Tarot zielskaart

tarot zielskaart

PAGINA ONDER CONSTRUCTIE

 

De tarot zielskaart laat zien welk innerlijk talent nog niet (helemaal) is ontwikkeld. Welke aangeboren eigenschap nog wat extra aandacht verdient om volledig tot zijn recht te kunnen komen. De tarot zielskaart helpt u om de verborgen positieve eigenschappen die u bezit te bevrijden.

Onderstaande tekst is eerder verschenen in het boek: Numerologie en Tarot in een handomdraai.

Het boek is inmiddels uitverkocht maar tweedehands nog te bestellen via onderstaande link.

Numerologie en Tarot in een handomdraai

 

Voor meer interessante artikelen over tarot, zie het Tarot Blog.

Copyrights van de Rider Waite Tarot op deze pagina: U.S. Games Systems.

Rider Waite Tarotkaarten bestellen?>KLIK

 

Uw tarot zielskaart berekent u door de klinkers uit uw voor- en achternaam bij elkaar op te tellen. De uitkomst hiervan is de tarotkaart die uw werkelijke innerlijke persoonlijkheid laat zien, die u niet naar buiten toe laat zien, maar voor uzelf houdt; het te ontwikkelen innerlijk gebied.

Belangrijk!

Hoewel de grote arcana van de tarot t/m 22 loopt, is het bij het berekenen van de tarot wenskaart niet nodig de uitkomst te reduceren tot één getal wanneer het getal niet boven de 22 is.

 • Is de uitkomst van uw optelsom bijvoorbeeld 33, dan kunt u deze uitkomst natuurlijk wel reduceren tot 6 (3 + 3) omdat er geen tarotkaart bestaat die nummer 33 draagt.
 • Is de uitkomst bijvoorbeeld 12, dan leest u de uitleg die staat beschreven onder sleutelkaart 12, de Gehangene. Het getal 12 is lager dan 22, dus is het nu niét nodig nogmaals te reduceren tot 3.

Dit geldt voor alle berekeningen die gemaakt worden op basis van de lettertabel!

De berekening van de tarot zielskaart

Ik neem als voorbeeld hier even mijn eigen geboortenaam.

Nathalie Boot

A A I E O O

Dit maakt mijn tarot zielskaart:

1 +  1 + 9 + 5 + 6 + 6 = 28

> 2 + 8 = 10 (het Rad van Fortuin).

LETTERTABEL

De interpretatie van de tarot zielskaarten

betekenissen tarotkaarten

 1. De Magiër als tarot zielskaart

Diep vanbinnen schuilt de Magiër, een ware leider die alles voor elkaar kan krijgen wat hij wil. Hij bezit wilskracht, hij is intelligent, creatief en verantwoordelijk. De Magiër bezit alle elementen die hij nodig heeft om zijn doelen te bereiken én hij weet ook hoe ermee om te gaan!

De Magiër is in staat zijn beslissingen zelf te nemen en heeft niemand nodig die hem vertelt wat hij moet doen. Hij is goed in het maken van keuzes, simpelweg omdat hij zelf heel goed weet wat hij wil. Probeer uw innerlijke Magiër wat meer tot ontwikkeling te laten komen. Laat u hem wat vaker zien naar de buitenwereld toe.

Waarom zou u al deze vaardigheden voor uzelf houden en er niets mee doen? Maak gebruik van de Magiër in uzelf om uw eigen doelen te bereiken! U bezit zoveel wilskracht en ja, zelfs leiderschap! Breng de Magiër naar buiten en maak gebruik van zijn (en dus uw eigen!) talenten bij het realiseren van uw plannen.

betekenissen tarotkaarten

 1. De Hogepriesteres als tarot zielskaart

Diep vanbinnen schuilt de Hogepriesteres: een wijze en geduldige vrouw die haar intuïtie durft te volgen. Probeer de talenten van uw innerlijke Hogepriesteres wat meer tot ontwikkeling te laten komen en deze te gebruiken in uw dagelijks leven.

Waarom zou u uw wijsheid voor uzelf houden? Probeer er iets mee te gaan doen. Probeert u de Hogepriesteres die binnen in u aanwezig is naar buiten te brengen en schenk aandacht aan haar (dus uw eigen!) ontwikkeling. Ze is wijs, begripvol en geduldig, maar laat haar niet te geduldig zijn, anders blijft ze veel langer binnen in u zitten dan nodig is. Bevrijd haar en maak gebruik van haar vaardigheden in uw eigen dagelijks leven.

 

betekenissen tarotkaarten

 1. De Keizerin als tarot zielskaart

Diep vanbinnen schuilt de Keizerin. Zij is een waar gevoelsmens, een verzorgend en liefdevol mens. De Keizerin leert ons hoe belangrijk het is om aandacht te schenken aan onze gevoelens. Sommige gevoelens van u zitten diep vanbinnen en deze mag u best wat meer leren uiten.

Creativiteit zou u hierbij goed kunnen helpen. Kunt u goed schilderen, boetseren, handwerken of kunt u mooie dingen maken met hout, bent u goed in het inrichten van uw huis, etc.? Gebruikt u dan deze talenten om de Keizerin die binnen in u zit naar buiten te laten komen.

