Tarot wenskaart berekenen

tarot wenskaart

Wat vertelt uw persoonlijke tarot wenskaart over u en hoe berekent u dit wensgetal? Uw dromen, wensen en fantasieën worden kenbaar wanneer u alle medeklinkers uit uw volledige geboortenaam bij elkaar optelt. De som (uitkomst) van deze berekening laat de tarotkaart zien die staat voor uw diepste dromen en wensen.

De overige berekeningen in uw eigen numeroscoop laten zien of u in staat zult zijn uw dromen waar te maken of hoe u hier een klein beetje bij geholpen kunt worden.

Onderstaande tekst is eerder verschenen in het boek: Numerologie en Tarot in een handomdraai.

Het boek is inmiddels uitverkocht, maar tweedehands nog te bestellen via onderstaande link.

Numerologie en Tarot in een handomdraai

 

Voor meer interessante artikelen over tarot, zie het Tarot Blog.

Copyrights van de Rider Waite Tarot op deze pagina: U.S. Games Systems.

Rider Waite Tarotkaarten bestellen?>KLIK

 

Het wekelijkse ‘Spiriblog’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties en incidentele giften via Back Me.

Belangrijk!

Hoewel de grote arcana van de tarot (de 22 sleutelkaarten) t/m 22 loopt, is het bij het berekenen van de tarot wenskaart niet nodig de uitkomst te reduceren tot één getal wanneer het getal niet boven de 22 is.

 • Is de uitkomst van uw optelsom bijvoorbeeld 33, dan kunt u deze uitkomst natuurlijk wel reduceren tot 6 (3 + 3) omdat er geen tarotkaart bestaat die nummer 33 draagt.
 • Is de uitkomst bijvoorbeeld 12, dan leest u de uitleg die staat beschreven onder sleutelkaart 12, de Gehangene. Het getal 12 is lager dan 22, dus is het nu niét nodig nogmaals te reduceren tot 3.

Dit geldt voor alle berekeningen die gemaakt worden op basis van de lettertabel!

De berekening van de tarot wenskaart

Ik neem als voorbeeld hier even mijn eigen geboortenaam.

Nathalie Boot

(Kreeg u bij uw geboorte meerdere voornamen, gebruikt u deze dan ook.)

De medeklinkers uit mijn volledige geboortenaam zijn:

N T H L B T

Dit maakt mijn tarot wenskaart:

5 + 2 + 8 + 3 + 2 + 2 = 22 (de Dwaas).

LETTERTABEL

Het interpreteren van de tarot wenskaarten

betekenissen tarotkaarten

 1. De Magiër als tarot wenskaart

Uw diepste wens is het hebben van meer macht. Graag zou u uw doelen willen bereiken en bewondering oogsten van uw omgeving. Vooral het ontwikkelen en ontplooien van uw eigen creativiteit en intellect spelen hierbij een grote rol. Het idee een bepaalde invloed te hebben op anderen spreekt u wel aan. U zou graag het zelfvertrouwen willen hebben dat u soms denkt te missen en een grotere aantrekkingskracht op anderen willen uitoefenen.

 

 

betekenissen tarotkaarten

 1. De Hogepriesteres als tarot wenskaart

Uw diepste wens is het ontwikkelen van uw intuïtieve vermogens en hier ook daadwerkelijk iets mee te kunnen gaan doen. U zou graag anderen willen helpen op spiritueel gebied. Misschien heeft u moeite met het nemen van beslissingen en heeft u de neiging de dingen voor u uit te schuiven. Waarschijnlijk zou u willen dat u gemakkelijker beslissingen kon nemen, sneller keuzes kon maken en vooral dat u zich meer afzijdig kon houden van problemen. Soms vindt u het misschien moeilijk uw mening voor u te houden en zou u willen dat u wat vaker tot tien kon tellen.

 

betekenissen tarotkaarten

 1. De Keizerin als tarot wenskaart

Uw diepste wens is succes hebben op materieel gebied. U wilt zich graag omringen met mooie dingen en verlangt naar een zekere rijkdom. Ook een kinderwens behoort tot de mogelijkheden. Misschien heeft u al heel veel tijd en energie gestoken in het realiseren van uw dromen en plannen, en bent u er nu aan toe om hiervan te kunnen gaan genieten en te profiteren van uw welverdiende winst en succes.

Ook kan het zijn dat u misschien wat gemakkelijker uw gevoelens zou kunnen uiten en uw creatieve kanten wat meer zou kunnen ontwikkelen. Soms heeft deze kaart betrekking op een moederfiguur. Misschien wilt u meer of een ander soort contact met uw moeder? Of… wilt u zelf graag moeder worden?

