn, maar wil ook het pad van anderen verlichten. Wordt dit niet door uw omgeving op prijs gesteld of merkt u dat er sprake is van enig onbegrip, bedenk dan: verbeter de wereld, begin bij jezelf. Laat anderen maar leren van hun eigen misstappen, niet iedereen leert nu eenmaal even snel als de Kluizenaar. Probeert u hierin te berusten. Kluizenaars zijn vaak perfectionistisch ingesteld en kunnen behoorlijk kritisch zijn. Wat hij doet, doet hij graag goed. En niet alleen voor zichzelf, ook voor anderen. Kluizenaars willen graag anderen behagen. Ze zijn dienstbaar, zorgvuldig, ijverig en zijn goed in het bewaren van geheimen.

Positieve aspecten:

Uw omgeving ziet u als ruimdenkend, ordelijk en correct. U komt vaak intuïtief over, waardoor men misschien kan denken dat u paranormaal begaafd bent. U straalt ook creativiteit uit. Men denkt dat u zeer verantwoordelijk en zorgzaam bent ingesteld. Anderen hebben het idee dat u gesteld bent op harmonie en evenwicht. Doorgaans vindt men u sociaal, wijs, en denken zij dat u zich graag in het spirituele verdiept. Ook denkt men dat u veel tijd voor uzelf nodig heeft. U stelt zich op als iemand die zijn eigen weg gaat en die het niets kan schelen wat anderen van u denken of zeggen.

Negatieve aspecten:

Soms vinden de mensen u egoïstisch en eigengereid. Men denkt dat u ook best humeurig kunt zijn nu en dan. Men vindt dat u soms veel kritiek heeft op anderen wanneer u niet zo lekker in uw vel zit. Soms lijkt het of u met niemand goed overweg kunt en zich ook niet interesseert voor anderen. Mensen zien u als iemand die iedereen min of meer ‘buiten de deur houdt’. Let wel, de bovenstaande omschrijvingen zijn allemaal eigenschappen die u misschien niet bezit, maar waarvan anderen denken dat u deze bezit.

 

Het Rad van Fortuin als tarot persoonskaart

Zo denkt men over u, dit straalt u uit naar uw omgeving:

Mensen met het Rad van Fortuin als persoonlijkheidsgetal-kaart zijn in staat hun lot te aanvaarden, te accepteren dat het leven uit ups en downs bestaat, maar er niet in te blijven hangen. Zij weten altijd wel weer uit de problemen te komen door zelf op het juiste moment actie te ondernemen. Ze zijn goed in het sturen van hun eigen lot en durven op de juiste ogenblikken een risico te nemen of een kans met beide handen aan te grijpen. Mensen met het Rad als persoonlijkheidsgetal-kaart weten hoe de verantwoordelijkheid te dragen voor hun eigen daden en schieten zelden in een slachtofferrol. Ze weten wat ze zelf fout hebben gedaan en leren hiervan. Rad van Fortuin-mensen hebben dikwijls succes. Sommige dingen die ons overkomen zijn zeker niet leuk, zelfs verre van dat.

Maar Rad van Fortuin-mensen weten alles goed te relativeren en zullen bepaalde gebeurtenissen niet opvatten als persoonlijk, maar de situatie aanvaarden, er op hun eigen manier mee omgaan en eventuele teleurstellingen zelf te boven komen. Rad van Fortuin-mensen kunnen snel en logisch nadenken, waardoor ze snel op bepaalde situaties in kunnen spelen en daardoor ook onverwachte kansen die voorbij komen direct op het juiste moment op waarde weten te schatten en aan te pakken. Over het algemeen kunnen ze zich goed in anderen verplaatsen. Mede dankzij dit talent zijn ze in staat de dingen naar hun hand te zetten en de personen van wie ze iets gedaan willen krijgen ietwat te manipuleren.

Positieve aspecten:

Men vindt dat u hoop en vertrouwen in de toekomst heeft en snel tegenslagen of teleurstellingen te boven komt. Men heeft het idee dat u uw leven niet door anderen laat bepalen, maar dat u zelf het heft in handen neemt, zelf keuzes maakt en leert van uw eerdere ervaringen.

Negatieve aspecten:

Soms vindt men u koppig en denkt men dat u moeite heeft met het bepalen van grenzen. Uw omgeving is soms van mening dat u te veel hooi op uw vork neemt en ze vinden u wat veeleisend. Let wel, de bovenstaande omschrijvingen zijn allemaal eigenschappen die u misschien niet bezit, maar waarvan anderen denken dat u deze bezit.

