Bemoeihoroscoop

Steek jij je neus graag in andermans zaken of blijf je liever op veilige afstand als iemand hulp nodig heeft? Wat is jouw bemoeigehalte?

Eerder verschenen in VROUW Glossy.

 

Ram 

Jij vindt het niet erg als men voor hulp bij je aanklopt. Het is voor jou een teken dat jouw mening ertoe doet of dat je iets kunt wat een ander niet (alleen) kan. Geen probleem, je doet het graag. Ook als er niet om wordt gevraagd, de Ram is de koningin van het ongevraagde advies.

Stier 

Waar het om een goed advies gaat ben jij eerder een gever dan een nemer. Je vindt overal wel iets van en neemt dan ook geen blad voor de mond. Sterker nog, eigenlijk is jouw visie de enige juiste. Anderen mogen blij zijn dat je deze met hen deelt. Geen dank, graag gedaan.

Tweelingen 

Het liefst houd jij je overal buiten. Je bent zo druk met je eigen dingen dat het je eigenlijk vrij weinig interesseert waar een ander zich mee bezig houdt. Vraagt men je toch om raad, kom je met zulke idiote adviezen dat ze het een volgende keer wel zullen laten.

Kreeft 

Waar het gaat om een luisterend oor of het geven van een goed advies ben jij de eerste die men belt. Word je niets gevraagd, blijf je zelf ook terughoudend en bemoei je je vooral met je eigen kippen. Straks word je nog gevraagd of je fysiek ergens mee wilt helpen. Zó geen zin in…

Leeuw 

Je hebt een groot hart en voelt je snel betrokken bij anderen. Toch zul je je uit jezelf niet snel met een ander bemoeien. Je agenda staat meestal zo propvol dat als iemand je hulp nodig heeft je dit eerst moet plannen. Je doet het wel, maar als het niet hoeft is het ook prima.

Maagd  

Jij bemoeit je te pas en te onpas met anderen, vooral wanneer de dingen niet goed gaan in jouw ogen of als iemand volgens jou de verkeerde beslissing neemt. Helaas nemen maar weinig mensen jouw waardevolle adviezen aan. Zou het komen doordat je er iets té kwistig mee strooit? Iets met ‘overdaad schaadt’?

Weegschaal 

Je hebt het beste met iedereen voor en zelfs het beste van het beste. Je hebt dan ook vaak de neiging om dingen te perfectioneren die eigenlijk al goed genoeg zijn. Eigenlijk probeer je dingen te maken die niet kapot zijn. Absoluut goed bedoeld, maar totaal onnodig. Sterker nog, over-organiseren werkt vaak averechts.

Schorpioen 

Waar je het zelf niet prettig vindt als anderen zich ongevraagd met jouw zaken bemoeien, doe jij dit ook niet bij anderen. Tot men je zelf om advies vraagt. Dan aarzel je geen moment  om exact te vertellen hoe je erover denkt en wat je vindt dat de ander wel of niet zou moeten doen.

Boogschutter 

Hoewel je nieuwsgierig bent, ben je zeker geen bemoeial. Zelfs als iemand je rechtstreeks om hulp vraagt maak je er het liefst zo snel mogelijk vanaf. Je hebt zelf vaak tijd tekort en vindt het alleen om die reden al beslist onprettig als iemand zich afhankelijk van je opstelt.

Steenbok 

Aan mensen die onnodig een beroep op je doen heb je totaal geen boodschap. Je zult hen zelf dan ook niet van onnodig of ongevraagd advies voor zien. Je bemoeit je liever met écht belangrijke dingen en die betreffen meestal je eigen agenda. Toch laat je direct alles vallen wanneer er wél een keer nood aan de man is.

Waterman  

Jij bent absoluut geen bemoeial. Om zelf niet in de problemen te raken houd je je het liefst zoveel mogelijk afzijdig van elke vorm van onrust of onenigheid, laat staan dat je je er ongevraagd mee zult bemoeien. Zelfs wanneer je gevraagd wordt om er iets over te zeggen raak je liever niet betrokken.

Vissen

Jij bemoeit je vaak ongevraagd met anderen maar vooral omdat je wilt dat het goed met hen gaat. Zodra je merkt dat er iets vervelends  gaande is bij iemand, heb je al je onbaatzuchtige hulp aangeboden, probeer je iemand op te vrolijken of sta je met een pan soep voor de deur.

 

Online horoscopen >HOME.