Eeuwig jong horoscoop

Iedereen wil oud worden, maar niemand wil er oud uitzien. Hoe blijven we eeuwig jong? Wat zijn de valkuilen bij het ouder worden voor jouw sterrenteken en hoe kun je deze zoveel mogelijk vermijden om op die manier het verouderingsproces wat meer te rekken?

Eerder verschenen in VROUW Glossy.

 

Ram

Van veel stress word je huid oud. Hoofdpijn, zorgen en piekeren maken dat je frons rimpels krijgt, kraaienpootjes en een boze lijn van de mond naar de kin. Oplossing: je tijd nemen om te herstellen na ziekte, een betere planning, minder haast, minder druk en meer ontspanning in de vorm van warme baden.

Stier

Je bent een binnenvetter en dit resulteert zich soms in stem-en keelproblemen. Dat is vervelend, maar het verouderingsproces komt pas echt goed op gang door veel cafeïne houdende dranken, te veel eten en te weinig lichaamsbeweging. Oplossing: zeggen wat je dwars zit, water drinken, naar de sportschool en veel wandelen in de buitenlucht.

Tweelingen

Omdat je altijd in beweging bent heb je de neiging over je eigen grenzen heen te gaan. Je luistert niet altijd (bijna nooit) naar de signalen van je lichaam met als gevolg: griep, migraine. Ook ben je gevoelig voor astma en bronchitis. En dan wil je ook nog niet naar bed om te rusten cq ‘resetten’. Oplossing: meer structuur en regelmaat.

Kreeft

Je hebt moeite met jezelf uiten. Je wilt alles zelf oplossen en dit heeft soms een negatief effect op je humeur en nachtrust (huidveroudering). In zoetigheid vind je troost, maar dit lost helaas niets op en zorgt enkel voor overtollige kilootjes. Oplossing: durf hulp of advies te vragen, hanteer een regelmatig eetpatroon en ga lekker naar de gym.

Leeuw

Hoewel je meestal vrolijk door het leven gaat, is klagen een guilty pleasure. Je vindt altijd wel iets wat net niet deugt en hierover bomen onder het genot van (te) veel wijn en luxe hapjes is iets dat je graag doet. Hallo overtollige kilo’s! Hallo droge gezichtshuid! Oplossing: klaag bij liters bronwater, fruit en rauwkost.

Maagd

Je bent nogal een druktemaker, creëert zelf stress (soms om niks) en dit slaat geheid op je maag en darmen. Tel hierbij op je aversie tegen vroeg naar bed gaan en je hebt een dijk van een verouderingsproces in handen. Oplossing: probeer meer te ontspannen, wandel, vermijd alcohol, eet niet te pittig. En ga op tijd slapen!

Weegschaal

Je bent gevoelig voor tegenslagen en teleurstellingen. Omdat je jezelf teveel te persoonlijk aantrekt krijg je hoofdpijn en de neiging jezelf te overeten. Je nieren, blaas en lever hebben het soms zwaar te verduren wegens je liefhebberij wining & dining. Dit heeft ook zijn weerslag op je huid. Oplossing: regelmatig bewegen, veel water drinken, gezonder eten.

Schorpioen

Je bent zowel fysiek als mentaal een sterke persoon(lijkheid). Van nature heb je een goede huid en sporten doe je graag. Kaasjes eten en Roseetjes wegtikken zijn je grootste zonden, maar je kunt het hebben. Neus-en keelproblemen zijn je echter niet vreemd. Oplossing: veel antioxidanten voor een nog sterker immuunsysteem en een nog stralender huid.

Boogschutter

Je bent actief en hebt een positieve instelling. Je aangeboren behoefte aan routine helpt flink mee om fit en gezond te blijven. Enige aandachtspuntje is dat je soms wat overhaast te werk gaat of iets te veel risico neemt waardoor een ongeluk in een klein hoekje ligt. Oplossing: neem iets meer de tijd voor alles.

Steenbok

Te veel werk, verantwoordelijkheden, zorgen en stress bevorderen het verouderingsproces in rap tempo. Daarbij maak je geen tijd om te sporten of naar buiten te gaan met als gevolg: slappe spieren, zwakke botten en soms zelfs kans op een depressie. Oplossing: minder druk, cardio, krachttraining, vitamine D en meer nachtrust.

Waterman

Je slaapt te weinig, simpelweg omdat je jouw eigen vermoeidheid negeert. Te weinig slaap bevordert het verouderingsproces op elk gebied. Daarbij heeft je lichaam veel behoefte aan frisse lucht en lichaamsbeweging omdat je zwakke plek de bloedcirculatie is. (vasthouden van vocht in enkels en benen.) Oplossing: voldoende nachtrust, veel wandelen, veel water en thee drinken.

Vissen

Veel piekeren resulteert regelmatig in slapeloosheid. Je drinkt dan graag een biertje of wijntje. Eigenlijk moet het roer om, beste Vis. Besteed ook wat meer aandacht aan je voeten, die moeten je nog een poos dragen. Oplossing: vermijd alcohol en drugs, maak een wandeling en drink warme melk voor het slapen gaan, probeer te mediteren of doe aan yoga.

 

Online horoscopen >HOME.