 

De Gerechtigheid als tarot persoonskaart

Zo denkt men over u, dit straalt u uit naar uw omgeving:

De Gerechtigheid-persoon is intuïtief ingesteld en heeft een helder inzicht in bepaalde situaties, maar ook in mensen. Eerlijkheid staat bij de Gerechtigheid hoog in het vaandel, en zij (ik spreek hier van ‘zij’ omdat ik de Gerechtigheid altijd associeer met Vrouwe Justitia, maar er zijn natuurlijk ook mannelijke Gerechtigheden!) zal dus niet snel iemand met slinkse plannetjes om de tuin leiden om haar doel te bereiken. Eerlijk duurt het langst en dat verwacht zij ook van anderen. En terecht. Wanneer de Gerechtigheid zich in de maling genomen voelt of vindt dat haar onrecht wordt aangedaan, zal zij ook de onderste steen boven willen halen en rechterlijke stappen ondernemen. De Gerechtigheid is iemand die origineel is en uniek in alles. De gerechtigheid is geen volger, maar een leider, en haar omgeving vraagt haar dan ook vaak om raad. Zij houdt er niet van om zelf geleid te worden, want dan zou zij wel eens haar evenwicht, dat zo belangrijk is voor haar, kunnen verliezen. De Gerechtigheid kan soms eindeloos wikken en wegen eer zij een uiteindelijke beslissing neemt. Ze wil graag goed en eerlijk te werk gaan, want dat is de enige manier waarop ze zichzelf recht in de spiegel kan blijven aankijken. Ze neemt te allen tijde de verantwoordelijkheid voor haar daden en schuift nare gebeurtenissen zelden af op anderen, omdat ze maar al te goed weet dat ze hier zelf ook de hand in heeft gehad. Wanneer een Gerechtigheid-persoon dit wel doet, is het omdat zij wel weet dat ze zelf verantwoordelijk is geweest, maar zich hiervoor schaamt of het wel weet, maar het (nog) niet wil inzien. Uiteindelijk weet de Gerechtigheid diep vanbinnen maar al te goed wat aan haarzelf te danken is en wat aan anderen. De Gerechtigheid kan soms manipulatief en/of vleierig gedrag vertonen, zeker als ze hiermee een conflict kan vermijden.

Positieve aspecten:

Anderen zien u als idealistisch, geduldig, eerlijk en spiritueel. Soms komt u artistiek en creatief over, denkt men dat u verstand heeft van kunst of er op zijn minst van houdt. Over het algemeen zult u een inspirerende factor zijn voor uw omgeving. U komt rechtvaardig over, iemand die zijn vrienden en familie eerlijk durft te vertellen wat hem dwarszit.

Negatieve aspecten:

Men ziet u soms als iets overgevoelig, besluiteloos en te kieskeurig. Men vindt dat u te hoge verwachtingen heeft van anderen. Soms vindt uw omgeving u ook wat onpraktisch en ietwat onberekenbaar. In het ergste geval ziet men u als oneerlijk en zelfs onrechtvaardig! Men kan denken dat u anderen de schuld geeft van dingen die mis zijn gegaan zonder uw eigen inbreng in ogenschouw te nemen. Let wel, de bovenstaande omschrijvingen zijn allemaal eigenschappen die u misschien niet bezit, maar waarvan anderen denken dat u deze bezit.

 

De Gehangene als tarot persoonskaart

Zo denkt men over u, dit straalt u uit naar uw omgeving:

Gehangene-personen hebben soms de neiging zichzelf weg te cijferen voor anderen, zichzelf op te offeren voor andermans welzijn en tevredenheid. Ze zijn nogal meegaand en vrijwel altijd bereid concessies te doen. Ook zijn Gehangene-personen wat dromerig, omdat ze soms wat bang zijn voor de werkelijkheid. Dromen is dan een tijdelijke oplossing om de waarheid niet onder ogen te hoeven zien. Meestal zijn de Gehangene-personen gehoorzaam en onzelfzuchtig. Ze stellen zich vaak afwachtend op en staan niet voor in de rij wanneer er actie ondernomen dient te worden. De Gehangene-personen schuiven de dingen vaak voor zich uit: “Het komt wel…” Ze zijn slecht in het nemen van beslissingen en schieten soms vrijwillig in een slachtofferrol (en blijven daar dan ook letterlijk in ‘hangen’). Gehangene-personen kunnen beïnvloedbaar zijn en zich passief gedragen. Vaak zoeken ze naar uitwegen om geen beslissing te hoeven nemen en laten anderen dan een keuze voor hen maken.

