Zelf horoscopen maken en duiden

Astrologie: zelf horoscopen maken en duiden volgens eenvoudige stappenplannen. In mijn uitgebreide astrologie blog vindt u talloze tips voor de doe-het-zelf-astroloog waarmee u stap voor stap zelf alle soorten horoscopen kunt berekenen en interpreteren.

Zodra u de ingewikkelde horoscooptekening ziet heeft u al geen zin meer; herkenbaar? Voor mij wel. Toen ik jaren geleden zelf horoscopen wilde leren maken, was vooral het tekenen en interpreteren van de radix iets waar ik als een berg tegenop zag. Rekenen, de hel! Zeker voor iemand die op haar rapport ooit een 3,2 voor wiskunde had…

Gelukkig is het met de huidige astrologie software programma’s allemaal een stuk minder ingewikkeld geworden. Met een beetje van de gratis software Planet Dance en een beetje van uzelf kunt u voortaan met behulp van stap-voor-stap astrologie zelf horoscopen maken en duiden!

Toen ik meer dan twintig jaar geleden zelf astrologie leerde, had ik graag een website als deze gehad ter ondersteuning. Helaas had ik toen nog geen computer en moest ik het doen met de boeken die ik in de bieb kon vinden. Het voordeel hiervan is dat ik het destijds op de moeilijke manier heb geleerd waardoor ik  het u nu op de gemakkelijke manier kan uitleggen.

Astrologie boeken

Omdat ik al een enorm dik boek over de Chinese astrologie en een flink aantal tarotboeken heb geschreven en heel vaak tarotcursussen heb gegeven waar ik veel positieve reacties op kreeg, leek het me leuk om nu ook de westerse astrologie op een voor iedereen begrijpelijke wijze te beschrijven.

Met mijn achtergrond als onderwijsassistent waarbij ik er een sport van maakte om lastige materie zo leuk en makkelijk mogelijk over te brengen leek me een astrologie blog een leuk idee. Met het juiste (gratis) software programma en de juiste boeken is het echt eenvoudiger dan u denkt!

Door de jaren heen heb ik talloze astrologie boeken gelezen. Helaas zat hier een heleboel werk tussen waar ik met geen mogelijkheid doorheen kwam. Om deze reden heb ik per horoscoop een fijne selectie voor u gemaakt waar u ook als beginnend astroloog zeker mee uit de voeten kunt.

De boekentips vindt u op de pagina’s van de horoscopen wilt maken. Zie hiervoor ‘Zelf horoscopen maken’ in de inhoud op het astrologie blog.

 

Ik wens u veel lees -en doe plezier!

 

Het wekelijkse ‘Spiriblog’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties en incidentele giften via Back Me.

 

Astrologie blog >HOME