Groene horoscoop

Niet alleen heksen, maar ook de authentieke voortdurend op doorreis zijnde gypsy families, zochten vroeger niet zelden hun genezing in de natuur. Zij deden dit o.a. door zieke dieren te volgen en te kijken welke kruiden, planten of vruchten zij aten. Door zelf te experimenteren met hun via de natuur verkregen wijsheid, ontstonden nuttige remedies tegen alledaagse kwalen.

Eerder verschenen in VROUW Glossy.

Ram 

Wegens het nuttigen van te veel vlees, suikers, frisdrank en alcohol, heeft je lever de laatste tijd flink op zijn donder gekregen. Pluk de bladeren van een melkdistel, die een reinigende én oppeppende werking heeft (en veel ijzer en vitamine C bevat), kook deze als spinazie, verwerk ze rauw in je verse smoothie of vermeng ze met je salade.

Stier 

Je kunt nu last hebben van je keel, neus en oren. Peterselie bevat veel vitamine C, hetgeen je weerstand verhoogt. Tevens heeft het een anti bacteriële, vochtafdrijvende werking, zodat je lichaam gemakkelijker ziekteverwekkers afstoot. Daarbij gaat het slechte adem tegen, wat het gevolg kan zijn van neusverkoudheid of keelontsteking. Trek er thee van of eet het rauw als snack.

Tweelingen 

Wegens te vaak in één houding zitten, kun je rug -of nekpijn en zelfs RSI- klachten ontwikkelen. Drink voor genezing van binnenuit meerdere malen per dag een kop sterke thee van één theelepel moeras spirea op 150 ml water. Leg een kompres van de thee op de pijnlijke plek en laat deze een paar minuten inwerken. Ook tegen hoofdpijn!

Kreeft 

Buikkrampen veroorzaakt door spijsverteringsproblemen, menstruatie of menopauze zijn jou nu niet vreemd. Dragon doet met zijn verwarmende eigenschappen zowel in – als uitwendig – wonderen. Zet drie maal daags een kop thee van het kruid om te drinken of vermeng één druppel etherische dragon olie met een eetlepel basis (amandel – of olijf) olie om de buik te masseren.

Leeuw

Puistjes, huidontstekingen, plekjes en vlekjes waar je nu last van kunt hebben, verdwijnen als sneeuw voor de zon wanneer je een bad neemt met aan het water toegevoegde takjes rozemarijn. Ook de bloedvaten hebben nu extra aandacht nodig. Vermijd alcohol en cafeïne, beweeg meer en drink enkele koppen rozemarijnthee per dag ter bevordering van de bloedcirculatie.

Maagd  

Na weken van hard werken en over je grenzen heen gaan, is het aan te raden eens echt een avondje helemaal te ontspannen. Lastig? Maak een potje ‘catnip’. Kook 25 gram kattenkruid op 1 liter gekookt water voor een ontspannende drank met een natuurlijke high. Zeef de blaadjes eruit en drink langzaam (bekijk het effect per kopje) voor een  licht hallucinogene werking.

Weegschaal

Na diverse teleurstellingen te hebben moeten verwerken, kun je nu wel een oppeppertje gebruiken. Daarbij ben je nogal vergeetachtig. Zet elke morgen thee van een theelepel gedroogde Ginkgo Biloba of verwerk verse blaadjes in je versgeperste sap. Jij wordt er vrolijker van, je concentratie beter. Daarbij helpt het nierproblemen en blaasontsteking te genezen, waar je nu ook gevoelig voor bent.

Schorpioen 

Om gemakkelijker op gewicht te kunnen blijven, doe je dagelijks 125 g verse mierikswortel samen met drie citroenen in de blender. Mix goed en voeg tot slot wat honing toe. Niet alleen bevordert dit kruid je metabolisme, het is ook nog eens goed tegen infecties en ontstekingen waar je nu wegens een verminderde weerstand extra alert op dient te zijn.

Boogschutter 

Sportblessures liggen op de loer; kneuzingen en overbelaste spieren – en pezen. Wrijf het blad van de smeerwortel over de pijnlijke plek, en de werkzame stof wordt direct via de huid opgenomen. Door de bladeren te verpulveren en er water aan toe te voegen ontstaat er een (meer geneeskrachtige) pap, eveneens voor uitwendig gebruik.

Steenbok  

Puistjes komen op als paddenstoelen uit de grond. Dit wil je niet! Hang je gezicht boven een pan gekookt water waar je flink wat kamille (bloemetjes) aan hebt toegevoegd en leg een handdoek over je hoofd. Veeg het transpiratievocht weg met schone watten pads. Sluit af met een plens koud water over je huid! Bij onverhoopte buikkrampen drink je kamille thee.

Waterman  

Je slaapt wat moeilijk in, vandaag de dag. Neem voor het naar bed gaan een beker gouden melk om zowel geestelijk als lichamelijk tot rust te komen. Doe wat amandelmelk in een pannetje, voeg 1 el ahorn siroop, 1 tl kurkuma, 1 kaneelstokje (of 1 tl poeder) en 1 stukje gember toe. Even laten koken en doorroeren. Belangrijk: wat zwarte peper erbij zorgt voor een verbeterde opname in het bloed!

Vissen 

Klachten die in verband staan met allergieën kunnen nu de kop op steken. Je maakt er korte metten mee door 200 ml water in een pan te koken en hier 20 gram tijm aan toe te voegen. 20 gram honing erbij en je hebt een heerlijke siroop die ook nog de luchtwegen verwijdt. Vastzittend slijm los je op met een stoombad (handdoek over je hoofd) van gekookte munt -en eucalyptus bladeren.

 

Online horoscopen >HOME.