Positieve aspecten:

U maakt op uw omgeving de indruk geduldig, onzelfzuchtig en meegaand te zijn, maar ook denkt men dat u altijd wel bereid bent compromissen te sluiten. Men ziet u als iemand die zich snel bij een bepaalde situatie kan neerleggen om vervolgens geduldig af te wachten wat komen gaat.

Negatieve aspecten:

Idem, in een ietwat overdreven vorm (te geduldig, te meegaand, etc.). Soms zien anderen u als iemand die nogal eens zelfmedelijden kan hebben. Men vindt u weleens wat passief en neerslachtig, en soms heeft men het gevoel dat u het allemaal niet meer ziet zitten op bepaalde momenten. Let wel, de bovenstaande omschrijvingen zijn allemaal eigenschappen die u misschien niet bezit, maar waarvan anderen denken dat u deze bezit.

 

De Dood als tarot persoonskaart

Zo denkt men over u, dit straalt u uit naar uw omgeving:

De Dood staat voor het nemen van afscheid, van het opnieuw beginnen. De Dood als persoonlijkheidsgetal-kaart kan betekenen dat u moeite heeft met het afsluiten van perioden of open durven staan voor iets nieuws. U kunt zich soms krampachtig vasthouden aan het verleden, iets dat niet altijd van positieve invloed op u is. Soms lijkt u zelfs bang te zijn voor grote of belangrijke veranderingen. De Dood als persoonlijkheidsgetal-kaart is een teken dat u in uw leven voor veel veranderingen bent komen te staan en ook nog zult komen te staan. De Dood is ook kenmerkend voor een aversie tegen sleur, waardoor u misschien snel geneigd bent impulsief te handelen en de ‘duistere kant’ van het leven soms lonkt. Experimenteren met drugs en/of drank komt geregeld voor bij personen met de Dood als persoonlijkheidsgetal-kaart. Personen met de Dood als persoonlijkheidsgetal-kaart hebben impulsen nodig, uitdagingen en prikkels, omdat ze anders bang zijn in sleur te vervallen. Ze hebben constant behoefte aan nieuwe uitdagingen, en deze dan ook, soms ondoordacht, aan te gaan. Angst voor verandering en angst voor sleur lijken met elkaar in strijd te zijn, maar dat is niet helemaal waar. U kunt een aversie hebben tegen sleur en eentonigheid, waardoor u telkens weer behoefte heeft aan iets nieuws, wat u zelf opzoekt. De grote veranderingen of het nemen van afscheid, die niét zelf door u gekozen zijn, vindt u wel moeilijk. Probeert u in te zien dat angst voor verandering leidt tot stilstand en stilstand leidt tot sleur. Dan kunt u toch beter kiezen voor een moeilijk afscheid, zodat u daarna aan een nieuwe fase van uw leven kunt gaan beginnen. Uitstellen van een afscheid dat er toch wel aan zit te komen is doorgaans moeilijker en brengt meer pijn en verdriet met zich mee dan vrijwillig de knoop doorhakken en openstaan voor iets nieuws, ook al weet u nog niet wat dat nieuwe is. Zolang u zich blijft vastklampen aan iets wat u niet kwijt wilt, maar wat duidelijk zijn beste tijd heeft gehad, zal het nieuwe ook niet in uw leven kunnen komen. U blokkeert het onbewust.

Positieve aspecten:

Men vindt dat u de capaciteiten bezit om sleur te doorbreken; volgens anderen durft u nieuwe uitdagingen aan te gaan en staat u open voor veranderingen en verbeteringen.

Negatieve aspecten:

Soms komt u wat impulsief over. Sommigen denken zelfs dat u zich voelt aangetrokken tot drugs en/of drank en dat u moeite heeft met afscheid nemen wanneer iemand anders hiervoor kiest. Ook kan men denken dat u bang bent voor (noodgedwongen) veranderingen, waardoor u niet openstaat voor het nieuwe, maar uzelf vastklampt aan dat wat geweest is. U komt soms op anderen over als iemand die de neiging heeft tot zwartkijken. Let wel, de bovenstaande omschrijvingen zijn allemaal eigenschappen die u misschien niet bezit, maar waarvan anderen denken dat u deze bezit.