Wanneer u iets moois maakt, laat u de buitenwereld een stukje van uw binnenste zien en kunnen anderen hier ook van genieten. De Keizerin geniet zelf ook van alles wat ze uiteindelijk bereikt. Doet u dat ook?

 

betekenissen tarotkaarten

 

 1. De Keizer als tarot zielskaart

Diep vanbinnen schuilt de Keizer. Hij is een ware leider, iemand die controle heeft over zichzelf én over anderen. Hij is zeer gesteld op orde en regelmaat, al kán hij hierin een tikkeltje doorslaan. Toch is het belangrijk de Keizer in uzelf vrij te laten, hem meer zijn werk te laten doen in uw dagelijks leven.

Wordt u misschien gedomineerd door anderen? Maak dan gebruik van uw eigen Keizer en laat u niet de wet voorschrijven door een ander. Pak de controle over uw eigen leven weer terug. Laat u niet manipuleren en werk aan uw eigen zelfvertrouwen en onafhankelijkheid.

Leer voor uzelf op te komen en durf voor uw eigen mening uit te komen. U bent hier namelijk heel goed toe in staat, u heeft het alleen nog niet echt laten zien.

 

 1. De Hogepriester als zielsgetal-kaart

Diep vanbinnen zit de Hogepriester. Hij leert ons dat het belangrijk is om respect te hebben voor anderen, hun geloof te respecteren, anderen in hun waarde te laten en geduld te hebben, loyaal te zijn en anderen te steunen wanneer men u om hulp vraagt. Diep in uw binnenste zit de Hogepriester, die klaar is om anderen te helpen of zelfs om les te geven, zodat u uw wijsheden kunt doorgeven aan anderen. Breng deze Hogepriester naar buiten, laat anderen zien dat u bereid bent hen te steunen of te helpen zonder dat u er iets voor terug verlangt. Misschien is het een goed idee op een school te gaan werken (vrijwillig bij uw kind op school of als onderwijsassistente?) of om iets in de sociale sector te gaan doen waarbij u mensen kunt adviseren en begeleiden. Bied desnoods een van uw vrienden, van wie u weet dat die wel een duwtje in de goede richting kan gebruiken, uw hulp aan.

Natuurlijk is het niet de bedoeling dat anderen misbruik van uw goedheid gaan maken, maar feit is dat er een fantastische leraar en/of begeleider in u schuilt die staat te trappelen om aan het werk te gaan.

 

 

 1. De Geliefden als zielsgetal-kaart

Diep vanbinnen schuilt een ware Geliefde. U bent in staat intense liefde te voelen, te geven en te ontvangen, maar deze diepe emotionele gevoelens komen er niet echt gemakkelijk uit. De Geliefde in u is wat geblokkeerd en het is belangrijk wat meer aandacht te geven aan die Geliefde binnen in u, die er klaar voor is lief te hebben en ook liefde wil ontvangen. Wat is het dat deze innerlijke Geliefde blokkeert? Vindt u het misschien moeilijk om keuzes te maken? En zo ja, waarom? Hoe komt het dat u niet 100% uw gevoel durft te volgen? Bedenk dat ware liefde ons meestal niet zomaar in de schoot geworpen wordt; we moeten er wél iets voor doen. Doet u alles voor de liefde? Bent u bereid een offer te brengen voor ‘de Ware’ of voor iets dat u wérkelijk graag wilt doen? (Dit kan ook betrekking hebben op uw carrière of hobby.) Bent u bereid onvoorwaardelijk voor iets te gaan, of is dát misschien juist het probleem dat diep in uzelf schuilt? Houdt dit misschien de Geliefde in u tegen te doen wat hij/zij werkelijk wil? En als we een stapje verder gaan en het onderwerp ‘seksualiteit’ aansnijden, is dit dan iets waar u moeite mee heeft, of is er iets waar u misschien niet voor uit durft te komen? Een bepaalde voorkeur, uw geaardheid of speciale wensen? Bepaalde onzekerheden, faalangst of gewoon verlegenheid? Het wordt tijd eens aandacht te schenken aan uw innerlijke Geliefde en te leren hoe u uw gevoel kunt volgen, zowel in de liefde als op andere gebieden. Houdt u wel genoeg rekening met uzelf?

 

 1. De Zegewagen als zielsgetal-kaart

Diep vanbinnen schuilt de menner van de Zegewagen. De menner van de Zegewagen weet waar hij naartoe gaat, wat zijn doel is. Hij weet ook hoe de kortste weg er naartoe te nemen, maar… hoe zit dat met u? Weet u wel dat deze wilskrachtige menner in u schuilt? Waarom laat u hem niet meer deel uitmaken van uw dagelijks leven? De menner van de Zegewagen leert ons hoe we ons doel kunnen bereiken, namelijk door niet van onze plannen af te wijken. Natuurlijk kan het voorkomen dat het even niet de juiste tijd is om onze wil door te drukken, maar laat uitstel geen afstel worden! Hervat uw plannen op een later tijdstip en ga er alsnog voor 100% voor om uw plannen ten uitvoer te kunnen brengen. De menner van de Zegewagen adviseert u dan ook meer aandacht te besteden aan uw wilskracht. Hij ziet graag dat u afmaakt waar u aan begint en dat u uw eigen innerlijke strijd overwint, want als maar een deel van uzelf achter uw eigen plannen staat, kan het nooit echt een succes worden. Zorgt u er dus voor dat de twijfels en de verdeeldheid in uzelf worden weggenomen, dat de problemen of obstakels die u belemmeren uw plannen ten uitvoer te brengen worden opgelost, zodat u recht op uw doel af kunt gaan en hier zelf ook helemaal achter kunt staan.