 

betekenissen tarotkaarten

 1. De Keizer als tarot wenskaart

Uw diepste wens is een (meer) leidinggevende positie bekleden. In de privé-sfeer of op het werk verlangt u naar meer controle over uw eigen leven en misschien ook wel over bepaalde personen in uw omgeving (kind, partner of collega?). Misschien hoopt u dat u zelf meer structuur kunt leren aanbrengen in uw leven, meer orde en regelmaat in uw leven kunt creëren, zodat er minder vaak stressvolle momenten ontstaan. Beter uw tijd indelen hoort daarbij. Soms heeft deze kaart betrekking op een vaderfiguur. Misschien is het contact met uw vader niet wat u van een vader-kindrelatie had verwacht?

 

betekenissen tarotkaarten

 1. De Hogepriester als tarot wenskaart

Uw diepste wens is het onderwijzen van anderen, leiding geven op spiritueel gebied, in de religieuze sfeer of als therapeut of leraar. Uw wens is op school of in de werksfeer op te treden als mentor of begeleider. Misschien hoopt u ook dat u zichzelf ooit net zo goed raad en advies kunt geven zoals u dit kunt aan anderen. Misschien hoopt u ooit te kunnen vertrouwen op uw eigen innerlijke stem, zodat u zelf de antwoorden op uw vragen kunt geven en deze niet meer hoeft voor te leggen aan anderen.

Zelfstandig zijn, maar ook anderen in hun waarde laten en minder vooroordelen hebben, zijn misschien dingen die u graag zou willen maar soms moeilijk vindt. Misschien bent u een van de monniken en wenst u zich een mentor die dag en nacht voor u klaarstaat om u de goede richting op te sturen?

 

 1. De Geliefden als tarot wenskaart

Uw diepste wens is het hebben van een bevredigend liefdesleven, vooral ook onvoorwaardelijke liefde. Liefde die u krijgt zonder dat er iets voor terug wordt verlangd. Oprechte liefde! U wilt een gelukkig leven leiden en de vrijheid hebben om te doen waar u werkelijk met heel uw hart achter staat. Misschien vindt u het ook soms moeilijk keuzes te maken en hoopt u dat u door uw hart te volgen in de toekomst beter in staat zult zijn de juiste beslissingen te nemen zonder impulsief te handelen. U wilt de ware liefde ontdekken en deze ook vasthouden op een fijne manier.

 

 1. De Zegewagen als tarot wenskaart

Uw diepste wens is succes behalen, en wel op een snelle manier. U wilt uw wilskracht ten volle benutten en door middel van een directe aanpak al uw doelen bereiken, zowel in de werksfeer als op het terrein van de liefde en alles daartussenin. U wilt anderen graag laten zien wat u in huis hebt, dat u leiding kunt geven, snel kunt handelen, problemen kunt overwinnen en in staat bent uw doelen te bereiken. Vindt u het misschien moeilijk om direct te zijn? Vindt u het lastig om op onverwachte situaties in te spelen, en wilt u dit graag leren? Misschien wilt u ook heel graag reizen of verlangt u naar een nieuwe woning of woonplaats en wenst u meer moed om risico’s te durven nemen.

 

 1. De Kracht als tarot wenskaart

Uw diepste wens is Kracht; uw innerlijke kracht beter te leren ontwikkelen. U zou graag sterk en zelfverzekerd willen overkomen. U wilt volhardend en moedig zijn, een zekere aantrekkingskracht uitoefenen op de personen om u heen. U wilt graag aantrekkelijk gevonden worden en bewonderd worden om uw uitstraling en uw succes. Soms zou u misschien wat koeler willen reageren in bepaalde situaties en willen dat u iets meer geduld kon opbrengen om een mooie kans af te wachten, een goed moment te herkennen om toe te slaan. Misschien zou u ook over iets meer tact willen beschikken, zodat u rustig kunt zeggen waar het op staat, rustig doch zelfverzekerd en vooral vastberaden zonder voor moeilijkheden weg te lopen.