 

De Gematigdheid als tarot persoonskaart

Zo denkt men over u, dit straalt u uit naar uw omgeving:

De juiste balans vinden (en vooral hóuden!) is voor u van groot belang. Verstand en gevoel dienen voor u perfect met elkaar in balans te zijn. Geest en lichaam dienen voor u op de juiste manier in evenwicht met elkaar te zijn, anders voelt u zich allerminst op uw gemak. U wilt graag rust in uw leven en vooral innerlijke rust is zeer belangrijk voor de Gematigdheid. De Gematigdheid is doorgaans een fatsoenlijk mens die van orde houdt, behoedzaam is en van rust houdt. Zij heeft over het algemeen een grote verbeeldingskracht, is geestelijk zeer creatief ontwikkeld en heeft doorgaans een rijke fantasie. De rust in de geest wordt vaak juist na een moeilijke periode teruggevonden. Dan wordt het de Gematigdheid wat te veel en brengt ze zichzelf weer terug in balans (althans dat tracht zij). Dat gaat niet altijd even gemakkelijk, maar uiteindelijk lukt het toch met het toverwoord voor de Gematigdheid: rust! De Gematigdheid dient te allen tijde zuinig om te springen met haar tijd en energie, eten en drinken, inkomsten en uitgaven, en dient de juiste balans te vinden in de activiteiten die zij onderneemt. Anders kan haar gezondheid eronder gaan lijden, zowel op geestelijk, emotioneel, spiritueel als lichamelijk gebied. Geniet, maar… met mate! Probeert u niet al te bang te zijn voor het maken van de verkeerde keuzes of voor het ‘te druk hebben’, omdat u anders de neiging kunt krijgen totaal niets te doen. Dat is misschien wel lekker rustig, maar natuurlijk niet altijd goed…

Positieve aspecten:

U komt over als iemand die na stress vrij snel weer in balans komt, als iemand die het evenwicht tussen lichaam en geest weet te bewaren. Men vindt u vaak een rustpunt voor anderen, vergevingsgezind en geduldig; iemand die over het algemeen snel herstelt. U lijkt tevreden te zijn met wat u bezit en alleen telt wat u heeft, niet wat u mist.

Negatieve aspecten:

Soms vindt men u overgevoelig en onzeker; soms lijkt u onwillig om te leren van uw eigen fouten. Men vindt zelfs weleens dat u gebrek heeft aan zelfbeheersing en dat u nerveus en impulsief overkomt. Misschien denken sommige mensen zelfs dat u soms kunt overdrijven en geen maat kunt houden met wat dan ook. Let wel, de bovenstaande omschrijvingen zijn allemaal eigenschappen die u misschien niet bezit, maar waarvan anderen denken dat u deze bezit.

 

De Duivel als tarot persoonskaart

Zo denkt men over u, dit straalt u uit naar uw omgeving:

Personen met de Duivel als persoonlijkheidsgetal-kaart hebben soms egoïs-tische trekjes en hebben graag een bepaalde macht. Ze zijn nogal zelfzuchtig en hebben vaak direct een oordeel over iemand, ook al zien ze die persoon voor het eerst. Aards genot en materiële zaken zijn belangrijk voor personen met de Duivel als persoonlijkheidsgetal-kaart. De Duivel-personen zijn vaak ambitieus en willen iets bereiken in het leven. Hun gevoel voor humor wordt niet altijd begrepen door anderen en vaak worden de Duivel-personen zelfs als serieus bestempeld. Ze zijn praktisch ingesteld en bereid hard te werken om hun doel te bereiken. Vaak kunnen ze goed met geld omgaan. De Duivel-mensen zijn soms onzeker, maar wel betrouwbaar.

Positieve aspecten:

Men vindt u in zekere zin verantwoordelijk. U stelt zich geduldig en gedisciplineerd op en u lijkt iemand te zijn met een flink portie uithoudingsvermogen. U maakt een serieuze indruk en komt hardwerkend en betrouwbaar over.