 

 

 1. De Kracht als zielsgetal-kaart

Diep vanbinnen schuilt de Kracht. Een leeuw die zit opgesloten en uit alle macht probeert los te breken, maar… u houdt hem tegen! Er schuilt een enorme kracht in u, evenals waanzinnig sterke karaktereigenschappen en talenten die u onvoldoende benut. Creativiteit, volharding, geduld, enthousiasme; het wordt tijd dat u voor uzelf gaat uitzoeken wat úw sterkste punten zijn en ook… waaróm u die grotendeels voor uzelf houdt. Laat u zich soms door anderen overmeesteren of intimideren? Laat u dit gebeuren, terwijl u in gedachten al een heleboel terug heeft gezegd tegen degene die u overrompelt? Waarom houdt u dit voor u? Waarom uit u het niet en laat u de ander denken dat hij of zij verbaal sterker is dan u? Jawel, u laat het hem of haar dénken, want eigenlijk is het niét zo. U bent veel sterker, maar u houdt zich nog te veel in. De Leeuw in u zit gevangen, maar hij wil u zo graag bijstaan in het dagelijks leven. Niet door luidkeels te brullen, maar juist door afwachtend doch sterk te zijn en u te leren dit ook naar buiten toe uit te stralen. Hij wil u laten zien dat uw plannen het waard zijn uitgevoerd te worden en u helpen uw wilskracht te versterken. De leeuw wil u moed geven en leren waakzaam te zijn. Laat de Leeuw vrij en u zult zich zekerder voelen, standvastiger zijn en uw creatieve ideeën kunnen uitvoeren. En… overwinnen!

 

 1. De Kluizenaar als zielsgetal-kaart

iep vanbinnen schuilt de Kluizenaar. De Wijze, de Heremiet, die graag alleen is, graag nadenkt over de dingen, het leven en vooral ook over zichzelf. De Kluizenaar is absoluut geen kuddedier en laat zich niet graag pushen of manipuleren. De Kluizenaar in uzelf wil meer aandeel krijgen in uw leven. Hij wil graag dat u meer naar zijn stem (uw eigen innerlijke stem!) luistert en zou graag zien dat u meer uw eigen gang durft te gaan, dat u wat vaker ‘nee’ zegt wanneer u iets wordt gevraagd waar u eigenlijk geen zin in hebt. Hij vraagt zich ook af of u wel voldoende afstand neemt van mensen met wie u eigenlijk niet (meer) zo graag omgaat.

De Kluizenaar vindt ook dat u niet genoeg tijd voor uzelf neemt en te weinig bijleert over spiritualiteit en over uzelf, uw eigen ik, over hetgeen u werkelijk graag wilt en… niet wilt! U bent op zoek naar antwoorden, maar de Kluizenaar binnen in u roept:”Hier! Hier!” Hij wijst u de weg naar de antwoorden die in uzelf zitten, maar… u hoort hem niet. Durf te luisteren naar de stem van uw innerlijke Kluizenaar, durf te luisteren naar uw eigen innerlijke stem. Volg het licht van de Kluizenaar dat u de weg wijst op het spirituele pad, op het pad dat naar uw binnenste leidt. Durf alleen te zijn!

 

 

 

 1. Het Rad van Fortuin als zielsgetal-kaart

Diep vanbinnen draait het Rad van Fortuin. Het Rad dat maar draait en draait, steeds maar weer dezelfde ronde, en dat u aangeeft wanneer het tijd is om van richting te veranderen, maar u heeft dat (nog) niet in de gaten. U wacht rustig af wat ‘het Lot’ u brengen zal, maar zo hoeft het niet altijd te zijn. Het Rad van Fortuin staat in verband met ‘het Lot’ maar is er niets aan ‘het Lot’ te veranderen? Het Rad vertelt u dat dit wel degelijk mogelijk is! Geluk krijgen we niet, we moeten het zélf creëren. U kunt uw eigen lot dus wel degelijk een beetje sturen door een minder afwachtende houding aan te nemen en op het juiste moment uw eigen richting te bepalen en u niet automatisch te laten leiden door het draaiende Rad binnen in u. U bent heel goed in staat uw eigen lot te bepalen, maar u heeft dat tot dusver nog niet voldoende laten zien. Misschien heeft u wel uw gedachten er al over laten gaan en plannen gemaakt, maar… wanneer wilt u deze gaan uitvoeren?

Het Rad laat ons zien dat het belangrijk is ons eigen lot te bepalen en niet passief af te wachten op wat ‘het Lot’ ons brengen zal. Het aantrekken van wat meer geluk en het tot stand brengen van belangrijke veranderingen zijn absoluut mogelijk, mits u zelf ook wat initiatief toont. Schenkt u daarom meer aandacht aan uw eigen Rad van Fortuin en draait u het de richting in die u zelf wilt. U bent net als ieder ander in staat uw eigen keuzes te maken en het moment te bepalen waarop u uw leven (of relatie of carrière!) een andere wending wilt geven.

