Even uit balans-horoscoop

Bijna iedereen heeft wel eens ‘last van haar hormonen’. Een kleine of grote disbalans waardoor we even flink uit ons hum zijn. Waarin uit zich dit bij jou en… wat kun je eraan doen?

 

Eerder verschenen in VROUW Glossy april 2021.

 

Ram (21 maart – 20 april)

Wanneer jouw hormonen opspelen blijft er haast niets over van je lontje en is er maar weinig voor nodig om je jaloers en intolerant te maken. Jouw hormonen maken je bazig, impulsief en zelfs een beetje kinderachtig. Probeer op die momenten je enthousiasme te herpakken en richt je op iets wat je afleidt en waar je passie voor hebt.

 

Stier (21 april – 20 mei)

Als jij last hebt van je hormonen merkt je omgeving dit vooral aan het feit dat je niet vooruit te branden bent, meer comfort-food gaat eten en enorm hangt aan het verleden. Op die momenten verdrink je haast in weemoed en nostalgie. Juist dan is het belangrijk om meer aandacht te besteden aan creatieve bezigheden waar je veel plezier in hebt.

 

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Jij bent van nature sowieso al niet de rust zelve maar spelen je hormonen op, dan ben je helemaal een stuiterbal. Je wordt op die momenten overvallen door acute verveling, krijgt meer last van nervositeit en wordt ongeduldig en zelfs een beetje onredelijk. Zit je in die flow, gebruik dan het talent om anderen te entertainen eens voor jezelf.

 

Kreeft (21 juni – 20 juli)

Opspelende hormonen maken jou overgevoelig, bezitterig en een tikkeltje egoïstisch. Aangezien je irritatiegrens bijzonder laag ligt, ben je op die momenten ook het liefst even alleen. Geef je ook gerust aan deze behoefte toe, maar laat wel je omgeving even weten dat deze bui tijdelijk is en dat het niet aan hen ligt.

 

Leeuw (21 juli – 21 augustus)

Wanneer jij last hebt van je hormonen word je opvliegend, koppig en een ware drama queen die de kleinste details kan opblazen tot de grootste problemen. Daarbij sta je extra graag in het middelpunt en word je het liefst op een voetstuk geplaatst. Het beste wat je op die momenten kunt doen is jezelf een spiegel voorhouden. Ben jij dit echt?

 

Maagd  (22 augustus – 22 september)

Rondfladderende hormonen maken van jou een geïrriteerde en over kritische kattenkop die alles in een negatief daglicht ziet en over alles en iedereen een oordeel én een vooroordeel heeft. Bedenk voor je je mond open doet hoeveel spijt je naderhand hebt van je uitspraken en het lukt je zowaar om je woorden in te slikken.

 

Weegschaal  (23 september – 22 oktober)

Als jij last hebt van je hormonen word je een ware bangebroek en krijg je serieus depressieve gedachten. Desondanks weet je als geen ander je omgeving te manipuleren en ontpop je je tot een ware betweter. Word je op die momenten meer bewust van het feit dat dit tegen je oorspronkelijke natuur in gaat en richt je op een positieve manier op anderen.

 

Schorpioen (23 oktober – 22 november)

Opspelende hormonen maken je achterdochtig naar je omgeving en roekeloos in je gedrag. Hierbij kun je ook nog wel eens jaloers en bezitterig zijn. Het maken van sarcastische of zelfs beledigende opmerking gaat je op die momenten verbijsterend goed af. Als je je aangeboren intuïtie gebruikt weet je best of je onredelijk bent of niet.

 

Boogschutter (23 november – 20 december)

Hormoonschommelingen maken jou ongeduldig, snel geïrriteerd en onrustig. Het liefst ontvlucht je je huis om ‘er maar weer even uit te zijn’. Ook kun je op die momenten nogal prekerig zijn en je omgeving ongevraagd de les lezen. Wat je op die momenten kunt doen is je afvragen of je het zelf zou pikken als iemand zich zo naar jou opstelde.

 

Steenbok  (21 december – 19 januari)

Op de momenten dat je hormonen wat uit balans zijn ben jij vooral melancholisch, cynisch en een beetje egoïstisch. Waar je anders direct klaar staat voor iedereen moet iedereen je nu vooral met rust laten. Normaliter denk je eerst goed na voor je iets zegt en doet en dat is ook op dit soort momenten het advies.

 

Waterman  (20 januari – 18 februari)

Als jij geplaagd wordt door je hormonen krijg je last van aparte obsessies, heb je minder zelfvertrouwen, word je koppig en tactloos en heb je moeite met het sluiten van compromissen. Gebruik je aangeboren creativiteit en intellect om hier op de juiste manier mee om te gaan. Je laat je toch niet  door jezelf!

 

Vissen (19 februari – 20 maart)

Wanneer jou hormonen opspelen stel je je meer afhankelijk op van je omgeving, heb je meer zelfmedelijden en heb je de neiging jezelf de schuld te geven van dingen die mis gaan. Ook versterken je hormonen je temperament. Gebruik je spirituele aanleg om jezelf hier doorheen te helpen door (online gratis) een inzichtkaart of orakelkaart te trekken voor passend advies.

 

Online horoscopen >HOME.