Negatieve aspecten:

Sommigen vinden u overkomen als hebberig, materialistisch en erg aardgebonden. Er wordt soms gedacht dat u een zekere behoefte heeft aan een macht en de neiging heeft tot domineren. In het ergste geval ziet men u als wraakzuchtig, onwetend en verslaafd aan medicatie, seks of genotsmiddelen. Misschien zijn sommigen zelfs van mening dat u zich bezighoudt met ‘Zwarte Magie’. Indien u dit alles werkelijk totaal onbekend in de oren klinkt, kan het bij de Duivel zo zijn dat men ú juist ziet als degene die onderdrukt, gecontroleerd en gemanipuleerd wordt. In dat geval zullen mensen over u praten en zeggen dat u zult dienen te stoppen met het gebruiken van bepaalde middelen (medicatie, alcohol, drugs) of dat u de omgang met iemand die een slechte invloed op u heeft zult moeten stoppen. Misschien denkt men dat u in een moeilijke situatie zit, waaruit u maar moeilijk kunt ontsnappen. Let wel, de bovenstaande omschrijvingen zijn allemaal eigenschappen die u misschien niet bezit, maar waarvan anderen denken dat u deze bezit.

 

De Toren als tarot persoonskaart

Zo denkt men over u, dit straalt u uit naar uw omgeving:

De Toren-personen staan erom bekend dat ze zeer sterk zijn met betrekking tot grote tegenslagen. Ze zijn bereid opnieuw te beginnen en van hun ervaringen te leren. De Toren-personen houden er meestal niet van zich te binden, ze zijn revolutionair ingesteld en bereid te breken met het verleden wanneer dit nodig is. Slechte gewoonten willen zij graag afleren en ze doen hier dan ook werkelijk hun best voor. Soms hebben ze last van depressies of terneergeslagenheid, maar meestal steekt op een onverwacht moment de vechtlust weer de kop op, gaan ze de strijd aan met zelfvernietigende gedachten en komen ze hier dikwijls sterker uit. Hoewel ze soms de neiging hebben de hoop te verliezen, zullen ze te allen tijde proberen met zichzelf in het reine te komen en niet in de slachtofferrol te blijven hangen. De Toren-personen zijn strijdlustig, energiek en initiatiefrijk. Ze houden van duidelijkheid en hebben zelf ook vaak een uitgesproken mening. De Toren-personen zijn ongeduldig en assertief, eerlijk en rechtdoorzee, maar ook vaak heethoofdig en agressief.

Positieve aspecten:

Anderen zien u als actief, energiek en sportief. U komt over als een ondernemende persoon die niet de dingen afwacht, maar zelf actie onderneemt. Sommigen denken over u als moedig, en over het algemeen maakt u een spontane indruk. Sommige mensen hebben bewondering voor de manier waarop u tegenslagen kunt incasseren en vervolgens gewoon weer uw leven oppakt.

Negatieve aspecten:

Sommigen vinden u overkomen als ongeduldig. U kunt zich soms bewust of onbewust opstellen als egocentrisch en tactloos. Sommigen vinden u ietwat agressief. Ook vindt men u op sommige momenten behoorlijk depressief overkomen. Anderen kunnen denken dat u moeilijk alleen kunt zijn en daarom uzelf compleet aanpast aan een ander. Let wel, de bovenstaande omschrijvingen zijn allemaal eigenschappen die u misschien niet bezit, maar waarvan anderen denken dat u deze bezit.

 

De Ster als tarot persoonskaart

Zo denkt men over u, dit straalt u uit naar uw omgeving:

Ster-mensen zijn doorgaans positief ingesteld. Ze verliezen zelden de hoop en proberen overal het goede in te zien. Hoop doet leven! Ze zitten vaak vol goede en nieuwe ideeën, die ze niet zelden met succes ten uitvoer brengen. Vaak zijn ze opvallend origineel en vaak ook onvoorspelbaar. Ster-mensen zijn sterke persoonlijkheden, bezitten doorzettingsvermogen en zitten het meest van de tijd goed in hun vel. Ster-mensen zijn optimistisch, tevreden en stellen zich gemakkelijk open voor anderen. Ze zijn zeer gesteld op vrijheid, zowel in vriendschappen en relaties als op het gebied van werk. Ster-mensen vinden alles best, zolang ze maar hun eigen weg kunnen volgen, hun eigen keuzes kunnen maken en hun eigen ideeën kunnen uitvoeren zonder hierbij een strobreed in de weg gelegd te worden. Ondanks zijn eigenwijsheid en soms zelfs ook koppigheid, is de Ster niet autoritair. Iedereen is gelijk!