 

 1. De Gerechtigheid als zielsgetal-kaart

Diep vanbinnen schuilt de Gerechtigheid. Vrouwe Justitia die durft eerlijk te zijn, zowel tegen zichzelf als tegen anderen. Vindt u dit soms nog een beetje moeilijk? Durft u uw eigen vergissingen toe te geven of vindt u het soms gemakkelijker om bij onenigheid de schuld bij een ander te zoeken? Durft u eerlijk naar uzelf te kijken en van uw fouten te leren? Wat is uw eigen aandeel in een bepaalde situatie? Zolang u zichzelf recht aan durft te kijken in de spiegel, kunt u ervan uitgaan dat het recht zal zegevieren en iedereen krijgt wat hem of haar toekomt. Toch zit deze Vrouwe Justitia diep in uzelf verborgen en vindt ze het moeilijk zich aan de buitenwereld te laten zien. Houdt u haar tegen? En zo ja, waarom? Is de waarheid soms (te) hard en drukt u het liever weg? Vrouwe Justitia is in de positie dat ze mag oordelen en veroordelen, maar hoe je het wendt of keert, ze is altijd rechtvaardig! Ze is ook goed in het nemen van beslissingen. Misschien kunt u iets meer aandacht schenken aan uw innerlijke Gerechtigheid. Zij leert u graag hoe u verantwoordelijkheid kunt nemen voor uw eigen daden, opdat u van uw fouten kunt leren en om te voorkomen dat u in de toekomst weer dezelfde fouten maakt. Zij leert u te kijken naar het verleden en wijst u erop wat goed is geweest en wat niet.

 

 

 

 1. De Gehangene als zielsgetal-kaart

Diep vanbinnen schuilt de Gehangene. Hij accepteert het als de dingen even niet gaan zoals hij graag zou willen en kan het geduld opbrengen om te wachten. Hij gebruikt de tijd die hij moet wachten om rustig na te denken en om plannen te maken over hoe het anders zou kunnen. Misschien moet hij zelf iets inleveren om er uiteindelijk beter van te worden, ziet hij in dat een mens nu eenmaal niet alles kan hebben en ook nog op het tijdstip dat hij dit wenst. De Gehangene zit diep in uzelf verborgen en vraagt u meer aandacht aan hem te besteden. Kunt u ook geduld opbrengen, of probeert u – wanneer er sprake is van uitstel – de boel te forceren en te pushen, zodat er misschien een kans is dat u op korte termijn alsnog uw zin krijgt? Werkt dit vaak averechts? De Gehangene die in uzelf aanwezig is, wil u leren hoe u kunt leren de dingen te accepteren zoals ze zijn, en ook uitstel en/of tegenwerking zijn nu eenmaal niet altijd te vermijden.

Probeert u in te zien dat bepaalde dingen soms nog even moeten wachten, dat het gewoon nog niet het goede moment ervoor is om uw plannen door te zetten. Uzelf in allerlei bochten wringen om uw wil door te drukken op een moment waarop het universum toch duidelijk aangeeft dat het even niet het moment is, zal u alleen maar meer tegenwerken. De Gehangene wil u graag leren hoe met uitstel om te gaan. Hij wil u leren hoe u meer geduld kunt hebben en hoe u de dingen op een andere manier kunt bekijken. Bekijk het eens niet vanuit uw eigen standpunt, maar ga als het ware, net als de Gehangene, op uw hoofd staan. U zult zien dat alles er plotseling heel anders uitziet en misschien krijgt u hierdoor wel een geweldig idee of fantastische nieuwe inzichten!

 

 1. De Dood als zielsgetal-kaart

Diep vanbinnen schuilt de Dood. Hij bezit het vermogen om los te laten, om open te staan voor het nieuwe (dood en wedergeboorte). Hij weet dat – wanneer een periode wordt afgesloten – er een nieuwe, en waarschijnlijk betere, periode voor in de plaats komt. Hij kan het oude loslaten en daardoor openstaan voor nieuwe, goede gebeurtenissen. Hij weet dat – wanneer hij zich zou blijven vastklampen aan het oude – er nooit plaats zal zijn voor iets nieuws. Transformatie kan immers niet plaatsvinden zonder zo nu en dan afscheid te nemen van iets of iemand. Misschien vindt u het soms moeilijk afscheid te nemen van dingen of mensen, van relaties of vriendschappen die misschien al lang geen toekomst meer hebben, van uw baan of andere verplichtingen. Toch schuilt diep binnen in u het vermogen om gemakkelijker afscheid te leren nemen; alleen laat u dat nog onvoldoende zien aan uw omgeving. Waarom niet? Wanneer u bedenkt dat afscheid nemen ook betekent dat er weer nieuwe dingen in uw leven zullen komen, zal het u misschien nog verbazen hoe u in staat zult zijn oude relaties of levens- en gedachtepatronen los te laten. Uzelf vastklampen aan het verleden is vaak alleen maar uitstel van executie. Vaak kunt u het op den duur toch niet meer tegenhouden en zullen bepaalde banden verbroken worden door een externe factor waar u niets tegen kunt doen. Als iets niet bedoeld is voor altijd, zal een afscheid onvermijdelijk zijn. U bepaalt alleen zelf of u het snel afhandelt of er jaren tegenaan blijft hikken. Als u zich dat realiseert, kunt u misschien beter een noodgedwongen (en daardoor misschien pijnlijker) afscheid een stap vóór zijn door zelf bepaalde banden te verbreken. De Dood zit binnen in u en vraagt u om aandacht aan hem te besteden. Hij probeert u te laten zien dat, wanneer één deur dichtgaat, er altijd weer een andere wordt geopend en dat, wanneer u het oude niet kunt loslaten, er ook geen plaats zal zijn voor het nieuwe, dat weleens zeer positief voor u zou kunnen uitvallen! Wanneer u dit inziet en u zich ook realiseert dat u werkelijk in staat bent het verleden los te laten, zal afscheid nemen u in het vervolg vast een stuk minder moeilijk afgaan dan u tot nu toe misschien had verwacht.

