Wat is handlezen en waar komt het vandaan?

wat is handlezen

Wat is handlezen en waar komt het vandaan? Bij het woord ‘handlezen’ zien we meestal direct een gypsy fortuneteller voor ons die in een schimmige waarzegtent voor een habbekrats de toekomst voorspelt door mensen in hun handen te kijken. Maar klopt dit wel? Komt het handlezen werkelijk bij de zigeuners vandaan? En wat kunt u verwachten als u door mij uw handen laat lezen?

Handlezen is een makkelijk woord voor chironomie en chiromantie.

Chironomie: karakteromschrijving aan de hand van de vorm van de vorm van de hand, vingers en duim.

Chiromantie: het lezen van de lijnen in de hand, hier valt naast de karakteromschrijving ook het voorspellen van de toekomst onder.

Waar het handlezen ooit ontstaan is, is helaas niet met zekerheid te zeggen. Net als tarot en astrologie werd dit vroeger in verband gebracht met de duivel en dus verboden door de kerk.

Alles wat met deze disciplines te maken had is verbrand waardoor er veel informatie en documentatie verloren is gegaan.

Napoleon

Het vermoeden bestaat dat het handlezen meer dan 5000 jaar geleden in het Oosten is ontstaan. Er zijn namelijk diverse Chinese, Japanse en Koreaanse geschriften over handlijnkunde gevonden die verwijzen naar het handlezen zoals wij dit hier kennen.

Pas rond de 18e eeuw kwam het handlezen naar Europa, net als de tarot en het waarzeggen met speelkaarten.

Aanvankelijk was het vooral iets voor vrouwen, die zich samen bij de thee vermaakten door elkaars handen te lezen maar al snel interesseerden ook mensen van adel zich voor het spiritualisme, waaronder Napoleon Bonaparte.

Madame Lenormand, een waarzegster die hij via zijn vrouw Joséphine had leren kennen, voorspelde hem de toekomst met kaarten, maar las ook zijn handen en theeblaadjes.

Toen bleek dat haar voorspellingen telkens uitkwamen, besloot hij haar een baan aan te bieden als huiswaarzegster en nam geen enkele beslissing meer zonder dat hij haar had geraadpleegd.

Handlezing als kunstvorm

Net als bij astrologie het geval is zie ik handlezen eerder als kunstvorm dan als wetenschap. Wetenschap is een groot woord en kan nu eenmaal niet op handlezen worden toegepast. Er is nu eenmaal geen wetenschappelijk bewijs dat de handlijnkunde écht iets over ons vertelt.

Alleen al vanwege het feit dat elke handlezer de lijnen net iets anders interpreteert (er komt namelijk ook veel intuïtie en mensenkennis bij kijken) kan er nooit worden gesproken van wetenschap.

Echter, het feit dat handlijnkunde niet onder wetenschap valt, wil niet ook meteen zeggen dat het onbruikbaar is. Of niet nuttig kan zijn.

Een kleine groep wetenschappers heeft ontdekt dat onze beide handen kenmerken bevatten in de huid ( dermatoglyfie) die werkelijk uniek zijn. Er is geen één hand hetzelfde, wat handlijnkunde toch wel heel interessant maakt.

Want waarom heeft iemand met een bepaalde vorm vingerafdruk een andere persoonlijkheid dan iemand met een heel ander huidpatroon?

En hoe kan het dat twee mensen met dezelfde vorm wijsvinger ook dezelfde karaktereigenschappen vertonen?

Hoe kan het dat iemand met bepaalde lijnen in zijn handpalm wel degelijk de betekenis ervan herkent in zijn eigen leven?

Of dit nu te maken heeft met het Forer effect, met psychologie, of met een niet te verklaren mysterie, het gaat er vooral om dat u er iets aan heeft.

Handlezing als steun in de rug

Een goede handlezer kan de lijnen in uw hand wel degelijk op een manier interpreteren zodat u er ook echt iets mee kunt. Het zet u in elk geval aan tot nadenken over bepaald (terugkerend) gedrag dat u vertoont of hoe u reageert in bepaalde situaties. En hoe dit eventueel ook anders (beter) zou kunnen.

Het is namelijk niet zo dat alles wat er in uw hand ‘geschreven’ staat niet meer veranderd kan worden. Het verleden wel, helaas. Dat kan niet meer teruggedraaid worden.

Wel is het mogelijk om meer inzicht te krijgen in uw talenten of adviezen te krijgen om aan uw zwakke plekken te werken of uw valkuilen te ontwijken.

Een uitgebreid handleesconsult is net als een uitgebreide horoscoop een waardevolle leidraad en absoluut het lezen waard. Ik durf zelfs te stellen dat het op bepaalde vlakken uw denkwijze of gedrag in positieve zin kan beïnvloeden.

Wanneer u bij mij een handleesconsult aanvraagt, lees ik uw handen op basis van foto’s. Het uitgebreide verslag ontvangt u per e-mail in PDF bestand. Als u wilt kunt er zelfs een echt boekje van laten maken zodat u altijd uw eigen handleiding voor het leven letterlijk ‘bij de hand’ hebt.

Meer over het handleesconsult,  hoe u het consult kunt aanvragen en wat hiervan de kosten bedragen vindt u op de homepagina van de VIP Hands website.

VIP Hands?

Ja. VIP Hands.

Omdat iedereen op zijn of haar eigen manier speciaal is en dus a Very Important Person. Iedereen is belangrijk genoeg om zichzelf beter te leren kennen.

 

VIP Hands >HOME

Simon Vouet, Public domain, via Wikimedia Commons