Positieve aspecten:

Men vindt u over het algemeen onbaatzuchtig en menslievend overkomen. Waarschijnlijk stelt u zich democratisch op naar uw omgeving en stelt u zich warm en behulpzaam op naar anderen toe.

Negatieve aspecten:

Er wordt weleens gefluisterd dat u geen mensenkennis zou hebben en te goed van vertrouwen bent. Men kan denken dat u niet voor zichzelf kunt opkomen. Let wel, de bovenstaande omschrijvingen zijn allemaal eigenschappen die u misschien niet bezit, maar waarvan anderen denken dat u deze bezit.

 

De Maan als tarot persoonskaart

Zo denkt men over u, dit straalt u uit naar uw omgeving:

De Maan-mensen zijn intuïtief ingesteld en doorgaans erg gevoelig van aard. Soms kunnen ze werkelijk sentimenteel reageren. Ze nemen anderen niet snel in vertrouwen. Men moet zich eerst bewijzen. Maan-mensen zijn zo gevoelig dat ze zich goed in anderen kunnen verplaatsen. Mede door hun paranormale aanleg zijn ze vaak in staat precies aan te voelen wat iemand scheelt en of diegene vrolijk, verdrietig of angstig is. Maan-mensen zijn vaak helderziend of heldervoelend zonder dat ze zich dit realiseren. Hierdoor komt het voor dat de Maan-mensen soms plotseling verdrietig worden, terwijl hier eigenlijk geen enkele aanleiding toe is. In werkelijkheid voelen ze dan het verdriet van iemand uit hun omgeving en verwarren ze dit met hun eigen emoties. Plotselinge stemmingswisselingen komen hierdoor vaak voor bij de Maan-mensen, zonder dat ze hiervan de oorzaak kennen. Maan-mensen zijn dromers en hebben een grote fantasie, waardoor ze soms moeilijk te doorgronden zijn voor anderen. Ze kunnen zich werkelijk verliezen in hun eigen wereldje, hebben meestal een hart van goud en zijn altijd bereid anderen te helpen. Maan-mensen zijn zachtaardig en hebben vaak een engelengeduld. Vaak zijn ze ook wat besluiteloos en hebben ze angst voor het onbekende. Maan-mensen zijn doorgaans niet blij met plotselinge veranderingen; ze houden het liefst alles bij het oude vertrouwde.

Positieve aspecten:

Men vindt u over het algemeen een menslievend, geduldig en gevoelig persoon. U straalt uit dat u behulpzaam bent en men vindt u zachtaardig en mild. Men heeft wel het idee dat u soms wat dromerig kunt zijn en misschien zelfs wat ‘zweverig’, maar dat u intuïtief bent ingesteld staat voor velen als een paal boven water.

Negatieve aspecten:

Soms ziet men u als prikkelbaar en komt u wat humeurig over. Men heeft ook het idee dat u nogal gevoelig bent voor angsten en fobieën, waardoor u wat onzeker over kunt komen. Men heeft het idee dat u soms last heeft van overgevoeligheid en stemmingswisselingen. Mensen uit uw omgeving kunnen weleens denken dat u zich wat aanstelt en dat u zich niet zo goed kunt beheersen (misschien ook op seksueel gebied). Ze denken dat u soms nutteloze dingen doet en niet werkelijk grip heeft op uw eigen leven. Soms denkt men ook wel dat u een moeilijk verleden achter de rug hebt. Let wel, de bovenstaande omschrijvingen zijn allemaal eigenschappen die u misschien niet bezit, maar waarvan anderen denken dat u deze bezit.

 

De Zon als tarot persoonskaart

Zo denkt men over u, dit straalt u uit naar uw omgeving:

Iemand met de Zon als persoonlijkheidsgetal-kaart is letterlijk ‘het Zonnetje in huis’. Een vrolijke, warme persoonlijkheid probeert overal de Zonzijde van te zien en staat open voor iedereen. Hier schuilt als enige het gevaar dat bepaalde mensen soms misbruik kunnen maken van uw goedheid. Probeer hier een beetje op te letten en wees niet al te goed van vertrouwen. De Zon-mensen zijn duidelijk en kunnen helder denken. Ze zijn oprecht en bezitten soms een kinderlijke onschuld. De Zon-mensen zijn gul, liefdevol, onbaatzuchtig, creatief, artistiek aangelegd, tevreden en oprecht, kortom: heerlijke mensen.