 

 

 

 1. De Gematigdheid als zielsgetal-kaart

Diep vanbinnen schuilt de Gematigdheid. Zij weet hoe ze zuinig kan omspringen met tijd, energie, geld en alles wat nog meer behoefte heeft aan een goed evenwicht. De Gerechtigheid staat voor het talent om goed in balans te komen, om evenwicht te vinden in alles wat u maar wilt. Denkt u hierbij aan het zuinig omspringen met uw tijd, de balans vinden tussen verplichtingen die u dient na te komen en voldoende tijd besteden aan dingen die u werkelijk fijn vindt om te doen. De Gematigdheid leert u zuinig om te springen met uw energie, de balans te vinden tussen voldoende lichaamsbeweging en (nacht)rust, maar ook tussen uw inkomsten en uitgaven, en eten en drinken. De Gematigdheid vraagt u aandacht aan haar te besteden. Om het talent dat u diep vanbinnen bezit om uzelf goed in balans te houden, en lichaam en geest met elkaar in evenwicht te brengen, verder te ontwikkelen en hiervan meer gebruik te maken in uw dagelijks leven. Doet u alles met mate, juist gedoseerd, zodat u niet gestrest raakt van alle verplichtingen die u nog moet nakomen? Zijn er werkelijk zo veel verplichtingen, of kunnen bepaalde afspraken best uitgesteld of zelfs afgesteld worden? Vindt u het werkelijk prettig zo veel afspraken te maken in uw vrije tijd of zou u toch liever wat vaker tijd voor uzelf nemen? Voelt u zich prettig nadat u zo veel gegeten of gedronken heeft of denkt u dat een meer uitgebalanceerd voedingspatroon u toch beter in uw vel zal doen zitten? En hoe zit het met uw financiën? Heeft u aan het eind van uw salaris nog een stuk maand over of komt u altijd netjes rond? Misschien kunt u wel wat meer beweging gebruiken en slaapt u wel voldoende? U ziet, in ons leven zijn er nogal wat zaken die in balans met elkaar dienen te zijn om je echt goed te voelen en… gelukkig! U bezit diep vanbinnen het talent van de Gematigdheid. Probeert u dit talent meer te ontwikkelen, u zult zich er een stuk prettiger bij voelen en waarschijnlijk een stuk rustiger, gezonder en fitter!

 

 

 

 1. De Duivel als zielsgetal-kaart

Diep vanbinnen schuilen de dienders van de Duivel. Zij bezitten de kracht om zich uit moeilijke situaties te bevrijden, zodra ze zich realiseren dat zij soms zelf kiezen niets aan bepaalde situaties te veranderen. Soms denkt u misschien dat het onmogelijk is om uzelf van iets of iemand te bevrijden, maar niets is minder waar. Niemand bezit zoveel macht dat hij of zij u alles kan laten doen (of laten!), tenzij u dit zelf toelaat!

Bedenkt u eens, wie heeft er zoveel macht over u? Hoe komt dat? Heeft u wel eens duidelijk ‘nee’ gezegd of uw grenzen aangegeven, en zo nee, waarom niet? Wat maakt het zo moeilijk te stoppen met roken, drinken, het gebruik van genotsmiddelen, het toegeven aan seksuele fantasieën en gevoelens? Natuurlijk is niet alles wat met ‘het aardse’ te maken heeft een probleem, maar soms kan het wel degelijk een groot probleem zijn of langzaamaan worden. En dan? Bent u in staat bepaalde levenswijzen te veranderen en schuldgevoelens los te laten? Bent u bereid niet langer naar andermans pijpen te dansen, u te laten bezitten en/of controleren? Schenkt u dan aandacht aan de dienaars van de Duivel die binnen in u zitten en u willen laten weten dat echt alles opgelost kan worden, mits u zelf de eerste stap zet! Niemand is van iemand en iedereen heeft recht op zijn eigen mening, zijn eigen bezigheden, zijn eígen leven! Zijn eigen geluk! Denkt u niet dat sommige dingen uw eigen schuld zijn, dat u sommige problemen aan uzelf heeft te danken. Niemand verdient eeuwig straf omdat hij of zij een verkeerde beslissing heeft genomen. Iedereen verdient een tweede kans, dus stop met uzelf te straffen en ban het schuldgevoel uit dat u misschien ergens nog bezit en dat er de oorzaak van is dat u zich neerlegt bij de moeilijke situatie waarin u momenteel verkeert. Misschien heeft u bepaalde zaken verkeerd aangepakt, maar dan nog. Zijn er niet veel meer dingen die u wél goed heeft gedaan? Ook u heeft recht op vrijheid. Neem het!