 

 1. De Kluizenaar als tarot wenskaart

Uw diepste wens is uzelf durven zijn. Gewoon de dingen te doen en vooral ook te laten waar u zelf wel of geen zin in hebt. Durft u ‘nee’ te zeggen? Of laat u zich toch altijd wel weer overhalen tot dingen waar u eigenlijk geen zin in hebt? Waarom? Bent u bang anders misschien niet aardig gevonden te worden? Wordt u zo graag aardig gevonden dat u met tegenzin naar een afspraak gaat? Is dat het waard? De Kluizenaar laat zien dat u eigenlijk liever geen kuddedier bent, dat u het liefst gewoon uzelf bent en ook graag tijd alleen doorbrengt.

Ook staat de Kluizenaar voor het leren luisteren naar uw eigen intuïtie, het leren over spiritualiteit. Als dit iets is wat u daadwerkelijk graag wilt, is het noodzakelijk dat u zichzelf durft te zijn. Alleen dan raakt u niet geblokkeerd door allerlei tegenstrijdige gevoelens. Misschien heeft u behoefte aan een goede leermeester of mentor op dit gebied.

 

 1. Het Rad van Fortuin als tarot wenskaart

Uw diepste wens is het doorbreken van een bepaald levenspatroon. Misschien wilt u een geheel nieuwe weg inslaan, maar weet u niet goed hoe en wacht u af wat er op uw pad komt. Eigenlijk zou u willen dat u uw eigen lot zou kunnen sturen, maar… wat let u! Waarom zou uw wens niet kunnen uitkomen? Misschien wenst u ook geluk in het spel, een flinke geldprijs. U hoopt op geluk op ieder gebied, maar vergeet nooit dat we geluk zélf moeten maken! Maakt geld eigenlijk gelukkig? Wat als u een miljoen hebt maar… u ziek bent? Zou u niet alles willen inleveren om weer gezond te worden? Wenst u dingen die u zelf kunt waarmaken en vindt geluk in dat wat u al heeft, dat zijn er veel meer dan u nu misschien denkt!

 

 1. De Gerechtigheid als tarot wenskaart

Uw diepste wens is eerlijkheid, eerlijk durven en kunnen zijn ten opzichte van uw vrienden en familie, maar vooral ook tegenover uzelf! Soms is het heel moeilijk om precies te vertellen wat u denkt, eerlijk uw mening te geven en eerlijk op te biechten wat u dwarszit. Soms is het nog moeilijker om eerlijk tegen uzelf te zijn, eerlijk onder ogen te zien wat uw eigen aandeel was in ruzies of een onenigheid. Ook al heeft u het gevoel dat u zelf niets verkeerd heeft gedaan, hoe komt het dan dat u onrecht is aangedaan? Heeft u wel uw grenzen duidelijk aangegeven? Kon u werkelijk niet voorkomen dat dergelijke dingen zijn gebeurd? Had u echt niet anders kunnen handelen om bijvoorbeeld een ruzie te voorkomen of het u toegebrachte onrecht te vermijden?

U wilt eigenlijk niets liever dan eerlijk zijn, te allen tijde uw mening uiten, zodat u nooit meer iets hoeft op te kroppen en/of toneel hoeft te spelen. De Gerechtigheid staat voor: rustig de dingen uitpraten met iedereen zonder dat er een bom barst, duidelijk uw grenzen aangeven en zeker ook het vermogen te leren van gebeurtenissen uit het verleden en vooral ook… uw eigen vergissingen durven toegeven, zowel tegenover uzelf als tegenover anderen.

 

 1. De Gehangene als tarot wenskaart

Uw diepste wens is rust. Eigenlijk zou u het liefst alles op zijn beloop laten zonder uzelf al te veel in te spannen. Niet omdat u lui zou zijn, maar omdat u liever niet geconfronteerd wordt met moeilijkheden. Problemen zouden vanzelf opgelost worden als u uzelf terugtrekt en afwacht. Uzelf passief opstellen voelt misschien voor u als de veiligste weg. U zou graag alle vervelende verplichtingen eindeloos voor u uit schuiven. Eigenlijk wilt u het liefst gewoon met rust gelaten worden.

Aan de andere kant vindt u het misschien ook juist moeilijk om u bij een bepaalde beslissing of gebeurtenis neer te leggen en zou u willen dat u meer geduld had. Zodat u ook werkelijk alles op zijn beloop kunt laten zonder uzelf er al te druk over te maken.

 

 1. De Dood als tarot wenskaart

U diepste wens is loslaten. U zou graag het vermogen bezitten gebeurtenissen uit het verleden volledig los te laten. U vindt dit misschien nogal eens moeilijk, waardoor u de neiging hebt bepaalde beslissingen of een afscheid uit te stellen. Daardoor wordt het echter alleen maar moeilijker of zelfs pijnlijker voor u. Bepaalde gebeurtenissen uit het verleden blijven misschien door uw hoofd spoken, terwijl u hier alleen maar boos of verdrietig van wordt.