Soms vergen ze iets te veel van zichzelf. Juist omdat het hen vaak voor de wind gaat, hebben ze de neiging te denken: dit kan er ook nog wel bij, waardoor ze soms net iets te royaal met hun energie omspringen. De Zon-mensen staan altijd open voor nieuwe ideeën en zijn daarbij vol enthousiasme en vertrouwen. De Zon-mensen hebben altijd inspiratie en zijn behoorlijk doelgericht. Wat zij willen kunnen zij meestal ook waarmaken. Naar buiten toe zijn ze charmant, meeslepend en hebben ze een geweldige uitstraling!

Positieve aspecten:

Men ziet u als openhartig en liefdevol. Velen denken ook dat u succesvol bent, creatief, warm en hartelijk. Men heeft het idee dat u nooit kwaadspreekt over iemand en zeer positief in het leven staat, en dat u op deze manier ook naar anderen kijkt. Waarschijnlijk stelt u zich zeer optimistisch en vol vertouwen op naar uw omgeving.

Negatieve aspecten:

Soms denkt men dat u te gemakkelijk over alles denkt en niet werkelijk moeite doet om wat u heeft te houden. Dat u soms lui bent en uw plichten verwaarloost. Er wordt weleens gedacht dat u geen ‘nee’ kunt zeggen. (Misschien maken deze personen hier juist misbruik van of proberen dit…?) Let wel, bovenstaande omschrijvingen zijn allemaal eigenschappen die u misschien niet bezit, maar waarvan anderen denken dat u deze bezit.

 

Het Oordeel als tarot persoonskaart

Zo denkt men over u, dit straalt u uit naar uw omgeving:

Het Oordeel-personen zijn doorgaans vergevingsgezind en staan altijd open voor een goed en eerlijk gesprek om de verstandhouding te verbeteren. Ze zijn begripvol, geduldig, maar kunnen daarentegen soms een hard oordeel vellen over zichzelf! Ze hebben soms de neiging te blijven hangen in een schuldgevoel of bij iemand te blijven uit medelijden. Ze hebben doorgaans een hekel aan onrechtvaardigheid. Rechtvaardigheid en eerlijkheid staan bij het Oordeel-mensen hoog in het vaandel. Iedereen verdient een tweede kans, zeker als hiermee problemen kunnen worden opgelost, want het Oordeel-mensen laten graag, zoals iedereen natuurlijk, minder goede tijden achter zich, waarbij het Oordeel-mensen zich vergevingsgezinder opstellen dan anderen. Ze zijn eerder bereid te vergeven en vergeten, en zijn meer op de toekomst gericht dan op het verleden. Ze moeten er wel op blijven letten dat ze hun ongenoegens niet opkroppen, maar op een rustige manier gerust kunnen uitspreken. Wanneer ze hierbij ook hun eigen tekortkomingen kunnen toegeven, zal de ander ook eerder inzien wat zíjn tekortkomingen zijn en kunnen bepaalde ergernissen en/of misverstanden worden uitgesproken, waardoor het onderlinge contact verbetert. Het Oordeel-mensen zullen niet snel een vooroordeel hebben over anderen; ze willen graag eerst de beide kanten van het verhaal horen. Ze trekken zelden partij voor iemand, maar zijn juist goede bemiddelaars.

Positieve aspecten:

U komt op anderen over als iemand die in staat is hindernissen te overwinnen, die openstaat voor grote veranderingen en die bereid is te vergeven en opnieuw te beginnen. U lijkt zeer op de toekomst gericht en heeft kennelijk een open en eerlijke houding naar anderen toe. Men heeft het gevoel dat men met u over alles kan praten, omdat u hun de indruk geeft uzelf te zijn en anderen ook te accepteren zoals ze zijn.

Negatieve aspecten:

Op een negatieve manier kan er weleens gedacht worden dat u iets voor anderen te verbergen heeft. Dat u misschien bang bent om te falen of afgewezen te worden en daarom bepaalde gesprekken en confrontaties uit de weg gaat. Sommigen denken dat u zich eenzaam voelt. Let wel, de bovenstaande omschrijvingen zijn allemaal eigenschappen die u misschien niet bezit, maar waarvan anderen denken dat u deze bezit.