 

 1. De Toren als zielsgetal-kaart

Diep vanbinnen schuilen de bewoners van de Toren. Zij bezitten het vermogen tegenslagen en teleurstellingen altijd weer te boven te komen. Zij zullen nooit bij de pakken neer gaan zitten en altijd een lichtpuntje zien om weer door te gaan, hun leven weer op te pakken. Probeert u wat meer aandacht te schenken aan dit talent, dat ook u diep vanbinnen bezit. Misschien vindt u het soms moeilijk los te laten en wacht u net zo lang tot de bliksem in de Toren slaat, zodat u wel móét loslaten. Wanneer u inziet dat loslaten soms nodig is om er uiteindelijk sterker van te worden, kunt u bepaalde tegenslagen of teleurstellingen misschien ook gemakkelijker verwerken en deze zien als ‘lessen’ in plaats van ‘straffen’. De bewoners van de Toren vragen u wat meer aandacht aan hen te besteden en het talent dat u diep vanbinnen bezit om van tegenspoed te leren meer te ontwikkelen. Wanneer u zich realiseert dat een onverwachte gebeurtenis niet altijd negatief hoeft uit te pakken (ondanks het feit dat u ervan kunt schrikken), zal het aanvaarden van onverwachte – misschien zelfs op het eerste gezicht zeer onprettige – gebeurtenissen u vast en zeker gemakkelijker afgaan en zult u eerder in staat zijn in te zien welke reden deze onverwachte gebeurtenis had. Misschien zult u het dan zelfs achteraf als een opluchting ervaren, of een bevrijding! “Alles heeft een reden”, zeggen de bewoners van de Toren. Ook de minder leuke dingen. En ze gaan hoe dan ook altijd weer voorbij!

 

 

 

 1. De Ster als zielsgetal-kaart

Diep vanbinnen schuilt de Ster. Zij bezit het talent hoe dan ook hoop te houden na moeilijke tijden. Wat de Ster ook meemaakt, zij blijft hoop houden op een betere toekomst en dat is ook de juiste houding, want hoop doet leven, zoals u misschien wel weet. De Ster weet ook als geen ander haar dromen na te jagen en neemt geen genoegen met minder dan dat. Waarom compromissen sluiten als dat niet echt nodig is? Waarom niet alleen met het allerbeste genoegen nemen? Ook hierin houdt zij altijd de hoop dat het ooit, op een dag, allemaal goed zal komen. Dat ze haar eigen wensen zal kunnen vervullen door altijd hoop te houden en nooit haar idealen uit het oog te verliezen. De Ster binnen in u vraagt u meer aandacht te besteden aan deze talenten die u zelf ook bezit. De Ster vraagt u meer hoop te houden en meer vertrouwen in de toekomst te hebben. Misschien weet u ook best dat u hoop houdt, maar zet u deze hoop nog te weinig om in daden?

Alleen maar hopen is natuurlijk niet voldoende, het is ook nodig deze hoop om te zetten in daden. Daden die u dichter bij uw toekomstdroom kunnen brengen. Wanneer u uw innerlijke Ster meer kunt laten schijnen, fel en helder als een fonkelende ster hoog aan de zwarte hemel op een prachtige zomernacht, zult u zien dat hoop en vertrouwen u juist die positieve uitstraling zullen geven die uw droom als vanzelf naar u toe zal doen trekken. Het enige wat u dan nog hoeft te doen is op het juiste moment actie te ondernemen en niet genoegen te nemen met minder. Probeert u te begrijpen dat minder ook meer kan zijn! Een baan die minder geld in het laatje brengt, zou u best héél gelukkig kunnen maken! Misschien nog wel veel gelukkiger dan een dikbetaalde baan, want met tegenzin naar je werk gaan brengt op den duur toch stress en maakt ziek. Wat heb je dan aan een volle portemonnee?

Zou u niet al uw geld willen ruilen tegen een goede gezondheid? Probeert u uw hart te volgen in alles wat u doet, wees zuiver als die innerlijke Ster van u en alles wat u geeft zult u terugkrijgen… juist op de momenten dat u dit het minst verwacht. Volg uw idealen en houd vooral hoop!

 

 

 