Het liefste dat u wilt is alles los kunnen laten, waardoor er meer ruimte ontstaat voor leukere, nieuwe dingen. Misschien vindt u het ook moeilijk om oude gewoonten en oude gedachtepatronen los te laten, en wilt u graag wat luchtiger in het leven staan zonder dat al die ‘oude koeien’ achter u aan lopen, die toch maar telkens weer uw humeur kunnen beïnvloeden.

 

 1. De Gematigdheid als tarot wenskaart

Uw diepste wens is evenwicht: de perfecte balans vinden tussen lichaam en geest. U wilt een goede gezondheid, een goede conditie, voldoende rust en controle over iedere situatie in uw leven. U wilt dat alles perfect in balans is.

De Gematigdheid als wensgetal-kaart staat voor maat kunnen houden in alles: eten en drinken, maar ook geld uitgeven; het vermogen gedisciplineerd om te gaan met uw behoeften, het vermogen zich niet te laten gaan, maar alles in de hand te kunnen houden en tevreden te zijn met wat u hebt in plaats van te kijken naar wat u niet hebt. Verantwoord omgaan met uw tijd en energie hoort hier ook bij, alles behalve een gejaagd leven. Balans!

 

 1. De Duivel als tarot wenskaart

Uw diepste wens is vrijheid, onafhankelijkheid, u niet laten controleren of zelfs ‘bezitten’ door iemand anders. Wat of wie heeft u in de greep en waarom kunt u hier zo moeilijk van loskomen? Bent u verslaafd aan iets of iemand, denkt u niet zonder iets of iemand te kunnen? De Duivel laat ons vaak zien dat u door iemand onder controle wordt gehouden en ook dat u wenst hier van af te kunnen komen, dat u uw vrijheid terug wilt en uit een moeilijke situatie wilt worden bevrijd.

Aan de andere kant kan de Duivel soms verschijnen wanneer u zelf iemand anders onder controle wilt houden, iets of iemand wilt vasthouden. In dat geval luidt de wens: u wilt graag controle hebben en houden, misschien heeft u zelfs een obsessie ontwikkeld voor iets of iemand. Maar… waarom? Zou het u niet veel meer rust en vrijheid bieden als u deze behoefte tot bezitten en/of controleren loslaat? U kunt toch niet iets afdwingen wat niet voor u bedoeld is? Waarom zou u iets of iemand willen die u niet wil?

 

 1. De Toren als tarot wenskaart

Uw diepste wens is goed leren omgaan met veranderingen en het leren loslaten van personen en/of situaties uit het verleden. Misschien vindt u het moeilijk om plotselinge veranderingen te aanvaarden en hiermee om te gaan. Misschien voelt u zich soms afhankelijk en zou u graag meer op eigen benen willen staan, uw eigen boontjes doppen en voor uzelf zorgen. Misschien wilt u zich losmaken uit situaties waar u zich al jaren en jaren in bevindt, maar bent u toch een beetje bang voor de consequenties als u het werkelijk zou doen. Dit kan te maken hebben met een relatie, een vriendschap, een familieband, maar ook met een vervelende baan of andere verplichting waar u niet onderuit denkt te kunnen komen of… niet durft. De Toren laat zien dat we het moeilijk vinden iets of iemand los te laten, maar dat we het achteraf vaak als een opluchting of zelfs bevrijding zien. Uw diepste wens is waarschijnlijk toch de grote stap eens te wagen. Waarom zou u het bij een wens laten?

 

 1. De Ster als tarot wenskaart

Uw diepste wens is vanuit uw gevoel leven, uw hart openstellen zonder bang te zijn dat u er misschien niets voor terugkrijgt. De Ster staat voor: vertrouwen hebben in uzelf en in anderen, en iedereen een warm hart toedragen zonder dat u bang hoeft te zijn dat hier misbruik van wordt gemaakt. Vol vertrouwen de toekomst tegemoet zien en hoop houden, hoewel u misschien een moeilijke tijd hebt gekend. De Ster als wensgetal-kaart verwijst naar onbaatzuchtige hulp van anderen, een positieve omgeving en het verbreden van uw horizon. Kortom: alles wat met (onbaatzuchtige) liefde, vriendschap, hulp en hoop te maken heeft, hoop op een betere toekomst. Optimistisch kunnen zijn en de moed om, vol vertrouwen, uw nieuwe ideeën uit te kunnen voeren.