 

De Wereld als tarot persoonskaart

Zo denkt men over u, dit straalt u uit naar uw omgeving:

De Wereld-personen zijn vaak tevreden mensen, hebben veel geleerd en zijn klaar voor weer een nieuwe fase in het leven. Ze groeien en leren vrij gemakkelijk op spiritueel niveau en doorlopen alle lessen met vallen en opstaan, maar blijven altijd geconcentreerd en vasthoudend, want ze willen hoe dan ook hun doel bereiken! Ze zijn zichzelf en laten zich niet in hun vrijheid beknotten of tegenwerken. Ze zijn meestal succesvol en worden bewonderd door hun omgeving. De Wereld-personen zijn zelfbewust, creatief aangelegd, optimistisch en behoorlijk sociaal. Vaak ook zijn de Wereld-personen intuïtief goed ontwikkeld, welbespraakt en geestig!

 

Positieve aspecten:

U lijkt succesvol en komt wijs op anderen over. Men vindt dat u in staat bent goede prestaties te leveren en dat u uw doel weet te bereiken. U geeft de mensen het gevoel dat u niet bent te stoppen en altijd en overal uw horizon aan het verbreden bent, uw grenzen aan het verleggen bent. ‘Kan niet’ bestaat niet voor u, zullen veel mensen zeggen.

Negatieve aspecten:

Personen die wat negatief zijn ingesteld, kunnen u zien als iemand die zichzelf best wel goed vindt en die zichzelf graag hoort spreken. Soms lijkt u te veel op uiterlijk vertoon gericht en kan het lijken dat u ietwat materialistisch bent ingesteld. Anderen kunnen u wel eens zien als een ‘betweter’, omdat u de indruk kunt wekken uzelf slimmer te voelen dan een ander en denkt dat er aan u niets mankeert. Let wel, de bovenstaande omschrijvingen zijn allemaal eigenschappen die u misschien niet bezit, maar waarvan anderen denken dat u deze bezit.

 

De Dwaas als tarot persoonskaart

Zo denkt men over u, dit straalt u uit naar uw omgeving:

Dwaas-personen zijn doorgaans mensen die er niet van houden zich te binden aan deze of gene. Of dit nu op relatiegebied is of in de werksfeer, Dwaas-mensen houden altijd een zekere behoefte aan vrijheid. Ze proberen graag nieuwe dingen uit en luisteren hierbij naar hun gevoel. Wanneer iets goed voelt, zijn ze absoluut in staat een risico te nemen en afscheid te nemen van hun oude vertrouwde omgeving (of partner). Ze kunnen een kinderlijke charme bezitten, waardoor men hun veel van hun ‘stommiteiten’ vergeeft, want dankzij hun impulsieve karakter komt het nogal eens voor dat Dwaas-mensen zich op iets storten wat achteraf toch niet zo heel goed blijkt uit te pakken. Dwaas-mensen moeten daarom ook waken tegen impulsiviteit zonder eerst ook maar een klein beetje te bedenken wat de consequenties kunnen zijn van hun daden. Maar wanneer ze echt op hun gevoel leren vertrouwen, komt het allemaal wel goed en zal de Dwaas meestal op zijn pootjes terechtkomen. Over het algemeen zijn het optimistische, dynamische persoonlijkheden die altijd wel iets van plan zijn of met iets bezig zijn, omdat ze dol zijn op avontuur en wars zijn van sleur.

Positieve aspecten:

U komt op anderen enthousiast over, u bent altijd wel in voor iets nieuws. Ook vindt men u onvoorspelbaar, maar dat is tegelijkertijd de reden waarom veel mensen u interessant vinden; je weet van tevoren nooit wat u nu weer gaat doen of hoe u er nu weer zult uitzien op een feest. Uw omgeving ziet u vooral als spontaan, origineel, optimistisch, avontuurlijk, veelzijdig en verre, verre van saai.

Negatieve aspecten:

Soms heeft men de indruk dat u geen rem bezit en dat u soms de neiging heeft door te slaan. Sommigen zullen u omschrijven als wispelturig en onbedachtzaam, waardoor men u doorgaans niet als een al te betrouwbaar persoon zal zien. Ook kan men denken dat u onvoorzichtig, rebels, roekeloos, onverschillig en misschien zelfs onverantwoordelijk bent. Anderen zullen u vooral zien als naïef. Let wel, de bovenstaande omschrijvingen zijn allemaal eigenschappen die u misschien niet bezit, maar waarvan anderen denken dat u deze bezit.

 

Bovenstaande teksten zijn afkomstig uit het boek:

Numerologie en tarot in een handomdraai

 

Tarot blog >HOME