 1. De Maan als zielsgetal-kaart

Diep vanbinnen schijnt de Maan. De Maan bezit het vermogen haar licht te schijnen op het ongrijpbare. De Maan schijnt overal, en niets en niemand kan zich voor haar verbergen. Ook de nachtwezens niet… Diep vanbinnen schuilen ook de nachtwezens van het verleden: de duistere geheimen, onzekerheden of zelfs angsten uit het verleden die diep zijn weggestopt. Gelukkig bezit u die innerlijke Maan, die ook haar licht schijnt op deze problemen. U bezit het talent om die weggestopte problemen en angsten van vroeger op te lossen. En dit is ook nodig, anders zullen deze angsten u altijd blijven achtervolgen. De Maan vraagt u meer aandacht te besteden aan het talent dat u diep vanbinnen bezit om de confrontatie met de angst en onzekerheid aan te gaan. Vaak is de angst voor de angst veel erger dan de angst recht in zijn gezicht te kijken! Wanneer u uw innerlijke Maan meer tot ontwikkeling brengt, zult u in staat zijn oude problemen op te lossen, waardoor u een fijnere, rustiger toekomst tegemoet zult gaan. U beschikt daarbij ook nog over een zeer goed ontwikkelde intuïtie, maar juist doordat er nog zoveel weggestopt leed binnen in u zit, heeft dit bijzondere talent nog geen kans gehad om goed tot zijn recht te komen. Wanneer u uw oude problemen kunt oplossen, zal uw intuïtieve aanleg sterker worden en zult u ook in het dagelijks leven meer op uw eigen intuïtie en voorgevoelens kunnen vertrouwen. U krijgt meer mensenkennis, wat u onder andere voor oneerlijkheid kan behoeden. Wanneer u aandacht schenkt aan uw innerlijke Maan en haar talenten erkent (uw eígen talenten!) zult u meer innerlijke rust krijgen en kennismaken met uw eigen paranormale vermogens, waarvan u misschien tot nu toe nog geen idee had dat u deze bezat! Heeft u wel eens voorspellende dromen gehad, visioenen gezien of een voorgevoel gehad? Breng uw innerlijke Maan naar buiten en deze ervaringen zullen voor u meer regel dan uitzondering worden! Maar verwerkt u eerst oude problemen in plaats van deze diep weg te stoppen. Loopt u niet langer voor ze weg, maar ga met behulp van de Maan de confrontatie aan!

 

 1. De Zon als zielsgetal-kaart

Diep vanbinnen schijnt de Zon! De Zon die altijd warmte geeft, licht uitstraalt en positiviteit met zich meebrengt. De Zon binnen in u vraagt u meer aandacht te besteden aan haar. Zij vraagt u uw innerlijke Zon meer tot ontwikkeling te brengen. Diep vanbinnen weet u hoe u positief en optimistisch kunt blijven, maar u laat deze goede eigenschappen, dit mooie talent, nog niet genoeg zien aan de buitenwereld. Positiviteit trekt ook positieve energie aan. Wanneer u positief denkt en vertrouwen houdt, zullen er ook steeds minder negatieve gebeurtenissen plaatsvinden. De Zon weet dat alles goed komt mits men positief blijft denken, en dat een positieve houding zo veel meer vreugde brengt in het leven dan pessimisme en wantrouwen. Bedenkt u dat de houding waarmee u in het leven staat al het halve werk is. Zou u zich eerder aangetrokken voelen tot een nukkig en gesloten persoon of tot een vrolijk en open iemand? Probeert u zich altijd en overal positief op te stellen en sta open voor nieuwe dingen. Laat u niet uit het veld slaan als het even een keer tegenzit, maar bedenk dat iets niet krijgen wat u graag wilt, later vaak een groot geluk blijkt te zijn! Misschien krijgt u de baan niet waarop u zo hoopte, maar blijkt later dat er nog iets veel beters op uw pad komt waar u nooit aan gedacht zou hebben als u de eerste, zo felbegeerde baan had gekregen. Misschien komt u telkens maar niet in aanmerking voor een bepaalde woning, maar krijgt u later een buitenkans aangeboden, voor minder geld én in een mooiere omgeving waar u de liefde van uw leven tegenkomt! Klinkt dit te mooi om waar te zijn? Niet als u positief blijft denken en begrijpt dat ook teleurstellingen in ons leven altijd een reden hebben. En misschien wel een betere reden dan u nu denkt! Schenkt u aandacht aan uw innerlijke Zon en het leven wordt een feestje!

 

 

 

 1. Het Oordeel als zielsgetal-kaart

Diep vanbinnen schuilt het Oordeel. Het Oordeel met haar talent oude koeien te ‘verdrinken’, om echt met een schone lei te kunnen beginnen. Het Oordeel, dat als geen ander weet hoe oneerlijk het is de fouten alleen maar bij een ander te zoeken en verwijten te maken zonder naar zichzelf te kijken. Het Oordeel, dat ook zichzelf durft te beoordelen en ja, misschien zelfs durft te veroordelen, maar hoe dan ook het verleden achter zich kan laten en helemaal opnieuw durft te beginnen. Zowel met zichzelf als met anderen. Het Oordeel dat diep binnen in u zit, vraagt u meer aandacht te besteden aan alle eigenschappen van het Oordeel die u zelf ook bezit!