 

 1. De Maan als tarot wenskaart

Uw diepste wens is het op een goede manier ontwikkelen van uw intuïtie en meer op uw gevoel leren vertrouwen, zodat u niet alles volgens het verstand hoeft te doen. Gewoon zo nu en dan alleen maar de dingen doen die misschien niet echt nuttig zijn, maar wel gewoon fijn om te doen! Daarbij is er misschien iets dat u diep heeft weggestopt, een ervaring of angst uit het verleden die u dolgraag zou willen loslaten. Als dat het geval is, raadt de Maan u aan niet langer weg te lopen voor uw angst, maar de angst die u achtervolgt recht aan te kijken en de confrontatie aan te gaan, zodat u het eindelijk eens echt kunt verwerken in plaats van er continu voor weg te lopen. Alleen op deze manier zult u meer open leren staan om uw gevoel te volgen. Angst en onzekerheid blokkeren namelijk enorm! Wanneer u eenmaal uw angsten en onzekerheden kunt loslaten, zult u merken dat het veel gemakkelijker is op uw eigen intuïtie te vertrouwen en dat u op die manier ook oneerlijke mensen in uw omgeving eerder zult doorzien!

 

 1. De Zon als tarot wenskaart

Uw diepste wens is om positief (positiever?) in het leven te staan; het vermogen om u niet uit het veld te laten slaan door eventuele tegenslagen of vertragingen, maar te allen tijde positief te kunnen blijven denken. De Zon als wensgetal-kaart staat voor: positiviteit kunnen uitstralen, zodat ook positieve energie wordt aangetrokken. De positieve kant van verschillende situaties, maar ook van mensen kunnen (blijven) zien en beseffen dat uw eigen houding naar buiten toe u ook zal teruggeven wat u uitstraalt. Vol vertrouwen en optimisme in het leven staan en datgene wat u graag wilt voor elkaar krijgen door positief te denken en u positief te gedragen. De Zon verwijst naar zelfstandigheid, succes, vreugde en groei, misschien zelfs het krijgen van of werken met kinderen.

 

 1. Het Oordeel als tarot wenskaart

Uw diepste wens is bevrijding, open en eerlijk durven zijn. Niet bang hoeven zijn voor afwijzing of minachting wanneer u iets wilt uitspreken of een ruzie wilt bijleggen. Gewoon uw mening geven en daarbij ook uw eigen vergissingen durven toegeven. Uzelf bevrijden uit minder leuke situaties, hiervan leren en een nieuwe kans aanpakken, zodat u op een betere manier met dezelfde situatie kunt omgaan, vooral door te praten en wederzijdse eerlijkheid.

Vergevingsgezind zijn, maar ook vergeven worden. Ruzies of onenigheden kunnen bijleggen zonder de zaak te verergeren. Sleur uit uw leven bannen door bepaalde projecten of relaties nieuw leven in te blazen. Openstaan voor belangrijke veranderingen waar u al eens eerder mee bezig bent geweest of aan hebt gedacht.

 

 1. De Wereld als tarot wenskaart

Uw diepste wens is uw horizon verbreden, uw vleugels uitslaan en uw doelen bereiken. Alles op een goede manier afronden zodat u, na veel te hebben geleerd, weer verder kunt met het volgende. Uw wens is reizen, en dit kan zowel betrekking hebben op werkelijk reizen als op een innerlijke reis.

U wilt succes behalen en uzelf ontplooien, maar ook genieten. Creatief denken en doen en hierom bewonderd worden. Trots kunnen zijn op wat u heeft geleerd en bereikt en weer beginnen aan een nieuwe, nog betere periode. Een goed streven, geen stilstand, maar blijven groeien op een goede manier en hiervan kunnen genieten zonder van alles te moeten.

 

 1. (0.) De Dwaas als tarot wenskaart

Uw diepste wens is vrijheid: niet gebonden zijn aan iets of iemand, maar alle vrijheid hebben om te doen en laten wat u zelf wilt. Geen ingewikkelde toestanden, maar een simpel, overzichtelijk leven waarin wel plaats is voor nieuwe mogelijkheden. U zou graag meer risico’s in het leven willen nemen en zomaar eens iets ‘geks’ willen doen zonder u hiervoor te hoeven verantwoorden. U wilt zich geen zorgen hoeven maken over de toekomst, maar alles gewoon nemen zoals het komt; leven bij de dag en geen verplichtingen aangaan.

 

Tarot blog >HOME