Probeert u deze eigenschappen meer naar buiten te brengen en durf een (oud) conflict uit te praten indien u daar al langere tijd behoefte aan voelde, maar het misschien niet durfde. Spreek uw collega met wie er wat onenigheid is geweest aan en vraag hem of haar eens tijd te maken voor een goed gesprek, waardoor de werksituatie weer kan verbeteren. Bel uw moeder, tante, nicht, vriend, vriendin of wie dan ook op om een oude (onnozele?) ruzie bij te leggen en… vertel hem of haar daar ook bij dat u net zo goed bepaalde dingen niet handig heeft aangepakt of ronduit verkeerd heeft gedaan. Iedereen begaat weleens een vergissing, maar waar het bij het Oordeel om gaat, is: durf voor uw ‘fouten’ (wat is fout?) uit te komen en vertel daarbij ook eerlijk wat u van de ander vindt. U mag best zeggen wat u dwarszit, maar vergeet u ook niet zijn of haar goede eigenschappen te noemen. Het Oordeel zorgt er juist voor dat er eerlijk over bepaalde zaken gesproken kan worden zonder ruzie te maken, zodat iedereen op een beter niveau verder kan. Het Oordeel bemiddelt niet alleen bij conflicten. Nee, zij kan er ook voor zorgen dat u uw gevoelens op andere vlakken durft uit te spreken! Bent u verliefd, maar durft u het niet te zeggen tegen de persoon in kwestie uit angst afgewezen te worden? Maak van uw hart geen moordkuil. Niet geschoten is altijd mis en wie zou zich moeten schamen voor gevoelens als verliefdheid, die iedereen kent? Wilt u iemand beter leren kennen op een vriendschappelijke manier? Nodig hem of haar gewoon eens uit voor een kop koffie. Volg uw hart en durf uzelf te uíten! Alleen op die manier, met behulp van uw eigen innerlijke Oordeel, zult u bepaalde verstandhoudingen kunnen verbeteren en nieuwe vriendschappen of zelfs een nieuwe liefde in uw leven kunnen brengen. Eerlijk duurt het langst, op welk gebied dan ook.

 

 

 

 1. De Wereld als zielsgetal-kaart

Diep vanbinnen zit de Wereld verborgen. De Wereld, met haar talent haar doelen te bereiken, haar grenzen continu te verleggen, haar horizon te verbreden, succes te behalen en die zich niet laat tegenhouden, maar altijd haar doel voor ogen houdt. De Wereld vraagt u meer aandacht te besteden aan deze talenten die in u verborgen zitten, maar die u niet voldoende naar buiten toe laat zien. Waarom zou u zulke goede eigenschappen voor uzelf houden? Waarom mag niemand zien hoe doortastend en succesvol u bent? Heb wat meer vertrouwen in uzelf en u zult succesvol zijn! U bent in staat de dingen die u begint ook daadwerkelijk af te maken, en hoé! Alles wat u start, zult u met succes kunnen afronden, zodat u daarna weer verder kunt groeien, zeker ook op geestelijk gebied! U bent in staat heel veel wijsheid te vergaren in dit leven, veel te leren en veel door te geven aan anderen, maar ook bent u in staat hiervan te geniéten; te genieten van de successen die u behaalt. Zijn er barrières of obstakels? Deze zijn er om te overwinnen, misschien niet direct, maar zeker op een later tijdstip. Blijft u hoe dan ook uw doel voor ogen houden en laat u niet van de wijs brengen door externe factoren of meningen van anderen. Met de Wereld diep vanbinnen, kunt alles bereiken wat u wilt, als u maar gelooft in uw eigen kunnen. Voed de Wereld in uzelf en breng haar naar buiten, zodat niemand meer om u heen kan!

 

 

 

22.(0.) De Dwaas als zielsgetal-kaart

Diep vanbinnen schuilt de Dwaas. De Dwaas met zijn grote behoefte aan vrijheid, ongebondenheid en al zijn impulsiviteit. De Dwaas die altijd openstaat voor nieuwe mogelijkheden en ook bereid is risico’s te nemen in het leven. De Dwaas vraagt u meer aandacht te besteden aan hem; aan de talenten van de Dwaas die u zelf ook bezit, maar die u nog niet voldoende heeft ontwikkeld. Ook u kunt de wereld laten zien hoe vrij en onafhankelijk u eigenlijk bent. Waarom zou u aan oude situaties vasthouden als deze u geen voldoening meer geven? Omdat het ‘nu eenmaal zo is’? Waarom zou u niet eens een risico durven nemen en een oude, vertrouwde, maar geen bevrediging gevende situatie achterlaten? Misschien pakt het goed uit, misschien niet, maar dan nog… u bent nu misschien ook niet helemaal gelukkig met een bepaalde situatie (of meerdere situaties?) Heeft u werkelijk zo veel te verliezen? Durf meer open te staan voor het onbekende. Misschien is het wel de beste beslissing van de afgelopen tijd en zo niet… dan komt er wel weer iets anders op uw pad! Probeert u minder krampachtig bepaalde verplichtingen na te komen en durf uzelf te zijn. Onderzoek het onbekende zoals de Dwaas dit doet en het zal u verbazen hoeveel mooie dingen er nog op uw pad zullen verschijnen! Blijft u wel naar uw gevoel luisteren. Wanneer iets echt niet goed voelt, duikt u er dan ook niet zomaar in. Nieuwe mogelijkheden onderzoeken is iets anders dan roekeloos gedrag vertonen. Maar de Dwaas zit in u en wil graag dat u meer aandacht aan hem besteedt. Volg uw hart en gun uzelf meer vrijheid. Welke verplichtingen zou u best kunnen en vooral ook willen missen? Welke nieuwe dingen zou u nog graag willen doen? Waar baalt u van, maar houdt u toch in stand omdat het nu eenmaal zo is of nu eenmaal zo hoort? “Vrijheid, blijheid!” roept de Dwaas. Maar blijf ondanks alles wel uw verstand gebruiken en op uw intuïtie vertrouwen.

Tarot blog >HOME